12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Vaja
www.vaja.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Tisza Sándor Rajmund E-mail: vajapol@freemail.hu
 Telefon: +36-44 584-017 Fax: +36-44 385-367
horgászat, horgásztó,    internet,    mozi,    mulatság, fesztivál,    múzeum,    néprajzi gyűjtemény, tájház,    templom,    vár, várrom

 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Vajai őstó (horgászhely)

Telefon szám: +36 30 935 6172
Cím: Vaja
Link: www.vajaito.atw.hu

A Vajai-tó az ország azon ritka helyei közé tartozik, ahol még fellelhetők az úszó lápszigetek, és megfigyelhetők az azokon megtelepedett különleges, jégkorszakból visszamaradt ritka növények is. 1996. március 24-én, a Hortobágyi Nemzeti Park természetvédelmi területté nyilvánította.
 mulatság, fesztivál
Felejthetetlen hangulat, látványos felvonulás kápráztatja el a résztvevőket. Színes, vidám, zenés forgatag ragadja magával az ide látogatókat egyedülálló módon.
 

Komédiás napok - Vaja

Cím: Vaja

Az Alföld egyetlen reneszánkori kastélya, mely 2004. tavaszától régi fényében várja a látogatókat. Pillanatkép a Komédiás napok a vajai várkastélyban c. fesztiválról, melyet minden évben gyermeknapon rendezünk meg.
 múzeum
 

Vay Ádám Muzeális Gyűjtemény - Vaja

Cím: 4562 Vaja, Damjanich u. 67.
Telefon szám: +36-44 385-297
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: vajavar.hu

Vay Ádám Múzeum székhelye- díszterme, melyben II. Rákóczi Ferenc két ízben 1703. júliusában és 1711. január végén tanácskozott. A kastély impozáns lépcsőháza, melyben egy különleges egylovas barokk szán is látható.
 néprajzi gyűjtemény, tájház
A néprajzi értékek bemutatása, a hagyomány és a múlt üzenetének átadása kiemelt figyelmet kap. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Gyűjteményünk szívesen várja az érdeklődőket és a néprajzkutatókat.
 

Vaja tájház

Cím: 4562 Vaja, Láhner u.
Link: www.vaja.hu

A Tájház Vaja főutcáján található, amelyet 1980-ban nyitottak meg. A XIX. század derekáról való náddal fedett, szoba-konyhás kis parasztház, a népi építészet utolsó helyi emléke. A háromhelyiséges földpadlós épület utca felőli része volt az első szoba, a nagyház közepén a két részre osztott pitvar, hátul pedig az alsó ház helyezkedett el. A Tájház épületében felfedezhetők a korabeli berendezési, felszerelési tárgyak; ígya falitükör, a rózsás tányérok, a csikóspór, a búbos kemence, a tornyos szekrény, az etuzseres kredenc, a komaszilke, a karosláda, a szövőszék, a komód, és a stelázsi is.
 templom
 

Vaja református temploma

Cím: 4562 Vaja, Leiningen u. 6.
Link: www.vaja.hu
Telefon szám: +36-44 385-358

Vaján a gótikus eredetű templom jellege szerint szabadon álló, egyhajós, támpilléres teremtemplom. A középkori templom homlokzata elé később, a XVIII. század végén kétszintes tornyot építettek. A belső tér 7*21 méteres, amelyet sík deszkamennyezet fed. 1837-ben készült szószéke empire stílusú. Figyelemre méltó az ugyancsak empire stílusban készült Mózes-szék. Orgonáját Dangl Antal építette, 1891-ben hat változattal.A


Vaja római katolikus temploma

Cím: 4562 Vaja, Láhner u. 61.
Link: www.vaja.hu
Telefon szám: +36-44 710-229

Vaján a római katolikus hívek istentiszteleteit éveken át egy régi iskolakápolnában tartották. Az épület vályogból épült, 1980-ban összedőlt; ekkor határozták el egy új templom építését. A templom 5 év alatt készült el; jelentős állami és külföldi támogatás, valamint az odaadó hívek áldozatos munkájának köszönhetően. Az új templom felszentelésére 1988. április 10-én került sor, melyet Seregély István egri érsek celebrált.


Vaja görög katolikus temploma

Cím: 4562 Vaja, Láhner u. 43.
Link: www.vaja.hu
Telefon szám: +36-44 380-845

Az 1990-es évek közepén a görög katolikus egyház egy telket vásárolt a községben, s a hívek között gyűjtést indított. A templom felépítését Dr. Keresztes Szilárd hajdúdorogi megyéspüspök is támogatta, és az egyházmegye segítségét is megígérte. Az épülő templom alapkövének szentelésére 1999. szeptember 26-án került sor.
 vár, várrom
Múltat idéző, híres ütközetek emlékei. Valódi építészeti ritkaság, a többszáz éves események azonnal szemünk elé kerülnek. Történelmi bemutatók és hadijátékok szórakoztatják látogatóinkat. Kiváló kikapcsolódás és ismeret. Várjuk Önöket.
 

Vay-várkastély

Cím: 4562 Vaja Damjanich u. 75.
Link: vajavar.hu
Telefon szám: +36-44 385-297

Az Alföld egyetlen reneszánkori kastélya, mely 2004. tavaszától régi fényében várja a látogatókat. Magyar Nemzeti Múzeum Vay Ádám Muzeális Gyűjteménye.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner