12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Vaszar
www.vaszar.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Mezei Zsolt E-mail: vaszar@mail.globonet.hu
 Telefon: +36-89 355-009 Fax:  
egyházművészet,    emlékmű, műemlék, szobor,    falusi turizmus,    sétáló utca, városkép,    templom

 falusi turizmus
Hagyomány, egy teljes élet. A falvak nyugodt és barátságos környezetével meríthetünk erőt, és engedjük megpihenni gondolatainkat. Ismerje meg minden tájegység hangulatát!
 

Máté-lak

Telefon szám: +36-89 355–384
Kapcsolattartó személy: Németh Zoltánné
Cím: Vaszar, Ady E. u. 61.

 sétáló utca, városkép
 

Képek Vaszarról

Cím: Vaszar
Link: www.vaszar.hu

Vaszar Pápa közelében, a Sokoróalja szélén húzódó dombhátak egyikén települt, mintegy 1700 főt számláló község. A település első okleveles említése 1332-ből való. Területén az őskortól a késő középkorig terjedően kerültek elő használati tárgyak. A középkor folyamán a győri püspök Veszprém megyei birtokainak központja volt. 1403-tól egy ideig a bakonybéli apátsághoz tartozott. 1567- 1592 között török uralom alatt állt. Római katolikus temploma 1790-ben épült, késő barokk stílusban. Kálvária veszi körül. A falu nagy szülötte Ihász Gábor nyelvész ( 1804 – 1880 ) nevét iskola őrzi, ebben helytörténeti kiállítás kapott helyet. Külterületén két szőlőhegy található. (Mézeshegy, Gyulahegy )

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner