12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Zalaszántó
www.zalaszanto.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Dézsi Attila Ferenc E-mail: zalaszantojegyzoseg@t-online.hu
 Telefon: 0036-83-370-001 Fax: 0036-83-370-001
állandó kiállítás,    borospince,    egyedi ritkaság,    emlékmű, műemlék, szobor,    erdei túra, tanösvény,    falusi turizmus,    forrás,    gasztronómiai különlegesség,    imaház, kápolna,    internet,    kastély, kúria,    kávézó, teaház, kávéház,    kemping,    kézműves tábor,    kilátó, panoráma,    konferencia központ,    különleges borok,    magyar ízek látványkonyhája,    mulatság, fesztivál,    nemzeti park,    népi kézművesség,    néprajzi gyűjtemény, tájház,    néptánc, népdal,    szabad beruházási terület,    szabad építési telkek,    szálláshely,    templom,    vadászat,    vár, várrom,    védett ritkaság

 állandó kiállítás
Kiemelkedő gyűjtőmunka és egyedi tartalma minden látogatónak valódi élményt szerez. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Látogassanak el hozzánk.
 

Kotsy vízimalom - Zalaszántó

Telefon szám: +36-83-572-010;+36-30-256-6727
Cím: Zalaszántó
Link: www.bfnpi.hu/index.php?pg=sub_30

A Major János-féle vízimalom a XX. század folyamán Kotsy Nándor tulajdonába került, innen származik mai elnevezése. A malomkereket a közelben eredő Kovácsi- vagy Zerna-patak vize hajtotta. Az épületet az 1950-es évek elején átépítették, de a tervezett, korszerű őrlőtechnológia nem valósult meg. Csupán egy darálógépet szereltek be, ezért a malom a továbbiakban csak darálást végzett. A darálás meghajtását rövid ideig egy darab felülcsapós vízikerék biztosította, majd a motorerőre, később villamosenergia-meghajtásra szerelték át. Látogatható: március 15 - október 15. 10.00 - 17.00 óra, október 16-tól március 14-ig bejelentkezéssel.
 egyedi ritkaság
 

Emberi jogok parkja - Zalaszántó

Cím: Zalaszántó, Kovács-hegy
Link: www.zalaszanto.hu

 
A község felett található a Kovácsi-hegy, melynek tíz hektáros területén fekszik az Emberi Jogok Parkja. A parkban különböző népek és népcsoportok építészeti szimbólumai láthatóak. A park első építményét, a buddhista sztupát 1993-ban építették fel. Az itt látható sztupa Európa legnagyobb buddhista szentélye. Az építmény avatásán a Dalai Láma is jelen volt.
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Sztúpa (Buddhista Szentély) - Zalaszántó

Cím: Zalaszántó, Világos vár hegy

Feljebb erdõ kezdõdik, s a fák lombja fölött megpillanthatjuk az 1992-93-ban épült huddhista "sztupa", ill. szentély karcsú tornyának fehér csúcsát. A hegy különlegessége, hogy bazaltjában ritka vulkáni morfológiai formák alakultak ki.
 erdei túra, tanösvény
Kijelölt túraútvonalak, pontos látnivaló térképek, figyelmes és ötletes pihenők várják a barangolni vágyókat. Túravezetők segíthetik kikapcsolódásukat.
 

Kovácsi-hegy Természetvédelmi Tanösvény

Cím: Zalaszántó, külterület

Kovácsi-hegy Természetvédelmi Tanösvény
 imaház, kápolna
 

Római katolikus kápolna - Zalaszántó

Cím: Zalaszántó

A félköríves szentélyű, alacsony, zömök tornyos, boltozott épület ismereteink szerint az ország legkisebb kápolnája. A kápolnát 1441-ben szentelték fel a Szeplőtelen fogantatás tiszteletére.
 néprajzi gyűjtemény, tájház
A néprajzi értékek bemutatása, a hagyomány és a múlt üzenetének átadása kiemelt figyelmet kap. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Gyűjteményünk szívesen várja az érdeklődőket és a néprajzkutatókat.
 

Tájház, Zalaszántó

Cím: Zalaszántó, Vadász út 20.
Link: www.zalaszanto.hu

Tájház, Zalaszántó
 templom
 

Római katolikus templom - Zalaszántó

Cím: Zalaszántó
Link: szentimre.plebania.hu/templomaink/zalaszanto.htm

XIII. századi Szent Kozma és Damján római katolikus templom mely a Balaton-felvidék és Magyarország egyik legszebb román-gótikus stílusú műemléke.
 vár, várrom
Múltat idéző, híres ütközetek emlékei. Valódi építészeti ritkaság, a többszáz éves események azonnal szemünk elé kerülnek. Történelmi bemutatók és hadijátékok szórakoztatják látogatóinkat. Kiváló kikapcsolódás és ismeret. Várjuk Önöket.
 

Tátika-vár romjai

Cím: Zalaszántó, külterület

Zalaszántótól 3 km-re található a XIII századi várrom. A várat Zlaudus veszprémi püspök építtette a zalaszántói római katolikus templommal egy időben.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner