12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Vászoly
www.vaszoly.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Rózsahegyi Tibor László E-mail: vaszoly@canet.hu
 Telefon: +36-87-545-007 Fax: +36-87-445-053
emlékmű, műemlék, szobor,    erdei túra, tanösvény,    falusi turizmus,    fazekasság,    forrás,    galéria,    Ifjúsági szállás, tábor,    mulatság, fesztivál,    múzeum,    programok, rendezvények,    sétáló utca, városkép,    templom

 falusi turizmus
Hagyomány, egy teljes élet. A falvak nyugodt és barátságos környezetével meríthetünk erőt, és engedjük megpihenni gondolatainkat. Ismerje meg minden tájegység hangulatát!
 

Tamás Bátya Gunyhója - Vászoly

Telefon szám: +36 30 185 0415
Cím: Vászoly
Link: www.beretvas.hu/gunyho

A Gunyhó Balaton felvidéken Vászoly község melletti, természetvédelem alatt álló, erdőkkel, patakokkal ölelt csodálatos völgyben fekszik. Az érintetlen természet ölelésében található a két különálló, többszobás vendégház: az eredeti malomépület (a hozzá tartozó malomkerékkel) és a molnárház.
 fazekasság
Egyedi népművészeti edények és dísztárgyak forma és művészeti gazdagságával várjuk. Ősi fazekastechnikákat és díszítményeket láthat. Termékeinket nemcsak lakásdísznek vásárolhatja, hanem a hétköznapokban is használhatja.
 

Fazekasház - Béresiné Kézdy Éva fazekasmester

Telefon szám: +36-87-445-232
Cím: 8245 Vászoly, Kossuth utca 4

Béresiné Kézdy Éva fazekasmester népi iparművész
 galéria
Kiállítóterem, tárlat ahol a magyar és külföldi képzőművészek alkotásait, képeit, műgyűjteményeit lehet megtekinteni és megvásárolni.
 

Vászolyi Galéria

Cím: 8245 Vászoly, András utca 28.

A Vászolyi Galéria (csak a Vászolyi Nyár program alatt tart nyitva)
 Ifjúsági szállás, tábor
 

Gádor Tábor - gyermek és ifjúsági szállás Vászoly*

Cím: 8245 Vászoly, András u. 27.
Telefon szám: +36 30 491 28 14
Link: www.gadortabor.hu

A Gádor tábor csendes, jó levegőjű, természetközeli környezetben kínál 32 fős csoportos szállást, a Balatontól mindössze 5 km-re. Osztálykirándulások, erdei iskolák, nyári táborok, baráti összejövetelek, családi találkozók részére. Látogassanak el a Gádor táborba, és tegyék felejthetetlenné együttlétük örömét! Szeretettel várunk minden csoportot!
 programok, rendezvények
 

Vászolyi Nyár

Cím: Vászoly
Link: www.vaszoly.hu

 
A Vászoly Fennmaradásáért Közalapítvány megalakulása (1993) óta minden évben megrendezi a „Vászolyi Nyár” kulturális programsorozatot. A Forrás-tó víziszínpadán és a község római katolikus templomában nyaranként komolyzenei hangversenyek, népzenei koncertek hallhatók jeles művészek és együttesek közreműködésével. Színvonalban nem maradnak el a Vászolyi Galéria kiállításai, melyeken évről-évre neves népművészek, festők, szobrászok, fotóművészek, különleges tárgyak gyűjtői mutatják be alkotásaikat, gyűjteményeiket. A kulturális hetek rendezvényei – melyekre a belépés díjtalan – egyre ismertebbek és látogatottabbak a környék lakói és nyaralói körében. A sok színvonalas esemény, a vászolyi emberek szívélyessége, vendégszeretete távolabbi vidékekről is idevonzza a közönséget.
 sétáló utca, városkép
 

Vászoly település

Cím: Vászoly
Link: www.vaszoly.hu

A történelmi nevet viselő kis falu Vászoly a Balaton-felvidéken, egy völgyben fekszik, 10 perces autóútra a Balatontól. A 220 lakosú település Balatonfüredtől 15, Aszófőtől 10, Balatonudvaritól 5 kilométerre fekszik. Nevét valószínűleg az Árpád-házi Vazul herceg nevéből szármázik. A török pusztítás után, 1689-ben telepítették be újra környékbeli, főleg szőlőműveléssel foglalkozó magyarokkal. Árpádkori templomának romjai még mindig láthatók a temető mellett. A falu római kori emlékeit a Helytörténeti Múzeum őrzi. Már akkoriban is ismerték és termelték a szőlőt a mai Vászoly-Öreghegy területén. A község felett található római katolikus templomot 1803-ban építették klasszicista stílusban.
 templom
 

Római katolikus templom - Vászoly

Cím: 8245 Vászoly, Kossuth Lajos u. 19.
Link: vamosplebania.hu
Telefon szám: +36-88 509-440

Vászoly római katolikus temploma 1803-ban klasszicista stílusban épült.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner