12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Zalalövő
www.zalalovo.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Pintér Antal E-mail: pmhivatal@zalalovo.hu
 Telefon: 0036-92-371-034 Fax: 0036-92-371-033
emlékmű, műemlék, szobor,    falusi turizmus,    fogorvosok,    horgászat, horgásztó,    imaház, kápolna,    internet,    kávézó, teaház, kávéház,    kemping,    mozi,    mulatság, fesztivál,    múzeum,    sétáló utca, városkép,    szabad üdülő telkek,    szálláshely,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    teke, bowling, squash,    templom,    uszoda, strand,    vadászat,    vár, várrom,    vízi sportok, kikötő

 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

I. világháborús emlékmű - Zalalövő

Cím: 8999 Zalalövő,
Link: www.zalalovo.hu

Az I. világháború közel száz áldozatot követelt a falutól, kiknek emlékét az emlékmű őrzi.


II. Világháborús emlékmű - Zalalövő

Cím: 8999 Zalalövő,
Link: www.zalalovo.hu

A II. világháborúban elesett Zalalövő hőseinek állított emlékmű.


Borosán-völgy - Búcsújáróhely Zalalövő

Cím: 8999 Zalalövő,
Link: www.zalalovo.hu

A Zalai dombság lágy lankái önmagában is csodás élményt jelentenek a természet kedvelőinek. Az idegenforgalom szempontjából nagy jelentőségű a város határán elnyúló, vadregényes környezettel, horgászási és strandolási, sportolási lehetőségekkel bíró kiváló vízminőségű Borostyán-tó. Ugyancsak szép erdős környezetben található a Borosán-völgyi búcsújáró hely is.


Villa Publica Romkert - Zalalövő

Cím: 8999 Zalalövő, Kossuth utca 3.
Link: www.zalalovo.hu

Római romokAz I. század elején jelentek meg itt a római légiók és létesítettek tábort a Zala folyó északi oldalán. Mellette falusias jellegű település alakult ki, melynek lakói mesteremberek és kereskedők voltak. A viruló helység Hadrianus császártól 124-ben városi rangot kapott. Hivatalos neve Municípium Aelium Salla lett. A városi rang újabb lökést adott a település fejlődésének, ami főként a kőépületek megjelenésében mutatkozott meg. A Borostyán út mellett fekvő település - római nevén Salla - fontos szerepet töltött be mind gazdasági viszonyait, mind kereskedelmét tekintve a Római Birodalom idején. Ebből az időből származik az ásatások anyagának legnagyobb része.
 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Zalalövői Borostyán-tó (horgászhely)

Cím: 8999 Zalalövő,
Link: www.zalalovo.hu

A tekintélyes kiterjedésű állóvizet a Szőce-patak mellett még források sora táplálja. Nevét a község határán egykor átvezető római kori Borostyán-útról kapta. A zsilipet 1986. augusztus 16-18-án engedték le. A területe átlagos vízállás mellett 19,8 ha, ekkor a térfogata kb. 500000 m3. A tó É-D irányban kb. 1600 m hosszan nyúlik el, átlagos szélessége kb. 120 m. A kialakításához a lakosság is hozzájárult.
 imaház, kápolna
 

Szent Anna iskolakápolna - Zalalövő-Budafa

Cím: 8999 Zalalövő, Budafai u. 6.
Link: zalalovo.plebania.hu

Zalalövő központjától 2 km-re keleti irányban található a budafai községrész kápolnája, amit a volt iskolából alakítottak ki Szent Anna tiszteletére.
 internet
 

Zalalövői Művelődési Ház Könyvtára

Cím: 8999 Zalalövő, Szabadság tér 2.
Link: www.salla.hu
Telefon szám: 0036-92-371-004
Kapcsolattartó személy: Pintér Antal

Zalalövői Művelődési Ház Könyvtára Internet elérhetőség.
 múzeum
 

Zalalövői tájház

Cím: 8999 Zalalövő, Petőfi út 35.
Link: www.salla.hu/muzeum/tajhaz.html

A Petőfi utca 20. századi házai között bújik meg egy a XIX. század elején épült parasztház. A 35-ös házszámba postás rég nem hoz már levelet, csomagot. Annál több a látogatója, lévén, hogy itt található Zalalövő tájháza.
 szálláshely
 

Dedesi Vendégház - Zalalövő

Cím: 8999 Zalalövő, Nagyfernekág 4.
Link: www.dedesivendeghaz.hu
Telefon szám: +36-92 371-379

Dedesi Vendégház a szelíd, lankás, dimbes-dombos Zalában, Zalalövő külterületén egy magaslaton található, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a településre és környékére. Családias környezetben várjuk a csendre, nyugalomra, pihenésre vágyó vendégeket


Őrségi Malom Panzió   Info

Cím: Csekék 1
Link: www.malompanzio.hu
Telefon szám: 0670/9411318
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Váry Tibor

 
Az Alpok/Kárpátok közelsége adja a Magyarországon egyedülálló természeti adottságokkal rendelkező Őrség/Göcsej kiváló színhelyét, a valóban kikapcsolódást kereső vendégeknek. Ahol a nyugalom egyet jelent egy kellemes sétával, az ősfákkal körülölelt tan-ösvényeken, vagy akár egy Őrségi Tó-fürdés piknikkel, a kipufogófüst-mentes tiszta levegőn


lövő apartman   Info

Cím: Cédrus u.32
Telefon szám: 06309941647
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Ács Anita

Zalalövőn közvetlen a vizparton 6 szobás apartman kiadó.
 templom
 

Római katolikus templom (Mindenszentek) - Zalalövő

Cím: 999 Zalalövő, Petőfi u. 100.
Telefon szám: +36-92-371-049
Link: zalalovo.plebania.hu

A plébániától nyugatra, kb. 1 km-re, a Petőfi Sándor utcában található a Zalamindszenti templom, Mindenszentek tiszteletére felszentelve.


Római katolikus templom (Szent Anna) - Zalalövő

Cím: 8999 Zalalövő, Kossuth L. u. 62.
Telefon szám: +36-92-371-049
Link: zalalovo.plebania.hu

A Zalapatakai Szent Anna templom a plébániától keletre (1 km) a Kossuth Lajos úton található. A templomot a szalapatakai Nagy család és több nemes hozzájárulásával építették. Az építést Nagy György kúriai bíró kezdte meg 1747-ben és özvegye Luda Anna Zsófia fejezte be 1749-ben. A tornyot Nagy Mihály, Zala Vármegye alispánja építtette.


Római katolikus templom (Szent László király)

Cím: 8999 Zalalövő, Szabadság tér 5.
Telefon szám: +36-92-371-049
Link: zalalovo.plebania.hu

A jelenlegi plébánia templom 1924-27-ig épült Metzner József tervei szerint. Az új templomot Szent László király tiszteletére szentelték fel. A szentélyt három üvegablak díszíti, amelyek a templom védőszentjét, Szent László királyt, Szent Erzsébetet és Szent Margitot ábrázolják. A régi templom festett oltárképe, amely Keresztelő Szent János fejvételét mutatja be, a templom szentélyében látható. A templom tornyában négy harang található, közülük a legnagyobb a Szent László harang. A templom mellett álló kereszt a Zalaegerszegi Falumúzeumban lévő göcseji kereszt másolata.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner