12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Verőce
www.veroce.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Grauszmann György E-mail: polghiv@veroce.koznet.hu
 Telefon: +36-27-350-033 Fax: +27-350-033
erdei túra, tanösvény,    imaház, kápolna,    kastély, kúria,    kiemelt szolgáltató,    múzeum,    templom,    vár, várrom

 erdei túra, tanösvény
Kijelölt túraútvonalak, pontos látnivaló térképek, figyelmes és ötletes pihenők várják a barangolni vágyókat. Túravezetők segíthetik kikapcsolódásukat.
 

Les-völgy

Cím: Verőce, külterület
Link: www.veroce.hu

Verőcéről kirándulási lehetőség adódik Magyarkút, onnan pedig a Les-völgy, illetve Királyrét felé. Magyarkúttól kelet felé rátérhetünk az országos kéktúra útvonalára. Északnyugat felé Nógrád várához vezet a jelzés. Északkelet felé elindulva a Naszály (652 méter) magas meredek oldalú karsztfennsíkjára juthatunk. Fotó: www.turistamagazin.hu Lanczi Péter
 imaház, kápolna
 

A Kárpát-Haza Temploma Verőce

Cím: Verőce, Katalin völgy
Link: www.karpat-haza.hu
Telefon szám: +36-30-210-2010

A Kárpát-Haza Temploma Verőce
 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Migazzi-kastély Verőce

Cím: Verőce, Migazzi u.

A jelenleg álló kastélyt gróf Migazzi Kristóf olasz származású püspök, később bécsi érsek emeltette 1769-ben, barokk stílusban. Tervezője Izodore Canevale, a híres olasz építész, aki a váci Dómot tervezője is volt. Fél évszázaddal később klasszicista ízlés szerint átalakították. Híres bérlői közé tartozott Zubovics Fedor huszárkapitány, akiről sok igaz és legendás történet maradt fenn a környéken. Az ő szolgálatában állt Sisa Pista, a börzsönyi betyár. A huszadik században papi otthonként, majd menekültotthonként funkcionált, míg 1954-től máig a váci püspökség kezelésében nyugdíjas és beteg szerzetesnők számára biztosít otthont.
 kiemelt szolgáltató
 

Faluház - Verőce
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: 2621 Verőce, Árpád u. 20
Telefon szám: +36-27-350-009
Kapcsolattartó személy: Greff Katalin igazgató
Link: www.veroce.hu

Kulturális és közéleti programok, koncertek, kiállítások szervezése. A ház aktuális programja az ikonra kattintva tekinthető meg.
 múzeum
 

Gorka Kerámia Kiállítás

Cím: 2621 Verőce, Szamos utca 22.
Link: www.pmmi.hu

A 20. század első felében élt magyar keramikusok egyik legjelentősebb alakja Gorka Géza (1894-1971). Feleségével 1923-ban telepedett le Verőcén, ahol haláláig, közel öt évtizeden keresztül dolgozott. Egykori otthona és műhelye 1972 óta múzeum. Gorka Géza neve elsősorban a zománctechnika megújításával fonódott össze, különösen az általa kifejlesztett „kraklé” zománcéval. Munkásságával bizonyította, hogy a kerámia önálló műfaj, amelyben a tradíciók, a népművészeti hagyományok és az archaikus formaképzés összeegyeztethető az individuális alkotóerővel. A kerámiamúzeumban Gorka Géza munkái mellett láthatók leánya és unokája alkotásai is. Gorka Lívia munkáiban az archaikus és az organikus formák találkoznak.


Öreg rádiók kiállítása- Rádiómúzeum

Cím: 2621 Verőce, Árpád út 21.
Link: www.radiomuzeum.hu
Telefon szám: +36 30 2459 118
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Perneky Sándor magángyűjtő

Az Öreg rádiók kiállítása hétvégeken, ünnepnapokon: 9.30-13.00, 15.30-18.30 a könyvtár nyitva tartási idejében tekinthetők meg. Belépődíj: A múzeumok éjszakáján ingyenes, minden más alkalommal: Felnőtt: 300,- Ft/fő, Nyugdíjas, diák: 150,- Ft/fő Csoportos (12 főtől): 150,- Ft/fő.
 templom
 

Római katolikus templom - Verőce

Cím: Verőce, Petőfi u.
Link: www.veroce.hu

Verőce középkori templomáról semmilyen adat nem áll rendelkezésre. Elképzelhető, hogy a jelenlegi templom helyén állhatott. A második katolikus templomhoz a reformátusoktól elvett imaház felszentelése útján jut az egyházközség 1727-ben. Ezt az ideiglenes megoldást a váci püspök új templom építésével váltja fel: ekkor épül fel (1743-ban) jelenlegi helyén a mai egyhajós, homlokzati tornyos, egyszerű barokk templom. 1907-ben tornya tűz áldozata lesz, a rekonstrukció során gótikus mintákat idéző bádogsisakot kap.


Református templom - Verőce

Cím: Verőce, Hunyadi u.
Link: www.veroce.hu

A reformátusok által használt, középkori eredetű templom helyéről csak feltételezések vannak, ugyanis az a 17. század végén teljesen elpusztul. A jelenlegi templomot a türelmi rendelet kiadása után négy évvel, 1785-ben emelteti az eklézsia. A szájhagyomány szerint az alapozáskor egy süveg tallért helyeztek el az alapkőbe. Az épület a rendelet kívánalmainak megfelelően ekkor még toronnyal nem rendelkezik, és kapuja sem nyílik az utcára. Tornya 1803-ban épül meg a régi cinterem helyén.
 vár, várrom
Múltat idéző, híres ütközetek emlékei. Valódi építészeti ritkaság, a többszáz éves események azonnal szemünk elé kerülnek. Történelmi bemutatók és hadijátékok szórakoztatják látogatóinkat. Kiváló kikapcsolódás és ismeret. Várjuk Önöket.
 

Római őrtorony maradványai - Verőce

Cím: Verőce, külterület
Link: www.veroce.hu

 
A település előtt kb. 1,5 km-re, a 12-es főút mellett, a Dunamező-dűlőben található a bal part egyetlen feltárt és konzervált római őrtornyának alapfala. A IV. században emeltette Valentinianus császár (361-375), de ugyanennek a századnak a végén a barbárok el is pusztították. A római erősség egy nagyobb és két kisebb őrtoronyból állt, melyek fallal csatlakoztak egymáshoz. A verőcei őrtornyot hajdan pontonhíd kötötte össze a szemközti, szentendrei-szigeti őrtoronnyal.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner