12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Vésztő
www.veszto.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Karakas Anikó E-mail: polghiv@veszto.hu
 Telefon: +36-66 477-011 Fax: +36-66 477-210
állandó kiállítás,    egyedi ritkaság,    étterem,    horgászat, horgásztó,    múzeum,    szálláshely,    templom

 állandó kiállítás
Kiemelkedő gyűjtőmunka és egyedi tartalma minden látogatónak valódi élményt szerez. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Látogassanak el hozzánk.
 

Sinka István élete és munkássága

Cím: Vésztő, Kossuth u. 33.
Link: www.veszto.hu

A nagyszalontai pásztorcsaládból származó Sinka István sok szállal kötődött Vésztőhöz. Közel tíz évet élt a településen, a falu határában lévő Mágor-pusztán volt számadó juhász (itt készült A fekete bojtár vallomásai című regénye) és innen indult el a hírnév felé. Itt kötött barátságot a közeli Biharugrán élő Szabó Pállal. Az emlékházban művei és személyes tárgyai láthatók.


Metykó Gyula festőművész élete

Cím: Vésztő, Múzeumi kiállítóhely, Kossuth u. 33.
Link: www.veszto.hu

Metykó Gyula 1907-ben született Vésztőn iparos családban, harmadik gyermekként. Művészeti tanulmányait Budapesten kezdte 1928-ban Krivátsy Szűts György szabadiskolájában, majd a kecskeméti művésztelepen folytatta Révész Imre irányítása mellett. 1930-tól 1937-ig a Képzőművészeti Főiskola növendéke volt, ahol később Csók István osztályába járt. Metykó Gyula életművének jelentős részét - 337 művet, festményeket és grafikát - szülőfalujának, Vésztőnek ajándékozta. Ebből az anyagból mutat be válogatást a kiállítóhely, mely a művész munkásságának keresztmetszetét adja.
 egyedi ritkaság
 

Vésztő-Mágor Történelmi Emlékhely

Cím: Vésztő
Link: www.veszto.hu

Vésztőtől 5 km-re nyugatra a Holt-Sebes-Körös bal partján két domb emelkedik - Mágori domb néven ismert a vésztői és környékbeli emberek. Mivel szokatlan az ilyen magasságú - 93,9 méter - földhalom, a néphit nagyon sok mendemondát fűzött hozzá. Beszélték, hogy papok éltek ezen a területen, majd törökről szólt a mese, akik fejedelemlányt bújtattak a titokzatos pincében. A század elején szőlőműveléskor különböző edények, csontok kerültek elő, ami még tovább működtette az emberek fantáziáját. A régészek kutatómunkájának eredményeként sikerült megoldani a titkot, fény derült a halmok történetére.
 étterem
 

Varietas Vendéglő Vésztő

Cím: 5530 Vésztő, Kossuth L. u. 63/a.
Link: varietas-vendeglo.hu
Telefon szám: +36-66 477-231
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Garzó István

A Varietas Vendéglő házias ételekkel, barátságos környezetben és udvarias kiszolgálással várja régi és új vendégeit Vésztőn. MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.
 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Kecskés-zugi holtág (horgászhely) Vésztő

Cím: 5530 Vésztő,
Link: magorihe.uw.hu
Telefon szám: +36-66-477-567
Kapcsolattartó személy: Huszár János

Mágori Horgász Egyesület, érdeklődni csak telefonon keresztül lehet.
 múzeum
 

Csolt-monostor Múzeum, Vésztő-Mágor

Cím: Vésztő, Mágori domb
Link: www.veszto.hu

1980-ban kezdődött a Wenckheim pince kialakítása kiállítás céljára. Az állandó kiállítás - mely a domb történetét mutatja be az újkőkortől a török hódoltság koráig - 1982. augusztus 25-én nyílt meg a műemlékileg konzervált Csolt-monostori romkert avatásával együtt. A Mágori domb régészet és természetvédelem védettség alatt áll. Az őskori lelet évekkel korábbra tervezett helyszín bemutatásának munkálataira csak 1986-ban került sor.
 szálláshely
 

Varietas Vendégház Vésztő

Cím: 5530 Vésztő, Kossuth L. u. 63.
Link: varietas-vendeglo.hu
Telefon szám: +36-66 478-709
Kapcsolattartó személy: Garzó István

Olcsó szállást keres? Várja Önt Vésztőn a Varietas Vendégház, mely közvetlenül a Varietas Vendéglő szomszédságában található. Kultúrált, nyugodt környezetben pihenhet. Igyenes parkolás! Minden szobában kábeltv. Hűtővel, tűzhellyel, mikróval felszerelt konyha várja. Férőhelyek száma: 8. (1 db 4 ágyas, 2db 2 ágyas szoba). MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.
 templom
 

Református templom - Vésztő

Cím: Vésztő, Templom tér
Link: www.veszto.hu

A Békési Egyházmegyében Vésztő városában a református gyülekezet és intézményei Isten dicsőségére igyekeznek élni és szolgálni.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner