12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Zala
www.zalafalu.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: KADLICSKÓ GYÖRGY E-mail: szarkal@level.datanet.hu
 Telefon: +36-84-320-029 Fax: +36-84-320-029
egyedi ritkaság,    egyházművészet,    emlékmű, műemlék, szobor,    erdei túra, tanösvény,    falusi turizmus,    híres étterem,    horgászat, horgásztó,    internet,    kastély, kúria,    kézműipar,    mozi,    múzeum,    népi kézművesség,    növénykert, park,    templom

 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Világháborús és 1956-os áldozatok emlékműve - Zala

Cím: Zala
Link: www.zalafalu.hu

A templomkertben áll a világégések áldozatainak emelt emlékmű. A fekete márványba 17 első, és 16 második világháborús elesett katona nevét vésték. Az 1956-os forradalomnak egy zalai áldozata volt.
 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Zichy-kúria ( emlékmúzeum )

Cím: Zala
Link: www.smmi.hu

A Zichy kúriát, mely Zichy Mihály festőművész szülőháza az 1790-es években kezdték építeni majd fokozatosan bővítették. Itt éltek Zichy Mihály szülei, a testvére, s miután a festő visszatért Oroszországból, már a négy gyermeke és a felesége is itt telepedett le. Főként nyáron laktak itt, télen a fővárosba költöztek. Akkoriban pezsgő élet folyt a településen és a birtokon. Cselédházak, istálló és kocsiszín épült a kúria mellé, külső és belső személyzet biztosította a család ellátását.
 kézműipar
Neves iparművészek és népi iparművészek összeállításai, valódi ritkaságok, igazi tehetségek munkái példázzák a magyar remekek színes palettáját. Gyönyörű látnivalók és kiemelt értékek tárháza várja Önöket.
 

Kések - Zala

Cím: Zala

Zalai kézműves mesterek munkái.
 múzeum
 

Zichy Mihály Emlékmúzeum, Zala

Cím: 8660 Zala, Zichy M. u. 20
Link: www.zalafalu.hu

A kiállítást 1979-ben nyitották meg, majd felújítva, átrendezve 1992-ben adta át Göncz Árpád köztársasági elnök. A gyűjtemény megőrzésében nagy szerepe volt Zichy Mihály leszármazottainak, köztük Csicsery-Rónay Istvánnak, a festőművész dédunokájának, aki most is nagyon sok időt tölt a házban.
 népi kézművesség
A magyar népművészet egyedülálló érték Európában. Kézművesek, fazekasok, faragók, bútorosok, szobrászok, bőrdíszművesek, csipkeverők, hangszerkészítők, kovácsok, fegyverkészítők, textilkészítők, öltözetvarrók, csizmadiák remekei maradandó értékek.
 

Dísztárgyak

Cím: Zala

Zalai kézműves mesterek munkái.


Kovácsolt vasból készült tárgyak

Cím: Zala

Zalai kézműves mesterek munkái.
 növénykert, park
Különleges növényfajok, ritka fák, virágok és kertészeti kompozíciók által válik csodálatossá a kirándulás. Parkunk várja a pihenni vágyókat.
 

Zichy-kúria parkja - Zala

Cím: Zala
Link: www.zalafalu.hu

A Zichy-kúria parkja tájvédelmi területté nyilvánított mintegy tízhektáros park a Zichy család birtokával szemben fekszik. A park közepe táján egy völgybe ereszkedik, s itt folyik az a kis patak, ami néhány kilométerrel arrébb a Kis-Koppányba torkollik. A parkot 1820 körül telepítették
 templom
 

Római katolikus templom - Zala

Cím: Zala
Link: www.zalafalu.hu

Az okiratok az 1278-ban Szent Kozma és Damján tiszteletére emelt templomát említik meg a községnek. Legközelebb 1748-ban találunk említést róla, amikor tető és boltozat nélkül áll. Hat évvel később a templom egész épületét, a sekrestye nélkül Zichy Ferenc kapitány, helybeli földesúr restauráltatta

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner