12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Teljes találat 251 látnivalóban


Illés Pince különleges borai - Bodrogkisfalud

Telefon szám: +36 30-239-1018
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Illés János
Cím: 3917 Bodrogkisfalud, Kossuth u. 20.
Link: www.illespince.hu

Az idén télen sikerült a hagyományos szabályok betartásával jégbort készítenünk. Ez még az Illés Pince életében is újdonságnak számít, reméljük, hogy az "eredmény" meghálálja azt a törődést és áldozatos munkát, amit Illés János belefektetett. Előreláthatólag nyáron, vagy kora ősszel kerülnek forgalomba a palackok. A korlátozott mennyiségre (kb 700 db 0,5 l-es palack) való tekintettel felveszünk előrendelést is. Reméljük, hogy ajánlatunk felkeltette az érdeklődését, de addig is a "hagyományos" borainkat ajánljuk figyelmébe, illetve szívesen látjuk vendégül pincénkben.


Az Elly-forrás - Borsodbóta

Cím: Borsodbóta, katélykert
Link: www.borsodbota.hu

Borsodbóta nevezetessége az Elly-forrás, ezt szintén Vitéz Borbély Maczky Emil állítatta felesége tiszteletére. Az Elly-forrás és a Kastély épülete az elmúlt években került felújításra.


Pincesor - Borsodbóta

Cím: Borsodbóta
Link: www.borsodbota.hu

Borsodbóta község az Egri Borvidék közelségében helyezkedik el, az itt megtermelt bor zamat és illatanyaga nagy mértékben hasonlít a világhírű Egri borokéhoz. A községben kiépült pincesorok gazdái vendégszeretetükről híresek, szívesen várunk mindenkit pincéinkben egy-egy pohár helyi borra.


Római katolikus templom - Borsodbóta

Cím: 3658 Borsodbóta, Rákóczi u. 126.
Link: www.borsodbota.hu
Telefon szám: +36-48- 438-277

A XIV.században a Bélháromkúti Apátság tartozéka, majd a csehek birtokolják, akik templomot is építettek. Mátyás király szerzi vissza és Szarvaskőnek adja. Később a különböző birtokosok mellett megjelenik az egri püspökség is. A jelentős egyházi befolyás miatt a reformáció érintetlenül hagyja .


Vitéz Borbély Maczky Emil által építetett kastély

Cím: Borsodbóta
Link: www.borsodbota.hu

A település nevezetességei közül kiemelkedő a Vitéz Borbély Maczky Emil építetett kastély, amelyben jelenleg a Napközi Otthonos Óvoda és az Idősek Napközi Otthona működik. Itt kapott helyet a Cigány Kisebbségi Önkormányzat, valamint a helyi polgárőrség is.


Pincesor - Borsodgeszt

Cím: Borsodgeszt, küzterület
Link: www.borsodgeszt.hu

A településen a helyi gazdák régen szőlő termesztéssel, borkészítéssel is foglalkoztak. Szinte minden családnak volt egy, vagy két pincéje. A szőlőtermesztés hagyománya kicsit csökkent, de még mindig sok helyi lakó, illetve több vidékről érkező foglalkozik borászattal a helyi pincesoron. Ennek megfelelőem a pincéket gondozzák, fejlesztik. Kellemes hangulatot kelt a pincesoron mulató vendégek látványa.


Református templom - Borsodgeszt

Cím: 3426 Borsodgeszt, Fő u. 59
Link: www.borsodgeszt.hu

Református templom - Borsodgeszt.A korán reformátussá lett egyház népe birtokába vette és használta a középkori, Szent Mihályról nevezett templomot. 1634-ben már lelkésze is volt, de a török pusztítások miatt 1688-ban teljesen lakatlanná lett a falu. A település reformátusokkal települt újra, és ők újjáépítették a középkori templomot, melynek szentélye akkor még megvolt.


Tájház - Borsodgeszt

Cím: 3426 Borsodgeszt, Kossuth u. 10
Link: www.borsodgeszt.hu

Régi parasztházban a sóbarlanggal közös épületben találhatók a régi bútorokkal, háztartási eszközökkel berendezett helyiségek.


Kastélypark - Borsodivánka

Cím: Borsodivánka, József A. u. 1.
Link: www.borsodivanka.hu

A község ékessége volt az Orczy-, illetőleg Prónay kastély s az ahhoz tartozó angolkert és őspark. (A kastélyban napjainkban a Megyei Önkormányzat Szociális Otthona működik, a kastélypark már csak kevéssé emlékeztet a hajdanvolt szebb időkre, de még mindig jelentős természetvédelmi érték.


A molnárkalács sütővasak Borsodnádasdon......

Cím: Borsodnádasd
Link: www.borsodnadasd.hu
Kapcsolattartó személy: Sági Tibor

Részlet Sági Tibor A molnárkalács sütővasak Borsodnádasdon és környékén című könyvből: Borsodnádasd egyetlen, még élő népi hagyománya a molnárkalács ostya sütése. Településünkön, több tényező szerencsés együtthatása eredményeképpen, más vidékekhez képest nagyságrendekkel több sütővasat készítettek, használtak a múltban, s ezek jelentős része még mindig fellelhető a családoknál. A lemezgyár működésével, a 19. szd. második felétől a helyiek megfelelő szakértelemhez, eszközökhöz, gépekhez, alapanyagokhoz jutottak, amelyekkel tovább fejlesztették a barkó hagyományt. Foto: hu.fotoalbum.eu/Borsodnadasdiak


eMagyarország Pont Borsodnádasd

Cím: 3671 Borsodnádasd, Köztársaság út 10.
Link: www.borsodnadasd.hu
Kapcsolattartó személy: Mátyásné Pallagi Éva
Telefon szám: +36-48/442-333

Internet elérhetőség.


Falusi ház Borsodnádasd

Cím: Borsodnádasd

Borsodnádason is egyre több régi falusi házat újítanak fel.


Jézus Szíve templombelső - Borsodnádasd

Cím: 3672 Borsodnádasd, Petőfi tér 7.

A templombelső őt szakaszból áll: az alacsony előcsarnokból, felette festett fakazettás orgonakarzatból, a három szakaszos, kosárívekkel elválasztott, szintén festett fakazettás, síkmennyezetes hajóból, és végül a boltozott szentélyből. A főoltáron Jézus Szent Szíve ábrázolás, a diadalívtől balra Immaculata - mellékoltár, jobbra baldachinos szószék található. Az ablakok alatt konzolokra helyezett kis szenteket ábrázoló szobrok. A belső teret meghatározza a festett magyaros motívumokat megjelenítő ornamentális díszítés, mely a mennyezeten, a karzaton, a nyílásokon, a bútorzaton és a berendezési tárgyakon is megjelenik.


Molnárkalács Fesztivál Borsodnádasd

Cím: Borsodnádasd
Link: www.borsodnadasd.hu

Hagyományosan évente Borsodnádasd Város Napján kerül megrendezésre a Borsodnádasdi Molnárkalács Fesztivál. A sikeres rendezvénynek hagyományt teremtettünk és minden évben, július első hétvégéjén megrendezni kívánjuk. Az országban egyedüli Molnárkalács Fesztivál rendezőjeként, Borsodnádasd az országosan regisztrált fesztiválok között is szerepel.


Polgármesteri Hivatal épülete Borsodnádasd

Cím: 3671 Borsodnádasd, Alkotmány út 3.
Link: www.borsodnadasd.hu
Telefon szám: +36-48 542-010
Kapcsolattartó személy: Papp Anna

Borsodnádasd Város Polgármesteri Hivatalának épülete.


Bartók Béla emlékmű - Borsodszirák

Cím: 3796.Borsodszirák
Link: www.borsodszirak.hu

A Bartók kultusz a helyi névválasztásokban, a Bartók emlék őrzésében, a településen felállított köztéri emlékekben is megmutatkozik. Bartók Béla emlékmű Bartók Béla ükszüleinek sírhelye.


Római katolikus templom - Borsodszirák

Cím: 3796.Borsodszirák, Bartók Béla u. 67.
Link: www.borsodszirak.hu
Telefon szám: +36-48-341-074

Borsodszirák legrégibb művészeti emlékekkel településünk központi részében találkozhatunk. Műemlék jellegű épületek a római katolikus templom, és katolikus plébánia ház és a volt kasznári-lak /egyházi javak kezelőjének lakása/, mely hosszú ideig kis-iskolaként funkcionált. A katolikus templomot Gróf Esterházy Károly püspök földesúr építtette a püspöki bevételek terhére. Az építési terveket Fellner Jakab készítette 1777-ben.


Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék része

Cím: 3906 Golop, külterület
Link: www.golop.hu

Golop a Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék része. 2002-től a világörökség része.


Községi Borház - Legyesbénye

Cím: 3904 Legyesbénye,
Link: www.legyesbenye.hu

Községi Borház - Legyesbénye


Első Mádi Borház

Cím: 3909 Mád, Hunyadi utca 2.
Link: www.elsomadiborhaz.hu
Telefon szám: +36-47 348-496
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Az Első Mádi Borház Mád és Tokaj-hegyalja központjának a kapuja. A Mádi Kör tagjainak borkülönlegességeit további három kiváló borász munkájának gyümölcse egészíti ki. Emellé kóstolgathatunk sonka és sajt különlegességeket, kedvünkre alakíthatjuk ciabattánkat, szendvicseinket. A borház személyzete közvetlen hangvételével azonnal magával ragadja az odalátogatót. Szakértelmével pedig bevezet minket a mádi borok világába. A borház információs pontként is szolgál. Gyűjtőhely, mely széleskörű tájékoztatást nyújt a borokról, termelőkről, Mádról és a környékről. Szolgáltatásaink: Borkóstolók, szendvicsek, napi menü, sonkakóstolók, sajtkóstolók, Hegyközi Manufaktúra termékeinek kóstolója, bortúrák.


Leskó Családi Borászat különleges borai

Cím: Mád, Batthyány u. 29.
Link: www.lesko-tokaji.hu
Telefon szám: 0036-47-348-050, 20-376-6944
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Fax szám: 0036-47-548-027
Kapcsolattartó személy: Leskó István

A Leskó családi pincészet Tokaj-hegyalja egyik legszebb fekvesű falujában, Mádon található. A család a hagyományos tokaji szőlőfajtákkal, a Furminttal, Hárslevelűvel, Sárga muskotállyal foglalkozik. Ebből a három fajtából készülnek a legfinomabb tokaji borkülönlegességek, a Tokaji Eszencia, Aszúeszencia, Aszú, Szamorodni, Fordítás és Máslás borok. Élvezze a gondviselés, a napfény és a szeretet arany cseppjeit!


Kisjankó Bori

Cím: Mezőkövesd

Kisjankó Bori (1876-1957) Akit mi Kisjankó Bori néven ismerünk hivatalosan: Gáspár Mártonné született Molnár Borbála. A Kisjankók megbecsült mesteremberek, szűcsök lettek, akiknek kései leszármazottja a Kisjankó Bori néven híressé vált népművész, matyó mintákat író (előrajzoló) asszony lett. A „százrózsás” jelzőt kapta, mert talán ő alkotta legtöbb rózsavariációt.


Szent Borbála szobor

Cím: Ormosbánya

Ormosbányai fafaragó művész Magyar András Szent Borbála szobra, amit a templomnak ajándékozott.


Tokaj Kereskedőház Rt. - Szegi

Cím: 3918, Szegi külterület, Hatalos-hegy
Telefon szám: +36-47-384-164
Fax szám: +36-47-384-816
Kapcsolattartó személy: Illés Tamás
Link: www.koronabirtok.hu

A Tokaj Kereskedőház a legnagyobb borászati és borkereskedelmi vállalkozás a Tokaji történelmi borvidéken. A vállalat több mint félévszázados borászati tapasztalattal rendelkezik, így mindig meghatározó szereplője volt Hegyalja életének.


Oroszlános Borkonyha és Borhotel Tállya

Cím: 3709 Tállya, Rákóczi út 23.
Telefon szám: +36-70 323 9592
Link: oroszlanos.hu
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Az Oroszlános Borkonyha és Borhotel szeretnivaló, apró ékszerdoboz. Szálláshelyünk 11 superior, 2 nagyméretű családi, 1 kétágyas szobájában 32 főig tudunk kényelmes elhelyezést biztosítani vendégeinknek, pótágyakon pedig további 15 fő elhelyezése lehetséges. Barátságos, családi hangulat, finom, vidéki ízek Oroszlános köntösbe bújtatva. Magával ragadó, apró részletek az oroszlánfejes tölgyfakaputól az udvaron át, a szállodai szobákig. Otthonos hangulatot idéző kétágyas és családi szobák-saját szaunával. A Márton Birtok és Tokaj-Hegyalja borai és egy 400 éves történelmi borospince


Országos Borkirálynő Fesztivál
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: 3915 Tarcal, több helyszínen
Telefon szám: +36-47 580-444
Link: borkiralyno.szabolcsrendezveny.eu

Országos Borkirálynő Választás 2013. október 11 - 13 között.


Tokaj Kereskedőház Rt. Borai

Cím: 3934 Tolcsva, Petőfi Sándor u. 36-40.
Telefon szám: +36-47-384-164
Link: www.koronabirtok.hu
Fax szám: +36-47-384-816
Kapcsolattartó személy: Illés Tamás

A Tokaj-hegyaljai szőlődűlők a vulkanikus eredetű Tokaji-hegy és Zempléni-hegység déli lejtőin helyezkednek el. Innen származik a világ egyik legcsodálatosabb késői szüretelésű bora, mely a botritisz hatására aszúsodott szőlőszemekből készül. Ezek a borok csaknem 400 éve állnak a különleges borokat kedvelők érdeklődésének középpontjában. A több évtizedig tartó elzártság után a borvidék hírneve újra kezdi visszanyerni régi fényét.


VIII. Tolcsvai Borfesztivál

Cím: Tolcsva
Link: www.tolcsvaiborfesztival.hu
Kapcsolattartó személy: Czabányi Attila
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

2011. 08. 05-07 között háromnapos borfesztivál Tolcsván, a Kastélykertben és a pincesorokon.


20. Budavári Borfesztivál 2011.

Cím: Budapest, Budai Vár
Link: www.aborfesztival.hu

20. Budavári Borfesztivál 2011. Szeptember 7-11. Magyarország borászainak színe-java kínálta kóstolásra legszebb borait. A hazai nedűk mellett neves borkereskedők és a díszvendég jóvoltából számos külföldi bor is bemutatásra került. A kínálatban ott voltak a hazai és a rangos nemzetközi versenyeken érmeket, díjakat nyert borok, valamint készítőik, akik szívesen válaszolnak az érdeklődők kérdéseire.


Ezer Pince Szőlészeti és Borászati Tanösvény
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: 2200 Monor, Bajcsy Zs. u. Téglagyári pincék, és a Szent Orbán tér
Link: www.strazsaborrend.hu
Telefon szám: +36-30 934 1000
Fax szám: +36-29 413 535
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Kugel György

Amennyiben továbbra és érdeklõdik tanösvényünk iránt akkor ne habozzon látogasson el a monori Strázsahegyre. Jöhet bármikor, töltse le a tanösvény prospektusát, ennek segítségével önállóan is végig tud sétálni a tanösvényen. Alapvetõen a kezdésre két lehetõsége van. Indulhat a Szent Orbán térrõl, bejárva a Szent Orbán Tanösvény útvonalát, amely visszatér a kezdõ pontra és amennyiben tovább kívánja folytatni a bejárást akkor a Bacchus Tanösványen haladhat tovább egészen a Bacchus térig. A másik lehetõség, hogy a Bacchus térrõl indulva járja végig mindkét tanösvényt. Amennyiben a tanösvény túrát össze szeretné kötni borkóstolással, úgy elõzetes bejelentkezéssel vendégváró pincészeteink örömmel fogadják.


Jégvirágtól borvirágig 2016

Cím: Monori Pincefalu, Kadarka és Sárfehér sorok
Link: www.monoriborut.hu
Telefon szám: +36-20 333-9418
Fax szám: +36-29 413-535
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

JÉGVIRÁGTÓL BORVIRÁGIG, avagy Forralt boros Kalandozások a Monori Pincefaluban 2015-ben. A szilveszter és a farsang között különleges téli programmal várja vendégeit a Monori Borút Egyesület. 2016. január 09-én a Szent Orbán tér felett kinyílnak a pinceajtók és forralt bor illata lengi be a hegyet. A Strázsahegy Szent Orbán tér környéki pincéiben több mint 18 helyszínen várjuk Vendégeinket.


Szent Borbála Templom - Pilisvörösvár

Cím: Pilisvörösvár
Link: pvvek.uw.hu/templomok.html

Szent Borbála Templom Pilisvörösvár.


Evangélikus templom - Borjád

Cím: 7756 Borjád,
Link: www.borjad.5mp.eu

Borjád evangélikus temploma 1890-ben épült.


Katolikus templom - Borjád

Cím: 7756 Borjád
Link: www.borjad.5mp.eu

Borjád katolikus temploma 1910-ben épült.


Klasszicista vízimalom - Borjád

Cím: Borjád
Link: www.borjad.5mp.eu

Klasszicista vízimalom az 1840-es évekből, a restaurálás után a faluba érkező turistákat szolgálja majd Panzióval és étteremmel.


Nádassy kastély - ma Boróka Szociális Otthon

Cím: 7681 Helesfa
Link: www.helesfa.hu

A XVIII. században épült a Nádosyak kastélya, amelyet egy 20 holdas park vesz körül. Itt sétálva számos ritkasággal találkozhat az idelátogató, a park természetvédelmi terület. A kastély ma a megyei közgyűlés által fenntartott szociális otthon.


Janus Borház - Túrony

Cím: Túrony, 061 Hrsz.
Link: www.janusbor.hu
Telefon szám: +36 20 999 9885
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Pécsi-Szabó Dénes

Janus két arca egyszerre tekint a múltba és a jövőbe. Ennek szellemében a Janus Borház a hagyományok tiszteletben tartásával mer új, mer mai lenni. A bor összeköt múltat jövővel, hagyományt újdonsággal, embert emberrel, ezért a Janusnál azon dolgozunk, hogy boraink kifinomultságukkal, letisztult megjelenésükkel betöltsék e közvetítő szerepet és elvigyék Villányt a nagyvilágba. Szeretnénk, ha megkóstolná borainkat, és érezné bennük azt az örömöt, amellyel készítjük őket!


Pince - Borozó

Cím: 7773 Villány, Baross Gábor u. 79.
Link: www.gunzertamas.hu
Telefon szám: +36-72-493-163;+36-30-3850-883
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Pince - Borozó


(Brandy) Párlatház Etyek - Spirits-68 Kft.

Cím: 2091 Etyek, Kossuth Lajos u. 54
Telefon szám: 0036-30-627-9608
Fax szám: 0036-22-223-811
Kapcsolattartó személy: Hernyák Laci

Magyar Borpárlat-Brandy. Párlatkóstolás (beltéren ültetve 12 fő), párlatértékesítés. A Párlatház története az 1990-es években kezdődött, jellemzően hagyományőrző, nagy tapasztalatokkal rendelkező társaság. Nyitva tartás: egész évben, bejelentkezés alapján


A Mayláth Pincészet Borai - Velence

Cím: 2481 Velence, Sárgaföldes u. 14.
Telefon szám: +36-30-238-7005
Fax szám: +36-22/589-011
Kapcsolattartó személy: Mayláth Endre
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.velenceiborkert.hu

A Mayláth pince kapacitása évi 30-50 hektóliter bor, mely 4-6 ezer palack bort jelent. A pincészet csak a régió válogatott szőlőiből kisszériában készít bort és palackos formában értékesít nagy részben a pincénél lévő Bence-hegyi Borkertben, kis részben borgyűjtőknek és éttermeknek A borok üzleti forgalomba nem kerülnek.


Bence-Hegyi Borkert és Borclub - Velence

Cím: 2481 Velence, Sárgaföldes u. 14.
Telefon szám: +36-30-238-7005
Fax szám: +36-22/589-011
Kapcsolattartó személy: Mayláth Endre
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.velenceiborkert.hu

Kóstolja meg a velencei régió minőségi borait panoráma kilátású kerthelyságből. Borok bemutatása, borkorcsolyák.


Abasári borok

Cím: Abasár

Abasári Rizling - hosszú évtizedek óta a környék egyik leghíresebb bora, a Mátra déli lejtőjén termelt finom borok egyik gyöngyszeme.


XXV. Nemzetközi Katona- és Bordal Fesztivál Abasár

Cím: Abasár, több helyszínen
Telefon szám: +36 37 360-271
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.katonadal.hu

2019 május 18-19-én, immáron 25-ik alkalommal várja látogatóit Abasáron a Nemzetközi Katona és Bordal Fesztivál! Kézműves vásár, nyitott pincék, kiállítások. A Fesztiválra a belépés ingyenes, jöjjön el és ízlelje meg az abasári borokban megcsillanó napfényt.


Magyarország 2009 év Bortelmelője

Cím: Egerszalók
Link: www.wineroads.eu

Magyarország 2009 év Bortelmelője: Dr. Lőrincz György St. Andrea Szőlőbirtok (Egerszalók) Egri Borvidék.


Szefi Borozó - Egerszalók
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: Egerszalók, Ady E. u. 38.
Link: www.szefibor.hu
Telefon szám: +36-30-246-8311,+3630-548-2261
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Szeifert László

A Szefi Borozóban Egerszalókon legfeljebb 100 fős csoportoknak tartunk hangulatos pincelátogatást, borkóstolást. Gyertyafénynél, igény szerint borkorcsolya, paraszttál vagy a fogadó gazda kedvence mellett kóstolhatják minőségi borainkat. A pince borozó nagyságára való tekintettel rendezvények lebonyolítására tökéletesen alkalmas. Névnap, születésnap, eljegyzés, ballagás, csoportos bulizás! Előzetes megbeszélés alapján élőzene szolgáltatás is lehetséges. A csoportokat, baráti társaságokat előzetes megbeszélés alapján fogadjuk. Pincénkben minőségi fehér, vörös és rozé borok kaphatók száraz, félszáraz, félédes, édes változatokban palackozva is.


Egerszóláti Olaszrizling

Cím: Egerszólát

A község határában érlelődő szőlők közül az Egerszóláti Olaszrizling világhírnévre tett szert.


Debrői Hárslevelű

Cím: Felbebrő

Zöldes, szalmasárga színû bor. Nagyon illatos, hársmézre emlékeztetõ fajtajelleggel, testes, néha fanyar, igen finom savakkal, igazi hungarikumnak számít. Jó évjáratokban a késõi szüretelésû szõlõkbõl hosszú ideig érlelhetõ csodálatos, méz jellegû borok állíthatók elõ. Ezen szõlõtõkék a Debrõ körüli lankás domboldalakon sütkéreznek, ajánlatos õket hintóval körbeutazni, mert ízük és látványuk maradandó élményeket okoz.


Szőke Mátyás a 2017-es Év Bortermelője

Cím: 3036 Gyöngyöstarján, Széchenyi u. 72.
Telefon szám: +3637 372-539; +3630-9654-874
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.szokematyas.hu

Szőke Mátyás a 2017-es Év Bortermelője.


Szőke Mátyás és Zoltán Pincészet Borai
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: Gyöngyöstarján, Széchenyi u. 72.
Telefon szám: +36-37-372-539;+36-30-9654-874
Link: www.szokematyas.hu
Fax szám: +36-37-372-539
Kapcsolattartó személy: Szőke Mátyás

A pincészet borászati tevékenységére az igényesség és a kíméletesség a jellemző. A fehérborokat – fajtától függően – irányított hűtött erjesztés után palackos, nagy-, illetve kisfahordós (barrique) érleléssel készítjük. A vörösborok héjon erjesztéssel készülnek Kékfrankos, illetve Cabernet fajtákból. Egy részük hagyományos ászok hordós érleléssel nyeri el végleges illatos karaktereit, másik részüket a vaníliás-füstös jelleg kialakulása érdekében barrique hordóban érleljük. Különleges dűlőszelektált boraink Amerlot, Peresi Mátrai Cuvée, Paskomi Chardonnay.


Koncsos Borház Kisnána

Cím: 3264 Kisnána, Szabadság u. 75
Telefon szám: +3630 228-2895
Link: koncsosborhaz.hu

Koncsos Borház családi manufaktúrában, minden fürtöt bogyózva, kíméletesen kisajtolva, az eljárásokat ötvözve dolgozza fel a mátraaljai kitűnő szőlőket. Kínálatában a könnyű, illatos fehérbor, gyümölcsös, friss rosé, és a testes barriquolt vörös bor egyaránt megtalálható. A pincészetnél előzetes bejelentkezéssel kis és nagy csoportok részére (max. 42 fő) borkóstolási és vásárlási lehetőség várja a látogatót.Jelenleg forgalomban lévő boraik: Olaszrizling , Sauvignon blanc, Hárslevelű misebor, Szépasszony, Rita rose, Opal cuve, Merlot, Cabernet franc barrique.


Korom Családi Borászat - Kesztölc

Cím: Kesztölc, Dózsa Gy. u.
Telefon szám: +36-70-772-7162
Link: www.korombor.hu
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Családi borászat 2000-től működik, kitünő bioborai egyre inkább ismertek.


Római Katolikus templom - Borsosberény

Cím: Borsosberény, Petőfi út 1.
Link: sugarkankalin.hu

Római Katolikus templom - Borsosberény. A falu középkori templomjáról nincs adat, de az valószínûleg a XVII. század elején, a község pusztulásával egyidõben vált romossá. A templomot a XVII. század végén helyreállíthatták, mert egy Canonica Visistatió adatai szerint a templom régi harangja a XVIII. század elsõ éveiben tűzvészben elpusztult. A mai templom építési éve Mocsáry Antal szerint 1728. volt, míg a 1742-ben keltezett Canonica Visitatió szerint 1730. Tornyát 1746-ban épülõfélben lévõnek említik. 1790-ben újították meg. A középkori eredetű, keletelt, barokk stílusú templom homlokzata közepén torony ugrik elõre, a hajófalai tagolatlanok. A sekrestye egyenesen záródik, sarkai lekerekítettek. Egyhajós, három boltszakaszra osztott hajóját csehsüvegboltozat fedi. Berendezése 1790 körüli, kegyképe az 1713-ban épített, majd késõbb lebontott kápolnából való.


Volt Tihanyi - Mocsáry kúria - Borsosberény

Cím: Borsosberény, Rákóczi út 2.

 
A kúriát Tihanyi Tamás, az akkori birtokos építtette klasszicista stílusban, 1826-ban. Késõbb a Mocsáry család tulajdonába került, akik 1888-ban átalakították. Ma óvoda található a szabadon álló, földszintes épületben. Udvari homlokzatán két pillérrel és kilenc toszkán oszloppal kialakított, hosszú tornác látható. Eredetileg L alakú volt, de rövidebb szárnyát lebontották. Keleti falához e század hatvanas éveiben jellegtelen, alacsonyabb toldalékot építettek.


Balla Pince és Borozó

Cím: 8648 Balatonkeresztúr, Rákóczi u. 34.
Telefon szám: +36 30 500 1178
Fax szám: +36-36 85 575 072
Link: www.ballapince.hu

A Balla Pince a Dél-Balatoni Borút nyugati szélén Balatonkeresztúron található. A borászat nálunk családi hagyomány, ezt bizonyítja hogy pincénk a Dél-Balatoni Borút egyik minősített állomása lett. ...A Balla Pince a Dél-Balatoni Borút nyugati szélén Balatonkeresztúron található. A borászat nálunk családi hagyomány, ezt bizonyítja hogy pincénk a Dél-Balatoni Borút egyik minősített állomása lett.


Konyári János a 2008-as év bortemelője

Cím: Balatonlelle
Link: www.konyari.hu

A 2008. Év Bortermelõje díj nyertese: Konyári János a Balatonboglári borvidékrõl.


Majthényi Présház, Borozó - Balatonlelle

Cím: 8638 Balatonlelle, Kishegy
Link: www.dbb.hu
Telefon szám: +36 20 9682 397
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

A Majthényi család építtette 1784-ben Villáműző St Donat tiszteletére a kishegyi barokk kápolnát, a présházat és azt a pincét, ahol ma barrique hordókban érlelik a Konyári család vörösborait. A balatoni panorámában gyönyörködő látogatót a csárdában régi „somogyi” ételekkel kínálják; az ízekhez méltó borok mellett észrevétlen múlik az idő.


Kistücsök Étterem Borpince és Vinotéka

Cím: 8636 Balatonszemes, Bajcsy-Zsilinszky u. 25.
Link: www.kistucsok.hu
Telefon szám: +36-84-360-133
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Fax szám: +36-84-360-883

A Kistücsök Étterem, Borpince és Vinotéka Balatonszemesen, ezen a nyugalmáról és családias hangulatáról ismert virágos dél-balatoni településen működik.


Dél-Balatoni Borút Egyesület

Cím: 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11.
Link: www.dbb.hu
Telefon szám: +36-85-550-333
Fax szám: +36-85-350-469

Pannónia legszebb tájainak egyike a Dél-Balatoni Borvidék, ahol már a kelták és a rómaiak is szőlőt termesztettek és bort készítettek.


Opperheim Pince Borókavölgyi Szőlőbirtok

Cím: 8627 Kötcse, Petőfi Sándor utca 32.
Link: www.opperheim.hu
Telefon szám: +36-84-367-589
Fax szám: +36-84-367-911

A mindig mosolygó Opperheim József apai és nagyapai örökségét viszi tovább, akik Kötcsén hagyományos paraszti gazdaságukban ragyogó borokat készítettek saját maguk, családjuk és barátaik örömére. A hagyományokat tisztelve, a hosszú évek alatt kialakult vevőkör véleményét meghallgatva, korszerű technológiával készíti egyéni hangvételű kötcsei borait. /forrás: www.dbb.hu/


Fritz Borház és Panzió - Decs

Cím: Decs Szőlőhegy Hrsz: 0201/48
Link: www.fritz-tanya.hu
Telefon szám: +36 74 409 596
Fax szám: +36 74 512 191
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Évszázados családi hagyományokra épül a mai Fritz Pincészet, a szekszárdi történelmi borvidék egyik legszebb ódon hangulatú vendéglõjével és az alatta található borbemutatóhellyel, ami a maga nemében egyedülálló. A környéken sokrétû szabadidõs tevékenységre, igazi kikapcsolodásra van lehetõség. A Fritz Borház, Étterem és Panzió tanácskozással egybekötött céges rendezvényekre kiváló lehetõséget jelent.


Fekete Borpince - Szekszárd

Cím: Szekszárd, Ivánvölgy
Link: www.feketeborpince.hu
Telefon szám: +36-30 92-95-732
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

A Fekete Borpince a szekszárdi borvidék egy kiemelten értékes területén, az Iván-völgy szívében helyezkedik el. A pincészet borai között megtalálhatók a hazánkban legkedveltebb fajták: cabernet sauvignon, kadarka, bikavér, olaszrizling, merlot, chardonnay, tramini, kékfrankos.


Somlói Történelmi Borvidék - Celldömölk

Cím: Celldömölk, Ság-hegy
Link: www.celldomolk.hu

A Ság hegy a Somlói Történelmi Borvidék részét képezi. Uralkodó fajták: olaszrizling, Sauvignon, Chardonnay. Kóstolja meg a kitűnő minőségű, magas savtartalmú Ság hegyi fehérborokat a hegyen található fogadókban.


Pogányok szőlőhegyen egysejtű, boronafalú pincék

Cím: 9725 Kőszegdoroszló, Pogányok

Pogányok szőlőhegyen egysejtű, boronafalú pincék Kőszegdoroszlón.


Cipó borozó - Velemér

Cím: 9946 Velemér, Fő utca 52/a.
Telefon szám: +36-94 544-054
Kapcsolattartó személy: Kenyér István
Link: www.kuriasor.extra.hu

Cipó borozó - Velemér. Borozó, egytálétel, terasz, különterem.


Lénárt Pince - Szépkilátó Borozó Badacsony

Cím: 8261 Badacsony, Kisfaludy Sándor utca 11.
Telefon szám: +36 20 374 4595
Link: lerantborpince.hu
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

A badacsonyi hegyen a borozónkat 2008-ban nyitottuk meg, 200 éves bazaltkőből épített nemes penésszel fedett boros pince, a pince 100 férőhelyes, a teraszon is helyet tudnak foglalni a vendégek és gyönyörködhetnek a táj festői szépségében. Hagyományt szeretnénk teremteni a borvacsoráinkkal, kiemelten a Márton napi, Vízkereszti, Farsangi időszakban, Húsvétkor. Nyári időszakban borfesztiválokon is, november végétől karácsonyig tartó időszakban Adventi fesztiválokon örvendeztetjük meg forralt borokkal a borkedvelőket az ország különböző nagyvárosaiban. Várunk borbaráti szeretettel minden vendéget, látogasson el hozzánk, ismerkedjen a borkülönlegességeinkkel, legyen részese annak a csodának, amit mi mindennap megélünk, a kóstolás varázsát, az első korty szépségét.


Szegedy Róza-ház Irodalmi és Bormúzeum

Cím: 8283 Badacsony, Kisfaludy u. 17.
Telefon szám: +36-70 382-9210
Link: www.szegedyrozahaz.hu
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

A Szegedy-ház egykori prés-és aszaló helyiségében kialakított Ürmös Borozóban igyekszünk áttekintést adni a badacsonyi boros gazdák kínálatából. A ház specialitása a Szegedy Róza receptje alapján készített ürmös bor. Ürmösbort - legalábbis az utóbbi száz-százötven évet tekintve - hazánkban csak házi használatra készítettek. Ünnepi asztalra szánt csemege volt ez, de gyógyszerként is számon tartották és széles körben alkalmazták, nemcsak étvágygerjesztőnek és gyomorerősítőnek, hanem a legkülönfélébb betegségek gyógyítására is.


Villa Tolnay Borház - Gyulakeszi

Cím: 8257. Gyulakeszi, Csobánc hegy 24
Telefon szám: +36-30 518-4550
Link: www.villatolnay.hu
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

BorBarangolás Badacsony 2018. február 17. szombat 18.00 óra. Bort kóstolni a bor születési helyén, a pincében, a szőlőhegyen a legnagyobb élmény. Látogasson meg minket a páratlan szépségű Csobánc-hegyen! Télen-nyáron nyitva tartó vendégházunkban szállással, míg a borászatban borkóstolási- és vásárlási lehetőséggel várjuk kedves vendégeinket!


Balatoni Hal- és Borünnep - Balatonfüred

Cím: 8230 Balatonfüred, Tagore sétány
Telefon szám: +36-87 581-237
Link: www.balatonfured.info.hu

Balatonfüred Város Önkormányzata Tihannyal, Csopakkal és Paloznakkal együttműködve rendezi meg 2018-ban május 18-21., (péntek-hétfő) között a Balatoni Hal- és Borünnepet. A borbemutatók és borvásár mellett számos más rendezvény várja az érdeklődőket.


Hősi emlékmű - Borszörcsök

Cím: 8479 Borszörcsök,
Link: www.borszorcsok.hu

Hősi emlékmű Borszörcsök.


II.világháborús emlékmű - Borszörcsök

Cím: 8479 Borszörcsök, Petőfi u. 27
Link: www.borszorcsok.hu

II.világháborús emlékmű Borszörcsök.


Kápolna - Borszörcsök

Cím: 8479 Borszörcsök,
Link: www.borszorcsok.hu

Borszörcsökön a Jókai utcába vezető út melletti dombon áll a kápolna, amelyben minden évben augusztus 20.-án isten tiszteletet tartanak.


Római katolikus templom - Borszörcsök

Cím: 8479 Borszörcsök,
Link: www.borszorcsok.hu

Római katolikus templom Borszörcsök.


Stációs képek - Borszörcsök

Cím: 8479 Borszörcsök,
Link: www.borszorcsok.hu

A kápolnánál található stációs képek, amelyeket a dobai Bálint tanár úr készített.


Hegykapu Borozó Étterem - Somlóvásárhely

Cím: 8481 Somlóvásárhely Somló hegy, 1491 hr.
Link: hegykapuetterem.hu
Telefon szám: +36-70 363-80-46
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Az étterem a lehető legjobb helyen található, a 8-as főút mellett, a hegy lábánál a "hegy kapujaként" funkcionál. Itt a betérők minőségi ételekhez minőségi somlói borokat is ihatnak kedvükre. Bőséges választékból nehéz választani, de a hozzáértő dolgozók mindenben a vendégek rendelkezésére állnak. Csoportokat és nagy csoportokat is azonnal tudnak fogadni, hisz az étteremnek viszonylag nagy a befogadóképessége.


Somlói Borok Háza - Somlóvásárhely

Cím: Somlóvásárhely

 
A Somlói Borok Házában az érdeklődők megismerkedhetnek a hegy történelmével, a borászati hagyományokkal és az itt termelt borokkal. A táj, a szőlő szeretetét, a hagyományok megbecsülését, a bor hírnevét hivatottak védelmezni a Somlói Borrend tagjai.


Noé Borház
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: Dötk
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.zalaiborut.hu

A Zalai Borút Egyesület szervezésében felavattuk a 200 éves újáépített borházát. A pince tájházként funkcionál majd a zalai borok népszerűsítése céljából. A pince melletti területen ötven szőlőfajtát ültettünk el.


Zalai Borút Egyesület

Cím: Dötk
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.zalaiborut.hu
Telefon szám: +36-83/360-614
Fax szám: +36-83/360-693

A Zalai Borút Egyesület évente kétszer, június elején a szőlővirágzáshoz kötődő, novemberben Noé és az újbor címmel rendez Dötkön fesztivált.


Árpád Borozó - Hévíz

Cím: 8380 Hévíz, Dombföldi utca 2069 hrsz.
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: arpadborozoheviz.5mp.eu
Telefon szám: +36-30-313-9620
Kapcsolattartó személy: Demeterné Jakab Csilla

Az Árpád Borozó az egregyi dombtetőn csodálatos panoráma terasszal, bor- és ételkülönlegességekkel várja kedves vendégeiket. Kedden, csütörtökön és vasárnap élőzene. Egész évi nyitva tartás.


Pintes Csáford Vinum Veress Családi Borpince

Cím: 8795 Csáford, Alsóhegy 2638 hrsz
Link: www.vinumveress.hu
Telefon szám: +36-83-362-415;+36-30-971-3200
Kapcsolattartó személy: Veress Ágota

A fajták közül kiemelkedik az egyik legősibb magyar szőlőfajta, a filoxéravész után örökre eltűntnek hitt Pintes. Néhány tőkéjét 1968-ban találta meg Cserkút mellett Németh Márton professzor. Később kutatóintézetekbe került és 12 hektáros törzstelepet hoztak létre az ország különböző pontjain, melyből csak a család tulajdonában lévő mintegy 1,5 hektárnyi terület maradt fenn. Borát csak ebben a pincében lehet fellelni. Igazi ritkaság, melyből évente néhány ezer palacknyi terem. A múlt évszázadait idéző íz-, illat- és zamatvilága teljesen egyedi, a rusztikus magyar termékek borban megjelenő formája. E fajta borászati történelmünk része, melyet megőrizni és fenntartani kötelességünk.


Zalai Borút Egyesület - Pakod

Cím: 8790 Zalaszentgrót, Május 1. u. 38.
Link: www.zalaiborut.hu
Telefon szám: +36-83/360-614
Fax szám: +36-83/360-693
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Pakod a Zalai Borút állomáshelye. Az itt termett kiváló borok és helyi hagyományos ételek maradandó gasztronómiai élményt nyújtanak, a hegyi hajlékok egy-egy nagyobb turistacsoport fogadására is alkalmasak. Sokan foglalkoznak a faluban falusi vendéglátással.


Patóhegyi Borházfalu szálláshely

Cím: 8984 Petrikeresztúr, Patóhegy Hrsz. 1073
Link: www.patohill.hu
Telefon szám: +36 30 277-8508
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Sebők Fatima ügyvezető

Patóhegyi Borházfalu. Igényes apartmanházakként születtek újjá a régi borospincék Petrikeresztúron a Patóhegyen. Minden háznak egyedi hangulata és lelke van - válasszon kedve, igényei szerint. Részletes tájékoztatót az ikonra kattintva olvashat. Üdülési csekk elfogadó hely.


Szécheny Pince, Bor és Rendezvényház

Cím: Szentgyörgyvár, Kossuth L. utca 25.
Link: www.szechenyipince.hu
Telefon szám: +36-30/9976 370
Fax szám: +36-83/314 097

Szécheny Pince, Bor és Rendezvényház


Zalai Borút Egyesület - Zalabér

Cím: 8790 Zalaszentgrót, Dózsa György utca 9.
Link: www.zalaiborut.hu
Telefon szám: +36-83/360-614
Fax szám: +36-83/360-693
Kapcsolattartó személy: Németh Károlyné

A Zalai Borút Egyesület már hét éve várja a zalai gasztronómiai specialitások és a kitűnő zalai borok, a Zalai borvidék ízei, speciális zamatai iránt érdeklődő vendégeket. A Zalai borvidék szétszórtan, apró településekből áll Zala megyében. Átmenetet vagy inkább hidat alkot az Alpokalja vörösbortermő régiója, a Balaton környékének történelmi borvidékei és délre a Muravidék felé a szlovén, horvát borrégiók felé. Legyen vendégünk, és élvezze vendégszeretetünket egy pohár szép zalai bort kortyolva!


Kilátó Borozó - Zalakaros
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: 8749 Zalakaros, Kilátó út 44.
Link: www.kilatoborozo.hu
Telefon szám: +36-93 701-010;+36-30-234-0802
Kapcsolattartó személy: Demény Zsolt
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Zalakaroson a kilátó tövénél találjuk a hangulatos Kilátó Borozót, ahol nemcsak különleges borokat kóstolgathatunk élvezve a friss levegőt és a csodálatos kilátást, hanem finom, ínycsiklandozó ételeket is. Hagyományos búbos kemencében készült ételekkel (csülök, kacsacomb, oldalas, tarja, rétesek) várjuk kedves vendégeinket. Házi készítésű szörpök, természetes alapanyagokból készült fűszerkeverékek, kerámia- és agyagedények, és egyéb kézműves termékek folyamatos vására. K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.


Zalai Borút Egyesület

Cím: 8790 Zalaszentgrót, Dózsa György utca 9.
Link: www.zalaiborut.hu
Telefon szám: +36-83/360-614
Kapcsolattartó személy: Németh Károlyné
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Fax szám: +36-83/360-693

A Zalai Borút Egyesület már hét éve várja a zalai gasztronómiai specialitások és a kitűnő zalai borok, a Zalai borvidék ízei, speciális zamatai iránt érdeklődő vendégeket. A Zalai borvidék szétszórtan, apró településekből áll Zala megyében. Átmenetet vagy inkább hidat alkot az Alpokalja vörösbortermő régiója, a Balaton környékének történelmi borvidékei és délre a Muravidék felé a szlovén, horvát borrégiók felé. Legyen vendégünk, és élvezze vendégszeretetünket egy pohár szép zalai bort kortyolva!


Vincellér-ház Borozó – Étterem
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: 9400 Sopron, Balfi u. 121.
Link: www.vinceller-haz.hu
Telefon szám: +3699 325 588; +3630 306-5065
Kapcsolattartó személy: Élő Zsolt
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Szeretettel várjuk kedves vendégeinket a családias Vincellér-ház borozó, étteremben, Sopronban a Balfi utca 121 szám alatt. Borozónk a Balf felé kivezető úton található. A vendéglő befogadó képessége 48 fő. Nyáron hangulatos kerthelyiségünkben 90 vendéget tudunk fogadni, vendégeink kívánsága szerint (előrendelés estén) bográcsban készítjük el házias ételeinket. Nyitva tartás: hétfő – kedd: zárva, szerda, csütörtök: 11-21 h, péntek: 11-23 h, szombat 11-01 h, vasárnap: 11-15 h. Aktuális étlapunk az ikonra (i) kattintva olvasható.


Római katolikus templom - Borota

Cím: Borota
Link: www.borota.hu

Borota római katolikus temploma.


Eszes Befektető KFT Borászata

Cím: 6222 Csengőd, Kiscsengőd 22.
Link: www.eszesvin.hu
Telefon szám: +36-78/541-111
Fax szám: +36-78/541-112
Kapcsolattartó személy: Simonyi Zoltán

A borokat Önnek, családjának és baráti körének szántuk, hogy élvezettel és örömmel fogyasszák! Ezeket a borokat mi a legnagyobb gondossággal és körültekintéssel állítottuk elő. Igyekeztünk munkánkkal megőrizni azokat a hagyományokat, gyökereket, melyek a magyar bor hagyományaival együtt öröklődtek. Megőriztük a szőlőben rejlő biológiai és élvezeti értékeket, hiszen pontosan ezért alkalmazzuk a korszerű, modern technológiát, eszközöket a borászatunkban.


Anna Borház - Érsekhalma

Cím: 6348 Érsekhalma, Fő u. 35.
Link: www.annaborhaz.hu
Telefon szám: +36-70/310-6514,78 448-156
Fax szám: +36-78 448 076
Kapcsolattartó személy: Gonda János
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

A Hajósi hegyközség területén 15 ha szőlőt művelünk ökológiai módon. Fajták Chardonnay, Cabernet sauvignon, Kékfrankos, Olaszrizling, Merlot. A saját szőlőnkből készítünk bort, illetve két éve biomustot, és pezsgőt.A hozzánk látogatóknak bemutatjuk a Hajósi Pincefalut, megnézhetik a szőlőültetvényeinket, negkóstolhatják borainkat. Szívesen sütünk-főzünk, bográcsban, kemencében, tárcsában, húst, kenyeret, kalácsot. Saját szállással még nem rendelkezünk, de a Pincefaluban nagyobb csoportnak is tudunk szállást foglalni.


Kovács Borház

Cím: 6344 Hajós-Pincefalu 54.sz. út
Link: www.kovacsborhaz.hu
Telefon szám: +36 70 33-66-997
Fax szám: +36 78 404-947
Kapcsolattartó személy: Kovács Róbert
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Borkóstoló Hajóson a világ legnagyobb borospince-falujában, ahol a bor lakik.


Szikrai Borászati Kft. pincéje

Cím: 6032 Nyárlőrinc, II. kerület 37.
Link: www.szikravin.hu
Telefon szám: +36-76-343-020
Fax szám: +36-76-343-003
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

A Szikrai Borászati Kft. A Duna-Tisza közén, a 44-es fõút mellett Kecskemét várostól 18 km-re helyezkedik el, az egykori Koháry István fõnemes birtokán.


Frittmann Testvérek Borászata

Cím: 6230 Soltvadkert, Eötvös u. 9.
Link: www.frittmann.hu
Telefon szám: +36-78-482-690
Fax szám: +36-78-482-690
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Frittmann János

A FRITTMANN névvel fémjelzett kunsági borok családi vállalkozásban készülnek. A FRITTMANN testvérek mellett szinte az egész család szerepet vállalt a szőlész, borász, kereskedelmi tevékenységben.


Krämer Fülöp Borlovagrend

Cím: 6230 Soltvadkert Hősök tere 1.
Link: www.borrend.hu
Telefon szám: +36-30- 983-0652
Kapcsolattartó személy: Korsós Istvánné

2001. október 12-én az azonos érdeklődésű, szőlőtermesztéssel, borászattal foglalkozók a borászat és borkereskedelem ősi hírnevét féltve őrzők összefogásával megalakítottuk a Krämer Fülöp Borlovagrendet, a Soltvadkerti Szüreti Napokon, mely 10 éve október második hétvégéjén hagyományszerűen kerül megrendezésre.


Alpesi Fogadó és Borház - Vaskeresztes

Cím: 9795 Vaskeresztes, 165/2. hrsz
Link: www.alpesifogado.hu
Telefon szám: +36-94 351-247
Kapcsolattartó személy: Borsi Miklós üzletvezető
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Magyarország első alpesi fogadója és borháza változatos programokkal és gasztronómiai élményekkel várja a pihenésre, kikapcsolódásra vágyókat Ausztria szomszédságában. Éttermünkben igény szerint vállaljuk céges rendezvények, meetingek, konferenciák, esküvők, családi rendezvények teljeskörű lebonyolítását is.


Pintes

Cím: 8795 Csáford,
Link: www.vinumveress.hu
Telefon szám: +36-83-362-415;+36-30-971-3200

A fajták közül kiemelkedik az egyik legősibb magyar szőlőfajta, a filoxéravész után örökre eltűntnek hitt Pintes. Néhány tőkéjét 1968-ban találta meg Cserkút mellett Németh Márton professzor. Később kutatóintézetekbe került és 12 hektáros törzstelepet hoztak létre az ország különböző pontjain, melyből csak a család tulajdonában lévő mintegy 1,5 hektárnyi terület maradt fenn. Borát csak ebben a pincében lehet fellelni. Igazi ritkaság, melyből évente néhány ezer palacknyi terem. A múlt évszázadait idéző íz-, illat- és zamatvilága teljesen egyedi, a rusztikus magyar termékek borban megjelenő formája. E fajta borászati történelmünk része, melyet megőrizni és fenntartani kötelességünk.


Kónya Borház és Porta - Falusi élmény Noszvajon

Cím: 3325 Noszvaj, Szomolyai úti pincesor
Telefon szám: +36-30 313-8510
Kapcsolattartó személy: Kónya Attila

Kónya Borház és Porta - Falusi élmény Noszvajon Borkóstolás szervezése maximum 40 fő részére családi pincészetünkben. Kóstolja meg hagyományos eljárással készült, hordós érlelésű borainkat! A borok Noszvaj falu határában lévő ültetvényeken termelt szőlőkből készülnek hagyományos technológiával, kádon erjesztve, hordóban érlelve.

Lapozó:  |<<  <<  >>  >>| 

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner