12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Velem
www.velem.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Szél Józsefné E-mail: korjvelem@t-online.hu
 Telefon: 0036-94-563-380 Fax: 0036-94-563-379
borospince,    egyedi ritkaság,    emlékmű, műemlék, szobor,    falusi turizmus,    forrás,    imaház, kápolna,    internet,    kastély, kúria,    kiemelt szolgáltató,    kilátó, panoráma,    múzeum,    népi kézművesség,    szálláshely,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    templom,    utazási irodák, turistainformáció,    vár, várrom

 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Harangláb és Hősök Kapuja Velem

Cím: 9726 Velem
Link: www.velem.hu

Velem község központjában és annak jelképeként számon tartott harangláb és kapu a falut átszelő Szerdahelyi-patak partján épült a világháborúkban elesettek emlékezetére. A közösség eseményeinek, ünnepeinek (nemzeti, egyházi ünnepek, Gesztenyeünnep) színtere. A Perenyéből 1849 óta hagyományosan érkező zarándoklókat fogadják itt, Maria Zell-i, Rőti zarándoklatok kiindulópontja.
 forrás
Természetes forrás. Magyarország egyedülálló vízrajzi adottságainak külön figyelemmel kísért része. Hangulatos kirándulás az egész család részére.
 

Hörmann-forrás - Velem

Cím: 9726 Velem,
Link: www.naturpark.hu

Először Csarmas-kútjának nevezték, ebből eredt a Csarmas-patak is. A XVIII. században kapta a Hörmann-forrás nevet. Híres egyrészt arról, hogy valamennyi közül a legmagasabban fekvő forrás (713 m), másfelől névadójáról, Bethlen Gábor korának tragikus sorsú várnagyáról, Hörmann Mihályról. Forrás és kép: www.naturpark.hu
 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Stirling-villa - Velemi Alkotóház

Cím: 9726 Velem, Rákóczi út 96.

A Stirling-villában helyezték el a miniszterelnökséget, őrizték a koronát 1944. december 29. és 1945. március 19. között. (Emlékhelye megtekinthető) 1944. december 24-én pedig itt tartották az utolsó országgyűlést. A Stirling-villa és környéke ma népművészeti alkotótelep. Foto: www.naturpark.hu
 kiemelt szolgáltató
 

Megyei Művelődési és Ifjúsági Központ Továbbképző

Cím: 9726 Velem, Rákóczi u. 92.
Telefon szám: +36- (94) 360-432
Fax szám: +36-(94) 312-743
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Joós Tamás
Link: www.mmik.hu

Az intézmény így közművelődési és információs és kulturális szolgáltatást végez, szakmai fejlesztési programokat, projekteket dolgoz ki a kistérségek és a megye számára, segíti az önkormányzatok és közművelődési intézmények, valamint kulturális, szabadidős szervezetek, egyesületek munkáját. Erősíti a felek kistérségi, megyei, országos és nemzetközi kulturális együttműködését, ifjúsági közösségsegítő és civil szervezetek támogató tevékenységet lát el.
 kilátó, panoráma
Csodálatos természeti környezetben, egyedülálló táj panorámája tárul elénk. Egy kis sétával felejthetetlen látnivaló várja Önöket.
 

Szent Vid-hegy - Velem

Cím: 9726 Velem,
Link: www.alon.hu

A Szent Vid-hegy valószínűleg az Árpád-korban is erődített hely volt. Azonban a vár első írásos említése csak a XIII. századból való, Castrum Viti néven. Ekkor a faluval együtt a Németújváriak birtoka volt. A későbbiek során elfoglalta Frigyes császár, akitől Mátyás király vette vissza a XV. század második felében. Jurisich Miklós 1532-ben még a Szent Vid kapitánya címet viselte, de a vár ekkor már valószínűleg romokban volt. A Szent Vid-hegyen (tszf. 568 m) található Szent Vid-templomot az egykori vár sarokbástyájára építették a XVIII. században, mely azóta a környékbeliek búcsújáró helye.


Írott-kő - Velem

Cím: 9726 Velem, külterület

Az Írott-kő 884m a Dunántúl legmagasabb pontja. A hegy tetején épült kilátó 1913-ban épült kilátóból gyönyörű körpanoráma tárul a turisták elé.
 múzeum
 

Malommúzeum - Velem

Cím: 9726 Velem, Rákóczi u. 1.
Telefon szám: +36-30 389-5067
Link: velemimalom.blog.hu

Érdekesség még a műemlék jellegű malomépület, amely Kőszegszerdahely házaival határos. A kétkerekes malmot az 1568-as összeírás említi először. Az utolsó molnárfamília, a Schulterek - akikről a nevét is kapta - Felsőőrről költöztek ide. 1870 és 1900 között nem működött. 1913-ban lebontották, de a következő évben kőből újjáépítették. 1951-ben államosították, de csak néhány évig működött. Bezárása után először teljesen fel akarták számolni, de 1965-ben műemléki védettség alá helyezték, majd 1980-ban helyreállították és múzeummá alakították. Nyitva tartás: Április. 1. – október 31.: Keddtől Vasárnapig 10.00–18.00.
 szálláshely
 

Pittyes Kocsma - Velem

Cím: 9726 Velem, Rákóczi u. 34 sz.
Telefon szám: +36-94-360-990;+36-20 355 1997
Link: www.pittyeskocsma.hu
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

A szubalpin klímájú alpesi kisfalu, Velem központjában található családi házban kiadó 2 db 2+1 ágyas szoba. Az itt működő fizető-vendégszolgálatnál a falu és az üdülőövezet területén lévő nyaralóházakba is foglalható szállás. A család működtet egy hangulatos kiskocsmát - csapolt sörrel, biliárdasztallal, házias ízű hideg ételekkel. Kerékpárkölcsönzés a helyszínen lehetséges. Szeretettel várjuk Önt és családját, barátait is!


Kern Vendégház - Velem

Cím: 9726 Velem, Rákóczi F. u. 56.
Telefon szám: +3694 363-612; +3620 823-3494
Link: www.kern.inf.hu
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Kern István

A Kern Vendégház Velem szívében, a Kőszegi-hegység legszebb pontján, tiszta, szubalpin klímájú, gyógyhatású levegővel körülvett környezetben várja Vendégeit. 2-3-4 ágyas vendégszobáival kellemes pihenést nyújt akár családoknak, baráti társaságoknak, felnőtt és diákcsoportoknak (40 főig) épp úgy, mint a természetbarátoknak, kerékpáros túrázóknak, vagy a nyugodt pihenésre vágyóknak. K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.


Panoráma Villa - Velem

Cím: 9726 Velem, Boróka u. 12.
Telefon szám: +36-20/363-4326
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Fax szám: +36-94/361-066

Panoráma Villa - Velem, Férőhely/Unterkunft: 5 fő/Personen, Nyitva: április 1. - október 31.
 SZÉP Kártya elfogadóhely
K&H. MKB és OTP Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP kártya) elfogadóhelyek Magyarországon.
 

SZÉP kártya elfogadóhelyek Velem
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: 9726 Velem
Telefon szám: +36-20 539 9995
Link: www.szeporszag.hu/Velem.telepules

Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP kártya) elfogadóhelyek Velem. Részletes lista az ikonra kattitntva olvasható.
 templom
 

Szent Vid templom - Velem

Cím: 9726 Velem, Szent Vid dűlői hegytető
Telefon szám: +36-94/360-013
Kapcsolattartó személy: Kőszegszerdahelyi plébániahivatal

A hegyen található Szent Vid-templomot, amelynek tornyában 13. századi kerített lőréses alapokat találtak, már a 17. század végén jelzik a források. Egyhajós barokk épületét 1859-ben építették át. Korábban a környék jelentős búcsújáró helye volt.
 programok, rendezvények
 

Velemi gesztenyenapok

Cím: Velem, több helyszínen
Telefon szám: +36-94 563-380
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.velem.hu
Mikortól: 2015-10-10
Meddig: 2015-10-11

Velemi Gesztenyenapok 2015. október 10-11. Gasztronómiai, hagyományőrző ünnep és vásár. Részletes program a település web oldalán.

Honlap készítés, honlapkészítés, program készítés, domain, tárhely szolgáltatás - SoftWinner Kft.