12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Vasvár
www.vasvar.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Tóth Balázs E-mail: vasvar@t-online.hu
 Telefon: 0036-94-572-010 Fax: 0036-94-572-011
állandó kiállítás,    emlékmű, műemlék, szobor,    horgászat, horgásztó,    imaház, kápolna,    múzeum,    szálláshely,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    templom,    uszoda, strand,    vadászat

 állandó kiállítás
Kiemelkedő gyűjtőmunka és egyedi tartalma minden látogatónak valódi élményt szerez. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Látogassanak el hozzánk.
 

Domonkos Rendtörténeti Gyűjtemény - Vasvár

Telefon szám: +36-94-573-220
Fax szám: +36-94-573-219
Kapcsolattartó személy: Dr. Zágorhidi Czigány Balázs
Cím: 9800 Vasvár, Kossuth u. 1.
Link: www.dominicana.hu

A Domonkos Rendtörténeti Gyűjtemény a 2001-ben, a Magyar Millennium ünnepségeihez kapcsolódóan Vasváron megrendezett rendtörténeti kiállítás révén jött létre. A Gyűjtemény célul tűzte ki a domonkos rend szétszóródott és kallódó történeti emlékeinek összegyűjtését, folyamatos bemutatását, a feldolgozás szakmai és technikai hátterének megteremtését, mindezt összekapcsolva a kiemelkedő műemléki értékű vasvári kolostor felújításával.
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

A vasvári domonkos kolostor - Vasvár

Telefon szám: +36-94-573-220
Fax szám: +36-94-573-219
Cím: 9800 Vasvár, Bartók Béla u. 3.
Link: www.dominicana.hu

A vasvári kolostor Magyarország legrégebbi, ma is álló domonkos kolostora, és mint ilyen rend hazai jelenlétének folyamatosságát jelképezi.


Zenélő kút - Vasvár

Cím: 9800 Vasvár, Március 15. tér
Link: www.vasvar.hu

Az egykori megyeszékhely és királyi város a középkorban élte virágkorát, ennek állít emléket a főtéren álló díszkút, a Királyok kútja, négy oldalán négy királyi pecséttel. És ha akarjuk, még meg is szólal...
 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Vasvári csónakázótó (horgászhely)

Cím: 9800 Vasvár, külterület
Link: www.alon.hu/node/8431

Vasvár (Szombathely felőli) északi határában található mesterséges tó. A postaforgalmi iskolával szemben kell lekanyarodni jobbra és a Termálfürdő melletti utat követni. A tó szomszédságában egy kemping is található, ha valaki hosszabb távra tervez.
 imaház, kápolna
 

Szentkúti kápolna - Vasvár

Cím: 9800 Vasvár
Link: www.vasvar.hu

Vasvár vallásos életében meghatározó szerepet játszik a búcsújárás, két búcsúnapján az augusztus 15-i Nagyboldogasszony-napi és a szeptember 12-i Mária nevenapi búcsún jelentős számú zarándok keresi fel a város templomait, elsősorban a messze földön ismert Szentkutat.
 múzeum
 

Rendtörténeti Gyűjtemény és a Vasvári Múzeum

Cím: 9800 Vasvár, Kossuth L. u. 1.
Link: www.dominicana.hu
Telefon szám: +36-94/573-220
Fax szám: +36-94/573-219

A Rendtörténeti Gyűjtemény és a Vasvári Múzeum kiállításai május 1-augusztus 31-ig hétköznap hétfő kivételével 10-18 óráig, szombaton és vasárnap 14-18 óráig tartanak nyitva, szeptember 1-től április 30-ig hétköznap, hétfő kivételével 9-16 óráig. Előre bejelentett látogatókat ettől eltérő időpontban is fogad a múzeum.
 templom
 

Romai kat.templom Domonkos rend - Vasvár

Cím: 9800 Vasvár, Március 15. tér
Link: www.vasvar.hu

A gótikus stílusú volt domonkos templomot Széchenyi György 1689-ben barokk stílusban átalakíttatta. Homlokzata 1912-ben és 1942-ben volt átalakítva. Belső festése 1771-ból, átfestették 1941-ben.
 uszoda, strand
Magyarország egyedülálló vízrajzi adottságainak külön figyelemmel kísért része. Forrásokból táplált egyedi medencék, a sportolni és lubickolni vágyókat várják szép környezetben, teljes higiéniával és komforttal. Frissüljön fel nálunk!
 

Vasvári Fürdő

Cím: 9800 Vasvár,
Link: www.vasvar.hu
Telefon szám: +36-94-371-462

Kedvelt a vasvári fürdő. A vendégek többsége a Vasi Hegyhátról, Vasvár térségéből és a Rába-parti településről, Körmendről jön fürödni Vasvárra. A kisgyermekes családok elsősorban a sekélyebb és melegebb vizű medencében, míg a hidegebb víz kedvelői az úszómedencében fürödnek szívesebben.
 vadászat
Csodálatos környezetben, kiváló állománnyal, figyelmes vendéglátással várjuk Önöket.
 

RÁKÓCZI FERENC Vadásztársaság

Cím: 9800 Vasvár, Újlaki út. 28.
Telefon szám: 0036/30-994-2249
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Heffenträger Ferenc

Körmend, Rábahídvég, Nagymákfa, Szarvaskend
 szálláshely
 

Szentkút Kemping, Apartman és Turistaszállás   Info

Cím: 9800. Vasvár, Járdányi u. 20 30
Telefon szám: +36-20 377-9727
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Balogh L. Andrea
Link: www.szentkutkemping.netii.net

Hazánk 100 csodájának egyike a Vasi hegyhát, ahol dombok-völgyek, erdők, rétek között csordogáló patakokkal, a vidéket körül ölelő folyóval, a dombokon épült, történelemben és műemlékben gazdag kisvárosban egy mesevilág tárul az ide érkezők szeme elé. Vasvár - ha földrajzi fekvése szerint nem is, - de bizony lelkében és szellemében mediterrán hely; vízparti város. Ahol ugyanolyan nyugodtan, lassan és ráérősen csordogál az élet, mint a Rába folyó és a kis patakok. A rohanó élet forgatagát maguk mögött hagyók a nyugalom és a csend szigeteként ismerik e csodálatos környezetben lévő, kristálytiszta levegőjű vidéket, ahol a festői környezet szemet gyönyörködtető, ahol a környék telis tele van látnivalókkal és úti céllal, ahol az érintetlen természet sétákra és túrázásra csábítja a pihenni, és kikapcsolódni vágyókat. Az idelátogatót megérinti a középkor varázslatos hangulata, az élettel teli természeti környezet szépsége és a Vasi hegyhát egyedülálló klímája. Itt várjuk Önt kedvező árakkal, a hegyháti emberek híres vendégszeretetével. Örömünkre szolgálna, ha a közeljövőben vendégeink között üdvözölhetnénk!

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner