12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Nagyvázsony
www.nagyvazsony.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Fábry Szabolcs János E-mail: info@nagyvazsony.hu
 Telefon: +36-88-264-011 Fax: +36-88-515-212
vár, várrom

 vár, várrom
Múltat idéző, híres ütközetek emlékei. Valódi építészeti ritkaság, a többszáz éves események azonnal szemünk elé kerülnek. Történelmi bemutatók és hadijátékok szórakoztatják látogatóinkat. Kiváló kikapcsolódás és ismeret. Várjuk Önöket.
 

Vázsonykő, Kinizsi vár - Nagyvázsony

Cím: Nagyvázsony
Link: www.nagyvazsony.hu

         
         
Nagyvázsony szívében álló Vázsonykő, már 1469-től szerepel okiratokon. A várat a szokásoktól eltérően nem dombtetőre, hanem az ó-falu házai közé építette a XIV. század végén a Vázsonyi nemzetség. A Vázsonyi család kihalása után a várat Mátyás király Kinizsi Pálnak ajándékozta, aki az 1480-es években védőfalakkal, palotaszárnnyal, kápolnával és barbakánszerű kapuvédővel erősítette meg. A hadvezér vörös márvány sírlapja a várkápolnában található, a várat pedig felesége, Magyar Benigna örökölte.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner