12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Vése
www.vese.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: BERTÓK LÁSZLÓ E-mail: vese@vese.hu
 Telefon: +36-85/345-011 Fax: +36-85/345-022
állandó kiállítás,    emlékmű, műemlék, szobor,    erdei túra, tanösvény,    étterem,    falusi turizmus,    híres étterem,    híres személy,    internet,    mulatság, fesztivál,    néprajzi gyűjtemény, tájház,    programok, rendezvények,    sétáló utca, városkép,    szálláshely,    templom

 állandó kiállítás
Kiemelkedő gyűjtőmunka és egyedi tartalma minden látogatónak valódi élményt szerez. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Látogassanak el hozzánk.
 

Kovácsmúzeum - Vése

Telefon szám: +36-85/345-011
Cím: 8721 Vése, Erzsébet u. 2.
Link: www.vese.hu

Vése a múlt században nagy kovácshagyománnyal bírt, a környékhez képest itt többszörös volt a kovácsok száma, így kézenfekvőnek tűnt, hogy e nagy múlltal rendelkező mesterséget éppen itt mutassuk be. Ennek az elképzelésnek adott táptalajt Balázs Sándor kovácsmester hagyatéka, mellyel eredeti anyagokat, szerszámokat tudunk kiállítani a tájegységünkre jellemző környezetben, ezáltal a lehetőség szerinti leghitelesebb képet nyújtva a mesterségről.
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Véssey Mihály emlékoszlop - Vése

Cím: Vése
Link: www.vese.hu

Sokat tett Véséért iskolánk névadója Véssey Mihály is. Ő itt élt a faluban és fontosnak tartotta a község fejlesztését. 1872-ben Véssey Mihály és a niklai Berzsenyi család támogatásával épült újjá az evangélikus templom, amely ma is áll. 1878-ban ugyancsak Véssey Mihály támogatásával és felügyelete alatt épült fel a két tantermes iskola, amely ma a kultúrház. A régi iskolaépületből ekkor lett tanítólakás. Az öregek visszaemlékezése szerint a helybeliek szerették és tisztelték Véssey Mihályt. Tiszteletük jeléül róla nevezték el a mai Rákóczi utcát, s emelték az iskolánk parkjában álló emlékművet.
 falusi turizmus
Hagyomány, egy teljes élet. A falvak nyugodt és barátságos környezetével meríthetünk erőt, és engedjük megpihenni gondolatainkat. Ismerje meg minden tájegység hangulatát!
 

Erzsébet Vendégház - Vése

Cím: 8721 Vése, Erzsébet 4.
Link: www.vese.hu
Telefon szám: +36-85/345 011
Fax szám: +36-85/345 022
Kapcsolattartó személy: Pressing Lászlóné

A Balatontól 46 km-re taláható, önáló vendégház, csendes falusi környezetben, kis tó partján, nagy zöld-területtel, a falut körben erdők övezik. A szálláshely ingyenes szolgáltatásai, amit a szállásár tartalmaz: kerthasználat kerti bútorokkal, bográcsolási, grillezési lehetőség - tűzifa biztosításával (faszenet kérünk vinni). Gyermek játszóhely - homokozó, sportolásra kialakított kertrész, kerti tus használata, borkóstolás.
 híres személy
 

Bertók László költő

Link: www.vese.hu

Vése neves szülötte Bertók László (1935. dec. 6.) költő. Magyar-történelem szakos tanár, egyetemet végzett könyvtáros. Érettségi után Marcaliban dolgozott.1955-ben verseiért, államellenes izgatás vádjával 8 hónapi börtönbüntetésre ítélik. Ezt követően Vésén paraszt. napszámos, 1958-ban könyvelő; 1959-65-ben a Nagyatádi Járási Könytár, 1965-77-ben a Pécsi Tanítóképző Főiskola könyvtárosa, 1977-82 között a Pécsi Városi Könyvtár igazgatója, majd tudományos munkatársa, a Jelenkor belső munkatársa. Munkásságát több díjjal ismerték el: Radnóti díj (1973), József Attila díj (1982), Graves-díj (1989)
 internet
 

Vései Teleház, eMagyarország Pont

Link: www.vese.hu
Telefon szám: +36-85/345-107
Fax szám: +36-85/345-107
Kapcsolattartó személy: Magyar Balázs
Cím: 8721 Vése, Szabadság tér 8.

Vései Teleház internet elérhetőség eMagyarország Pont.
 néprajzi gyűjtemény, tájház
A néprajzi értékek bemutatása, a hagyomány és a múlt üzenetének átadása kiemelt figyelmet kap. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Gyűjteményünk szívesen várja az érdeklődőket és a néprajzkutatókat.
 

Helytörténeti Gyűjtemény - Vése

Link: www.vese.hu
Cím: Vése

Kovácsmúzeum és Helytörténeti Gyűjtemény - Vése
 programok, rendezvények
 

Országos Kovácstalálkozó - Vése
Prospektus letöltés, Prospectus download

Link: www.vese.hu
Cím: 8721 Vése, Erzsébet u.6.
Telefon szám: +36-30/959-1891
Fax szám: +36-85/345 022
Kapcsolattartó személy: Bertók László

Vése a Balatonhoz közel található, csodálatos fekvésű somogyi község, ahol egy műemlék jellegű kovácsműhely látható. Ezen a helyszínen rendezünk meg július 22-én (szombaton) az országos kovácstalálkozót, melynek programja: mesterség bemutató, kiállítás és vásározás, valamint színes kísérő rendezvények. A részletes program az ikonra kattintva olvasható, letölthető.
 sétáló utca, városkép
 

Képek a településről - Vése

Link: www.vese.hu
Cím: 8721 Vése

Vése község Somogy megyében, a Marcali kistérségben.
 templom
 

Evangélikus templom - Vése

Link: www.lutheran.hu
Cím: 8721 Vése, Szabadság tér 6.
Telefon szám: +36-85/345-281
Kapcsolattartó személy: Budai Józsefné képviselő

1872-ben Véssey Mihály és a niklai Berzsenyi család támogatásával épült újjá az evangélikus templom, amely ma is áll.


Római katolikus templom - Vése

Link: www.bohonye.plebania.hu/vesekep.htm
Cím: 8721 Vése, Fő út 29.
Telefon szám: +36-85/345-174
Kapcsolattartó személy: Horváth Ernő

Nevével 1211-ben találkozunk először. 1284-ben Erzsébet királyné a Véssey családnak adományozta. Az 1333-37-es pápai tizedjegyzékben a plébániák között említik. Iskolakápolnája 1940-ben épült. 2000-ben közösségi termet alakí- tanak ki, majd a templomot, majd a templomot belülről szépítik. Kertészfi Ágnes pécsi üvegművész díszüveg ablakát elhelyezik.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner