12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Veszprém
www.veszpreminfo.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Porga Gyula E-mail: vmjv@gov.veszprem.hu
 Telefon: 0036-88-425-222 Fax: 0036-88-424-230
vár, várrom

 vár, várrom
Múltat idéző, híres ütközetek emlékei. Valódi építészeti ritkaság, a többszáz éves események azonnal szemünk elé kerülnek. Történelmi bemutatók és hadijátékok szórakoztatják látogatóinkat. Kiváló kikapcsolódás és ismeret. Várjuk Önöket.
 

Veszprémi Vár

Telefon szám: +36-88-404-548
Fax szám: +36-88-404-548
Cím: 8200 Veszprém, Vár u.
Link: www.veszpreminfo.hu

         
         
Veszprém legjelentősebb nevezetessége a Vár. A hét dombra épült Veszprém ezeréves történelme a Vár épületegyütteseiben koncentrálódik. Itt kap helyet az Érseki Palota, a Szent Mihály Székesegyház, a Gizella Királyné Múzeum, valamint a szintén Gizella nevét viselő kápolna és a Szent György kápolna. A közelmúlt történelmét a vár jellegzetes barokk lakóházai idézik. Szép kilátás nyílik a városra a vár végén álló Szent István és Gizella királyné szobortól és a Tűztoronyból kitekintve is. Vendégeink több galériát és a Modern Képtárat (Vass László Gyűjteményt) is látogathatják. A szórakozni vágyókat egész évben várja a Petőfi Színház, a Pannon Várszínház és a Kabóca Bábszínház. A város híres állatkertje 1958. óta fogadja az érdeklődőket. A Laczkó Dezső Múzeumban egy állandó és két időszakos kiállítást tekinthetnek meg a látogatók, a Bakonyi Ház pedig a múlt század kisnemesi lakosságának életébe enged bepillantást.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner