12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Zádorfalva
www.zadorfalva.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Horváth Tibor E-mail: zador@level.datanet.hu
 Telefon: +36-48 358-001 Fax: +36-48 358-044
egyedi ritkaság,    emlékmű, műemlék, szobor,    sétáló utca, városkép,    templom

 egyedi ritkaság
 

Zádori fasor

Cím: Zádorfalva, külterület
Link: www.zadorfalva.hu

A Zádorfalvát Ragállyal összekötő közút mindkét oldalát fasorok szegélyezik. A bokrétafából (vadgesztenye), nyárfából, tatár- és ezüst juharból ugyan már foghíjassá vált, de még így is érdemes a védelemre és a megtekintésre. Az ezüstjuhar- (Acer saccharinum) állomány 85 fából áll, melyek fele még teljesen egészséges. A fák 100-180 évesek, törzskerületük 250-300 cm, magasságuk 21-29 méter között mozog.
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Kisnemesi, műemléki lakóházak

Cím: Zádorfalva
Link: www.zadorfalva.hu

A ma is látható kisnemesi lakóházak és az azokat utánozni próbáló népi műemlék jellegű házak utalnak Zádorfalva múltjára. A legszebb példa a Szakáll-kúria épülete, ami református lelkészlakásként megkapó látványt nyújt a dombon fölötte épült templommal. A földszintes, homlokzatán 7 nyílásos tornáccal ellátott épületet 1845- ben emelték késő klasszicista stílusban.
 sétáló utca, városkép
 

Zádorfalva település
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: Zádorfalva

Zádorfalva község Borsod-Abaúj-Zemplén megye északnyugati részén fekszik, a Szuha-patak völgyében. Északkeletről Ragály, északnyugatról Szuhafő, délkeletről Alsószuha, délnyugatról Kelemér felől közelíthető meg közúton. Kedvezőek közlekedési- földrajzi adottságai (keresztül halad rajta a Putnok- Aggtelek közötti útvonal) elérhetőségét javítják, műemlékei pedig látványosságot kínálnak az erre utazóknak. Részletes leírás a településről az ikonra kattintva olvasható, letölthető.
 templom
 

Református templom - Zádorfalva

Cím: Zádorfalva

Református temploma 1803-ban, tornya 1925-ben készült el, a lelkészlakjával együtt szép együttest alkot a község feletti dombon. A templom famennyezetének kazettái kartusos díszítésűek. Szószékének alja falazott, mellvédje és koronája fából készült, késő barokk munka.


Római katolikus templom Zádorfalva

Cím: Zádorfalva, Nagy u.
Link: www.zadorfalva.hu

Zádorfalva római katolikus temploma.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner