12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Teljes találat 188 látnivalóban


Kilátó Bogács

Cím: 3412 Bogács
Link: www.bogacs.hu

A Kilátóról letekintve láthatjuk Bogácsot és a környék településeit, gyönyörködhetünk az elénk táruló csodás természeti képekben. Északi irányban a déli Bükk évszázados erdőkkel borított szépségében, dél felé tekintve pedig az Északi-középhegység alatt elterülő Dél-borsodi mezőségig és a Hevesi-síkságig is elláthatunk.


Kilátótorony - Boldogkőváralja

Cím: Boldogkőváralja

A Bodókő nevű szikla tetején, messze a környék fölé magasodik a boldogkői vár, s már messziről kiszúrhatjuk jellegzetes, szimmetriát nélkülöző formáit. Maga a vár nem túl nagy, kicsit romos, múzeumok tucatjait sem találhatjuk odabent, a kilátás viszont szenzációs a környékre.


Bükkszentkereszti Kilátó

Cím: Bükkszentkereszt, külterület Kis-Dél tető
Link: www.bukkszentkereszt.hu

Bükkszentkereszt külterületén a Kis-Dél tetőn található a fából készült kilátó.


Millenniumi Kilátó - Cserépfalu

Cím: Cserépfalu, Berezdi-tető

A Berezdi sétány magaslatán áll a Millenniumi Kilátó, Csete György Kossuth díjas építész terve alapján. a Kaptárkő ihletésű, helyi kőfaragóknak is emléket állító kilátó É-Ny-i oldalán beépített üvegablakok a Göncölszekér csillagjait jelképezik. Csete György 2006. év Prima Primissima díjazottja.


Kilátó - Sátoraljaújhely

Cím: Sátoraljaújhely
Link: www.satoraljaujhely.hu

Új attrakciókkal bővült Sátoraljaújhely: a Magas-hegyi új műanyag sípályával, kalandparkkal, kilátóval.


Szent László kilátó-kápolna

Cím: Mogyoród, Somlyó-hegy
Link: www.mogyorod.hu

A dimbes-dombos táj legmagasabb pontja a Somlyó-hegy (Gyertyános 326 m), melyen a Makovecz Imre által tervezett Szent László kilátó-kápolna található.


Szent László kilátó-kápolna - Mogyoród

Cím: Mogyoród, Somlyó-hegy
Link: www.mogyorod.hu

A dimbes-dombos táj legmagasabb pontja a Somlyó-hegy (Gyertyános 326 m), melyen a Makovecz Imre által tervezett Szent László kilátó-kápolna található.


Kilátó - Monor

Cím: Monor, külterület
Link: www.monor.hu

A Strázsa-hegyen 2002 őszén készült el egy modern kilátó.


Csergezán Pál-kilátó

Cím: Nagykovácsi
Link: www.vadaszat.net

Új kilátó épült a Budai-hegység legmagasabb 559 m csúcsán, a Nagy-Kopaszon. A Páty, Nagykovácsi és Telki hármas határán emelkedő kilátó felső szintje 18 méter magas. A pont száz lépcsőfokon elérhető magasságból egyedülálló körpanoráma tárul a látogatók szeme elé. Tiszta időben a főváros száz kilométeres környezetét belátni, a Mátrától a Pilisen és Zsámbéki-medencén át a Velencei-hegységig. Az Esztergomi bazilika akár felhős időben is szabad szemmel látható. A jól azonosítható látnivalók irányát a kilátószinten ábrák és feliratok jelzik.


Hegyes-tető, Julianus kilátó

Cím: Nagymaros

A 482 méter magas Hegyes-tető kilátójából (Julianus kilátó) minden évszakban páratlan látványt kínál a Dunakanyar, a Börzsöny-hegység és a Pilis vonulata. (Köves-mezőig lehetőség van gépjárművel is közlekedni, de az út többi részét gyalogosan kb. 1 órás sétával - a kék jelzés mentén kell megtenni a kilátóig.)


Nagyvillám-kilátó Visegrád

Cím: Visegrád

A Nagyvillám kilátóból a Dunakanyar legszebb panorámája tárulkozik elénk.


Zsongorkő-lelátó - Jakab-hegy, Kővágószőlős

Cím: Kővágószőlős, külterület

A Mecsek egyik legszebb "természetes" kilátó pontja a Jakab hegyen az István kilátótól délre található Zsongorkő-lelátó. 540 m magasságban ez a Mecsek legcsodálatosabb pontja, innen káprázatos panoráma jutalmazza a túrázó kitartását.


Pécs TV-torony és kilátó

Cím: Pécs, Misina tető
Telefon szám: +36-72 336-900
Link: tvtoronypecs.hu

A Misina tetőn áll a 176 m magas TV-torony. Nyitva egész évben! Nyári nyitva tartás (május-október) Hétköznap és vasárnap: 9.00 – 21.00 Péntek-szombat: 9.00-21.00 Téli nyitva tartás (november-április): Minden nap: 9.00 – 17.00 A közlekedést jelentősen akadályozó havazás esetén zárva. Belépő díj (2012) / fő, HUF, bruttó: Teljes árú: 750 Ft Kedvezményes diák, nyugdíjas: 600 Ft (igazolvány szükséges!) Gyermek (4-14 év): 450 Ft Apróság (4 év alatt) és matuzsálem (100 év felett): ingyenes.


Panoráma Kilátó - Orosháza

Cím: 5904 Orosháza-Gyopárosfürdő, Fasor u. 3.
Telefon szám: +3668 411-962; +36-68 512-260
Link: www.gyoparosfurdo.hu

A Panoráma kilátó Orosháza, illetve Gyopárosfürdő egy különleges nevezetessége. Annál is inkább, mert nem csak a környék természeti és környezeti adottságaiban gyönyörködhetünk, ha felmegyünk a csigalépcsőkön, hanem egyúttal múzeumi élményben is részesülünk. A földszinti kiállítóterület vázlatosan érinti a terület régészetét, néprajzát – elsősorban a halász-vadász, gyűjtögető, méhész, borász, nád- és gyékénygazdálkodás eszközein keresztül – Gyopárosfürdő hagyományos életének történetét. Az emeleti részeken a látogatókat régi gyopárosi képek fogadják, a korai rézmetszetektől napjainkig. Csak nyáron, strandszezonban látogatható, előzetes bejelentés alapján.


Malomkémény kilátó - Nagyér

Cím: 6917 Nagyér,
Link: www.nygyer.hu

Nagyér látványossága a malomkéményből épített kilátó. Különlegessége, hogy a falu szélén álló, egykori Zöldi Malom omladozóban lévő kéménye az alapja.


Kilátó - Etyek

Cím: Etyek

Az etyeki kilátóból a környék panorámája tárul elénk.


Pákozdi Pagony kilátó

Cím: 8096 Sukoró, külterület
Telefon szám: +36-30 417-0133
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: http://pakozdipagony.vadex.hu/

A tanösvény útvonala mentén található 15 méter magas kilátót kihagyhatatlan eleme a Pagony bejárásának, ahonnan a gyönyörű Velencei-tavi panoráma csodálható meg.


Panoráma a Bence-hegyi kilátóból - Velence

Cím: Velence, Bence-hegy

Panoráma a Bence-hegyi kilátóból.


Péter-hegyese kilátó - Galyatető

Cím: Galyatető
Telefon szám: +36-37 506-011
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.galyakilato.hu

A Péter hegyesén álló kilátó eredetileg 17 méter magas tetejére a múltban egy belső, rozsdás csigalépcsőn lehetett feljutni, fent pedig egy kevéssé impozáns vasketrecből nézelődhetett a túrázó. A mintegy 80 millió forintból megvalósult felújítás során a kilátót 13 méterrel magasították meg, kívülre pedig két lépcsősor került, az egyik a felfelé, a másik a lefelé haladó forgalomnak. A beléptetőkaput elhagyva 162 lépcsőfokot kell leküzdened. A közel 1000 méteres magasságban lévő tetőteraszról 360°-os panorámában gyönyörködhetsz. A kilátó 200.-Ft/fő összegért látogatható (bedobós automata 100 és 200 Ft-os érmével működik) 07-20 óra között.


Kozmáry-kilátó - Mátrafüred

Cím: Mátrafüred
Link: www.matrafured.hu

Az autóbusz állomással szemközti Béke úton végighaladva, majd az utca végén található Konferencia teremnél balra fordulunk. Az első jobbra nyíló meredek utcán elérjük a Hegyalja utat. Itt balra fordulunk és az Erdészeti Tudományos Intézet mellett elhaladva lépcsősor vezet a Kozmári kilátóhoz. Ide fölérve körpanoráma tárul elénk, ahonnan beláthatjuk egész Mátrafüredet, Gyöngyössolymost és Gyöngyös északi részét. A kilátó 1900--ban épült, nevét Kozmári József üdülőkörzeti igazgatóról kapta.


Mátrafüred - Muzsla-kilátó - Rákóczi forrás

Cím: Mátrafüred,
Link: www.matrafured.hu

A Muzsla-kilátótól folytatjuk utunkat, cserjés, bokros ösvényeken keresztül, ahonnan megpillanthatjuk Kékest és a Nagy-Lapát-tetőt. Ezek után az erdőbe érve ÉK irányban, villanyvezetékeket keresztezve érjük el a 476 méteren található Rákóczi- forrást. Itt kiépített tűzrakó helyet és esőbeállót találunk. Nevét, II.Rákóczi Ferencről kapta, és érdekesség, hogy a forráshoz emelt kőemléket, 1929-ben egy kurucokat ábrázoló domborművel ékesítették.


Muzsla-kilátó - Mátrafüred

Cím: Muzsla-tető
Link: www.matrafured.hu

A buszmegállótól elindulunk a mûút mellett Mátraháza irányában. A harmadik kis utcán jobbra fordulunk majd pár méter múlva balra egy meredek utcán elindulunk célirányunk felé. Itt kanyargó, erdei ösvényeken keresztül érjük el a Muzsla-kilátót. A kilátó kőalapra épült 481 m magasan, amelyről Füred szépsége és a 24. sz. főút szerpentinjei tárulnak elénk.


Sástói kilátó

Cím: Mátrafüred-Sástó
Link: www.gyongyos-matra.hu/termeszeti-ertekek-2/kilatok/sasto-kilato

A Mátra Kempingtől 50 m-re, az 53 m magas sástói kilátóból lenyűgöző panoráma tárul a szemünk elé. Fentről a környék 10-15 települése és az ország legmagasabb pontja Kékestető is jól belátható. Nyitva tartás: május 1. és szeptember 1. között: 9-18 óráig. szeptember 1. és május 1. között: 9-16 óráig Belépő díj: 6-14 éves korig 100 Ft/fő, 14 éves kortól 200 Ft/fő.


Major-tetői kilátó - Szarvaskő

Cím: 3323 Szarvaskő, külterület

A várral szemközt magasodó hegyre épült egy átjátszótorony, amely köré- természetvédelmi okokból – fából ácsolt kilátót építettek 2004 év végén adták át a kirándulók nagy örömére. A falu központjából egy kellemes, ám meredek sétával megközelíthető a torony, melyről csodálatos kilátás nyílik a települést körbeölelő dombokra de a Bükki Nemzeti Park délnyugati része, sőt Eger városa is látható. Fotó: palocut.hu


Millenniumi kilátó - Szilvásvárad

Cím: Szilvásvárad, külterület
Telefon szám: +36-30 361-4275
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Molnár Kálmán
Link: www.szilvasvarad.hu/latnivalok/milleniumi-kilato

2000. augusztus 20-ra, Szent István napjára készült Millenniumi Kilátó méretével és páratlan szépségű faszerkezetével uralkodik a környező hegycsúcsok felett, mintha figyelné és vigyázná e festői vidéket. Nyitva tartás:Tavasz (április 1.- május 31.): minden nap 10:00 - 18:00, Nyár (június 1.- augusztus 31.): minden nap 10:00 - 19:00. Ősz (szeptember 1. - október 31.): minden nap 10:00 - 18:00. Tél (november 1. - március 31.): szerdától vasárnapig: 10:00 - 18:00.


Nagy-Gete csúcs

Cím: Dorog, külterület
Link: www.kirandulasok.com/2012/12/a-nagy-gete.html

Dorogról kiindulva gyalogtúra tehető erre a 475 m magas csúcsra. A környék legmagasabb csúcsa a Nagy - Gete (457 méter), melynek tetején szép kilátás fogadja a kirándulókat. A környékbeliek kedvelt kirándulóhelye ez a csúcs. Az Országos Kék Túra és a Kinizsi Százas Teljesítménytúra útvonala is erre vezet.


Nagy-Pisznice hegy

Cím: Lábatlan
Link: www.annavolgy.hu

Lábatlantól szép kirándulás tehető erre az 544m magas hegyre.


Fellner Jakab - kilátó - Tata

Cím: 2890 Tata, Kálvária domb.
Link: www.tata.hu

A Kálvária-domb lábánál, 1934-ben, Stieber Antal Tata községtől 60 négyszögöl területet bérelt sörétgyár építésére, harminc évre, évi 10 pengőért. 1939-ben felépült az öntés célját szolgáló 30 méter magas torony, és „Turul” Sörétöntöde néven megkezdte üzemelését. Az 1960-as évektől Fellner Jakab Kilátó néven idegenforgalmi célokra használják.


Ranzinger Vince Kilátó - Tatabánya

Cím: Tatabánya, Kő-hegy sétány
Link: www.tatabanya.hu

2008. szeptember 5. – A tatabányai bányásznapokon, szeptember 7-én, vasárnap 11 órakor avatták fel a Kő-hegyen a 25 millió forintért felújított régi bányász kilátót. Az eredetileg 1980-ban felállított egykori XII/a akna felvonójából kialakított kilátó az idei bányásznaptól Ranzinger Vince nevét viseli.


Kövecses-hegy Teréz kilátót - Csesztve

Cím: 2578 Csesztve, Kövecses-hegy
Link: www.csesztve.hu

Csesztvéről egy táblákkal jelölt, kb. 2 km-es körséta ösvény felénél érjük el a Kövecses-hegyen a Teréz kilátót. Az ösvényt Csillagösvénynek kereszteltük, mert éjjel a csillagokra jó kilátás nyílik, kevés a fényszennyezés.


Kilátó Magyargéc

Cím: 3133 Magyargéc Külterület

Magyargéc határában lévő magányos tölgy mellett épült faszerkezetű kilátóból látni a panorámát.


Nagy-Kilátó - Magyarnándor

Cím: Magyarnándor, külterület
Link: www.megyarnandor.hu

A Nagy-Kilátó melyet Nagy János és családja építtetett, a Magyarnándor fölé emelkedő "Körtvélyes-árok" környéki domboldalon helyezkedik el. Az 5 x 5 méteres alapterületű 20 méter magas építményből csodás panoráma tárul elénk. Szemeink előtt megjelennek a Cserhát hegyvonulatai, a Naszály hegy, a Börzsöny hegység kontúrvonala, a Karancs hegy, tiszta idő esetén az Alacsony-Tátra vonulatait is megcsodálhatjuk. Az építmény bárki számára, bármikor, ingyenesen látogatható.


Gortva-Jójárt kilátó - Nyikom bérc

Cím: 3060 Pásztó, Nyikom-bérc
Link: gortvabirtok.hu/kilato.html
Telefon szám: +36-30 668 6267
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

A Mátra legfiatalabb kilátója a Gortva-Jójárt kilátó a Nyikom csúcsán, 764 méter tengerszint feletti magasságban található. A 22 méteres, kőböl épült kilátó az ötletgazdákról kapta nevét, tetején egy 8 méteres keresztet állítottak.


Xantus János Gömbkilátó - Balatonboglár

Cím: Balatonboglár, Várdomb
Link: www.balatonboglar.hu

Xantus János Gömbkilátó - Balatonboglár


Kilátótorony Balatonföldvár

Cím: 8623 Balatonföldvár, Erzsébet utca 50.
Link: balatonfoldvarikilato.hu
Telefon szám: +36-84 553-088
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

2016. július 1-jén átadják a nagyközönségnek a Balatonföldvári Hajózástörténeti Látogatóközpontot. A látogatóközpont része a kilátótorony melynek magassága 25 méter, így a mintegy 40 méteres magasparttal együtt közel 70 méteres magasságból lehet végignézni a Balatonon mindkét irányba, a 29 kilométerre lévő balatonakarattyai magaspartig és a 49 kilométerre lévő Keszthelyig, illetve Fenékpusztáig. Szép időben eddig is a Balaton egyik legszebb kilátó pontjának tartották a földvári magaspartot, a kilátóval kiegészülve különleges élményt nyújt. A látogatóközpont augusztus 31-ig 10–22 óráig, szeptember 1-től 10–18 óráig tart nyitva, a hétfő szünnap. A belépődíj felnőtteknek 1000 Ft, 3–14 éves gyerekeknek 500 Ft. 3 éves kor alatt ingyenes a belépés, diákcsoportok pedig kedvezményes jegyet is kaphatnak. Forrás és kép: www.balatonfoldvarikilato.hu


Valkó kilátó - Fonyód

Cím: Fonyód

A Valkó-kilátóról felejthetetlen kilátás nyílik a Balatonra,az északi part teljes panorámában elnyúló vulkanikus hegyvonulatára.


Kilátó - Kaposvár

Cím: Kaposvár

Kilátó - Kaposvár


Kilátótorony és esőbeálló - Zákány

Cím: Zákány, külterület
Link: www.zakany.hu

Felejthetetlen élményt nyújt a kilátóból letekintő számára a zákányi lankákon fürtjeitől duzzadó szőlőültetvények képe, a Dráva lustán kanyargó vonulata, a táj érintetlen szépsége és a túlparton karnyújtásnyira elterülő horvátországi városok látványa. 9,0 m magas ácsolt kilátó 58,00 m2-es fedett esőbeállóval.


Kőhegyi kilátó - Zamárdi

Cím: 8621 Zamárdi, Kőhegy
Link: www.zamardi.hu

Zamárdi legmagasabb pontján, a Kőhegy tetején építették 2000-ben, a Millenium emlékére.


Kilátótorony Fülpösdaróc

Cím: 4754 Fülpösdaróc
Link: www.fulposdaroc.hu

Fülpösdaróc kilátótornya


Sóstói kilátó - Nyíregyháza

Cím: Nyíregyháza-Sóstófürdő

A sóstói tavat körülölelő, 300 hektáros erdőben kilátó, erdei tornapálya, sétaútvonalak várják a felfedezőútra indulókat.


Öreghegy (Várhegy) - Dunaföldvár

Cím: Dunaföldvár

Öreghegy (Várhegy) - Dunaföldvár


Kilátó - Szekszárd

Cím: Szekszárd

Ha tehetjük, érdemes egy pillantást vetni Szekszárdra madártávlatból, a Kilátóhoz néhány perces utazással juthatunk fel. Körbetekintve láthatók a gondosan művelt, dombokra felkapaszkodó szőlőterületek éppúgy, mint a kisvárosi arcát őrző, megyeszékhelyi szerepét kiépítő város, régi és új körzeteivel.


Scherg Lőrinc-kilátó Káld

Cím: 9673 Káld. külterület

Scherg Lőrinc-kilátó Káld


Kilátó - Lukácsháza

Cím: Lukácsháza, Csömötei szőlőhegy

A csömötei szőlőhegyen egy 12 méter magas, fából készült kilátó tornyot építettek fel, aminek a megvalósításához Szombathellyel közösen pályázott Lukácsháza. Az új turisztikai látványosságok közötti részen kialakítottak egy szabadidő parkot is. A helyszín kiválasztásával a helyiek szeretnék elérni, hogy minél többen látogassanak ki a szőlőhegyre, ahol ma a hagyományos Ivó napi hegybejárással együtt rendezik meg az avató ünnepséget.


Szent Vid-hegy - Velem

Cím: 9726 Velem,
Link: www.alon.hu

A Szent Vid-hegy valószínűleg az Árpád-korban is erődített hely volt. Azonban a vár első írásos említése csak a XIII. századból való, Castrum Viti néven. Ekkor a faluval együtt a Németújváriak birtoka volt. A későbbiek során elfoglalta Frigyes császár, akitől Mátyás király vette vissza a XV. század második felében. Jurisich Miklós 1532-ben még a Szent Vid kapitánya címet viselte, de a vár ekkor már valószínűleg romokban volt. A Szent Vid-hegyen (tszf. 568 m) található Szent Vid-templomot az egykori vár sarokbástyájára építették a XVIII. században, mely azóta a környékbeliek búcsújáró helye.


Ábrahámhegy panoráma kilátó

Cím: Ábrahámhegy
Link: www.abrahamhegy.hu

A 2002-ben adták át a Bökk-hegy tetején lévő kilátót. Tiszta időben csodálatos körpanoráma tárul elénk.


Csere-hegyi kilátó

Cím: Alsóörs, külterület
Link: www.alsoors.hu

Padányi Gulyás Jenő tervei alapján, permi vörös kőből épült 1935-ben a 298 méter magasan található kilátó és a gondnokház. Az eredetileg Horthy Miklósról elnevezett kilátó az elmúlt fél évszázadban Szabadság-kilátóként volt ismert, az önkormányzat döntése alapján ezentúl a Csere-hegyi kilátó nevet viseli.


Kisfaludy-kilátó - Badacsony

Cím: Badacsony

Kisfaludy-kilátó: A Badacsony 438 méteres magassági pontjánál épült. Erkélyéről a Tapolcai-medence és az azt övező hegyek látványa tárul elénk.


Lénárt Pince - Szépkilátó Borozó Badacsony

Cím: 8261 Badacsony, Kisfaludy Sándor utca 11.
Telefon szám: +36 20 374 4595
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: lerantborpince.hu

A badacsonyi hegyen a borozónkat 2008-ban nyitottuk meg, 200 éves bazaltkőből épített nemes penésszel fedett boros pince, a pince 100 férőhelyes, a teraszon is helyet tudnak foglalni a vendégek és gyönyörködhetnek a táj festői szépségében. Hagyományt szeretnénk teremteni a borvacsoráinkkal, kiemelten a Márton napi, Vízkereszti, Farsangi időszakban, Húsvétkor. Nyári időszakban borfesztiválokon is, november végétől karácsonyig tartó időszakban Adventi fesztiválokon örvendeztetjük meg forralt borokkal a borkedvelőket az ország különböző nagyvárosaiban. Várunk borbaráti szeretettel minden vendéget, látogasson el hozzánk, ismerkedjen a borkülönlegességeinkkel, legyen részese annak a csodának, amit mi mindennap megélünk, a kóstolás varázsát, az első korty szépségét.


Páholy-kilátóhely, Badacsonytomaj

Cím: Badacsonytomaj

 
A páholy elnevezést arról kapta, hogy rendkívül jó kiállítás nyílik a szomszédos hegyekre.


Csengő-hegyi kilátó

Cím: Bakonynána. külterület
Link: www.bakonynana.hu

A Felsőpere - Alsópere - Bakonynána háromszögben található Csengő-hegy közel 4 km hosszú. A kilátótól remek panoráma tárul elénk.


Jókai-kilátó - Balatonfüred

Cím: 8230 Balatonfüred, külterület
Link: www.balatonfured.me

A Lóczy barlangtól jelzett turistaút (zöld) vezet fel a Tamás hegyen (317 m) Megközelítése Ábrázolás ˆ2009 TerraMetrics, Térképadatok ˆ2009 Tele Atlas - Használati feltételek Hibrid Térkép Műhold Hibrid Domborzat Föld álló kilátóhoz, ahonnan csodálatos kilátás nyílik Balatonfüredre, a Tihanyi - félsziget irányába és a mögötte tükröződő Balatonra. A Jókai hőséről elnevezett Aranyember útján ülőpadok teszik még kellemesebbé és kényelmesebbé a sétát.


Recsek-hegyi Noszlopi Gáspár Kilátó

Cím: 8230 Balatonfüred, külterület
Link: www.bakonyerdo.hu

A fából épült, a környező erdőállomány lombkoronái fölé emelkedő kilátóból csodálatos balatoni panoráma, valamint hatalmas összefüggő színes erdőterület látható. Mellette kiépített tűzrakóhely, rönkbútorok találhatók. A páratlanul szép kilátás mellett számos ritka növény és állatfaj látható a területen, emellett a lakott területekről kissé távolabb eső pihenőhely nyugodt légkört biztosít a kikapcsolódni, pihenni vágyóknak. A kilátó és környéke kedvenc célpontja a túrázni vágyóknak is. Megközelíthető: Balatonfüred, Hidegkút, illetve Veszprémfajsz felöl a kijelölt turistaútvonalon.


Rómer Flóris kilátó

Cím: Csesznek, Zörög-tető
Link: www.csesznek.hu

A hegy egyenes fennsíkjáról sajnos már nem gyönyörködhetünk a kilátásban. Az 1958-ban épített, 25 m magas gerendatorony, a Rómer Flóris-kilátó, -amelyről a panorámát lehetett élvezni,- helyét már csak a négy betontömb jelzi.


Kilátó - Eplény

Cím: Eplény, külterület

Az Ámos-hegyi Pihenőerdőt és a Kilátót 2003. augusztus 8-án adták át. A kilátóból csodálatos panoráma tárul elénk.


Kilátó - Fenyőfő

Cím: Fenyőfő
Link: www.fenyofo.hu

Csodálatos panoráma tárul elénk a kilátóból.


Recsek-hegyi Noszlopy Gáspár kilátó

Cím: Hidegkút külterület
Link: www.hidegkut.hu

 
A lakott területektől kissé távolabb eső kilátó és környéke kedvenc célpontja a túrázóknak, Hidegkútról a zöld jelzés mentén haladva érhetjük el. A fából épült, a környező erdőállomány lombkoronái fölé emelkedő kilátóból a Balaton keleti medencéjére és Tihanyra nyíló csodálatos panoráma tárul az ideérkező szeme elé.


Vitéz Bertalan Árpád kilátó - Lókút

Cím: 8425 Lókút, Papod hegy
Link: www.lokut.hu

A 644 méter magas Papod hegyen, a Bakony második legmagasabb pontján található a kilátó, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a Bakonyra és a Balatonra. A kilátó több irányból is megközelíthető: Hárskútról a piros sáv túrajelzésen Márkóról a piros kereszt, majd a piros háromszög túrajelzésen Eplény vasútállomásról a piros sáv túrajelzésen.


Kossuth kilátó - Mencshely

Cím: 8271 Mencshely, Halom-hegy

 
Kossuth kilátó a Halom-hegyen.


Fülöp-hegyi Kilátó

Cím: Révfülüp, Fülöp-hegy

Révfülöp természeti látnivalói közül a Fülöp-hegyről kibontakozó balatoni panorámát emelnénk ki elsősorban, melynek szemkápráztató hatásáról a világot járt neves földrajztudós, Cholnoky Jenő szavait idézzük... "A révfülöpi Fülöp-hegyről nyílik a világ egyik legszebb tája. Vannak magasabb hegyek, nagyobb vizek, de ahol a vulkáni kúpok csodás sokasága találkozik a széles víztükörrel, ilyen legfeljebb a Brazil partoknál, Rio de Janeiro partjainál van." Nyitva: 9.00-től 20.00 óráig (minden nap). Belépő díjak: Felnőtt belépő: 200,-Ft/fő, Gyermek 100,-Ft/fő, Nyugdíjas 100,-Ft/fő. Révfülöp kártyával rendelkezők a Kilátót ingyenesen látogathatják!


Petőfi-kilátó - Somlóvásárhely

Cím: 8481 Somlóvásárhely,
Telefon szám: +36-30 957-0095
Link: www.somlovasarhely.hu

A Somló-hegyen 1938-ban Medgyaszay István építette a Petőfi-kilátót, ahonnan elénk tárul a vidék szépséges panorámája.


Kilátó - Tihany

Cím: Tihany

Tihanyi apátság, templom melletti kilátóból csodálatos balatoni panorámába gyönyörködhetünk.


Szár-hegyi kilátó

Cím: 8564 Ugod. külterület
Link: www.ugod.hu

A környékbeli lakosok szabadidejükben előszeretettel felkeresték, de kirándulási időszakban turisták is látogatták, akiket elsősorban a kopár hegy tetején álló magaslesről nyíló gyönyörű kilátás vonzott. Az Ugodi Erdőbirtokossági Társulat, mint a terület gazdálkodója a fentiek ismeretében az erdőterületen új közjóléti létesítményt hozott létre egy erdei kirándulóhely, egy hely- és erdőismereti tanösvény, valamint egy 18 m magas kilátó megépítésével, mely küllemében az ugodi várra emlékeztetheti a kirándulókat.


Kecskevár kilátó - Uzsa

Cím: 8321 Uzsa, külterület
Link: sumeginfo.hu/latnivalok-sumeg/kecskevar-kilato

A Bakony és Keszthelyi-hegység között, Uzsa mellett épült a Kecskevár kilátó. A 2015-ben átadott faszerkezetű kilátó a Bakony Kecskevár nevű csúcsán - innen kapta a nevét - 293 m magaságban áll. Járószintje 12 m magasan helyezkedik el, így biztosítva szép kilátást a Tapolcai medence tanúhegyeire, a Keszthelyi öbölre és a Keszthelyi-hegységre.


Kilátóbástya - Veszprém

Cím: 8200 Veszprém, Vár u.4.
Link: www.veszpreminfo.hu
Telefon szám: 0036-88-404-548
Fax szám: 0036-88-404-548

Kilátóbástya - Veszprém


Szépkilátó - Balatongyörök

Cím: Balatongyörök,
Link: www.balatonszentgyorgy.hu

A Szépkilátóról elénk táruló Tapolcai-medence, a Szent György-hegy, Szigliget, a badacsonyi bazalt orgonák, Balatongyörök bájos panorámája mindenkit maradásra késztet. A Balaton környék egyik legszebb része. Nem véletlenül, hogy a rómaiak is megtelepedtek e helyen, kialakítva és meghonosítva fürdőkultúrájukat.


Becsehelyi kilátó

Cím: Becsehely
Link: www.becsehely.hu

Becsehely kilátó, melyet a becsehelyi Kis-hegyen lévő gazdák közös összefogással állítottak. A 15 méter magas, háromszintes faépítményt az ünnepi szentmisét követően Kirner Zoltán becsehelyi plébános áldotta meg, s adta át használatra a helyieknek.


Margit kilátó - Cserszegtomaj

Cím: 8372 Cserszegtomaj, Biked sor
Telefon szám: +36-20 923-5897
Kapcsolattartó személy: Vörös László

A kilátót 2000-ben építtette egy magánvállalkozó. Érdekes megfigyelni a frissen épült fatorony szerkezetét. Szerkezeti érdekessége, hogy modern lift működik a belsejében, pedig a torony fából épült, nincs körbebetonozva a liftakna. Nyitva tartás: május 1 - május 31 : H-V 10-17 h, június 1-től H-V 10-19 h. A kilátóba a belépőjegy ára jelenleg 600 Ft (diákoknak 300 Ft).


Festetics kilátó (Nagymező) Gyenesdiás

Cím: 8315 Gyenesdiás, Nagymező külterület
Link: www.gyenesdias.hu

A terület legmélyebb pontja (Nagymező) a tenger szintje felett 180 méterre, a legmagasabb kiemelkedés (Festetics kilátó) 235 m magassági pontban helyezkedik el a Keszthelyi-hegység délnyugati oldalán, a Balatontól 2,5 km-re. A Nagymező nemcsak Gyenesdiás, hanem a Keszthelyi-hegység egyik legkedveltebb kirándulóhelye, ahol kiépített szalonnasütőhelyek, asztalok, - padok, focipálya, esőbeálló várja a kirándulókat, természetbe vágyókat. A nagymező nyugati oldalán gyalogösvényeken juthatunk fel a Kerek-hegy legmagasabb pontjára, amelyen háromszintes kilátótorony emelkedik. A 2000-ben újraépített Festetics kilátóból gyönyörű körpanoráma nyílik a Keszthelyi-öböltől a hullámos felszínű kisebb-nagyobb völgyek szabdalta hegyhátakig.


Kilátó - Páka

Cím: 8956 Páka,
Link: www.paka.hu

Kilátó - Páka


TV-torony presszó és kilátó - Zalaegerszeg

Cím: 8900 Zalaegerszeg-Bazita, Bazita u. 1.
Telefon szám: +36-92-311-481

A bazitai tetőn áll a 95 m magas TV-torony, melyben 52m-es magasságban körpanorámás presszó működik. A bárból és az alatta lévő nyitott teraszról a nap minden órájában szép kilátás nyílik a városra és a zalai dombokra.


Kilátó - Zalakaros

Cím: Zalakaros, külterület
Link: www.zalakaros.hu

A Zalakaros feletti domboldalt erdő borítja, amely a város tüdeje. Az erdő szélén a Park utca folytatásában található a fából épült kilátó, ahonnan szép panoráma nyílik a városra, a Kis-Balatonra, de tiszta időben a Balatonig és a Keszthelyi-hegységig is ellátni. A kilátótól kellemes sétautak vezetnek a Parkerdő területén.


Kilátó Borozó - Zalakaros
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: 8749 Zalakaros, Kilátó út 44.
Link: www.kilatoborozo.hu
Telefon szám: +36-93 701-010;+36-30-234-0802
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Demény Zsolt

Zalakaroson a kilátó tövénél találjuk a hangulatos Kilátó Borozót, ahol nemcsak különleges borokat kóstolgathatunk élvezve a friss levegőt és a csodálatos kilátást, hanem finom, ínycsiklandozó ételeket is. Hagyományos búbos kemencében készült ételekkel (csülök, kacsacomb, oldalas, tarja, rétesek) várjuk kedves vendégeinket. Házi készítésű szörpök, természetes alapanyagokból készült fűszerkeverékek, kerámia- és agyagedények, és egyéb kézműves termékek folyamatos vására. K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.


Gloriett kilátó

Cím: Fertőboz

Fertőboz kiemelkedő műemléke a Gloriett kilátó A Fertőboz fölötti magaslatról nyíló kilátás úgy megragadta, hogy a nádor tiszteletére gróf Széchenyi Ferenc 1802-ben megépíttette a Gloriett-et, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Fertő-tóra.


Püspöki Kőfejtő Fertőrákos

Cím: 9421 Fertőrákos, Fő u. 1.
Telefon szám: +36-99-355-026
Link: www.kofejto.hu

A Fertő nyugati partvidékén, Sopron közelében, Fertőrákoson található Magyarország legszebb lajtamészkő feltárása, a Püspöki Kőfejtőként emlegetett egykori mészkőbánya. Turisztikai látványosság, népszerű kirándulóhely, a természetjárók kedvelt célpontja, a Soproni Ünnepi Hetek rendezvényeinek egyik színhelye, koncertek és fesztiválok díszlete, amely évről évre turisták tízezreit vonzza Fertőrákosra. A Püspöki Kőfejtő 2001 óta az UNESCO Világörökség része.


Károly-kilátó - Sopron

Cím: 9400 Sopron, Lővérek
Link: www.tourinform.sopron.hu

Innen kivételes kilátás tárul a kirándulók elé, emellett a levegő és a sok gyógyszálló, gyógyfürdő várja a kikapcsolódni vágyó embereket.


Sós-tói Kilátó - Kiskunhalas

Cím: Kiskunhalas, Sós-tó

Sós-tói Kilátó - Kiskunhalas


Kilátó és Madármegfigyelő - Lakitelek

Cím: Lakitelek Holt-Tisza part
Telefon szám: +36-76-482-611
Link: www.knp.hu

Vizek és nádasok számos madárfajnak biztosítanak táplálkozó és fészkelőhelyet. A tiszaalpári Templomdombról a madarak zavarása nélkül csodálhatjuk meg a gémtelep mozgalmas életét. A holtágak mentén a nádi énekesek hangját halljuk, de megpillanthatjuk a színpompás jégmadarat is. Az idős fák miatt az erdő odúlakó madarakban igen gazdag. Nem csak a gyakori nagy fakopáncs és zöldküllő, hanem a sokkal ritkább szürke küllő is megfigyelhető. Az odvakban a madarak mellett számos denevérfaj is otthonra talál.


János-hegyi kilátó (Erzsébet-kilátó)

Cím: János-hegy
Link: janoshegyikilato.hu

A János-hegy a kilátó megépülése előtt is kedvelt kirándulóhely volt; a legenda szerint a hegy csúcsáról tiszta időben a Magas-Tátra csúcsait is meg lehetett pillantani. Nevének eredete – egy népmonda alapján – a törökverő Hunyadi Jánoshoz köthető, akinek itt Márta, egy szép görög leány megmentette az életét.


Kaán Károly-kilátó

Cím: Budapest, Nagy-Hárs-hegy
Link: www.gyermekvasut.hu/page.php?71

A Nagy-Hárs-hegy tetején, 454 méterre a tengerszint felett helyezkedik el a környék kirándulóinak egyik kedvenc célpontja, a Kaán Károly-kilátó.


Széchenyi-kilátó

Cím: Melinda út

A Széchenyi-kilátót Ybl Miklós tervezte. A ma kilátóként funkcionáló egykori gloriette a Széchenyi-emlék úton, a Rege út torkolatánál áll. Foto: www.muemlekem.hu


Kilátó - földmérési pont

Cím: Felsőörs

Kilátó, földmérési pont Felsőörs.


Vöröskő-kilátó

Cím: 3235 Mátraszentlászló, külterület
Link: felso-matra.hu

A Vörös-kő-kilátó Mátraszentlászló közelében, a 781 méter magas Vörös-kő-hegyen található. Nevét a közelben látható vöröses színezetű kövekről kapta. A korábbi kilátó helyére 2005-ben új kilátót emeltek, ahonnan gyönyörű körpanoráma tárul elénk. Galyatető vonulatai, Mátraszentlászló, Mátraszentistván, Ágasvár, valamint északi irányban tiszta időben még a Magas-Tátra is látható. Legegyszerűbb megközelítése Mátraszentlászlóról, a Kossuth utcából induló kék háromszög és a kék M jelzés visz fel a korábbi sárga kereszt helyett.


Kilátó és körpresszó - Kékestető

Cím: Kékestető, TV torony
Telefon szám: +36-37 567-007

2018. november 22-én átadták a kékestetői tévétoronyban megújult kilátót, ahol a beruházás eredményeként modern belső térrel, új világítással és a korábbinál több vizes helyiséggel várják a látogatókat. A kékesi adótoronyban található kilátót és körpresszót érdemes felkeresni, hiszen tiszta időben nagyon szép körpanoráma tárul a látogató elé. A szerencsésebbek északra még a Tátra vonulatait is felfedezhetik. A torony magassága 176 m, a nyitott kilátó 45 m, a körpresszó 42 m magasan helyezkedik el. A tervezett látogatás előtt érdemes érdeklődni a nyitva tartásról a 37/567-007-es telefonszámon.


Mátyás homlok kilátó ( 5 km), határkörzet


Csodálatos panoráma és kiváló terület téli sportra, kedvenc helyi szánkópálya.


Fekete-hegyi kilátó - Mikóháza

Cím: Mikóháza, külterület
Link: www.mikohaza.hu

A közeli Fekete-hegy csúcsán található kilátó (577 m) csodálatos panorámát nyújt a Zempléni-hegység vonulatára és a környező hegyközi, illetve a határon túli településekre.

Lapozó:  |<<  <<  >>  >>| 

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner