12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Verseg
www.verseg.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Józsa Csaba E-mail: polgarmesterihivatal@verseg.hu
 Telefon: 0036-28 438-769 Fax: 0036-28 569-630
emlékmű, műemlék, szobor,    falusi turizmus,    híres személy,    kastély, kúria,    múzeum,    néprajzi gyűjtemény, tájház,    szálláshely,    templom

 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Podmaniczky - Hatvany Deutsch-kastély - Verseg

Cím: 2174 Verseg-Fenyőharaszt
Link: www.fenyoharasztikastelyszallo.hu

A kastély 1805-ben épült klasszicista stílusban. Mai formáját 1868-ban nyerte el, báró Podmaniczky Leventének köszönhetően, aki romantikus stíluselemek felhasználásával átépítette és kibővitette. A századfordulón 1000 kötetes könyvtár, régi fegyver-, porcelán-, és értékes acélmetszet gyűjtemény díszitette a kastélyt. Az 500 db angol, német és németalföldi régi acélmetszete között, ritkaság számba menő színes metszetek, magyar vonatkozásúak, valamint egy szép Alt-Wien-gyűjtemény is helyett kapott. A felújított kastély ma Kastélyszállóként működik.
 néprajzi gyűjtemény, tájház
A néprajzi értékek bemutatása, a hagyomány és a múlt üzenetének átadása kiemelt figyelmet kap. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Gyűjteményünk szívesen várja az érdeklődőket és a néprajzkutatókat.
 

Falumúzeum - Verseg

Cím: 2174 Verseg, Fő út 15.
Link: www.verseg.hu
Kapcsolattartó személy: Hegedüs Józsefné

A versegi falumúzeum a község néprajzi emlékeit mutatja be. A kiállítás a hagyományos lakáskultúra, a táplálkozás, a kenderfeldolgozás és a viselet tárgyi emlékanyagát mutatja be. A portán különálló épületben kerültek elhelyezésre a múzeum létrehozásában tevékeny Martonné Homok Erzsébet népi íróasszony munkásságának dokumentumai, személyes emléktárgyai.
 templom
 

Római katolikus templom - Verseg

Cím: 2174 Verseg, Templom tér 10.
Telefon szám: +36-28 437-713

A község római katolikus, Szent Miklós tiszteletére állított templomát 1675-ben már említik, 1741-ben pedig bővítették, s 1805-ben emelték tornyát. Ettől azonban sokkal régebbi, ezt bizonyítják külső reneszánsz faldíszei, ajtó- és ablak ívei, valamint egy Báthory címer a XV-XVI. század fordulójából. Harangja 1674-ből származik és 1742-ből való rocaille motívumokkal és angyalfejekkel díszített barokk szószéke.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner