12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Teljes találat 19 látnivalóban


Leskó Családi Borászat borai

Telefon szám: 0036-47-348-050, 20-376-6944
Fax szám: 0036-47-548-027
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Leskó István
Cím: Mád, Batthyány u. 29.
Link: www.lesko-tokaji.hu

A Leskó családi pincészet Tokaj-hegyalja egyik legszebb fekvesű falujában, Mádon található. A család a hagyományos tokaji szőlőfajtákkal, a Furminttal, Hárslevelűvel, Sárga muskotállyal foglalkozik. Ebből a három fajtából készülnek a legfinomabb tokaji borkülönlegességek, a Tokaji Eszencia, Aszúeszencia, Aszú, Szamorodni, Fordítás és Máslás borok. Élvezze a gondviselés, a napfény és a szeretet arany cseppjeit!


Tokaji Aszú


Világhírű természetes desszertbor, amely első sorban furmint és hárslevelű szőlő bogyóiból készül. A hosszú, száraz, napfényes őszön a Botrytis Cinerea hatására alakulnak ki az aszúszemek, amiket kézzel, szemen ként gyűjtenek össze. Az aszúbor, aszúszemekből készített „aszútésztának” tokaji musttal vagy Új borral való felöntésével készül. Ahány „puttony” asszútésztát tesznek egy „gönci hordó” borhoz, annyi puttonyos lesz (3, 4, 5 vagy 6) a Tokaji Aszú. Pincében tölgyfahordóban érlelik. Fogyasztását tökéletes sav és cukor harmóniája miatt süteményekhez, gyümölcsökhöz, sajtokhoz és kávé után ajánljuk.


Tokaji Furmint


A Tokaji Furmint igazi hungaricum. A Fajta valószínűleg magyar eredetű, Tokajban a 18. század óta termesztik. A Furmint bora adja a Hárslevelű és a Sárgamuskotály mellett az aszú alapját. Furmint borainkat a furmint szőlő nem aszúsodott szemeiből készítjük. Tükrösen fényes, szalmasárga színű, gyümölcsös illatú, határozott savtartalmú, fűszeres ízű, harmonikus bor. 10-11°C-ra hűtve halászlé után vagy sertés- esetleg malacsültekhez ajánljuk, de baráti beszélgetések kiváló kísérője is lehet.


Tokaji Bor - Tokaj


Mindenik bor közül kimagaslik azonban a Tokaji. Hírével, minőségével és azzal az ígérettel, amit puszta léte jelent. Nem csupán hazánkban kíséri rendkívüli tisztelet: a leghíresebb magyar termék, melynek neve azonnal érthető és sokat mondó akárhol hangzik is el. A név, melyet történelme szentesít és az a hagyomány, amely nem enged, engedhet meg más filozófiát a termelők részéről, minthogy a minőség mindenek felett.


Vecsési savanyú káposzta

Cím: Vecsés

Mindenekelőtt két évszázadon át tartó szorgalmas, kitartó munkát, sok vecsési családnak megélhetést. A mai Vecsésnek tradíciót, országos hírű terméket. A vecsési savanyított káposzta ma általánosan ismert fogyasztói márkanév, ezért köszönettel és hálával tartozunk elődeinknek.


Gyulai kolbász

Cím: Gyula

A Gyulai kolbász enyhén füstös, zamatos jellegzetesen "gyulai" ízű, melynek csípős változatát kiegészíti egy mérsékelt csípős íz. A kolbász halvány piros színű, a szeletelt kolbászban jól kivehető, hogy a szalonna darabkák jóval nagyobbak, mint a hús összetevő. A kolbász párosával, vékony kolbászként 25-30-cm-es hosszúságban, rőtvörös színben könnyen felismerhető az élelmiszerboltok pultjain.


Makói hagyma

Cím: Makó,
Link: www.mako.hu

Makót világhírűvé leginkább az a makói vöröshagyma tette, amely ma már márkázott, védjeggyel, illetve földrajzi árujelzővel ellátott magyar termék.


Pick Szalámi

Cím: 6721 Szeged, Felső-Tiszapart 10.
Link: www.pickmuzeum.hu
Telefon szám: +36-20 980-8000
Fax szám: +36-62 480-800

A Pick szalámi egyik legismertebb hungarikumunk, mely összetételének titkát féltve őrzik. A gyáralapító a Pick család volt, melynek tagjai meghatározó személyiségei voltak a kolbász, szalámi gyártásnak már a múlt században.


Szegedi Paprika

Cím: 6721 Szeged, Felső-Tiszapart 10.
Link: www.pickmuzeum.hu
Telefon szám: +36-20 980-8000
Fax szám: +36-62 480-800

A Szegeden készült fűszerpaprika őrleményre nem tekinthetünk úgy, mint a többi hagyományos fűszerre. Története több évszázados, és legalább ugyanennyi ideig létezni is fog ez a dél-magyarországi egzotikum a hozzáértő kezek között. Királyok, császárok, hadvezérek, főúri dámák, földműves parasztemberek és tudósok alakították e történetet akaratukkal, szívükkel, vagy néha tudatukon kívül. A paprika a szegedi Alsóvárosi Templom kertjéből terjedt el Magyarországon.


Egri Bikavér Hungarikum

Cím: Magyarország

A Hungarikum Bizottság (HB) 2017. március 21-i ülésén a hungarikumok sorába emelte az Egri Bikavért. Forrás és kép: heol.hu


Herendi porcelán

Cím: 8440 Herend, Kossuth Lajos utca 135.
Telefon szám: +36-88 523-100
Fax szám: +36-88 261-518
Link: porcelanium.com

Herendi Porcelánmanufaktúra 187 éve hagyományaihoz hűen készíti kézműves remekműveit. A nyers porcelánmassza megmunkálása a korongozó, öntő szakembereken át a kemence értéket teremtő tüzén keresztül a festőecset utolsó simításáig kézi úton történik mind a mai napig Herenden. Születik így a Herendi Porcelán, Hungarikum a magyar örökség része.


Kalocsai paprika

Cím: Kalocsa
Link: www.paprikart.hu

Látta már a gulyáslevesek, pörköltek gyönyörű, gyöngyöző sötétpiros színét? Érezte már illatát, a mással nem helyettesíthető aromáját, gazdag ízanyagát? Tudja, hogy ezt az élményt csak a kalocsai és a tájkörzeten kívül (Szeged, egyéb) termelt magyar fűszerpaprika fajtákból előállított őrlemény teszi csak lehetővé az Ön számá-ra?


Kalocsai Porcelán

Cím: 6300 Kalocsa, Malatin tér 5.
Link: www.porcelanfesto.hu
Telefon szám: +36-78-462-017
Fax szám: +36-78-462-017
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Szentesi Zoltán

A kézzel festett, gazdagon díszített porcelánjaink és étkészleteink iránt. Porcelánok széles választékát ajánljuk Önnek, amelyek nemcsak életünk jeles napjait varázsolják ünnepivé, hanem mindennapi használatra is kiválóan alkalmasak. A porcelánfestő üzemet 1971-ben alapították, azóta arra törekszünk, hogy magas színvonalon ötvözzük Kalocsa és környéke több száz éves, világhírű, színpompás népművészetének legnemesebb hagyományait a porcelánfestés művészetével.


Halasi csipke

Cím: Kiskunhalas
Link: www.halasicsipke.hu
Telefon szám: +36-77-421-982
Fax szám: +36-77-421-982

1902 decemberében a Magyar Iparművészeti Társulat karácsonyi kiállításán mutatta be Dékáni Árpád, az azóta világhírűvé vált halasi csipkék első darabjait. "Halasi magyar csipkék, cérna és selyemből. Rózsás, szarvasos, bimbós, címeres, leveles, szőlős, virágos, lukacsos, hattyús, tubarózsás stb. mintával. Közöttük egy csipkelegyező Roosewelt Alice részére, megrendelte Zseni József.


Karcagi birkapörkölt

Cím: 5300 Karcag
Link: www.hungarikum.hu

A karcagi módra főzött kunsági birkapörkölt a Nagykunság népi táplálkozásának jellegzetes gasztronómiai értéke. A Nagykunság az Alföld legnagyobb állattartó körzete volt, a táplálkozásában a juhhús nagyon fontos helyet foglalt el. Anagyállattartó gazdálkodás miatt a tőkeállatnak számító marhát (szürke marhát) és lovat nem fogyasztották eleink, de a juhhústannál inkább. Még a 18. században is hatalmas nyájak beretválták a nagykunsági városok határát. A népi táplálkozásban a húsfogyasztás alapját tehát a juhhús adta. Az életmódból adódóan nem is lehetett más.


Gundel Károly öröksége és a Gundel Étterem

Cím: 1146 Budapest, Gundel Károly út 4.
Link: www.gundel.hu
Telefon szám: +36 1 889-8100; +3630 603-2480

Büszkén értesítjük vendégeinket és partnereinket, hogy a Magyar Értéktárba való bejutás után, február 26-án a Hungarikum Bizottság Gundel Károly gasztronómiai és vendéglátóipari örökségét és a Gundel Éttermet beválasztotta a Hungarikum Gyűjteménybe. Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter kiemelte, hogy az új hungarikumok olyan rendkívül értékes teljesítményei a magyarságnak, amelyek határokon kívül is ismertek és elismertek. A magyar kiválóságok száma ezzel 34-re emelkedett


Törley pezsgő

Cím: 1222 Budapest, Háros u. 2-6.
Link: torley.hu/torleymuzeum_hirek
Telefon szám: +36-1 424-2500
Fax szám: +36-1 226-0420
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Hungarikum lett a Törley pezsgő Bekerült a hungarikumok sorába a Törley pezsgő, így most már hivatalosan is kiemelkedő nemzeti értéket képviselnek a pincészet habzó italai. Az 1882-ben Törley József által alapított „pezsgőborgyár” ma is eredeti helyén, Budafokon található. A pincészet 134 éves történetében mindig meghatározó volt a magas szakmai minőségre való törekvés és az újító szemlélet. A Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter által vezetett Hungarikum Bizottság 2016. június 17-én, Kisvárdán tartotta legutóbbi ülését. Egyik napirendi pontként a Törley pezsgő hungarikummá nyilvánítását vitatták meg. A bizottsági tagok megismerve a Törley pezsgők múltját és jelenét bemutató pályázati anyagot úgy döntöttek: hungarikummá nyilvánítják a Törley pezsgőt.


Szőregi rózsa

Cím: Szőreg (Szeged)

Több mint 100 éve, az 1800-as évek végén kezdtek rózsatöveket termeszteni a Tisza-Maros szögében. A löszös talaj, a sok napsütés, az öntözési lehetőség és a generációkon át megörökölt szakmai tudás egyedülálló minőséget produkál. Évente 4-5 millió rózsatövet llítanak elő Szőregen, egy-egy tőben a termesztő 3 évi munkája van. A hazai rózsatermelés 98 százaléka származik erről a tájról.

Lapozó:  |<<  <<  >>  >>| 

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner