12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Szirák
www.szirak.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: KÓMÁR JÁNOSNÉ E-mail:
 Telefon: +36-32-485-248 Fax:
kastély, kúria

 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Volt Teleki-Degenfeld-kastély

Cím: Szirák, Petőfi u. 24-26.
Link: www.szirak.hu

         
         
Az egyemeletes kastély barokk stílusban épült 1690 körül. Középrésze téglalap alaprajzú, oldalszárnyai hátraugróak. A kronosztikon szerint késõbb romossá vált kastélyt Róth Tamás építtette újjá 1748-ban. Feltehetõen ebben az idõszakban készültek a díszterem falképei és a már elpusztult kandalló is. A XVIII. század második felében a Teleki család birtokába került. Több romantikus díszítménye és épületrészlete az 1860 körüli helyreállításkor készült. A századforduló táján a Degenfeld család lett a birtokosa. Jelenleg Kastélyszállókénz működik.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner