12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Teljes találat 118 látnivalóban


Andrássy-kastély Tóalmás

Cím: Tóalmás

A Millennium méltó megünneplésére készülve 1894-95-ben építtette Wahrmann Renáta az ún. Bócz-kertben ma is álló fényűző 50 szobás eklektikus stílusú kastélyt, Ybl Lajos tervei alapján. 1989-től az Amerikában létrehozott, Magyarországon is működő WOL Élet Szava Magyarország Alapítvány az épület tulajdonosa.


Kemping Tóalmás

Cím: 2252, Tóalmás, Remény u.1
Telefon szám: +36-29 426-028
Fax szám: +36-29 426-028
Link: www.toalmas.hu

Tóalmáson a Kemping közvetlenül a strand mellett található 2,3 hektáros területen. Talaja füves, részben fásított. A kemping területén 65 lakókocsi számára van kialakítva víz és elektromos csatlakozási lehetőség. A fennmaradó területen további lakókocsik és sátrak elhelyezésére van lehetőség. A terület centrumában elhelyezett szociális építményben WC, zuhanyzó, mosdó és mosogató található. A kempingből közvetlen átjárás van a strandra, a strandbelépőt a strand pénztárában lehet megváltani.


Szent András Gyógyvizes Strand és Kemping Tóalmás

Cím: 2252, Tóalmás, Remény u.1
Telefon szám: +36-29 426-028
Fax szám: +36-29 426-028
Link: www.toalmas.hu

A gyógy- strand és kemping a község ÉK-i részén, a Hajta patak mellet található. Szénhidrogén kutatás során egy meddõ fúrásból termálvíz tört fel 1969-ben. A vízadó réteg 870 m mélyen található. A víz jellegzetessége- eltérõen az alföldi termálvizek nagy részétõl- kis keménységû, alkáli-hidrogénkarbonátos. A kútfejnél a víz hõmérséklete 47,5 C. A víz 2002-ben ásványvízzé, 2004-ben gyógyvízzé lett nyilvánítva. Szent András gyógyvíz néven került lajstromozásra.


Batéi tó

Cím: Baté
Telefon szám: +3630/9577-819
Link: 5mp.eu/web.php?a=bateito&o=44A7fxxwJg

A horgásztó 2007. április elején nyílt meg. A 6,5 hektáros tó 350 méterre Baté mellett 20 hektáros területen található. A tó átlagos vízmélysége 1,3m a legnagyobb mélység a tó közepén végigvonuló árok aminek a legmélyebb pontja 2,9m. A fenék tőzeges és csak adott helyen van akadó. A tó Nyugati oldalán 31 kisebb stég van. A tó kellemes kikapcsolódást nyújt Önnek és az egész családnak. Főzési és tűzrakási lehetőség a kijelölt helyeken lehetséges. Minden évben van telepítve.


Kacsóta zárkert tó

Cím: Kacsóta, külterület
Link: www.kacsota.hu

Lehetőség van a Kacsóta településtől 3 km-re lévő horgásztónál horgászatra, mely községünk zártkertjének része, ahol helyben megtermelt szőlőből készített borokat a gazdák jó szívvel kínálják. A szép táj, a kellemes italok, a csillogó vízfelület, a horgászat élménye és sikere, akár a nyugalom szigetévé is varázsolhatja.


Református temlom - Tótszentgyörgy

Cím: Tótszenrgyörgy

A református templom késő barokk stílusjegyekkel 1790-ben épült.


Kakasszéki tó (horgászhely) - Székkutas

Cím: Székkutas
Telefon szám: +36-62 293-295
Kapcsolattartó személy: Német Zsolt
Link: www.szekkutas.hu

 
A Horgász Egyesület a Kakasszéki-tavon gazdálkodik 1979 óta.


56-os Emlékmű - Tófalu

Cím: Tófalu
Link: www.tofalu.hu

56-os Emlékmű - Tófalu


A honvédhalmi kiskút - Tófalu

Cím: Tófalu,
Link: www.tofalu.hu

Tófalunak a határában, annak legkeletibb részén a síkságból kiemelkedik egy dombvonulat. Nagyszüleim, dédszüleim emlékezete szerint ezen magaslat az 1849-es kápolnai csata után, annak emlékére kapta a mai Honvédhalom nevet. E domb oldalán, a falu felé eső részen ki tudja milyen régen egy forrás fakadt fel, amit kimélyítettek, hogy meríteni lehessen belőle. Nagyon régóta, lehet 200 éve is, hogy szokássá vált e forráshoz falunkból, de a környező községekből is szép időben, vasárnapokon, s főleg Mária-ünnepeken kijárni, ájtatoskodni egy oszlopra szerelt Mária -kép előtt, amit a forrás fölé állítottak. Szokás volt a forrásból vizet hazavinni, betegekkel megitatni, vagy a beteg testrészt lemosogatni, gyógyulást remélve. Maga a táj is igen kedves, áhítatra sarkalló, szép a kilátás az egész Tarna - mentére, sőt a Mátra déli oldalára is.


Horgász tó - Almásfüzitő

Cím: 2932 Almásfüzitő
Link: www.almasfuzito.hu
Telefon szám: +36- 20 385-1511
Kapcsolattartó személy: Almásfüzitői Timföldgyár Horgász Egyesület

Az 1. sz. főút mentén, Almásfüzitő Nagykolónia előtt a vasúti átjárón át balra kell lefordulni.


Négy Tó Panzió

Cím: 3123 Cered,Jókai út 10.
Link: www.negytopanzio.hu
Telefon szám: +36-32 406-007
Fax szám: +36-32 406-007

A Panzió Cereden található egy 1300 fős településen. Nógrád megye észak-keleti csücskében, Salgótarjántól 20 km-re, az országhatár mellett helyezkedik el.


Csujta tó - Hugyag

Cím: Hugyag, külterület
Link: www.hugyag.hu

A tóra érvényes az Ipoly területi engedély, vízmélysége 1-2,5 m. Fogható halak: ponty, csuka, dévér, kárász, compó, bodorka, harcsa, süllő.


Füzes tó - Látrány

Cím: Látrány
Link: www.latrany.hu

Látrány közelében, szõlõdombok és ligetek ölelésében fekszik a majd háromezer négyzetméteres Füzes-tó, amely a horgászok kedvelt célállomása gazdag haltenyészete miatt. Van itt mindenféle hal: kárász, compó, keszeg, törpeharcsa, ponty, egyszóval horgászásra feltétlenül alkalmas.


Vadkerti tó + Kisszékely

Cím: 7082 Kisszékely, külterület
Link: www.gyulajzrt.hu
Telefon szám: +3674 403-277; +3630 9372-918

A Gyulaj Zrt. Kisszékelyi Vadászházához tartozó horgásztó is a vendégek rendelkezésére áll. A völgyzáró gáttal létrehozott tavat a Vadkerti-patakra vize táplálja. A tavat erdők veszik körbe, és aprtján halad el a piros jelzésű országos turistaút. Horgászati lehetőséget április 1-től szeptember 30-ig. Az eredményes horgászat érdekében tavaszi telepítéseket végeznek, melynek során pontyot telepítenek.


Döröskei tó

Cím: Döröske

Döröskei tó a Bogrács-patak vizét mesterséges tóvá duzzasztották, így fürdésre, horgászatra alkalmas


Református templom és parókia - Tótvázsony

Cím: 8246 Tótvázsony, Magyar u. 19.
Telefon szám: +36-87 342-354
Link: www.totvazsony.hu

Tótvázsony református temploma a XIII. századi templomromra épült. Néhány éve újítottuk fel a templomot és a mellette álló, a rendszerváltáskor visszakapott parókia épületét.


Római katolikus templom - Tófej

Cím: Tófej
Link: www.tofej.hu

Tófej római katolikus temploma.


Domonyvölgyi II. számú tó

Cím: Domonyvülgy, Egresvölgy
Link: www.domonyvolgyi-horgaszto.hu
Telefon szám: +36-30-570-0938

Napijegy ára 7 éve változatlan 2500.Ft , és 7 féléből,lehet vállasztani. Az M3-as autópályán haladva, a fővárostól karnyújtásnyi távolságra, a Gödöllői-dombvidék ölelésében található a Domonyvölgyi II. számú tó.

Lapozó:  |<<  <<  >>  >>| 

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner