12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Teljes találat 585 látnivalóban


Kazinczy emlékligetet - Alsóregmec

Cím: Alsóregmec

A Kazinczy Ferenc Társaság megalakulásakor (1985) felvállalta névadójának kultuszát. Tudatosítani szeretné, hogy Alsóregmec jelentős szerepet játszott a család történetében és az író életében. A kezdeményezés jó segítőkre talált a község akkori és mai vezetésében, a falu lakói örömmel fogadták és segítik a Kazinczy- hagyományok felelevenítését. Így készült el az évek során a Kazinczy-kúria hajdani telkén az emlékmű, kis park létesült a családi temető helyén, emlékligetet alakítottak ki a falu központjában, felállították Kazinczy Ferenc szobrát.


A Platthy-kastély parkja

Cím: 3642 Bánhorváti, Rákóczi út 62 /64
Telefon szám: +36-48-344-269

Bánhorváti talán a vidék műemlékekben leggazdagabb faluja, itt található a Platthy család gyönyörű parkkal ölelt egykori barokk kastélya.A kastély előtti parkrészben gyönyörű fák állhattak és állnak ma is. A száz évvel ezelőtti időkből megmaradt hatalmas akác, két óriás krisztustövisfa és pompás alakú vadgesztenyefa áll, amelyet a szájhagyomány Jókai fájaként tart nyilván. A kastély mögött és előtt majorsági épületek, odébb csendes családi kripta.


Kastélypark - Borsodivánka

Cím: Borsodivánka, József A. u. 1.
Link: www.borsodivanka.hu

A község ékessége volt az Orczy-, illetőleg Prónay kastély s az ahhoz tartozó angolkert és őspark. (A kastélyban napjainkban a Megyei Önkormányzat Szociális Otthona működik, a kastélypark már csak kevéssé emlékeztet a hajdanvolt szebb időkre, de még mindig jelentős természetvédelmi érték.


Vendéghy-kúria parkja

Cím: 3816 Gagyvendégi, Báthory u. 7.
Telefon szám: +36-46/446-144
Fax szám: +36-46/446-101

A kúriát hajdan pompás, szabályos franciakert vette körül. Ennek mára csak kis része maradt meg, de szép, több hektáros parkja értékes növényekben, botanikai ritkaságokban ma is bővelkedik.


Millenniumi emlékpark - Hídvégardó

Cím: 37668 Hidvégardó
Link: www.hidvegardo.hu

A falu orsóalakú központjában, a templomtól északra található a 2001-ben felavatott csodálatos Millenniumi tér. Itt látható a 2001-ben újrafaragott Szentháromság-szobor, valamint az I. és II. világháborúban elesett hősök emlékműve.A tér alsó részét 12 oszlopfő övezi, mely honfoglalástól napjainkig egy-egy évszázadnak állít emléket - feltüntetve az adott évszázad helyi és országos jelentőségű történelmi eseményeinek évszámait.


Legyesbényei sétáló és emlékpark

Cím: 3904 Legyesbénye,
Link: www.legyesbenye.hu

A község közepén egy hektáros ligetet hoztunk létre 1999-ben (platán, juhar, hársfákkal, stb.). A parknak két fő része van, egyik egy szakrális, teraszos létesítmény Szent István, Szent László és Mária szobrokkal, melyek 4 m magasak. A beruházás másik része, egy szabadtéri kőkönyvtár, amely jelenleg a világ első ilyen alkotása gránitlapból. Ezeken versek, idézetek találhatók, melyek elsősorban hegyaljához, a tájhoz és a borvidékhez kapcsolódnak.


Radvánszky kastély park - Sajókaza

Cím: Sajókaza

A kastélyt övező nagyméretű park egykor a Sajóig húzódott, a kastélypark területe mára jelentősen lecsökkent.


Millenniumi Emlékpark - Sajómercse

Cím: 3656 Sajómercse,

 
A település központjában került kialakításra a Millenniumi Emlékpark a hét vezér alakjával, valamint egy szép játszótér fából faragott játékokkal, saját kivitelezéssel készítve.


Milleniumi-park - Sajónémeti

Cím: 3652 Sajónémeti,

Milleniumi-park - Sajónémeti.


Milleniumi emlékpark - Sajósenye

Cím: Sajósenye
Link: www.sajosenye.hu

Milleniumi emlékpark - Sajósenye


Várkert- Sárospatak

Cím: Sárospatak, Szent Erzsébet u.

A Várkert formáját a Bretzeinheimek alakították ki, de ma jóval szegényesebb a kép. Az idõs fák közül nevezetes az 515 cm törzskerületû fehérakác, a 406 cm törzskerületu japánakác, s a két idõs virágos kõris. A kertkultúra Lorántffy Zsuzsanna idejében virágzott. A XVI-XVII. században kialakított kastélypark ma a Henri Cavet 1826. évi angolkert terve alapján telepített formáját õrzi.


Park - Sátoraljaújhely

Cím: Sátoraljaújhely

Minden évben Sátoraljaújhely Szent István-napi ünnepségét a Szent István parkban tartja meg a város.


Hadik-kastély parkja

Cím: Tornanádaska, Kossuth Lajos u. 1.
Telefon szám: +36-48-453-502
Link: www.muemlekem.hu/muemlek?id=3288

Az egykori tulajdonos a kastélypark kiépítéséhez távoli országok ritka növény- és fakülönlegességeit telepítette le.A mai napig több mint 200 értékes külföldi növény- és fafaj honosodott meg a kastély parkjában. A kastélypark stílusában az nagyobbrészt az angol kertészeti irányzatokat tükrözi, de a kastély előterében és díszudvarán kialakított mértani formákkal a francia kertművészeti stílusokat egyaránt ötvözi. A kastély 7 hektáros parkja ma része az Aggteleki Nemzeti Parknak.


ELTE Biológiai Állomás Botanikus-kert - Göd

Cím: 2131 Göd, Jávorka u. 14.
Telefon szám: +36-27 345-311

 
Az ELTE Természettudományi Karához tartozó Gödi Biológiai Állomás a néhai dr. Huzella Tivadar orvosprofesszor magánbirtoka volt. 1951-óta tartozik az ELTE Természettudományi Karához. Ma egyetemi tanszéknek (Etológia) és az MTA ÖBKI Dunakutató Intézetnek ad otthont. A mintegy 6 hektár területű park harmonikusan kapcsolódik a Duna árteréhez, így a természetes növény és állattársulások mellett az itteni növény és állatvilágot sok ritka faj is gazdagítja a több évtizedes, még a Huzella család által elkezdett gondos kertészeti munka eredményeképpen. A pusztuló Duna ártér és a park együttese olyan maradványa a természetes és természetközeli társulásoknak illetve fajoknak, amely megőrizendő az utókor számára.


Szabadidő park - Püspökhatvan

Cím: Püspökhatvan

A Szabadidő park a Szabadság utca és az Arany János utca kereszteződésében található. A nyári Alkotótáborok idején készült. Az itt található alkotások mellett játszótér és egy színpad is kialakításra került.


Kossuth és Hősök parkja - Tápiószele

Cím: 2766 Tápiószele
Link: www.tapioszele.hu

Kossuth és Hősök parkja - Tápiószele


Festetics kastély parkja

Cím: Cserő, Szabadság út 1.

A Festetics kastély és parkja magán viseli a régi korok építészeti kultúráját. Dendzológiai szempontból is nagy érték. Idős, ritkaságnak számító növényállománya miatt természetvédelmi terület.


Rigópusztai kastélypark

Cím: Királyegyháza, Rigópuszta
Link: www.historicgarden.net

 
Királyegyháza-Rigópuszta, Rigópusztai-park. Védett a kastély épületének tengelyében lévő 330 m hosszú, a régi földutat kétoldalt szegélyező, szinte hiánytalan hamisciprusfasor. A fasortól keletre nyolc vörösfenyő található. A kastély körüli növényegyüttesben botanikai különlegesség nincs, bár ritkaságnak számít két malonyai tuja. Szépek a platánok, juharok, a vadgesztenyék, a magnóliák és a különböző fenyőfajok.


Hősök parkja - Mohács

Cím: 7700 Mohács,
Link: www.mohacs.hu

A századelő óta a hajdan volt kopár vásártér mára látványos pihenőparkká fejlődött Árkay Bertalan elképzelései alapján. Itt található a Visy Zoltán tervezte Hősi emlékmű, Varga Imre szobrászművész Radnóti Miklós költőt ábrázoló alkotása és Borsos Miklós készített Kodály Zoltán mellszobor, Schaár Erzsébet Bartók mellszobra és az M. Nagy József alkotta „A vizek királya és királynéja” című szobra. (Szökőcs Béla)


Batthyány-kastély parkja - Mozsgó

Cím: 7932 Mozsgó, Mátyás kir. u. 1

A kastély parkja, amely a XVIII. századi Batthyány-féle első rendezés szerint ősfáival, természetes területi domborzati kialakításával, a parkon átfolyó SOVICZA-patak megduzzasztásával készített dísztavával a Biedermann-családnak díszparkjaként került kialakításra. A kastély 1896-ban történt megépítése új park kialakítását tette szükségessé. A mozsgói Batthyány-kastély a fogyatékos személyeknek ad otthont. Kérésre bárkit körbevezetnek az épületben és a természetvédelem alatt álló park területén is.


MÁV Igazagtóság parkja - Pécs

Cím: Szabadság utca

MÁV Igazagtóság parkja - Pécs


Brázay Kastélypark, Szabadidőpark - Pellérd

Cím: Pellérd
Link: www.pellerd.hu

A Park 14 hektár nagyságú zöldterület, melyben botanikai értékek, romantikus ihletettségű mesterséges barlang és horgásztó található. A Park részét képező Szabadidőparkban sokoldalú sportolási, szabadidős tevékenység folytatható.


Volt Draskovich-kastély 17 holdas parkja

Cím: 7690 Sellye, Köztársaság tér 7.

A Draskovich kastély körüli 7,65 hektáros arborétum 1965 óta természetvédelmi terület, mely botanikai értékei miatt került védelem alá. Az arborétum számtalan ritkaságot rejt magában, s Dél-Dunántúl legszebb és legfajtagazdagabb parkja. Mai állománya 240 lombhullató és 115 örökzöld fajta. Idegenforgalmi értékét növeli az is, hogy a Nemzetközi Festő- és Faszobrász Alkotótáborokban készített alkotások közül mára 11 faragott szobor került felavatásra területén. A ritkaságok között kell megemlíteni a mamutfenyőt, a balzsamfenyőt, a jegenyefenyőt és a japánakácot.


Gesztenyés park - Gádoros

Cím: Gádoros

Gesztenyés park - Gádoros


Wenckheim kastély és kastélypark

Cím: 5712 Szabadkígyós, Kastély u. 23.
Telefon szám: +3670 334-1626; +3620 770-0024
Kapcsolattartó személy: Lánczi Ildikó
Link: www.wenckheim.hu/szabadkigyos.htm

A szabadon látogatható kastélypark 1954 óta természetvédelmi terület, és a Szarvasról irányított Körös-Maros Nemzeti Park egyik legismertebb része. Izgalmas sétára hív kastély évszázados parkja, amiben már a létrehozásakor idős fák voltak. A parkban található a francia kert, melynek közepén évszádos szökőkút áll. A parkon belül a séta útvonalon találjuk a kastély tavát és a szerelmesek hídját. A kastély park növényvilága és állatvilága is igen gazdag a kastély tornyából gyönyörű panoráma tárul elénk. A kastélypark minden nap napnyugtáig díjmentesen látogatható. Tisztelettel kérünk minden kastélypark látogatót, hogy a park tisztaságára vigyázzon.


Kegyeleti Park - Balástya

Cím: Balástya, Felszabadulás u.

A település központjában található templomtól pár száz méterre Szeged felé a kisteleki Kocsó-kápolnához hasonlóan szép, rendezett kegyeleti park került kialakításra az elmúl években. A gondozott parkban kis kápolna, kálvária és stációk találhatók.


Park - Forráskút

Cím: Forráskút, Felszabadulás u.

Park - Forráskút


Park - Földeák

Cím: Földeák, Szent László tér

Park - Földeák


Park - Hódmezővásárhely

Cím: Hódmezővásárhely, Kossuth tér

Park - Hódmezővásárhely


Szent István park - Kistelek

Cím: Kistelek, Kossuth tér

Szent István park - Kistelek


Park - Maroslele

Cím: Maroslele, Szabadság tér

Park - Maroslele


Park - Mindszent

Cím: Mindszent

Park Mindszent.


Szent László Park - Mórahalom

Cím: Mórahalom, Millenniumi Sétány

Szent László Park Mórahalom.


Parkok - Ruzsa

Cím: Ruzsa
Link: www.ruzsa.hu

Parkok - Ruzsa


Ruzsa új, gyönyörű játszótere

Cím: Ruzsa
Link: www.ruzsa.hu

2010. május 14-én ünnepélyes keretek között került átadásra Ruzsa új, gyönyörű játszótere az Alkotmány tér 5 szám alatt. A játszótér az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program támogatásával épülhetett meg, melyre az Intelligens Faluért Egyesület pályázott.


Park stációkkal - Sándorfalva

Cím: Sándorfalva, Szabadság tér

Park stációkkal - Sándorfalva


Népliget - Szeged

Cím: Népliget

A Népligetet a szegedi önkormányzat védetté nyilvánította.


Széchenyi tér - Szeged

Cím: Szeged, Széchenyi tér

A Széchenyi tér a szegedi belváros egyik központi elhelyezkedésű, parkosított, forgalom elől részlegesen elzárt, négyszög alakú tere. Forrás: hu.wikipedia.org


Park - Tiszasziget

Cím: Tiszasziget, Szent Antal tér

Park - Tiszasziget


Pihenőhely - Tiszasziget

Cím: Tiszasziget - Külterület

Pihenőhely - Tiszasziget


Park - Zákányszék

Cím: Zákányszék, Lengyel tér

Park - Zákányszék


Esterházy-kastély parkja, Csákvár

Cím: Csákvár, Szent Vence u. 1.
Link: www.csakvar.hu

Esterházy-kastély parkja, Csákvár.


A Festetics-kastély parkja

Cím: 8135 Dég, Kastélypark
Link: www.mag.hu

A kastély körül hatalmas angolparkot alakítottak ki, amit Zádor Anna feltételezése szerint talán szintén Pollack Mihály tervezett. A kastély impozáns tájba helyezése, az épület és a környezet szoros egysége utal erre. A kastély parkja egész évben látogatható.


Brunszvik-kastély parkja

Cím: Martonvásár, Brunszvik u. 2.
Link: www.martonvasar.hu
Telefon szám: +36-22-569-500

Brunszvik Antal majd fia, Ferenc virágzó gazdaságot teremtett itt, a kastély köré pedig valódi földi paradicsomot varázsolt. A park fái között megtalálható a mocsári ciprus, a páfrány fenyő, a juhar és a platán. A hársak közé amerikai szivarfát, balkáni vadgesztenyét ültettek. A park nyitva minden nap 8 órától sötétedésig.


Cifrakert

Cím: Szabadbattyán
Link: www.szabadbattyan.hu

A Sárvíz két ága (a Nádor- és a Malom-csatorna) mentén található Cifrakert, 42 hatalmas, különleges formájú, öreg platánja, magas kőrisei, fehér nyárfái, zöld juharfái, nagylevelű hársai igazi botanikai különlegességek. A burjánzó növényzet, a bámulatos méretű és formájú fák létét a magas talajvíz és a dús tápanyag-utánpótlás magyarázza. A kertet az 1870-es években Batthyány gróf telepítette az ősi családi kastély köré. A kastély mára az enyészeté lett. Az ősplatánoshoz 2000 augusztusában fahidat építettek.


Virágos parkok - Velence

Cím: Velence
Link: www.velence.hu

Virágos parkok - Velence


Érsekkert - Eger

Cím: Eger, Érsekkert

A mintegy 22 hold kiterjedésű parkot Eszterházy püspök idejében építették, a közepén látható szökőkutat 2000-ben avatták fel. A francia parképítő művészet hagyományait őrző park 1919 óta közkert.


Hegyikristály Öko-Park - Felsőtárkány

Cím: 3324 Felsőtárkány, Petőfi u.27
Telefon szám: +3670 945-8094; +3636 780-601
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.hegyikristaly.hu

Az Öko-Park, arra kijelölt területei, valamint az ott megtalálható, akár 120 fő befogadására alkalmas, fedett 300m2-es filagória, és a szintén fedett esőbeálló,valamint 800m2-es fedeles lovardánk és rendezvénysátrunk, kiváló helyszínként szolgálhatnak a hagyományos szalonnasütéstől kezdve a családi vagy baráti bogrács partykon, osztálykirándulásokon, osztálytalálkozókon, leány- és legénybúcsúkon át, egészen a céges rendezvények, valamint csapatépítő tréningek teljeskörű lebonyolításához!


Szent Erzsébet Park

Cím: Mezőszemere
Link: www.mezoszemere.hu

Mezőszemere szívében található a Szent Erzsébet Park, mely 2008. augusztus 20-án lett felszentelve. Itt kapott helyet Bukta Imre Munkácsy díjas művész Faültető című szobra, melyet 2000-ben a Mezőszemerei Millenniumi napokra készített.


A fürdőtelep parkja - Parád

Cím: Parád

A fürdőtelep teljes területét a Károlyi család parkosíttatta, kb. 126 katasztrális holdon. Az angol stílusú parkban különböző fenyőfajokat, platánokat, hársakat ültettek.Ma kb. 80 cserje és fafaj található itt.


Emlékpark - Újlőrincfalva

Cím: 3387 Újlőrincfalva
Link: www.ujlorincfalva.hu

Újlőrincfalva község kitelepedésének 116. évfordulója alkalmából külön emlékpark készült.


Angolpark, Tata

Cím: Tata, Angolpark
Link: www.tata.hu

A nagykiterjedésű parkot Esterházy Ferenc gróf megbízásából Böhm Ferenc 1783-ban létesítette, a 18. század második felében divatossá vált angolkertek mintájára. Az elnevezése is innen származik. Az ország legnagyobb ilyen parkjai közé tartozik.


Képek a faluról - Vérteskethely

Cím: Vérteskethely
Telefon szám: +36-34/352 838
Fax szám: +36-34/353 838
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Kolonics Tibor

Vérteskethely az alacsony dombháton a Bársonyos és Súr-Bakonyalja kistájak közvetlen szomszédságában, Komárom-Esztergom megye délnyugati szegletében található


A volt Somogyi - Andreánszky kúria parkja

Cím: 2617 Alsópetény

 
A kúria sajnos már nem látható, de a pajta épületét gyönyörűen rendbe hozták. Az egykori, elpusztult épületet korabeli feljegyzések és egy fotó alapján jelenlegi tulajdonosai teljesen újjáépítették. Nem látogatható.


A Madách-kúria parkja

Cím: Csesztve, Kossuth út 76.

A 3,5 hektár terjedelmű park csendes nyugalmat áraszt, fái közt sétálva megidézhetjük Madách emlékét. A Madách-park és az ott található krími hársfa természetvédelem alatt áll. A legenda szerint Madách a fa alatt szívesen üldögélt, sőt még azt is feltételezik, hogy itt írta „Az ember tragédiáját”, ami azonban lehetetlen, hiszen akkoriban Alsósztregován élt. A hatalmasra nőtt krími hársfa kora 200 év. A faóriás érdekessége, hogy egy tőből öt önálló törzset növesztett igen fejlett lombozattal, de szabályos gömb alakot csak együtt alkotnak. A fa magassága 20 méter, a lombkorona átmérője 30 méter. A parkban megtalálható még a luc, cser, hárs, gesztenye, feketedió és nyír fafajok. Külön említést érdemel a nagyméretű, hazánkban ritka narancseperfa.


Ráday kastély parkja Ludányhalászi

Cím: 3188 Ludányhalászi Rákóczi út 71-73.
Link: www.ludanyhalaszi.hu

Említésre méltó a kastély védettség alatt álló 8 hektáros parkja, (ami az intézmény jellegéből adódóan, engedéllyel látogatható) mely 23 fafajnak ad otthont a páfrányfenyőtől kezdve a török mogyoróig; köztük olyanok is, melyeket még a Ráday család ültetett. Ezek évszázados bizonyítékai az egykoron itt élt nemesi család valaha volt gyönyörű angol parkjának. Csak külön engedéllyel látogatható.


Kaszinópark - Mátranovák

Cím: Mátranovák
Link: www.matranovak.hu

Mátranovák régi bányásztelepülés. A kis falu élete a bányák megnyitása után megváltozott. A település mellett bányatelep épült az akkor szokásoknak megfelelôen üzletekkel, kulturális és szórakozási központtal. A bányatelep lakói más szokásokat, más kultúrát hoztak magukkal. Az életmódjuk is eltért a falusi lakosságétól. Más munkarendben dolgoztak, más idôszakban pihentek és szórakoztak. Ez utóbbinak a feltételeit teremtette meg a Kaszinó és a hozzá kapcsolódó park területe.


Őspark Szirák

Cím: Szirák, Kastélyszálló

A kastély emeleti részéhez egy 5 ha gondozott őspark csatlakozik.


Emlékpark - Gyugy

Cím: 8692 Gyugy,
Link: www.poganyvolgy.hu

A millecentenárium örömére és országos segédlettel helyre is állították a templomot és díszparkot, kiránduló-helyet építenek köré.


Nagy Tímea szabadidőpark - Miklósi

Cím: 8669 Miklósi,
Link: www.miklosi.hu

Valószínűleg nem sok sportoló van, akiről már akkor parkot neveznek el, amikor még aktívan sportol. A Miklósi közepén fekvő szabadidőpark olimpiai bajnok vívónőnkről, Nagy Tímeáról kapta a nevét. A történet úgy kezdődött, hogy a miklósi asszonyok jelentkeztek Rókusfalvy Pál Hovatovább című televíziós vetélkedőjébe, ahol Nagy Tímea lett a csapat segítője. A játékot megnyerték, s a főnyereményből a falu egy parkot épített, amit köszönetül a vívónőről neveztek el. A dísztó köré padokat és kandelábereket állítottak. A park többi részében pedig egy focipálya, valamint játszótér szolgálja a kikapcsolódást.


Milleniumi emlékpark - Rinyaújlak

Cím: 7556 Rinyaújlak,

Milleniumi emlékpark - Rinyaújlak


Kastélypark - Somogybükkösd

Cím: Somogybükkösd
Link: somogybukkosd.tar.hu

A falu belseje sem hiányolja a természetet: az 1,8 hektáros kastélyparkot 1985-ben nyilvánították védetté. A kastélypark külön értéke körpanorámás fekvése, ahonnan belátni az egész környéket. A ritka fenyők, az örökzöld bambuszok és a matuzsálemi korú gesztenyefák egyedi érdekességek, számon tartott fafajta a parkban - többek között - a madárberkenye, a tatárjuhar és a kolorádófenyő.


Széchenyi-kastély parkja

Cím: Somogyvár, Kaposvári u. 20.
Link: www.somogyvar.hu

A kastélyukat botanikai értékekkel bíró 24 hektáros park veszi körül. (Megtalálható itt a mamutfenyő, páfrányfenyő, lucfenyő, erdei és feketefenyő, ezüsthárs, platán, szürke nyár, japánakác, mintegy 200 különleges növény). A Széchenyiek szervező - jó gazdához illő munkáját és a nekik szolgálók értékteremtő képességét dicséri itt minden.


Zichy-kúria parkja - Zala

Cím: Zala
Link: www.zalafalu.hu

A Zichy-kúria parkja tájvédelmi területté nyilvánított mintegy tízhektáros park a Zichy család birtokával szemben fekszik. A park közepe táján egy völgybe ereszkedik, s itt folyik az a kis patak, ami néhány kilométerrel arrébb a Kis-Koppányba torkollik. A parkot 1820 körül telepítették


Kastélypark - Anarcs

Cím: 4546 Anarcs, Kossuth u. 32.
Link: www.anarcs.hu

A kúria körüli 14 hektáros park valamikor páratlan szépségű volt, hiszen tulajdonosa pénzét nem kímélve gazdagította a parkot különleges fajokkal. Így került be a japánfenyő, a tulipánfa, a liliomfa, az összes hazai juhar-féle, vasfa vérbükk, kocsányos tölgy, éger, fűz, s a már említett gingkó fa is. A parkban mesterséges tavat is készítettek, melyen hattyúk úszkáltak. A család utolsó tagja, Czóbel Minka költőnő is itt élt, alkotott. Sírja a parkban található.


Tisza-kastély parkja

Cím: Kocsord, Árpád út 3.
Link: www.kocsord.hu

A 7 hektáros területen hatalmas méretű tulipánfa, vöröstölgy, több mint 120 éves mezei juhar, hársfák, diók, gesztenyék, füzek, bükkök, fenyők sorakoznak.


Andrássy kastély, angol park Tiszadob

Cím: Tiszadob
Link: www.tiszadob.info

A kastély kertje a művészi gonddal tervezett és gondozott angol-és franciapark volt, benne híresen szép rózsalugasokkal, melyet virágkorában, úgylehet, Erzsébet királyné is megcsodált. Az egykori harmónia legértékesebb maradéka, a tiszafa-koszorúba fogott bukszus-labirintus, ma is bebarangolható.


Batthyány-emlékpark - Csákánydoroszló

Cím: Csákánydoroszló
Link: www.csakanydoroszlo.hu

A templom kertjében pedig Batthyány-emlékparkot létesített diszkúttal, mely a falu központjában igazán kellemes látványt és pihenési lehetőséget biztosít. A díszkút a Nemzeti Kulturális Örökségünk Minisztériumának támogatásával készült 2000-ben Ezenkívül az emlékparkban a díszcserjék és örökzöldek között találhatók a honfoglalási, és az 1848/49-es szabadságharcosok emlékművei.A 48/49-es emlékmű képe emlékhelyeink között látható.


Templomkert - Csörötnek

Cím: Csörötnek, Templom út

Templomkert - Csörötnek


Kegyeleti park - Egyházashollós

Cím: 9781 Egyházashollós,
Link: www.egyhazashollos.hu

 
Kegyeleti park Egyházashollós.


Szabadidőpark - Felsőjánosfa

Cím: 9934 Felsőjánosfa,
Link: www.felsojanosfa.hu

Több éve már részt veszünk a Virágos Magyarországért mozgalomban. Évről évre próbáljuk valami újdonsággal szépíteni falunkat. Mivel településünk része a Nemzeti Parknak, ezért még inkább törekszünk a természetes anyagok használatára (faládák, álló favirágtartók). A falunk közterületeit fahidakkal, padokkal tettük vonzóbbá, kényelmesebbé lakóink és az ide látogató turisták számára.


Újszülöttek parkja - Felsőjánosfa

Cím: 9934 Felsőjánosfa,
Link: www.felsojanosfa.hu

Felsőjánosfa több kialakított, parkosított területtel is rendelkezik: Újszülöttek parkja, Milleniumi Emlékpark, Patakparki pihenő, Parasztudvar. Sok szép virágágyás díszíti falunkat.


Batthyány - Strattmann-kastélypark - Körmend

Cím: 9900 Batthyány–Strattmann-kastély
Link: www.kormend.hu

1720 és 1799 között alakította ki Vas vármegye egetlen francia parkját a Batthyány-család. A 18. század utolsó éveiben több tucat egzotikus fa- és cserjefajt telepítettek. Az 1820-as évek körül kezdõdött el az angol tájképi kertté alakítása, de meghagyták a francia park hármas tengelyrendszerét, amelybõl kettõ ma is látható. A 19. század közepétõl a külföldi származású egzótákat névtáblákkal látták el, vasár- és ünnepnapokon a nagyközönség is látogathatta.


Horváth-kastély parkja

Cím: 9623 Répceszentgyörgy, Fő u. 1.

 
A Szentgyörgyi Horváth-kastély védelem alatt álló parkját Horváth János telepítette 1810-ben. A Répce egykori árterében állnak nagyméretű fái: platánok, mamutfenyők, páfrányfenyők.


Diszkert - Szentgotthárd

Cím: Szentgotthárd, Templom kert

Diszkert - Szentgotthárd


Várkastély parkja - Devecser

Cím: 8460 Devecser,
Link: www.devecser.hu

 
A devecseri kastély a pápai Esterházy család úriszéke volt. Ők hozattak az országba több különleges fafajtát, melyek némelyike máig ékesíti a parkot. Ebben a csodálatos környezetben került megrendezésre az 1999-es Nemzetközi Kutyakiállítás, remélhetőleg még sok hasonló programnak adhat otthont várkertünk.


Eplényi Parkerdő

Cím: 8413 Eplény, külterület
Link: www.verga.hu
Telefon szám: +36 88 591-510
Fax szám: +36 88 591-549
Kapcsolattartó személy: Veszprémi Erdőgazdaság Rt.

Eplényi Parkerdő


Oktató kert

Cím: 8452 Halimba,

 
Az emlékház kertjében a gyógynövények ismeretére „oktató kertet” alakítottak ki a helyi diákoknak, ezzel is újabb emléket állítva a valaha ott lakónak Dr. Szalai Miklósnak .


Somogyi-kastély - védett park

Cím: Lovászpatona
Link: www.lovaszpatona.hu

 
A Somogyi kastélyparkot 1980-ban helyi jelentőségű védett természeti területté nyilvánitották.


Esterházy-kastély parkja Szigliget

Cím: Szigliget. Kossuth utca

Írók Alkotóháza, parkja szabadon látogatható.


Büdöskúti arborétum, pihenőpark Balatongyörök

Cím: Balatongyörök, külterület
Link: www.heviz-info.hu

A pihenő a hegység belső, központi helyén található, turistautak kereszteződési pontjában (piros, sárga, zöld, erdészeti útvonal). A közelben van a Büdöskúti erdészház, a Büdöskúti és a Szent Miklós forrás. Itt található egy erdészeti arborétum, aminek létesítését 1937-ben Horváth Károly erdőmérnök kezdte el, és amit 1954-ben tovább fejlesztettek. A pihenőhelyen asztal-pad garnitúra, ismertetőtábla és egy esőbeálló található.


Sétakert és MAORT-telep - Nagykanizsa

Cím: Nagykanizsa

A Sétakert a város legnagyobb területű, 4 hektáros parkja. A kert díszbejáratának felújítását 1999-ben határozta el a Városvédo Egyesület. 2000. augusztus 20-án a város rendezvényeinek keretén belül a sétakert felújított bejárata is átadásra került.


Millenniumi Park - Óhíd

Cím: 8342 Óhíd,
Link: www.zalakar.hu

Millenniumi Park - Óhíd


Park - Resznek

Cím: 8977 Resznek,
Link: www.tersegfejlesztes.hu

Park - Resznek


Európa Park - Zalakaros

Cím: Zalakaros

Európa Park Zalakaros.


Cziráky-kastélypark - Dénesfa

Cím: 9365 Dénesfa,
Link: denesfa.hu

A Cziráky kastélypark kialakítása az 1840-es évek-ben kezdődött a tölgy-kőris-szil ligeterdők legszebb egyedeinek meghagyásával. Ekkor épülhetett a park tava is, amelyet a Répcéből tápláltak mesterséges csatornán. A nagyobb ültetések 1910 táján befejeződtek, ezután már csak kisebb cserjetelepítés volt. A kert angolpark jellege ma is jól látható – a nagy tisztásokról szép rálátás nyílik a kastélyra és az egyes kiemelkedő fákra.


Győr parkjai- Győr

Cím: Győr

Eötvös park megváltozott,egy japán kertszerű parkot alakítottak ki – amely a vízről, a csendről, a madárdalról szól –, természetesen a helyi éghajlati növénykultúrák odatelepítésével.


Milleneumi Emlékpark - Győrság

Cím: 9084 Győrság,
Link: www.gyorsag.hu

 
Kiemelkedõ a falu központjában található Milleneumi Emlékpark, amely parkosítottságával, emlékmûvével méltó környezetet nyújt a megemlékezésre, pihenésre.


Millenniumi emlékpark - Rábacsanak

Cím: 9313 Rábacsanak,
Link: www.rabacsanak.hu

Millenniumi emlékpark - Rábacsanak


Európa-park tét

Cím: 9100 Tét,

Európa-park tét


Déri kert - Baja

Cím: Baja
Link: www.baja.hu

A bajai származású, szülővárosába dúsgazdagon hazatérő selyemgyáros, műgyűjtő nevét viseli ez a szép sétakert. A Déri Frigyes által megálmodott, és adakozásából 1914-ben létrehozott kertben áll az I. világháború hőseinek 23 méter magas emlékműve. Ugyancsak itt állították fel 1956-ban az első magyarországi, forradalmi emlékművet.


Milleniumi Emlékpark - Imrehegy

Cím: 6238 Imrehegy,
Link: www.imrehegy.hu

Milleniumi Emlékpark - Imrehegy


Érsekkert képei - Kalocsa

Cím: Kalocsa, Érsekkert út

Érsekkert képei - Kalocsa


Hősök tere - Kiskunhalas

Cím: Kiskunhalas, Hősök tere

Hősök tere - Kiskunhalas


M3 Archeopark - Polgár

Cím: 4090 Polgár, M3 autópálya mellett
Telefon szám: +36-52-532-277
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Nagy Tibor
Link: www.m3archeopark.hu

Az Időkapu Archeopark öthektáros kulturális-idegenforgalmi létesítmény Magyarországon szinte egyedülálló módon ismerteti meg az idelátogatóval a vidék értékeit. A többfunkciós pihenőpark bemutatja a tájegység paraszti építészetének hagyományait, az autópálya építésekor felszínre került régészeti leleteket, emellett szabadidős tevékenységekre is lehetőséget nyújt, a tervek szerint fontos állomáshelye lesz a konferencia-turizmusnak.


Városliget, Budapest

Cím: 1146 Budapest, XIV. kerület, Városliget

A Városliget Budapest egyik legizgalmasabb része, legnagyobb parkja. Az 1896-os budapesti világkiállításnak köszönhetően számos szórakoztató- és kulturális létesítmény épült.


Károlyi-kert

Cím: 1053 Budapest, Károlyi Mihály utca 16.
Link: www.edenkert.hu

A Károlyi kert apró oázis a belváros aszfaltsivatagában. Sokan talán még a létezéséről sem tudnak, pedig pár lépésre van Pest egyik legforgalmasabb csomópontjától, az Astoriától. Egy perc séta a Múzeum körúton a Ferenczy István utcáig, majd a sarkon befordulva már látszik is a főbejárat kapuja.


Rózsák tere - Szőreg (Szeged)

Cím: Szőreg (Szeged), Szerb utca

A Rózsák tere Szõreg központi helyen – a Szerb u. – katolikus templom – Szegfû utca – általános iskola által határolt közterületen 2003. év végén került kialakításra az 1.939 m2 nagyságú tér.


Falusi udvar

Cím: 2182 Domonyvölgy, Lázár Lovaspark
Telefon szám: +36-28-576-510
Fax szám: +36-28-576-511
Link: www.lazarteam.hu

A park északnyugati részén található az őshonos Park - benne számos ma már ritkaságnak számító állattal - a mangalicák,a rackák, a baromfiudvar lakóin túl megismerkedhetnek a látogatók a puli kutyával, mely fajta a pásztorok nélkülözhetetlen segítőtársa volt. A fehér pávagalambok dúcukba vonzzák a szemeket, hogy rájuk is figyeljenek az emberek!


Szent János tér - Kiskundorozsma

Cím: Kiskundorozsma, Szent János tér

Szent János tér

Lapozó:  |<<  <<  >>  >>| 

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner