12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Ipolytarnóc
www.ipolytarnoc.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Gál István E-mail: ipolytarnoc@globonet.hu
 Telefon: 0036-32 454-100 Fax: 0036-32 454-118
állandó kiállítás

 állandó kiállítás
Kiemelkedő gyűjtőmunka és egyedi tartalma minden látogatónak valódi élményt szerez. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Látogassanak el hozzánk.
 

Világhírű ősleletek a miocén időszakból
Prospektus letöltés, Prospectus download

Telefon szám: +36-32-454-113
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Szarvas Imre geológus
Cím: 3138 Ipolytarnóc, Borókás-árok tanösvény
Link: www.osmaradvanyok.hu

         
         
1836-37-ben fedezte fel Kubinyi Ferenc a hazai földtani örökség egyik legértékesebb, egyben a világ leggazdagabb harmadidőszaki lábnyomos lelőhelyét, amely egy 20 millió évvel ezelőtti vulkáni katasztrófa emlékeit őrzi. A világviszonylatban is páratlan leleteket az összeurópai természeti örökség részének nyilvánították. Az Európa Tanács Európa Diplomával tüntette ki, 2004-ben pedig a világörökség cím várományosa. A vízmosások falában, eróziós domboldalain felszínre került rétegekből cápafogak, kövesedett fák, levéllenyomatok, ősállatok lenyomatai tárulnak fel páratlan megtartásban. A geológiai tanösvény világhírű maradványait, - melyek kiállításai kétnyelvűek (magyar-angol) – szakavatott túravezetés kíséretében ismerheti meg az érdeklődő. Jöjjön el Ön is, nézze meg a világhírű földtani bemutatóhelyet!

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner