12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Vekerd
 
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Juhász István E-mail:
 Telefon: +36-54-445-015 Fax:  
sétáló utca, városkép,    templom

 sétáló utca, városkép
 

Vekerd település

Cím: Vekerd
Link: www.bihariterseg.hu

Vekerd a zsákai határba beékelõdött, Hajdú-Bihar megye déli részén fekvõ, mindössze 7,41 km2 területű parányi település a 47-es fõútról közelíthetõ meg, attól mintegy 2 km távolságra esik. Félreesõ kis zsáktelepülés, amelyhez a legközelebbi város, Berettyóújfalu 24 km-re, a megyeszékhely közel 60 km-re található.
 templom
 

Görögkeleti templom - Vekerd

Cím: Vekerd

A vekerdi görögkeleti templom 1791-ben késő barokk, illetve erősen provinciális barokk stílusban épült, majd száz múltán romantikus stílusban átalakított. A bejáratot is magában foglaló, zömök négyszögletű torony a templomudvar hátsó részén áll. Az 1906-ban történt átépítés nyomán az egyszerű bádogfedésű, meredek gúla alakú torony-nagyobbnak tűnik, mint amilyen valójában. Az egy hajóból álló templom belseje a görögkeleti vallás szertartásainak megfelelően erősen díszített. Dongaboltozata fagerendázatra deszkából készült. Oldalfalain szegmensíves fali fülkéket képeztek ki. A szentélyt és a hajót elválasztó népi barokk ikonosztázán az Utolsó vacsora jelenete és a feszületet őrző két angyal látható.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner