12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Verpelét
www.verpelet.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat! Bátran ajánlom a Mátra lábánál, a Tarna völgyében fekvő községünket Verpelétet, amelyben szinte minden megtalálható, amellyel a Mindenható megajándékozta Heves megye falvait. Nálunk megkóstolhatja az egri történelmi borvidék legfinomabb borait, megtekintheti értékes műemlékeinket, vadászhat, horgászhat, túrázhat, pihenhet. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: FARKAS SÁNDOR E-mail: verpeletonk@t-online.hu
 Telefon: 0036-36 359-300 Fax: 0036-36 359-014
állandó kiállítás,    cukrászda,    egyedi ritkaság,    emlékmű, műemlék, szobor,    horgászat, horgásztó,    kastély, kúria,    látnivalók a környéken,    mulatság, fesztivál,    múzeum,    programok, rendezvények,    szálláshely,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    szökőkút, díszkút,    templom

 állandó kiállítás
Kiemelkedő gyűjtőmunka és egyedi tartalma minden látogatónak valódi élményt szerez. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Látogassanak el hozzánk.
 

Kovácsműhely - Verpelét

Cím: Verpelét, Kossuth u. 54.
Link: www.verpelet.hu

A Verpeléten átvezetõ fõút mellett áll a XVIII. század végén, vagy közvetlenül a XIX. század elsõ éveiben épült kovácsmûhely. A földbe ásott üllõtõke, a kohó, a fújtató, a sok-sok régi kovácsszerszám az elmúlt idõket idézi fel a látogatóban. A szóbeszéd, a szájhagyomány úgy tartja, hogy az igazságos Mátyás király is megpatkoltatta itt a lovát.
 egyedi ritkaság
 

Várhegy, vulkáni kúp - Verpelét

Cím: Verpelét, a tarnaszentmáriai műút mellett

A verpeléti Várhegy Verpelétrõl Tarnaszentmária felé haladva, az út jobb oldalán látható a miocén korú vulkáni kúp, amely Verpeléti Várhegy néven ismeretes. Az alig 200 méter tengerszint feletti magasságú csonkakúp, mintegy 60 m-re emelkedik ki a környezetéből. Területe 30 hektár. A XX. század első felében bányaművelés volt a területen. 1975-től védett terület. A Verpeléti Várhegy andezit vulkáni kúpja Magyarországon kivételes természeti értékként kezelendő. Növényzete és állatvilága is különleges, egyedi. A terület legnagyobb részét áthatolhatatlan galagonya-kökény cserjés borítja. Szabadon látogatható.


Díszműkovácsolás - Verpelét

Cím: Verpelét, Kossuth út 101.
Telefon szám: +36-30-3679-719
Kapcsolattartó személy: Veres János

Díszműkovácsolás - Verpelét
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Honvédemlékmű (kő obeliszk) - Verpelét

Cím: Verpelét

A község régi temetőjében található az 1849. február 27-i verpeléti csatában elesett 57 honvéd sírja. A Fõ téren lévõ parkban látható az 1901-ben állított Honvédemlékmű (kő obeliszk) Petőfi mellszobrával, melyet az 1849. február 27-i verpeléti csata emlékére állítottak Czipó Hadnagy István kezdeményezésére. Az obeliszken a Petőfi mellszobrot 1948-ben helyezték el, centenáriumi emlékként. A Honvédemlékművet a temetõben az 1849. február 26-27-i kápolnai csata emlékére állították, amelyek Verpelét határában zajlottak.


Szőlőművelők szobra - Verpelét

Cím: Verpelét, Hegyi út
Link: www.szoborlap.hu

Verpelét település neve, az Észak-magyarországi középhegyvidék részeként, a középkor óta egyet jelent a szőlő- és borkultúrával, amely mindig a lakók legfontosabb mestersége és megélhetése volt. Ezért hát a szobor. A szobor alkotója:Radó Károly első felállítás éve: 1992.
 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Horgásztó - Verpelét

Cím: 3351 Verpelét, Külterület
Link: www.facebook.com/VerpeletiHorgaszto
Telefon szám: +36 20 501 5095

A Verpeléttől 3 kilométerre van egy csodálatos horgásztó a Verpeléti Horgásztó. Festői környezetben, igazi horgászparadicsom. Minden pecás álma. Érdeklődni, további felvilágosítás csak telefonon!
 látnivalók a környéken
A látnivalók a környéken hasznos, és fontos információkat ad az adott településre készülőknek. Ha itt már mindent látott, megnézett mit és hol érdemes a környéken felkeresni.
 

Verpelét környékének látnivalói

Cím: Verpelét környéke
Link: www.szeporszag.hu

Egerszalóki hőfürdő 12 km, Erdőtelki Arborétum 20 km, Feldebrő 4 km, Parád 21 km.
 mulatság, fesztivál
Felejthetetlen hangulat, látványos felvonulás kápráztatja el a résztvevőket. Színes, vidám, zenés forgatag ragadja magával az ide látogatókat egyedülálló módon.
 

Bor-Rock Fesztivál - Verpelét

Cím: Verpelét, Meggyes II. Tanya
Link: www.facebook.com/borrock

2013-ban is megrendezésre került a Bor-Rock Fesztivál Verpeléten. A fesztivál ebben az évben is a Meggyes II. Tanyán (Verpelét és Feldebrő között) került megrendezésre.
 múzeum
 

Kovácsműhely - Verpelét

Cím: Verpelét, Kossuth u. 62.
Link: www.verpelet.hu

A település központjában valószínűleg mindig állhatott kovácsműhely. Az 1880 körül épült, majd 1964-ben helyreállított zsúpfedeles ház deszka oromzatán kovácscégér díszlik. Belül nagyméretű kohó látható. A földbe ásott üllőtőke, a fújtató, a régi kovácsszerszámok az elmúlt időket idézi fel a látogatóban. A hagyomány szerint Egerbe menet már Mátyás király is itt patkoltatta meg lovát.
 programok, rendezvények
 

Bor és Nóta faluja rendezvény - Verpelét

Cím: 3351 Verpelét, Kastélykert
Link: www.notafalu.hu
Telefon szám: +36-36 559-087

Verpeléten a Bor és Nóta faluja rendezvény a turisztikai funkcióján kívül imázsformáló szerepet is betölt. Alkalmas arra, hogy a település egyedi, sajátos arculattal tudjon megjelenni az idegenforgalmi piacon és ott egy kedvező pozíciót tudjon elfoglalni.


Brothers feeder kupa a Verpeléti tavon

Cím: 3351 Verpelét, Verpeléti tó.
Link: www.facebook.com/VerpeletiHorgaszto
Telefon szám: +36-20 501-5095
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Mikortól: 2021-05-15
Meddig: 2021-05-15

Brothers feeder kupa a Verpeléti Tónál 2021. május 15-én (szombat). A verseny időtartama 10 óra. Gyülekező: 6.00 óra, kezdés: 8.00 óra, vége 18.00 óra. Részvételi díj 9.000 Ft.
 szálláshely
 

Keletifény Vendégház -Verpelét

Cím: 3351 Verpelét, Keletifény u. 26.
Telefon szám: +36-36-359-223,+36-30-594-0454
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Takácsné Vera

A Keletifény Vendégház Verpeléten, a község egyik csendes utcájában, egy családi ház felső szintjén található. A vendégház maximum 9 fő elhelyezésére van lehetőség és a vendégek közösen használhatják a zuhanyozós fürdőszobát. Igény szerint reggelit készítünk, de lehetőség van a konyha használatára is. K&H és MKB SZÉP kártya elfogadóhely.


Horgászház Verpelét   Info

Cím: Verpelét, Horgásztó
Telefon szám: +36-30 415-9551
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Kovács Laszló

Egertől 15 km-re, a Mátra lábánál gyönyörű környezetben egy kis falu határában találhatő a verpeléti tó. A víztározó a gondos vezetésnek köszönhetően igen gazdag halfajokban, megtalálható itt a ponty, amúr, keszefélék, kárász, csuka, süllő, harcsa. (a tó törpeharcsa mentes) Ha valaki szeretne itt egy kellemes hétvégét eltölteni és nem szereti a nomád körülményeket, ezt a horgászházat önnek találták ki!


Keletifény Vendégház   Info

Cím: 3351 Verpelét, Keletifény utca 26.
Telefon szám: +36-30 558-1771
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Takácsné Vera

A Keletifény Vendégház Verpeléten a Mátra lábánál, a termálvizéről híres egerszalóki gyógyforrás közelében, Egertől mindössze 15 km-re fekszik. A vendégház maximum 9 fő kényelmes elhelyezését szolgálja. K&H és MKB SZÉP kártya elfogadóhely.
 SZÉP Kártya elfogadóhely
K&H. MKB és OTP Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP kártya) elfogadóhelyek Magyarországon.
 

SZÉP kártya elfogadóhelyek Verpelét
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: 3351 Verpelét
Telefon szám: +36-20 539 9995
Link: www.szeporszag.hu/Verpelét.telepules

Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP kártya) elfogadóhelyek Verpeléten. A részletes lista az ikonra kattintva olvasható.
 szökőkút, díszkút
A padokkal övezett park teljes kikapcsolódást jelent, a gondolatok pihentetésére és újratöltődéshez ad szép környezetet.
 

Szökőkút - Verpelét

Cím: 3351 Verpelét

A millenniumi ünnepségre átalakított, felújított, és szökõkúttal is díszített park hatalmas fái, szép virágai kellemes pihenést biztosítanak a sétáló, pihenni vágyó embereknek.
 templom
 

Verpelét római katolikus temploma

Cím: 3351 Verpelét, Szabadság tér 8.
Telefon szám: +36-36 494-132
Link: miserend.hu/templom/2978

Verpelét főbb műemléki látnivalói a XVIII. században és azóta többször is helyreállított, késõ barokk stílusú római katolikus templom. Plébániája szerepel az 1332/37. évi pápai tizedjegyzékben. Középkori eredetű kőtemplomát említi az 1696. évi templomösszeírás. 1699-ben Debrőnek volt a filiája, templomának titulusa pedig Mindenszentek volt. A templomot 1732-ben a hívek a földesúr anyagi támogatásával helyreállították, 1764-ben újraboltozták, 1765-bcn új tornyot építettek. A gazdagon díszített fõoltárát 1766-ban készítették. Fõoltárképe Krisztuskirályt ábrázolja a szentek társaságában.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner