12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Vaspör
www.vaspor.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Horváth László E-mail: korjegyzoseg.vaspor@zelkanet.hu
 Telefon: +36-92 571-025 Fax:  
egészség centrum,    egyházművészet,    emlékmű, műemlék, szobor,    erdei túra, tanösvény,    falusi turizmus,    forrás,    Ifjúsági szállás, tábor,    imaház, kápolna,    internet,    klub, egyesület,    programok, rendezvények,    sétáló utca, városkép,    szabad beruházási terület,    szabad építési telkek,    szálláshely,    templom,    vadászat

 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Emlékkereszt - Vaspör

Cím: Vaspör

Emlékkereszt - Vaspör


A kommunizmus áldozatainak emlékműve - Vaspör
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: Vaspör

A kommunizmus áldozatainak emlékműve - Vaspör
 erdei túra, tanösvény
Kijelölt túraútvonalak, pontos látnivaló térképek, figyelmes és ötletes pihenők várják a barangolni vágyókat. Túravezetők segíthetik kikapcsolódásukat.
 

Erdei túra - Vaspör

Cím: Vaspör, külterület

Erdei túrák Vaspör
 falusi turizmus
Hagyomány, egy teljes élet. A falvak nyugodt és barátságos környezetével meríthetünk erőt, és engedjük megpihenni gondolatainkat. Ismerje meg minden tájegység hangulatát!
 

Lajostanya vendégház - Vaspör

Cím: 8998 Vaspör-Velence, Kossuth Lajos Telep 5.
Telefon szám: +36-20 934 1963
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Furák Attila
Link: www.lajostanya.hu

Lajostanyát, Kemeneshát dimbes-dombos, erdős - mezős vidékének kellős közepén, Vaspör-Velence határában találod. Van egy gyümölcsfa ligetünk, és egy öreg parasztházunk, amit megpróbáltunk eredeti ízében meghagyni, de berendezni minden kényelemmel. Három szobánk van: Sógor (3 ágy), Koma (4 ágy), Jóbarát (5 ágy). A pajtában elfér még egy tucat ember. Ha még többen jönnétek, hozzatok sátrat. Egy hektáron mindenki elfér!
 Ifjúsági szállás, tábor
 

Nyírfa Turistaház - Vaspör
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: 8998 Vaspör-Velence, Dózsa Gy. u. 7.
Telefon szám: +36-30 999 0849

Az Õrségi Nemzeti Park keleti szélén, a Zalai--dombság legészakibb részének völgyében bújik meg Velence apró falva. A község támogatásával kialakított turistaszállás idén nyitja meg kapuit. A ház ideális központ kirándulásokhoz, de éppúgy alkalmas erdei iskolák, nyelvi-, zenei- vagy edzõtáborok lebonyolítására, mint családi pihenésre vagy osztálykirándulásra. Részletes leírás az ikonra kattintva olvasható, tölthető le.
 programok, rendezvények
 

Búcsú - Pusztacsatár

Cím: Pusztacsatár (Vaspör)

PUSZTACSATÁR, Nagyboldogasszony búcsúja augusztus 17.


Falunap - Vaspör

Cím: Vaspör

Falunap - Vaspör
 sétáló utca, városkép
 

Velence Vaspör

Cím: Vaspör - Velence
Link: www.nyirfa.eu

Velence Vaspör településrésze, a központi belterülettől légvonalban 3,5, műúton kb. 5 km-re található csodálatos kisfalu. A településrész lakosainak identitástudata elsődlegesen velencei, kötődésük Vaspörhöz – és Vaspör kötődése Velencéhez – több száz éves múltra vezethető vissza. A község egységesen Pusztacsatárból eredezteti magát. A hagyomány szerint a török dúlás idején a csatári őslakosság két irányba menekült, egyik csoport Vaspörben, a másik Velencében telepedett le. Innen eredeztethető a szoros kapcsolat. Velence lakossága - kb. 90 fő – egymással szoros kapcsolatot tart fenn, mindenben segítik egymást. Ez vonatkozik a településrészen élő, arányaiban nagyszámú svájci lakosságra is, akik rendkívül kedvesen integrálódtak a községbe.
 templom
 

Pusztacsatári kegytemplom
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: Pusztacsatár (Vaspör)

A Nagyboldogasszony tiszteletére szentelt nagyon régi romos templomát 1736-ban restaurálták. Lakatlan terület, a vaspöriek gondozása alatt áll ma is, akikre IV. Béla királyunk adományozása révén szállott. A II. világháború alatt újra romossá vált, ezért 1940-ban újjáépítették és 1968-ban ismét tatarozták. Ama ritka kedves kegyhelyek közé tartozik, melyeknek saját énekük van.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner