12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Zánka
www.zanka.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: FILEP MIKLÓS E-mail: zankaph@t-online.hu
 Telefon: +36-87-468-019 Fax: +36-87-468-019
egyedi ritkaság,    emlékmű, műemlék, szobor,    horgászat, horgásztó,    internet,    kiemelt szolgáltató,    lovaglás,    mozi,    mulatság, fesztivál,    múzeum,    templom

 egyedi ritkaság
 

Vérkút-forrás - Zánka

Cím: Zánka
Link: www.balatoniudules.hu

Zánkán a Balaton közelében savanyúvíz-forrást találtak, melynek a Vérkúti-forrás nevet adták. A forráshoz nagyon sokan látogattak el, ezért Zánka már a XVIII. században kedvelt kirándulóhely volt. A forrás vize étvágytalanságra, vérszegénységre és gyengeségre kiváló gyógyír. A gyógyhatású víz hírére sokan látogattak el Zánkára, így hamar megépült a fürdő ház. A Balatoni fürdőélet megindulásával háttérbe szorult a gyógyfürdő, de a forrást még ma is látogatják. vérszegénység ellen alkalmazták, annyira látogatott hely volt, hogy felcser működött itt.


Hegyestű - Geológiai bemutatóhely

Cím: Zánka
Link: www.zanka.hu

Zánkától 3 km-re északra helyezkedik el a Hegyestű, melyről a környék hegyeire, valamint a Balatonra csodálatos kilátás nyílik.A hegyen érdekes jelenséget láthatunk: a vulkáni kráterben megdermedt láva sokszögletű oszlopokra vált el. Ez az egyedülálló képződmény még Európában is ritkaságnak számít. A bazaltbánya épületeiben ma múzeum található. A benne látható kiállítás a vidék földtani felépítéséről, természeti kincseiről és a bányászat hagyományairól szól. A kiállítás áprilistől októberig látogatható.
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Emlékmű - Zánka

Cím: Zánka
Link: www.zanka.hu

Emlékmű - Zánka
 internet
 

Zánkai Faluház- Teleház

Cím: 8251 Zánka, Rákóczi u. 32.
Link: www.zanka.hu
Telefon szám: +36-87-568-030
Fax szám: +36-87-468-482

Zánkai Faluház- Teleház internet hozzáférés.
 kiemelt szolgáltató
 

Új Nemzedék Központ - Zánka

Cím: 8251 Zánka, Hrsz: 030/13.
Link: www.zanka.hu
Telefon szám: +36- 87-568-581,-582,-583
Fax szám: +36- 87/568-588

A Zánka - Új Nemzedék Központ mintegy 209 hektáros területen a Balaton felvidék természeti és történelmi értékekben gazdag festői környezetében fekszik, kedvelt turisztikai célpontok gyűrűjében, mint a Káli-medence, a Művészetek Völgye, Tihany, Badacsony.
 lovaglás
Festői környezetben, egyedülállóan szép területek várják a lovaglás szerelmeseit. Figyelmes kiszolgálás és kiváló lovarda várja Önöket.
 

Zánkai Lovasudvar

Cím: Zánka, Fő út 51.
Link: www.zimmerinfo.hu/zanka/lovasudvar/hu.htm
Telefon szám: +36-87-469-829

Zánka és környéke ideális kirándulóhely. A környező vidéken kellemes sétát tehetünk. A településen lovaglásra és teniszezésre nyílik lehetőség.
 múzeum
 

Tájház és Galéria - Zánka

Cím: Zánka, Fő u. 13.
Link: www.zanka.hu
Telefon szám: +36 70/ 531-1211

Tájház, mely egy népi stílusú műemlék zsellérházban kapott helyet. A Tájház a község bortermelőinek, gazdáinak, iparosainak életét, bútorait és használati tárgyait mutatja be. Állandó nyitva tartás nincs. Csoportokat előzetes bejelentkezés alapján fogadunk.
 templom
 

Református templom -Zánka

Cím: Zánka
Link: www.zanka.hu

A templom építéstörténetét az 1984-1985-ös műemléki föltárás idején tárták föl. A sziklaszirten álló templom építését az építészek a 12. századra teszik. Zánka temploma a Balaton-felvidék egyik legrégebbi temploma.


Római katolikus templom - Zánka

Cím: Zánka
Link: www.zanka.hu

Római katolikus templom - Zánka


Evangélikus templom -Zánka

Cím: Zánka
Link: www.zanka.hu

Evangélikus templom Zánka.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner