12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Varbó
www.varbo.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Czakó Norbert E-mail: varboph@t-online.hu
 Telefon: +36-48 345-727 Fax: +36-48 345-727
egyházművészet,    emlékmű, műemlék, szobor,    erdei túra, tanösvény,    falusi turizmus,    horgászat, horgásztó,    Ifjúsági szállás, tábor,    kisvasút, városnéző kisvonat,    lovaglás,    néprajzi gyűjtemény, tájház,    sétáló utca, városkép,    templom

 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Varbói tó

Telefon szám: +36-30 979-8055
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Cím: Varbó, külterület
Link: www.varbo.hu/horgaszto.html

A varbói tó a Pitypalatty-völgy legvonzóbb látványossága, melynek környéke egész évben szép, kellemes környezetet, pihenési lehetőséget biztosít az ide látogatóknak.
 Ifjúsági szállás, tábor
 

BAGOLY-VÁR Erdészeti Erdei Iskola

Telefon szám: +36-46 501-517
Cím: Varbó-Fónagyság
Link: www.eszakerdo.hu

BAGOLY-VÁR Erdészeti Erdei Iskola Varbó-Fónagyság. Erdei iskolai foglalkoztatás, táborozás (óvodásoknak is), túra a 2700 m hosszú Bagoly tanösvényen, kirándulások a Bükk hegységben (nappali és éjjeli vadles, állathangok megfigyelése), az erdő- és vadgazdálkodás tanulmányozása, növény és állatvilág megismerése, a vizek élővilága, kultúrtörténeti kirándulások, erdész szakvezetéssel, "Harkály" minősítésű programok.
 kisvasút, városnéző kisvonat
Hangulatos kisvasút idézi elénk a múltat. Barangolása során gyönyörű tájakon keresztül vezeti utasainkat. Pihentető kirándulás az egész családnak, várjuk Önöket.
 

Lillafüredi Állami Erdei Vasút

Telefon szám: +36-46/530-593; 30/488-7528
Cím: Miskolc, Erdész u. 24.
Link: www.eszakerdo.hu
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Vonal: Miskolc (Dorottya u. 1.)-Papírgyár-Mahóca. A vonatok szombatonként, menetrend szerint közlekednek. Közlekedik: júniustól augusztus végéig. Menetidő: kb. 1,5 óra.
 néprajzi gyűjtemény, tájház
A néprajzi értékek bemutatása, a hagyomány és a múlt üzenetének átadása kiemelt figyelmet kap. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Gyűjteményünk szívesen várja az érdeklődőket és a néprajzkutatókat.
 

Falumúzeum - Varbó

Telefon szám: +36-48 521-008
Cím: Varbó
Link: www.varbo.hu

A skanzent az Önkormányzat alakította ki egy 1930-as években épült parasztházban és annak portáján. A berendezési tárgyak, használati eszközök nagy részét a falu lakossága adományozta. Az ő együttműködő tevékenységük tette lehetővé létrejöttét. Az épület első helyiségében a „tiszta szoba” berendezései, tárgyai láthatók. Ez egy módosabb család régi szobáját mutatja be, a bútorok az 1930-40-es évekből származnak.
 templom
 

Református templom - Varbó

Telefon szám: +36-48 345-298
Cím: 3778 Varbó, Dózsa Gy. u. 1.
Link: tirek.hu/lap/varbo

A jelenlegi templom új helyen, a Nyögõ patak partján épült 1809-ben paraszt barokk stílusban. A templom tornyát csak 1898-ban sikerült befejezni.A toronyba harangok kerültek. Jelenleg 3 harang van. A legkisebb a legöregebb: 1766-ból való, a középsõ 1923-ból, míg a nagy 1925-bõl.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner