12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Vasegerszeg
www.vasegerszeg.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: NÉMETH JÓZSEF E-mail: onkormanyzatvasegerszeg@t-online.hu
 Telefon: +36-95-342-009 Fax:  
emlékmű, műemlék, szobor,    kastély, kúria,    sétáló utca, városkép,    templom

 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Markusovszky Kastély

Cím: 9661 Vasegerszeg, Rákóczi F. u. 1.
Link: www.vasegerszeg.hu

A XVIII. századi Wittnyédy (későbbi Markusovszky) -kastélyt 1820-ban klasszicista stílusban átépítették, majd a század második felében eklektikus stílusban alakították át. Az egykori híres lakójáról Markusovszky-kastélynak nevezett épület a keményegerszegi részen áll. A Wittnyédy családtól Kiss Gyula vásárolta meg (emiatt Kiss-kastélynak nevezték), akinek lányát Markusovszky Lajos vette el. A egyemeletes, T alaprajzú épület szép park közepén áll. Bejáratánál álló oszlopai nyitott erkélyt tartanak.
 templom
 

Római katolikus templom - Vasegerszeg

Cím: 9661 Vasegerszeg, Kossuth L. u. 2.
Link: www.vasegerszeg.hu
Telefon szám: +36-95/341-012

Az ivánegerszegi részen álló, Nagyboldogasszony tiszteletére szentelt templomot 1733-ban építette Vizeki Tallián Ádám. Az egyhajós barokk épületben látható a megye egyik legszebben faragott barokk oltára. Gazdag díszítésű a szintén 1727-ben készült szószék.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner