12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Vaja
www.vaja.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: TISZA SÁNDOR E-mail: vajapol@elender.hu
 Telefon: +36-44-584-017 Fax:  
horgászat, horgásztó,    internet,    mozi,    mulatság, fesztivál,    múzeum,    templom,    vár, várrom

 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Vajai őstó (horgászhely)

Telefon szám: +36 30 935 6172
Cím: Vaja
Link: www.vajaito.atw.hu

A Vajai-tó az ország azon ritka helyei közé tartozik, ahol még fellelhetők az úszó lápszigetek, és megfigyelhetők az azokon megtelepedett különleges, jégkorszakból visszamaradt ritka növények is. 1996. március 24-én, a Hortobágyi Nemzeti Park természetvédelmi területté nyilvánította.
 mulatság, fesztivál
Felejthetetlen hangulat, látványos felvonulás kápráztatja el a résztvevőket. Színes, vidám, zenés forgatag ragadja magával az ide látogatókat egyedülálló módon.
 

Komédiás napok - Vaja

Cím: Vaja

Az Alföld egyetlen reneszánkori kastélya, mely 2004. tavaszától régi fényében várja a látogatókat. Pillanatkép a Komédiás napok a vajai várkastélyban c. fesztiválról, melyet minden évben gyermeknapon rendezünk meg.
 múzeum
 

Vay Ádám Múzeum - Vaja

Cím: Vaja, Damjanich u. 67.

Vay Ádám Múzeum székhelye- díszterme, melyben II. Rákóczi Ferenc két ízben 1703. júliusában és 1711. január végén tanácskozott. A kastély impozáns lépcsőháza, melyben egy különleges egylovas barokk szán is látható.


Tájház - Vaja

Cím: Vaja, Damjanich u. 102.
Link: www.vaja.hu

 
A főutcán található a Tájház, 1980-ban nyitották meg. A múlt század derekáról való, náddal fedett, szoba-konyhás kis parasztház a népi építészet utolsó helyi emléke. Berendezési tárgyai közül egy ma is működő szövőszéket kell megemlíteni. A Tájház jelenleg nem látogatható.
 templom
 

Református templom - Vaja

Cím: 4562 Vaja, Leiningen u. 6.
Link: www.vaja.hu
Telefon szám: +36-44-385-358

Vaján a gótikus eredetű templom jellege szerint szabadon álló, egyhajós, támpilléres teremtemplom. A középkori templom homlokzata elé később, a XVIII. század végén kétszintes tornyot építettek. A belső tér 7*21 méteres, amelyet sík deszkamennyezet fed. 1837-ben készült szószéke empire stílusú. Figyelemre méltó az ugyancsak empire stílusban készült Mózes-szék. Orgonáját Dangl Antal építette, 1891-ben hat változattal.A
 vár, várrom
Múltat idéző, híres ütközetek emlékei. Valódi építészeti ritkaság, a többszáz éves események azonnal szemünk elé kerülnek. Történelmi bemutatók és hadijátékok szórakoztatják látogatóinkat. Kiváló kikapcsolódás és ismeret. Várjuk Önöket.
 

Vay-várkastély

Cím: Vaja

Az Alföld egyetlen reneszánkori kastélya, mely 2004. tavaszától régi fényében várja a látogatókat.

Honlap készítés, honlapkészítés, program készítés, domain, tárhely szolgáltatás - SoftWinner Kft.