12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Teljes találat 96 látnivalóban


Dédesi Vásár 2013

Telefon szám: +36-48-501-034
Cím: Dédestapolcsány
Link: www.dedestapolcsany.hu

Dédestapolcsány -1924. évtől kezdve- vásártartási joggal rendelkezik, így -a hagyományoknak megfelelően, minden évben- május és szeptember hónap 3. hétfőjén ez 2013-ban május 20. megrendezik az országos hírű „Dédesi Vásár”-t, ahol a „tekenőtől” kezdve, a fonott kosáron át, a lószerszámokon keresztül, szinte minden kapható. Számtalan kulturális rendezvény, kiállítás várja, - a vásárra látogató embereket, turistákat!


Vásárhelyi Pál Horgász Egyesület - Domony

Telefon szám: +36-28-488-677
Cím: Domony, Domonyvölgy Szabadidőpark
Link: www.vphe.hu
Kapcsolattartó személy: Sárközi Ferenc

Vásárhelyi Pál Horgász Egyesület - Domony.Alapító tagjaink három évtizeddel ezelőtt hozták létre horgász egyesületünket, amely 1981-ben vette horgászkezelésbe a Domonyvölgyi III. számú víztározót. Az eredetileg árvízvédelmi célból létesített tó a nagy forgalmú 30-as számú műút mentesítésére szolgált, amit az árhullámokat évente többször szállító Egres-patak gyakran borított be csúszós iszappal. A közúti forgalom veszélyeztetésének elhárítása mellett a víztározó új vizes élőhely kialakítását tette lehetővé az akkor még csak kevesek által ismert, fagyzugos Domonyvölgy sívó homokján.


Pécsváradi Leányvásár

Telefon szám: +36-72 465 123
Cím: 7720 Pécsvárad
Link: www.pecsvarad.hu
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Pécsváradi Leányvásár 2016. október 14-16. Az 1966 óta megrendezésre kerülő Leányvásár gyökerei a régmúltban erednek, mai, felújított formájában és tartalmában évtizedes hagyományokra tekint vissza. A programunkban kezdetektől jelen vannak a kézművesek, népművészek, akik napjainkra országos hírű népművészeti kirakódó vásárral és bemutatókkal színesítik a főutca hangulatát.


Református templom Vásárosbéc

Telefon szám: +36-73 352-131
Cím: 7926 Vásárosbéc, Rákóczi Ferenc u.
Link: www.delzselic.hu/vasarosbec

Vásárosbéc református temploma 1802-ben épült.


Vásárosbéc település

Cím: Vásárosbéc
Link: www.delzselic.hu/vasarosbec

Vásárosbéc község Baranya megyében, a Szigetvári kistérségben.


Római Katolikus templom - Vásárosdombó

Cím: Vásárosdombó
Link: www.vasarosdombo.hu

Vásárosdombó római katolikus temploma. A falu új temploma 1789-ben épült az Esterházyak és Péchy János plébános segítségével a régi templom helyén. 1848-ban öntették Győri Imre plébános hagyatékából a híres dombói "nagyharangot".


Vásárosdombó település

Cím: Vásárosdombó
Link: www.vasarosdombo.hu

 
Vásárosdombó község Baranya megye északi részén, a sásdi kistérségbe található.


Árvízvédelmi kőfal Hódmezővásárhely

Cím: Hódmezővásárhely, Hősök tere

Az 1879-es szegedi nagy árvíz után kezdtek hozzá a város körüli körtöltés kiépítéséhez. Észak felől földből 17,5 km, a déli részen téglából egy 3 km hosszú gátfalat emeltek. Az egykori Hód-tó partvonulatát követő kőfalon négy kocsi és kilenc bolthajtásos gyalogos lejárót vágtak. A gyalogos kapukból csak a Csillag, Száraz, Királyszék és Árpád utcáknál lévők maradtak fenn. Az árvédelmi fal városképi jelentőségű építmény. A Bocskai utcától a Tarján végig húzódó, népies nevén "kőfal" az alföldi városok között egyedülálló látványosság.


Bakay-kút Hódmezővásárhely

Cím: Hódmezővásárhely, Szőnyi u.

Bakay-kút Hódmezővásárhely


Bálint-kerámia Hódmezővásárhely

Cím: Hódmezővásárhely, Andrássy u. 38.
Telefon szám: +36-62-231-355,+36-30-554-4532
Kapcsolattartó személy: Bálint Józsefné

A Bálint-kerámia elsősorban vásárhelyi, népművészeti vagy népművészeti jellegű kerámia előállításával foglalkozunk. Termékeink között ugyanúgy megtalálhatók az egyszerű mázatlan köcsögök, szilkék, mint az igényesen kivitelezett festett vagy vésett, mázas vázák, tálak, ét-, teás- és kávéskészletek. Előzetes megbeszélés alapján egyedi igényeknek is eleget tudunk tenni.


Belvárosi Fazekasház Hódmezővásárhely

Cím: 6800 Hódmezővásáhely, Lánc u. 3
Telefon szám: +36-62 233-666,+3670 510-7004
Kapcsolattartó személy: Ambrus Sándor népi iparművész, fazekas mester
Link: www.belvarosifazekashaz.hu

Hódmezővásárhely az alföldi fazekasság egyik központja volt, virágkorát a múlt század második felében élte. Minden városrész eltérő stílusjegyekkel dolgozott. A vásárhelyi fazekasok nagyobb mennyiségben tálakat készítettek, de butella, kancsó, bögre, köcsög, bödön, tintatartó, edény és kulacs is kikerült a kezük alól. A Belvárosi Fazekas házban Ambrus Sándor fazekasmester kiállítótermét, valamint műhelyét tekinthetik meg az érdeklődők. Nyitva tartás: hétfőtől péntekig 10.00-18.00; szombaton 10.00-14.00 valamint megbeszélés alapján. Belépő: gyerekeknek 500 Ft/fő; felnőtteknek 1000 Ft/fő. Korongozás kipróbálása: 2000 Ft/fő.


Csomorkányi templomrom - Hódmezővásárhely

Cím: 6800 Hódmezővásárhely

Csomorkányi templomrom - Hódmezővásárhely


Csúcsi Fazekasház Hódmezővásárhely

Cím: Hódmezővásárhely, Rákóczi u. 101.

A Rákóczi utcában álló fazekasház a csúcsi városrész mestereinek állít emléket, akik a 20. század elején a város fazekasai között is legszegényebbeknek számítottak. A ház utolsó tulajdonosa Vékony Sándor (1913-2000) fazekas volt, aki 1956-ban Népművészet Mestere címet kapott. Nyitva tartás: április 15-től október 15-ig, csak előzetes bejelentkezéssel! Belépő nincs!


Fekete Sas Szálló Hódmezővásárhely

Cím: Hódmezővásárhely, Kossuth tér 3.

Az 1905- ben épült Fekete Sas Szálló 1998-ban nyerte vissza régi pompáját és nyitotta meg újra kapuit. Így vált elegáns bálok, vacsorák, lakodalmak, céges rendezvények, konferenciák ideális helyszínévé. Ma már Csongrád megye legtöbb vendég befogadására alkalmas rendezvényháza.


Görögkeleti templom - Hódmezővásárhely

Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Dr. Rapcsák András u. 7.
Telefon szám: +36-62 245-547
Link: www.hodmezovasarhely.hu

A 17. század második felében a török elől menekülő görögök a városban is letelepedtek. Templomépítésre II. József türelmi rendeletének megjelenéséig nem gondolhattak. Ezután is csak torony és harang nélküli templomot emelhettek. Így az 1783-ban elkészült épülethez csak 1806-ban állítottak tornyot. Az egyhajós barokk templom nyugatra néz, az oltár a toronybejárattal szemben helyezkedik el. Mai formájára özv. Lotta Jánosné adományából 1889-ben restaurálták, a toronysisakot is átépítették.


Harang Hódmezővásárhely

Cím: Hódmezővásárhely, Kossuth tér

A Városháza eredeti harangja. 1893-ban öntötték Budapesten, az 1970-es toronytűzben sérült meg.


Hódmezővásárhelyi Török Sándor Strandfürdő

Cím: 6800 Hódmezovásárhely, Ady E. u. 1.
Telefon szám: +36-62-249-363
Fax szám: +36-62-249-363
Link: www.hodstrand.hu

A hódmezővásárhelyi Török Sándor Strandfürdő és Gyarmati Dezső Sportuszoda, nagy kiterjedésű, ligetes, parkos környezetben terül el. Jól megközelíthető helyen, nyugodt környezetben több, szabadtéri termálvizes medence kínál enyhülést a reumatológiai panaszokra. A fürdőzők kényelmét szolgálja az új, korszerű, 600 férőhelyes szekrényes öltöző. A fürdő területén masszírozás, jakuzzi, víz alatti masszázs, szolárium, szauna, gőzkabin, gyógyúszás, gyógytorna, aquafitnessz vehető igénybe, esetenként Erzsébet Kórház szakembereinek közremûködésével.


Holokauszt kiállítás Hódmezővásárhely

Cím: Hódmezővásárhely, Szent István tér 2.
Telefon szám: +36-62 241-968
Link: www.hodmezovasarhely.hu
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Az egykori zsidó iskolában kiállítás várja a látogatókat, mely a Magyarország 1944. évi tragédiáját mutatja be és emléket állít a vásárhelyi zsidóságnak, különösen nagy hangsúlyt fektetve a gyermekáldozatokra. Nyitva tartás: vasárnaptól péntekig 09.00-13.00, Szombaton és vallási ünnepeken zárva! Belépő nincs!


I. világháborús emlékmű Hódmezővásárhely

Cím: Hódmezővásárhely, Kossuth tér

I. világháborús emlékmű Hódmezővásárhely


II. világháborús emlékmű Hódmezővásárhely

Cím: Hódmezővásárhely, Hősök tere

II. világháborús emlékmű Hódmezővásárhely


József Attila szobor Hódmezővásárhely
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: Hódmezővásárhely
Link: www.hodmezovasarhely.hu

A Hódmezővásárhely központi terén, az árvédelmi fal előtt található képzőművészeti alkotás József Attila születésének 2005. évi centenáriuma alkalmából készült. A bronzból és kőből készített kompozíciót Kligl Sándor szobrászművész Novák István építész közreműködésével alkotta és Áder János, a Fidesz-MPSZ frakcióvezetője avatta fel a nagy hagyományú Őszi Hetek nyitó rendezvénysorozatának keretében október 2-án.


Kiss Lajos szobra Hódmezővásárhely

Cím: Hódmezővásárhely, Hősök tere

Kiss Lajos szobra Hódmezővásárhely


Korsós nő Hódmezővásárhely

Cím: Hódmezővásárhely, Kossuth tér

Korsós nő Hódmezővásárhely


Kossuth Lajos szobor Hódmezővásárhely

Cím: Hódmezővásárhely, Kossuth tér

Kossuth Lajos szobor Hódmezővásárhely


Majolika emlékmű Hódmezővásárhely

Cím: Hódmezővásárhely, Andrássy út

A majolikagyár fennállásának 60. évfordulóján, 1972-ben a Belvárosi katolikus templom parkjában állították fel, Probstner János iparművész alkotását. A Művészek Majolika és Agyagipari Telepét Endre Béla, Kallós Ede, Pásztor János, Rubletzky Géza, Smurák József (1883-1943), Tornyai János és Weisz Mihály (1871-1936) alapította 1912-ben.


Milleniumi emlékmű Hódmezővásárhely

Cím: Hódmezővásárhely, Szent István tér

Milleniumi emlékmű Hódmezővásárhely


Nagy András János kútja Hódmezővásárhely

Cím: Hódmezővásárhely, Kálvin János tér

A fekete márványtábla tanúsága szerint Nagy András János és neje Mucsi Mária fúratták 1884-ben saját költségükön, emberbaráti szeretetből. Zsigmindy Béla egy év alatt készítette el a napi egymillió liter vizet adó kutat. A kút az 1960-as években kiapadt.


Németh László emlékszoba Hódmezővásárhely

Cím: Hódmezővásárhely, Andrássy út
Telefon szám: +36-62-246-811
Fax szám: +36-62-241-676
Kapcsolattartó személy: Soós Csilla
Link: www.nlvk.hu

A 73 négyzetméter alapterületű Németh László-emlékkiállítás tablói és tárlói, meg a sajkódi szoba bútorai, berendezési tárgyai a múlt század talán legnagyobb magyar gondolkodójának életét, életműve épülését mutatják be, emberi családi hátterét érzékeltetik. Az emlékkiállítás alkalmas rendhagyó irodalomórák tartására is. A kiállítás a könyvtár teljes nyitvatartási idejében megtekinthető. Nyitva tartás: hétfőn: 13.00-18.00; keddtől–péntekig: 09.00-18.00; szombaton: 09.00-13.00; vasárnap: zárva. Belépő nincs!


Németh László szobor Hódmezővásárhely

Cím: Hódmezővásárhely, Andrássy út

Németh László szobor Hódmezővásárhely


Nepomuki Szent János szobor Hódmezővásárhely

Cím: Hódmezővásárhely, Szent István tér

Nepomuki Szent János szobor Hódmezővásárhely


Park - Hódmezővásárhely

Cím: Hódmezővásárhely, Kossuth tér

Park - Hódmezővásárhely


Présház Hódmezővásárhely

Cím: Hódmezővásárhely, Szent István tér 2.

Az 1800-as évek elején épült a földesúr alápincézett klasszicista stílusú présháza. A saját és a lakosság által beszolgáltatott szőlő feldolgozására szolgált. Később ebben az épületben kezdte meg működését 1892-ben az Első Magyar Királyi Állami Kisdedóvónőképző Intézet. Jelenleg iskolaként funkcionál.


Református ótemplom - Hódmezővásárhely

Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Kossuth tér
Telefon szám: +36-62 241-817
Link: www.hodmezovasarhely.hu

Az egykor Hód-tó partjához közel álló vályogtemplom elé 1713-1714-ben kőtornyot emeltek. A torony a harang elhelyezése mellett védelmi szerepet is betöltött. Innen figyelték az ellenség, az árvíz jöttét, innen észlelték a tüzeket. A barokk stílusú templomhajó igazodva a torony építészeti megoldásához, 1721 és 1723 között készült el, kivitelezését Helbing János budai építőmester végezte.


Református újtemplom - Hódmezővásárhely

Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Kálvin János tér 5.
Telefon szám: +36-62 222-602
Link: www.hodmezovasarhely.hu

II. József türelmi rendeletének kibocsátása után vált lehetővé a város második református eklézsiájának megépítése. Az alapkövet 1792-ben Szőnyi Benjámin tette le, akinek emlékversét a torony gombjában helyezték el. A Fischer Boldizsár tervei alapján készült templomban az első istentiszteletet 1796-ban tartották, a felszentelésre csak 1799-ben került sor. Az épület késő barokk stílusú, egyhajós, egyenes záródású, két végén kétemeletes karzattal. A toronysisak jellegzetesen barokk kiképzésű.


Samu-ház Hódmezővásárhely

Cím: Hódmezővásárhely, Gonda János u.

Samu-ház volt népi lakóház, ma irodaépület.


Serház Hódmezővásárhely

Cím: Hódmezővásárhely, Serház tér 2.
Link: www.hodmezogazda.hu

Jelenleg a Hód-Mezőgazda Rt. központja.


Szent István plébániatemplom - Hódmezővásárhely

Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Szent István tér 4.
Link: hodmezovasarhelyiplebaniak.emecclesia.hu
Telefon szám: +36-62 241-491
Kapcsolattartó személy: P. Tóth Lajos SJ plébános

Az első kapavágást 1935 novemberében tették, 1937-ben az első szentmisét mondta benne a jezsuita tartományfőnök. Tervezte Fábián Gáspár (1885-1953) ókeresztény bazilika stílusban. A templomot az egyszerű vonalvezetés jellemzi. A szentély előtt széles boltív, rajta freskó a magyar és lengyel szentek népes csoportjával (Korbuly Ferenc). A főhajó fagerendás, kazettás kiképzésű. Falán 20 nagy ablakon főleg a jezsuita rend jelesei, szentjei, a mellékhajók kerek ablakán a keresztút stációi láthatók.


Szent István szobor Hódmezővásárhely

Cím: Hódmezővásárhely, Szent István tér

Szent István szobor Hódmezővásárhely


Szentháromság templom - Hódmezővásárhely

Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Andrássy út 11.
Telefon szám: +36-62-533-265
Fax szám: +36-62-533-265
Link: hodmezovasarhelyiplebaniak.emecclesia.hu

Szentháromság templom - Hódmezővásárhely


Tornyai János szobor Hódmezővásárhely

Cím: Hódmezővásárhely, Szántó Kovács János u.

Tornyai János szobor Hódmezővásárhely


Tourinform Iroda - Hódmezővásárhely

Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Andrássy út 34.
Telefon szám: +36-62 249-350
Fax szám: +36-62 530-163
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.hodmezovasarhely.hu

A Tourinform Iroda új helyén, az Emlékpont Múzeum épületében, az Andrássy út 34. szám alatt várja ügyfeleit. Nyitva tartás: Szeptember 1 - május 31 között: Hétfő - Péntek: 7:30 - 16:00, Szombat: zárva, Vasárnap: zárva. Június 1 - augusztus 31 között: Hétfő - Péntek: 7:30 - 16:00, Szombat: 10.00 - 17.00, Vasárnap: zárva.


Tűzoltóság épülete - Hódmezővásárhely

Cím: Hódmezővásárhely, Szent István tér

Tűzoltóság épülete - Hódmezővásárhely


Unitárius templom - Hódmezővásárhely

Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Vöröskereszt u. 16/A.
Telefon szám: +36-62 241-781
Link: www.hodmezovasarhely.hu

Az Erdélyből eredő unitáriusoknak már 1567-ben voltak hitvallói Hódmezővásárhelyen, de csak 1877-ben alakult meg a helyi unitárius egyház. A régi imaház helyett 1910-ben épült fel a kisméretű eklektikus templom a Völgy utcai telken, Kruzslicz Károly építész tervei alapján.


Városháza Hódmezővásárhely

Cím: Hódmezővásárhely, Kossuth tér 1.
Telefon szám: +36-62-530-100
Link: www.hodmezovasarhely.hu
Fax szám: +36-62-530-140

Városháza Hódmezővásárhely


Városképek - Hódmezővásárhely

Cím: Hódmezővásárhely

Városképek - Hódmezővásárhely


Vásárhelyi Pál szobra - Szeged

Cím: Szeged, Széchenyi tér

ifj Mátrai Lajos alkotása Vásárhelyi Pál szobra. Vásárhelyi Pál(Szepesolaszi, 1795. március 25. – Pest, 1846. április 8.) vízépítő mérnök, a Tisza szabályozásának mérnöke.


Dreher mauzóleum - Martonvásár

Cím: 2462 Martonvásár, temető
Link: www.martonvasar.hu

A XX. század elején neobizánci stílusú épültben a sörgyáros Dreher család tagjai nyugszanak. A mauzóleumben a városligeti Anonymus szobor alkotójának, Ligeti Miklósnak monumentális fehér márvány Krisztus szobra áll. A Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság 2008. május 15.-én a 37/2008. Sz. határozatában Nemzeti Sírkert részévé nyilvánította a Martonvásár köztemető nyilvántartásában a II. parcella 1/a K számon nyilvántartott Dreher kriptát. Egyben a kripta kizárólagos kezelési jogát egy Martonvásári magánszemélyre ruházta át az eredeti tulajdonos. A kripta látogatására, valamint ravatalozásra való használatára sajnos nincs lehetőség.


Hotel Marton*** Martonvásár

Cím: 2462 Martonvásár, Budai út 83.
Link: www.hotelmarton.hu
Telefon szám: +36-22 611-791
Fax szám: +36-22 611-791
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Üzleti úton jár, konferenciára érkezik, vagy csak egyszerűen pihenni vágyik? Családi, baráti pihenésük során keresnek egy meghitt pihenőhelyet ? A három csillagos Hotel Martonban mindezt kényelmes barátságos, a szálloda saját kategóriájában kiemelkedő színvonalú környezetében teheti meg.


Martonvásári Szent Anna-templom

Cím: 2462 Martonvásár, Dózsa Gy. u. 16.
Link: www.szfvar.katolikus.hu
Telefon szám: +36-22 460-179

Martonvásár mai Szent Anna-temploma 1764-77 közt épül. Tárnok, majd 1749-tõl Ráckeresztúr filiája, 1772-tõl helyben lakó ferencesek pasztorálják. 1788-tól plébánia.


Agria Park Bevásárlóközpont - Eger

Cím: 3300.Eger, Törvényház u.4.
Link: www.agriapark.hu
Telefon szám: +36-36 515-155
Fax szám: +36-36 515-156

Az Agria Park Eger és környéke bevásárló és szórakoztató központja, ahol az egész család jól érezheti magát! Az Eger belvárosában található központ a hajdani dohánygyár területén épült fel. A térség legnagyobb és sokak szerint az ország legszebb bevásárlóközpontja, amely egyedülálló választékkal várja látogatóit: Világmárkák, Kedvezményes vásárlás, folyamatos akciók, Ingyenes rendezvények, családi hétvégék, Szórakozási lehetőségek, sztárfellépők, Multiplex mozi, Hatalmas zöld park játszótérrel, Nemzetközi gyorséttermek, Teraszos kávézók, 520 férőhelyes fedett parkoló, Wifi.


Régiségvásár (Bolhapiac) - Eger

Cím: 3300 Eger, a Bazilika mögött
Link: www.regisegvasareger.hu
Telefon szám: +36-30 9550-550
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Galyó Béla

A Régiségvásár Egerben, mára az ország egyik legnagyobb vásárává nőtte ki magát! Kivételes és egyedülálló hangulatát a remek helyszín, és az ország szinte minden részéből érkező, több mint száz árus garantálja! Vásárok minden hónap 3. vasárnapján 7-16 óráig a buszpályaudvar mellett a Bazilika mögött!


Palóc Piac - Magyar Kézműves Vásár

Cím: Parádsasvári elágazó parkolója
Link: www.facebook.com/PalocPiacParadsasvar
Telefon szám: +3630 605-7121
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: vitéz Gálfalvy Gallik Béla

A Palóc Piac kézműves és kirakodóvásár minden nap várja vásárlóit a parádsasvári elágazó parkolójában.


Fájdalmas szűzanya kápolna - Pétervására

Cím: Pétervására, Kossuth u.
Link: www.petervasara.hu

 
A barokk stílusú kápolna 1722-ben készült el. Építését az itteniek a Keglevich családnak tulajdonítják: a hagyomány szerint egy Keglevich fiú balesetének és halálának emlékére emelték.


Fazekasság - Pétervására


Fazekasság - Pétervására


Keglevich-kastély - Pétervására

Cím: Pétervására, Keglevich u. 19.

A Keglevich-kastély egyemeletes, impozáns, U alakú barokk épülete 1760 körül készült. Építője Quadri Kristóf gyöngyösi mester volt. A díszterem freskóit Beller Jakab festette 1770 körül. A freskókat játékos könnyedség, köznapi témák, díszítő igényesség jellemzi. Az oldalfalakon körben, festett drapériás ablakok tágítják a teret. Az emeletre vezető lépcsőházat kétszárnyas kovácsoltvas kapu zárta le - ez ma az Iparművészeti Múzeumban látható. A lépcsőfeljáró korlátja barokk stílusú - valamennyi kovácsolt munka a világhírű egri mester, Fazola Henrik művészetét dicséri. A belsőben tizenkét barokk ajtószárny is megőrződött.


Szent Márton-plébániatemplom - Pétervására

Cím: Pétervására, Templom u.
Link: www.petervasara.hu

A templomot Povolny Ferenc építette 1812-1817 között. Ez a híres kéttornyú templom, amely a magyar romantikus építészet első jelentkezése. A belsejében 1770-ben készült rokokó tabernákulum is látható. A régi templomból megmaradt négy faragott tölgyfa pad csigás oldaldísszel. A templom alatt van a Keglevich család kriptája, ahol a templom építtetője is nyugszik. Az oltárkép Hesz János Mihály egri festő alkotása. Az úrmutató 1816-ban készült, a miseruhák és a kelyhek XVIII-XIX. századiak.


Szenkaparti Nagyvásár - Penyige

Cím: 4941 Penyige, Kossúth út 31.
Link: www.penyige.hu
Telefon szám: +36-44-709-004
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Kőrösi Miklósné

Évente megrendezésre kerül a Szenkeparti Nagyvásár.


Vásár - Penyige

Cím: Penyige

A penyigei vásárban megtalálhatók a népi képművesek munkái.


Rakamazi Jonagold Almafesztivál és Vásár

Cím: Rakamaz
Link: fesztival.itthon.hu

Rakamazi Jonagold Almafesztivál és Vásár 2010.10.10 A helyben termesztett almák, almafajták bemutatása, vására. Almatermesztési szinpózium. Egész napos kulturális program kicsiknek és nagyoknak. Almás gasztronómiai különlegességek: almás palacsinta, alma bólé, almás csirkemell, flambírozott alma, almás pite, bio almalé és még számos almás finomság.


Atlantika Vízividámpark - Vásárosnamény

Cím: Vásárosnamény Gergelyiugornya, Gulácsi út 56
Link: www.atlantika.hu
Telefon szám: +36-45-570-112
Fax szám: +36-45-472-553
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

A fürdőzni vágyó közönséget 4,5 hektáron várja az Atlantika Vízividámpark, ahol 30 db pálmafa díszíti strandunk területét. A vízi vidámpark területét gyepszőnyeges parkok övezik, így csak a medencék közvetlen közelében található meg a betonnal borított feljáró. Jelenleg 7 óriás csúszdával és 7 medencével 4500 m²-en napi 4000 látogató számára biztosítunk kellemes időtöltés nyitvatartási időnkben.


Beregi Múzeum - Vásárosnamény

Cím: 4800 Vásárosnamény Szabadság tér 26.
Link: www.beregi-muzeum.hu
Telefon szám: +36- 45 470 638,
Fax szám: +36-45-570-115
Kapcsolattartó személy: dr. Csiszár Sarolta

Tomcsányi kastélyban a beregi régészeti és népművészeti emlékeket, illetve a jelentős öntöttvas-gyűjteményt mutatják be.


Diófa Kemping - Vásárosnamény

Cím: 4803 Vásárosnamény, Gulácsi út 71.
Link: www.diofakemping.hu
Telefon szám: +36-45 712-298;+36-70-395-1646
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

A kemping területén 8 db 4-5 ágyas különálló, zuhanyzóval, kábel TV-vel, légkondicionálóval felszerelt fűthető faház bérelhető. Összes férőhely 40 fő. A faházakat személyesen, vagy telefonon lehet lefoglalni. Ha egészségével kíván foglalkozni nyaralása alatt, különálló Fittnes házunkban fittness terem áll a vendégeink rendelkezésére.


Iskolamúzeum - Vásárosnamény

Cím: Vásárosnamény, Jókai u. 59.
Telefon szám: +36-45-470-638
Kapcsolattartó személy: Beregi Múzeum

A Beregi Múzeum másik épületében, a Rákóczi út 13. alatt (Máthé kúria) lehet megtekinteni a régi beregi iskolát bemutató kiállításunkat, benne a szemléltető eszközök számtalan fajtáját. A kiállítás előzetes bejelentkezés alapján, hétköznap 9.00 és 16.00 között tekinthető meg.


Katolikus templom - Vásárosnamény

Cím: Vásárosnamény,
Link: www.vasarosnameny.hu

Barokk stílusban épült 1795 és 1815 között. Egyhajós, tornya a homlokzat előtt épült.A templomot Nagyboldogasszony tiszteletére szentelték fel.


Keskeny Holt-Tisza (horgászhely) - Vásárosnamény

Cím: 4803 Vásárosnamény-Gergelyiugornya
Link: www.postashorgasz.hu

Keskeny Holt-Tisza - Vásárosnamény: A holtág 20 ha területű és átlagosan 1,5 m mély.Vízkezelő horgászegyesülete Postás HE.


Református templom - Vásárosnamény

Cím: Vásárosnamény, Szabadság tér 8.
Link: www.parokia.hu
Telefon szám: +36-45-470-541
Fax szám: +36-45-470-541

1937-ben építették a mai, a negyedik templomot. Ebbe beépítették (1) a későgótikus zárókövet az első templomból (a zászlós bárányt), ez fogta össze az 1610-es templom kőbordáit), (2) a Lónyay Zsu-zsanna epitáfiumát (sírfeliratát) (3) és az 1610-ből származó gerendadarabot (mint ablakpárkány védőkorlátot) Elbeszélés szerint az előző templom faanyagából (karzat és mennyezet gerendáiból) készítették az erdélyi típusú szószéket és a két Mózes-széket. A torony 38 m, a templom 18 m magas, 28 m hosszú és 17 m széles. Ülőhely van a templomban 500, állóhely van 200.


Szabadstrand - Vásárosnamény

Cím: Gergelyiugornya
Link: www.vasarosnameny.hu

A selymes fövenyű gergelyiugornyai tiszai szabadstrand turisták tízezreit vonzza évente, A parton a fürdőzés mellett lehetőség nyílik vízi és vízparti sportok űzésére, a hely kedvelt kikötője a vízi túrázóknak is. A Tisza-Szamos torkolat festői látványát sétahajóról is élvezhetjük.


Szent István szobor - Vásárosnamény

Cím: Vásárosnamény
Link: www.vasarosnameny.hu

Szent István szobor Vásárosnamény.


Szilvaút Egyesület - Vásárosnamény

Cím: 4800 Vásárosnamény Tamási Á. u. 1-3.
Link: www.szilvaut.hu
Telefon szám: +36-45-570-000
Fax szám: +36-45-470-652
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Fedezze fel egy különleges út során Szatmár-Bereget, és tudjon meg többet legjellemzőbb gyümölcsünkről! Ismerkedjen meg a szilvával! Vágjon hát neki a Szilvaútnak, járja be a vidéket Naménytól-Namányig, vagy Penyigétől-Panyoláig. Olyan út lesz ez, melynek élményeit csak fokozzák az elfohgyasztott pálinkák, lekvárok aszalványok.


Tourinform - Vásárosnamény

Cím: 4800 Vásárosnamény, Szabadság tér 9.
Link: www.tourinform.hu
Telefon szám: +36-45 570-206
Fax szám: +36-45 570-207
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Tourinform - Vásárosnamény. Tájékoztatás szálláshelyekről, vendéglátóhelyekről, programokról, látnivalókról, szolgáltatásokról. Tájjellegű termékek, ajándékok vásárlása. Nyitva tartás: Hétfő-péntek: 8-16.30, szombat, vasárnap Zárva.


Városképek (Vitka) - Vásárosnamény

Cím: Vitka

A mai város 4 kisebb önálló településrészbõl (Vásárosnamény, Vitka, Gergelyi és Ugornya), valamint két tanyából szervezõdött, ezek közül Gergelyit és Ugornyát 1936-ben egyesítették. Vásárosnamény 1969-ben egyesülve Vitkával és Gergelyiugornyával. Városi rangot 1979-ben kapott. A várost a Tisza két részre osztja. A bal parton van a régi Namény és Vitka, a jobb parton Gergelyiugornya.


Városképek - Vásárosnamény

Cím: Vásárosnamény

A Bereg kapuja-ként ismert vendégszeretõ kisváros Magyarország ÉK-i részén, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, a Tisza, a Szamos és a Kraszna folyók találkozásánál fekszik. Vásárosnamény Nyíregyházáról az ország egyik legszebbnek tartott útszakaszán (41 sz. fõút) közelíthetõ meg, de az 50 km-es távolság vasúton is megtehetõ.


Vásárosnamény és Térsége Turisztikai Egyesület

Cím: 4800 Vásárosnamény, Szabadság tér 33.
Telefon szám: +36-45-570-206
Fax szám: +36-45/570-207
Link: www.felsotiszapart.hu

Vásárosnamény és Térsége Turisztikai Egyesület 1999. novemberében alakult meg, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Cégbíróság pedig 1999. december 31.-ével jegyezte be Egyesületünk célja Vásárosnamény és vonzáskörzete turisztikai tevékenységének fejlesztése.


Volt Tomcsányi-kastély - Vásárosnamény

Cím: 4800 Vásárosnamény Szabadság tér 26.
Telefon szám: +36- 45 470 638,
Link: www.beregi-muzeum.hu

A Tomcsányi-kastély ad otthont a Beregi Múzeum gyűjteményének. A kastélyt 1728-ban építette Lónyay László, jelenlegi barokk formáját fia, ifj. Lónyay


Winkler Ház Panzió-Étterem - Vásárosnamény

Cím: Vásárosnamény, Rákóczi u. 5.
Telefon szám: +36-45-470-945
Link: www.winklerhaz.hu
Fax szám: +36-45-470 457
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Winkler János

A Winler Ház légkondicionált, 100 fős étterme házias ízekkel, a hagyományos étkek mellett tájjellegű finomságokkal is várja vendégeit. A déli órákban kétféle menüt szolgálnak fel, s étterméhez kapcsolódó különtermében is alkalom kínálkozik családi és hivatalos rendezvények, találkozók és egyéb programok megrendezésére, valamint kiránduló csoportok fogadására is. Konyhája rendelkezik a legkorszerűbb felszerelésekkel, hiszen a hely egyúttal a vendéglátóipari képzés bázisa is. Itt a jövő szakácsai, felszolgálói és eladói minden nap a maximumot nyújtják, hiszen a vendéggel való minden egyes találkozás számukra vizsgának számít. A szakemberek vállalják hidegkonyhai készítmények készítését, és kívánság szerint az egység vállalkozik kitelepülésekre is.


Winkler-Ház Panzió*** és Étterem - Vásárosnamény

Cím: 4800 Vásárosnamény, Rákóczi utca 5.
Telefon szám: +36-45-570-200
Link: www.winklerhaz.hu
Fax szám: +36-45-470-457
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Winkler János

A Winkler Ház a város centrumában található, jól megközelíthető helyen, autóval érkezők számára külön parkírozóval. A Winkler Ház számos előnye mellett, igyekszünk elkalauzolni olvasóinkat a beregi és szatmári tájékra is. Kérjük legyen útitársunk, s amennyiben az itt leírtak igazát személyesen is megtapasztalta, jó szívvel és szeretettel látjuk ismét Vásárosnaményban, a Winkler Házban. K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.


Kézműves vásár - Kaposszekcső

Cím: 7361 Kaposszekcső,
Link: www.kaposszecsko.hu

Kézműves vásár - Kaposszekcső


Vásári Forgatag Bükfürdőn

Cím: Bükfürdő, Fürdő Parkoló
Link: www.visitbuk.hu
Telefon szám: 0036-94 558-419
Kapcsolattartó személy: Tourinform Bük, Bükfürdő

Kézművesek és régiségek vására Idén ötödik alkalommal rendezzük meg a nagy sikerű vásárunkat, melyre májustól szeptember végéig sok szeretettel várjuk Önöket kéthetente vasárnaponként. A Vásári Forgatag elnevezésű rendezvényünkön a Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum nyári bejárata előtti parkolóban van lehetőségük megkóstolni valamint megismerni a helyi és környékbeli ételeket, italokat, vagy akár megvásárolhatják a "kincset érő" portékákat.


Völgyhídi Vásár - Nagyrákos

Cím: 9938 Nagyrákos,

A minden év júliusának harmadik hétvégéjén, szombat-vasárnap megrendezésre kerülő vásár széles kínálattal várja az érdeklődőket.


Fazekas borászat - Somlóvásárhely

Cím: Somlóvásárhely, Ady u. 2.
Telefon szám: +36-21-454-338

Fazekas borászat


Hegykapu Borozó Étterem - Somlóvásárhely

Cím: 8481 Somlóvásárhely Somló hegy, 1491 hr.
Telefon szám: +36-70 363-80-46
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: hegykapuetterem.hu

Az étterem a lehető legjobb helyen található, a 8-as főút mellett, a hegy lábánál a "hegy kapujaként" funkcionál. Itt a betérők minőségi ételekhez minőségi somlói borokat is ihatnak kedvükre. Bőséges választékból nehéz választani, de a hozzáértő dolgozók mindenben a vendégek rendelkezésére állnak. Csoportokat és nagy csoportokat is azonnal tudnak fogadni, hisz az étteremnek viszonylag nagy a befogadóképessége.


Margit kápolna - Somlóvásárhely

Cím: 8481 Somlóvásárhely,
Link: www.somlovasarhely.hu

Margit kápolna - Somlóvásárhely


Petőfi-kilátó - Somlóvásárhely

Cím: 8481 Somlóvásárhely,
Link: www.somlovasarhely.hu
Telefon szám: +36-30 957-0095

A Somló-hegyen 1938-ban Medgyaszay István építette a Petőfi-kilátót, ahonnan elénk tárul a vidék szépséges panorámája.


Római katolikus templom - Somlóvásárhely

Cím: 8481 Somlóvásárhely,
Link: www.somlovasarhelyplebania.hu

Somlóvásárhely római katolikus temploma (Szent István első vértanú). A barokk templomot 1788 és 1791 között építették.


Rozália kápolna - Somlóvásárhely

Cím: 8481 Somlóvásárhely,
Link: www.somlovasarhely.hu

Rozália kápolna - Somlóvásárhely


Somlói Borok Háza - Somlóvásárhely

Cím: Somlóvásárhely

 
A Somlói Borok Házában az érdeklődők megismerkedhetnek a hegy történelmével, a borászati hagyományokkal és az itt termelt borokkal. A táj, a szőlő szeretetét, a hagyományok megbecsülését, a bor hírnevét hivatottak védelmezni a Somlói Borrend tagjai.


Szent-háromság kápolna - Somlóvásárhely

Cím: 8481 Somlóvásárhely,
Link: www.somlovasarhely.hu

Szent-háromság kápolna - Somlóvásárhely


Taposókút - Somlóvásárhely

Cím: 8481 Somlóvásárhely,
Link: www.somlovasarhely.hu

A Somló-hegyen álló Taposókút a 19. században épült. Különlegessége, hogy a mintegy nyolcméteres mélységből egy háromméteres átmérőjű hengert taposva lehet kiemelni a vizet.


Világháborús emlékmű - Somlóvásárhely

Cím: 8481 Somlóvásárhely,
Link: www.somlovasarhely.hu

Világháborús emlékmű - Somlóvásárhely


Kisvásárhely település

Cím: 8341 Kisvásárhely
Link: www.kisvasarhely.hu

Kisvásárhely Zala megye északkeleti csücskében a Zalaszentgróti járásban, a Marcal folyó partján fekvő törpefalu.


Hortobágyi Hídi Vásár

Cím: Hortobágy ( 21 km )

Országos hírű kirakodó- és népművészeti vásárt rendeznek a hortobágyi Kilenclyukú hídnál minden évben államalapító Szent István király és az új kenyér ünnepén augusztus 20-án. A több mint egy évszázadra visszatekintő vásárt színes folklór és gasztronómiai programok egészítenek ki.


STOP.SHOP. Bevásárlópark

Cím: Budapest, III. kerület Bécsi út 136.
Telefon szám: +36 1 309 7450
Fax szám: +36 1 309 7452
Link: www.stop.shop.hu

STOP.SHOP. bevásárlóparkjaink kialakítása Közép- és Kelet-Európa szerte meghatározó sztenderddé vált bevásárlóparkok fejlesztése terén.A STOP.SHOP.Óbuda a hét minden napján várja vásárlóit 400 ingyenes parkolási lehetőséggel.


Új Udvar Bevásárlóközpont

Cím: 1036 Budapest, Bécsi út 38-44.
Telefon szám: +36-1-437-8200
Fax szám: +36-1-437-8205
Link: www.kalauz.hu/uj_udvar_bevasarlokozpont

Új Udvar Bevásárlóközpont


Rózsakert Bevásárlóközpont

Cím: 1026 Budapest Gábor Áron u. 74.
Telefon szám: +36-1-391-5998, +36-80201180
Link: www.rozsakert.hu

A bevásárlóközpont minden igényt kielégítő magas színvonalú szolgáltatással várja a vásárlókat: Kaiser’s, CIB Bank, gyógyszertár, dm, posta, lottozó, tisztító, Mister Minit, St. James's exkluzív teaház, new Marilyn Szépségszalon, Madenta Fogászati Központ, Rózsakert Medical Center, Thai masszázs, Monsoon Jóga és Pilates, Allure Medical Spa, Líra Könyváruház, Süni Játszóház, Tóbiás Optika, Marionnaud parfüméria, Starking Rose Apple Premium Reseller, The House of Villeroy & Boch, Chemol Travel, nemzeti éttermek (arab, kínai, japán, magyar, olasz). A ruha- cipő- és táska üzletek prémium kategóriájú termékeket kínálnak: CK és Calvin Klein Jeans, Gant, Bugatti, Cavalli, GFR, Krizia, Adele Fado, Celyn B, Ed Hardy, Moschino Love, Valentino, Tuzzi, Fred Sabatier, Infinitif, Lelli Kelly, S.Oliver, Taifun, Bandolera, Aubade, Lise Charmel, Givenchy, Gion.


Gasztronómiai Programok a Nagyvásárcsarnokban

Cím: Budapest, IX. kerület, Fővám körút 1-3
Telefon szám: +36-1-217-6067,+36-1-342-9315
Link: www.bridge-tours.hu
Fax szám: +36-1-341-6046
Kapcsolattartó személy: Bridge Tours Utazási Iroda

A Nagycsarnok - hivatalos nevén Központi Vásárcsarnok - Budapest legnagyobb fedett piaca, amely a főváros IX. kerületében, a Belváros és a Ferencváros határán, a Fővám tér 1-3. szám alatt található. A Csarnok nappal Budapest éléskamrája, de este, miután a kapukat bezárjuk, az impozáns épület a gasztronómia palotájává változik. Kötetetlen hangulatú, zártkörű események rendezéséhez az egyik legalkalmasabb helyszín Budapesten. Az ültetett vagy állófogadásokhoz speciális programlehetőségeket biztosítunk, melyek csak ebben a környezetben élvezhetőek igazán.


Budapesti Nemzetközi Vásárközpont

Cím: 1101 Budapest Albertirsai út 10.
Telefon szám: +36-1 263 6000
Link: www.hungexpo.hu
Fax szám: +36-1 263 6098

Több mint 40 éves tapasztalatával 1967 óta a hazai piac vezető szereplője. Sikerének egyedülálló alappillére saját állandó kiállítási területe a Budapesti Vásárközpont. A Hungexpo Zrt. szakkiállítások és vásárok magas színvonalú szervezését végzi belföldön és külföldön. Kiterjedt nemzetközi kapcsolatrendszerével, képviselői hálózatával mind kiállítói, mind szakmai részről arra törekszik, hogy Közép-Kelet Európa meghatározó kiállítás-szervezőjévé váljon.

Lapozó:  |<<  <<  >>  >>| 

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner