12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Závod
www.zavod.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: László Attila E-mail: zavod@t-online.hu
 Telefon: +36-74-482-106 Fax: +36-74-482-106
borospince,    egyházművészet,    emlékmű, műemlék, szobor,    híres személy,    imaház, kápolna,    internet,    templom

 egyházművészet
Csodálatos műremekek a vallás szolgálatában.
 

Kálvária - Závod

Cím: Závod

Závod vallási emlékekben igen gazdag, a kis falut sok feszület, szobor, kápolna díszíti, a század viszontagságait szerencsésen átvészelte a kálvária, felújításon esett át templom. A szobrok állítása nem volt véletlen. A plébániatörténet leírása szerint a falu fogadott ünnepein (Nepomuki Szent János, Szent Flórián, Szeplőtelen Fogantatás, Páduai Szt. Antal , valamint Szent Donát napján) körmenetben vonultak szobraikhoz. Az alkotásokon végigtekintve érezhető, mennyire fontos az itt élők számára a vallási élet.
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Szent Flórián-szobor - Závod

Cím: Závod

A szobor a régi plébániaház és a híd mellett áll, 1783-ban készült. A závodiak nagyon büszkék régi köztéri szobraikra, feszületeikre. Közülük is a legértékesebb a több mint kétszáz éves műemlék Flórián-szobor. Rajta a felirat: „Szent Flóriánnak, a tűzvészektől oltalmazó patrónusnak kegyességüktől indíttatva állították, a helybeli lakosok 1783”.


Turul szobor - Závod

Cím: Závod

Turul szobor - Závod
 híres személy
 

Váradi Antal

Cím: Závod

Závod és Tevel közt fekvő régi malom épületben született 1854 május 2-án Váradi Antal. Váradit kora nemcsak mint lírikust és drámaírót, hanem mint regényírót is ismerte és méltányolta. Prózai munkáinak sorát 1892-ben a Festett világ nyitja meg. A regények után egymás után jelentek meg összegyűjtött novellái, hosszabb elbeszélései és visszaemlékezései.
 internet
 

Závodi Teleház

Cím: 7182 Závod, Székely u. 161.
Telefon szám: 0036-74-582-533
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Horváth Ferenc

Závodi Teleház internet elérhetőség.
 templom
 

Római Katolikus Templom - Závod

Cím: 7182 Závod, Rákóczi u.
Telefon szám: +36-72-482-105
Kapcsolattartó személy: Lengyeli plébániahivatal
Link: www.zavod.hu

A Závodi Templom a falu fölé magasodó dombon 1766 óta áll a nagyméretű, négy boltszakaszos barokk templom. A Keresztelő Szent János tiszteletére szentelt római katolikus templom berendezése szintén barokk stílusú.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner