12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Varsány
www.varsany.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 
 Polgármester: Pintérné Kanyó Judit Erzsébet E-mail: varsany@profinter.hu
 Telefon: +36-32/387-387 Fax: +36-32/387-247
egyedi ritkaság,    egyházművészet,    emlékmű, műemlék, szobor,    imaház, kápolna,    mozi,    múzeum,    sétáló utca, városkép,    templom

 egyedi ritkaság
 

Tábi szomorú fehér fűz - Varsány

Cím: Varsány, Tábpuszta
Link: www.varsany.hu

A víztározótól 2,5 km-re, természetvédelmi terülten áll a tábi szomorú fehér fűz, amely egyedülálló ritkaságnak számít: földre támaszkodó gallyai gyökeret eresztettek s maguk is fává fejlődtek, s az egyetlen fából már egész liget sarjadt.
 imaház, kápolna
 

Magyarok Nagyasszonya Kápolna - Varsány

Cím: Varsány
Link: www.varsany.hu

 
A falu egyik vallási jellegű építménye a XVIII. században épült barokk stílusban, melyet később romantikus stílusban alakították át. A Magyarok Nagyasszonya Kápolna magán tulajdonban van.
 múzeum
 

Falumúzem - Varsány

Cím: Varsány, Dózsa György út 24.
Link: www.varsany.hu

 
Az ófaluban a Dózsa György út 24. szám alatti palóc lakóházban – mely öröklés útján került az önkormányzat tulajdonába – került berendezésre a Falumúzeum, amely előzetes bejelentés alapján fogadja az érdeklődőket. Itt a látogató megtekintheti a régi idők mindennapi életéhez szükséges használati tárgyakat és eszközöket.
 templom
 

Római Katolikus Templom - Varsány

Cím: Varsány
Link: www.varsany.hu

A Varsány középpontjában álló római katolikus templomot már a XII. században említik a krónikák.templom A gótikus eredetű (más vélemények szerint román stílusú) templomot a XVIII. században barokk stílusban építették át.

Honlap készítés, honlapkészítés, program készítés, domain, tárhely szolgáltatás - SoftWinner Kft.