12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Velemér
www.velemer.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: BALOGH ERNŐ E-mail: mszfa@euroweb.hu
 Telefon: +36- 94/444-019 Fax:  
borkóstoló,    egyházművészet,    emlékmű, műemlék, szobor,    erdei túra, tanösvény,    internet,    kerámia,    múzeum,    néprajzi gyűjtemény, tájház,    szálláshely,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    templom

 borkóstoló
Kóstolják meg pincéink zamatos borait hangulatos környezetben. A régió zamatos borai, kiváló évjáratok és figyelmes tájékoztatás várja Önöket.
 

Cipó borozó - Velemér

Telefon szám: +36-94 544-054
Kapcsolattartó személy: Kenyér István
Cím: 9946 Velemér, Fő utca 52/a.
Link: www.kuriasor.extra.hu

Cipó borozó - Velemér. Borozó, egytálétel, terasz, különterem.
 egyházművészet
Csodálatos műremekek a vallás szolgálatában.
 

A veleméri templom freskói

Cím: Velemér
Link: www.velemer.hu

Falfestmények a veleméri templomban a XIV. századból.
 erdei túra, tanösvény
Kijelölt túraútvonalak, pontos látnivaló térképek, figyelmes és ötletes pihenők várják a barangolni vágyókat. Túravezetők segíthetik kikapcsolódásukat.
 

Sárgaliliom tanösvény - Velemér

Cím: Velemér, külterület
Link: sargaliliomtanosveny.tar.hu

2004-ben nyitották meg hivatalosan a látogatókat a Belső Őrség három faluján (Veleméren, Gödörházán és Magyarszombatfán) végigvezető, kb. 6 km hosszú Sárgaliliom tanösvényt. A sárgaliliom az Őrség kiemelkedő szépségű növényritkasága, amelyet Carolus Clusius németalföldi botanikus írt le elsőként, még a XVI. században. Ezek a virágok több veleméri telek patakhoz közeli részén díszlenek ma is. A Clusius által Hollandiába vitt sárgaliliomokból a holland kertészek tucatnyi eltérő színű változatot nemesítettek ki, amelyek a veleméri Cserépmadár szállás előtti ágyásban megtekinthetők. A tanösvény két okból kapta nevét erről a virágról. Egyrészt, mert a sárgaliliom nagy számban fordul elő a területen, ez az Őrség egyik legjellegzetesebb növényritkasága. Másrészt azért, mert a tanösvény kialakításához szükséges anyagi alapot a budapesti holland nagykövetség, az egykori kutató hazájának képviselete biztosította.
 internet
 

Teleház - Velemér

Cím: Velemér,
Link: www.velemer.hu
Telefon szám: +36-94/444-238
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Soós Kálmánné (Gyöngyi)

Teleház Velemér internet elérhetőség.
 kerámia
Hagyományos és egyedi technikákkal készült formák, stílus és hangulat. Kisplasztikák, tárgyak és finomkerámiák várják a gyűjtőket. Tekintsenek be műhelyünkbe!
 

Dávid Éva habán kerámiakészítő - Velemér

Cím: 9946 Velemér, Fô út 32.
Link: www.haban.hu
Telefon szám: +36-30 233 5774
Kapcsolattartó személy: Dávid Éva

2004-ben érdeklôdése a habán kerámiakészítés felé fordította: ekkor sikerült is egy mestert találnia, aki bevezette a habán festés rejtelmeibe. Még abban az évben Velemérre költözött és felállította mûhelyét, mely egyre nagyobb érdeklôdésre tett szert a Velemérre látogató turisták körében. Velemér völgye – az itt bányászható kiváló agyag miatt – mindig is az ország jelentôs fazekasközbontja volt, a feljegyzések szerint habánok is éltek errefelé a XVI. század elején. A hajdanvolt habán fazekasmesterek által meghonosított formakincset és színvilágot alapul véve, a mai követelményekhez igazítva hozza létre termékeit. A modern technika kínálta lehetôségeket kihasználva, egészségre nem ártalmas anyagok felhasználásával, magasabb hőfokon tartós, kiváló minőségű kerámiát állít elô.
 múzeum
 

Sindümúzeum - Velemér

Cím: 9946 Velemér, Fõ utca 7.
Link: www.tar.hu/cserepmadar
Telefon szám: +36-94 444-314
Kapcsolattartó személy: Varga Géza

A tárgyak bemutatására alkalmas épület (a Sindümúzeum) egyetlen 20 négyzetméteres helyiségének berendezése az anyagi erõ szûkössége miatt még nem készült el, ezért a tárgyak bemutatására csak elõzetes egyeztetés esetén, korlátozottan van lehetõségünk.
 néprajzi gyűjtemény, tájház
A néprajzi értékek bemutatása, a hagyomány és a múlt üzenetének átadása kiemelt figyelmet kap. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Gyűjteményünk szívesen várja az érdeklődőket és a néprajzkutatókat.
 

Tájház - Velemér

Cím: Velemér,
Link: www.velemer.hu
Telefon szám: +36-30-4657-810
Kapcsolattartó személy: Németh Marika

A közel múltban tájház nyíltotta meg kapuit az ide látogatók előtt. A tájházban három helyiségben tekinthetik meg rendszerezve a kiállított eszközöket és tárgyakat. A tájház minden héten szombaton és vasárnap 10 órától várja a vendégeket. Belépés ingyenes.
 szálláshely
 

Csinyálóház - Velemér

Cím: 9946 Velemér, Fõ utca 7.
Link: www.csinyalohaz.hu
Telefon szám: +36-20 534 2780
Kapcsolattartó személy: Varga Géza

A Csinyálóház őrségi szálláshely, az Írástörténeti Kutatóintézet és a Nap Fiai alapítvány őrségi kutatóbázisa. Hozzáférhető a falusi turizmus résztvevői számára is. Vendégeink a szálláshely igénybevételével az írástörténeti kutatásokat támogatják. Az épület 60 négyzetméteres, háromszintes, ötszemélyes önálló ház, két hálóhelyiséggel (2 ágy az emeleten, 3 ágy a padlástérben van), fürdőszobával, konyhával, 11 ablakkal és terasszal. A vendégek 2 hold saját zöldterületet használhatnak (a nyugati végében erdő, a keletiben patak). K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.


Gyógy-szer szállás - Velemér

Cím: Velemér,
Link: www.velemer.hu
Telefon szám: +36-20 467 5997
Kapcsolattartó személy: Kajtár Andrea
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

A „Gyógy-szer”, a valamikori Antal-porta, az őrségi kúriáknak megfelelően két szobából, konyhából, kamrából állt. Vendégeinknek egy önálló apartman áll a rendelkezésükre két szinten, ahol 5 vendéget tudunk elhelyezni. Az alsó szinten fürdő, konyhasarok, étkezőrész, valamint egy franciaágy található. A felsőszint nosztalgikusan padláslépcsőn közelíthető meg, itt három ágy várja a vendégeket.


Cserépmadár szállás - Velemér

Cím: 9946 Velemér, Fő utca 7.
Link: www.cserepmadar.hu
Telefon szám: +36-(20)534-2780.
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

A Cserépmadár szállás egy műemlékjelleggel berendezett, összkomfortos, „négy napraforgós", megkapó szépségű tájban álló falusi magánszálláshely a veleméri Botszeren. Kivehető egyben és szobánként is. A ház március közepétől november elejéig van nyitva. K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.


Veleméri Vendégfogadó

Cím: 9946 Velemér, Fő út 2.
Link: w3.enternet.hu/velemer
Telefon szám: +36-94/444-234;+36-30/324-3625
Kapcsolattartó személy: Reisz Ádám

A belső-Őrségben, Veleméren egy hetven lelkes falu végén, dombtetőn épült az 1900-as évek elején, az Őrségre oly jellemző település szerkezeti egység a „Both-szer”, melynek a falu felőli utolsó háza a Vendégházunk. A ház felújitásánál és berendezésénél igyekeztünk megőrizni a hagyományos épitészeti elemeket és berendezési tárgyakat, hogy a hozzánk ellátogatók kissé úgy érezzék magukat, mintha egy századeleji őrségi gazda életébe csöppentek volna bele. Vendégházunkban két szinten, négy szobában 9+2 kikapcsolódásra vágyó vendéget tudunk fogadni.
 SZÉP Kártya elfogadóhely
K&H. MKB és OTP Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP kártya) elfogadóhelyek Magyarországon.
 

SZÉP kártya elfogadóhelyek Velemér

Cím: 9946 Velemér
Link: www.szeporszag.hu/Velemér.telepules
Telefon szám: +36-20 539 9995

Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP kártya) elfogadóhelyek Velemér.
 templom
 

Római katolikus (Szentháromság) templom Velemér

Cím: Velemér,
Link: www.velemer.hu
Telefon szám: +36-30-448-9276
Kapcsolattartó személy: Szabó Elekné, Velemér, Fő u. 54.

A 13. században épült templom a késő román, kora gótika jegyeit mutatja. A hajdani erődtemplom falait freskók borítják. Az 1300-as években készült mű mára már csak töredékeiben maradt meg, de így is csodálatra méltó. A képeket Aquila János készítette. Szabó Elekné, Velemér, fő u. 54.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner