12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Zsámbok
www.zsambok.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: HOLLÓ ILONA E-mail: hivatal@zsambok.hu
 Telefon: +36-28 462 107 Fax:  
emlékmű, műemlék, szobor,    fogorvosok,    gasztronómiai versenyek,    mulatság, fesztivál,    múzeum,    néprajzi gyűjtemény, tájház,    néptánc, népdal,    népzenei rendezvény,    sétáló utca, városkép,    szabad beruházási terület,    templom

 mulatság, fesztivál
Felejthetetlen hangulat, látványos felvonulás kápráztatja el a résztvevőket. Színes, vidám, zenés forgatag ragadja magával az ide látogatókat egyedülálló módon.
 

Lecsót a keceléből fesztivál

Cím: Zsámbok
Link: www.zsambok.helyinfo.hu

2003-tól Nagyné dr. Szabó Judit jegyző ötlete alapján minden évben az augusztus 20. előtti hétvégén kerül megrendezésre a "Lecsót a keceléből" elnevezésű hagyományőrző fesztivál.
 néprajzi gyűjtemény, tájház
A néprajzi értékek bemutatása, a hagyomány és a múlt üzenetének átadása kiemelt figyelmet kap. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Gyűjteményünk szívesen várja az érdeklődőket és a néprajzkutatókat.
 

Falumúzeum - Zsámbok

Cím: Zsámbok, Bajza Lenke tér 1.
Link: www.zsambok.helyinfo.hu

Zsámbokon 1940. óta működik falumúzeum. Az első múzeum a tanítói lakás hátsó részében volt, alapját Radványi Béla esperes-plébános és Jancs Árpád gyűjteményei képezték. Ezt a múzeumot Janda József, igazgató tanító rendezte be és gondozta. Több szobából állt. Az elsőben volt található a fegyvergyűjtemény, az iskolások kézimunka és rajzkiállítása és a volt zsámboki plébánosnak, dr. Ében Mihálynak különféle találmányai. A következő a népművészeti szoba volt, amely a lakodalmas kellékeket, népviseletet rejtette magában.
 templom
 

Római katolikus templom - Zsámbok

Cím: Zsámbok
Link: www.zsambok.helyinfo.hu

A település elsősorban római katolikus vallású, hitéhez végig hű maradt. A falunak már a középkorban is volt temploma. A jelenlegi templom alapkövét, melyet Szent Erzsébet tiszteletére építettek 1752-ben rakták le. A templom 1753-ban került felszentelésre.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner