12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Városlőd
www.varoslod.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Schell Tamás E-mail: varoslod@infornax.hu
 Telefon: 0036-88 240-003 Fax: 0036-88 240-003
emlékmű, műemlék, szobor,    erdei túra, tanösvény,    falusi turizmus,    forrás,    hangverseny,    horgászat, horgásztó,    imaház, kápolna,    kastély, kúria,    kemping,    kerámia,    kézműipar,    kézműves tábor,    lovaglás,    mulatság, fesztivál,    múzeum,    néptánc, népdal,    régiség, antikvitás,    szálláshely,    templom,    vadászat,    vár, várrom

 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Mesterségek fája - Városlőd

Cím: Városlőd, Templomtér

A templomkertben a Mesterségek Fája áll, rajta a faluban működő mesteremberek zászlóival.


Hősök emlékműve - Városlőd

Cím: Városlőd

Az 1938-ban állított Hősök emlékműve a karthauzi kolostor faragott köveiből készült. Az emlékmű déli oldalán 32 név felett a következő felirat olvasható: "Anyánk, árváink, édes asszonyunk! Ne sírjatok! Hisz mi csak szunnyadunk. Mi örökké élünk a Fűben, Fában, Magyar rögökben s magyar napsugárban." Az Északi oldalon 32 név felett a következő felirat áll: "Für das Vaterland gaben wir das heiligste Gut. Im Becher des Todes unser Heldenblut. Halte inkehr, wer immer diesem Denkmal sich naht. Denn hier ruht die Heimat! Sei auch du ein Mann der Tat!" (A hazáért adtuk legszentebb kincsünket, a halál serlegébe hősi vérünket. Szálljon magába mindenki, aki ez emlékműhöz közelít. Mert itt nyugszik a haza. Légy te is a cselekvés embere!)


Napórás ház

Cím: Városlőd, Béke utca 1.

A Mihalik Istvánné Béke utca 1. számú háza homlokzatán községünk egyedülálló ékességeként egy napóra található. A napórát még a korábbi tulajdonos (Karácsony Józsefné) ükapja, Gantner János készítette közvetlen az 1848-as szabadságharc után, amikor a házat megvette. A napóra eredetileg a perceket is mutatta, de a ház egyik renoválása során a szerkezet megsérült, ennek folytán csak az órákat mutatja. A napórás ház előtt egy 1808-ból származó kereszt áll.
 erdei túra, tanösvény
Kijelölt túraútvonalak, pontos látnivaló térképek, figyelmes és ötletes pihenők várják a barangolni vágyókat. Túravezetők segíthetik kikapcsolódásukat.
 

Iglauer Park-Városlőd Villa Kht.

Cím: Fenyves u.10-11
Telefon szám: +36/88/240-021
Fax szám: +36/88/240-021
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Krein Péter
Link: www.iglauerpark.hu

A településen több túraútvonalat alakított ki a Természetjárók klubja. Minden túraútvonal az Iglauer parktól indul és útjelzésekkel ellátott. A gyaloglást, természetet kedvelők 5, 10, 20 kilométer hosszú utakon sétálhatnak a erdőben, réteken és így juthatnak el Városlőd talán legszebb részeire. A hozzánk látogatót megérinti a vadregényes táj hangulata,nálunk a természet a hangadó!
 falusi turizmus
Hagyomány, egy teljes élet. A falvak nyugodt és barátságos környezetével meríthetünk erőt, és engedjük megpihenni gondolatainkat. Ismerje meg minden tájegység hangulatát!
 

Iglauer Park - falusi turizmus

Cím: 8445 Városlőd, Fenyves u.10-11
Telefon szám: 0036-88-240-021
Fax szám: 0036-88-240-021
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Krein Péter
Link: www.iglauerpark.hu

Az északi és déli-bakony találkozásánál Veszprémtől 20 km-re a 8-as főút mentén fekvő Városlődön egy arborétumszerű park hatalmas fáinak árnyékában várja vendégeit egész évben az Iglauer parkszálló. A sátras kirándulótól a hotelt kedvelő turistáig minden vendég számára igényének és pénztárcájának megfelelő szálláshelyet nyújt.
 hangverseny
Neves hazai és vendégművészek csodálatos hangulatot varázsolnak elénk. Kérje programfüzetünket!
 

Városlődi Vegyeskar

Cím: Városlőd, Pápai u. 9.
Telefon szám: 0036-88-240-550
Kapcsolattartó személy: Freund Vendelné

A 250 évvel ezelőtt Magyarországra bevándorolt németek a szorgalmukon kívül a zene és az éneklés szeretetét is magukkal hozták. A II. világháború után az énekesek hosszú hallgatásra voltak ítélve. Az éneklés szeretete mégis diadalmaskodott. Tóvári Lajos iskolaigazgató vezetésével a Vegyeskar 1965.november 9-én újjáalakult.
 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Horgásztó - Városlőd

Cím: Városlőd, Kálvária-völgyi sétány
Telefon szám: +36-88 240-003

A község külterületén, varázslatos környezetben található a település egyik ékessége, a Horgásztó. Érdemes körüljárni a tavat, megpihenni a padokon, esetleg szalonnát sütni vagy bográcsban ételt készíteni az erre kijelölt helyeken. Érdeklődés: Városlődi Horgász Egyesület.
 imaház, kápolna
 

Kálvária kápolna - Városlőd

Cím: Városlőd,

A kálvária kápolna 6 stációval együtt 1859-ben épült fel. A további 8 fülke egyes családok adományaiból készült. Érdekesége a kálváriának, hogy a domb aljában is áll külön egy fülke, benne az utolsó vacsorát ábrázoló képpel. A képeket Kukurelli bádogra festette. Frey Mátyás plébános 1971-1972-ben mind a 15 stáció festményeit a Farkas Tibor által készített időálló domborművekkel cseréltette ki. A stációk és a kálváriakápolna műemlékjellegű épületként vannak nyilvántartva.
 kemping
Felkészült terület, kiépített komfort, és kellemes környezet várja a kempingezők széles táborát.
 

Iglauer Park - kemping

Cím: Városlőd, Fenyves u.10-11
Telefon szám: +36/88-240-021
Fax szám: +36/88-240-021
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Krein Péter
Link: www.iglauerpark.hu

Veszprémtől 20 kilométerre egy arborétum szerű park hatalmas fáinak árnyékában várjuk vendégeinket egész évben.Szállónk a sátras kirándulótól a hotelt kedvelő turistáig, minden vendég számára megfelelő szálláshelyet nyújt.A hozzánk látogatót megérinti a vadregényes táj hangulata,nálunk a természet a hangadó!
 kerámia
Hagyományos és egyedi technikákkal készült formák, stílus és hangulat. Kisplasztikák, tárgyak és finomkerámiák várják a gyűjtőket. Tekintsenek be műhelyünkbe!
 

Városlődi kerámia

Cím: 8445 Városlőd, Kossuth u. 21
Telefon szám: 0036-88-240-220
Fax szám: 0036-88-240-220

A Városlődön készített kerámiák országos hírűek. Városlőd gazdasági életének fellendülését nagyban segítette a néhány évtized alatt országos hírnévre szert tett majolikagyár. A dísz- és használati kerámia tárgyakat gyártó és forgalmazó. Városlődi Keramika Kft. nagy szerepet játszik a település gazdasági életében.
 kézműipar
Neves iparművészek és népi iparművészek összeállításai, valódi ritkaságok, igazi tehetségek munkái példázzák a magyar remekek színes palettáját. Gyönyörű látnivalók és kiemelt értékek tárháza várja Önöket.
 

Kerámia Városlőd Kft.
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: 8445 Városlőd, Kossuth u. 21
Telefon szám: 0036-88-240-220
Fax szám: 0036-88-240-220

1991-ben a Keramika Városlőd Kft elsősorban a célból lett alapítva, hogy a híres, népies „Városlődi kerámiát”, a község kerámia tradícióját újraélessze. A cég jelenleg 10 alkalmazottal működik. Gyártunk dísz- és használati kerámiát, étkészleteket. Festőinket még egy a régi gyárban alkalmazott kerámiafestő, Pilcz József, tanította be a városlődi virágok festésére. Többek között a híres „városlődi duplarózsa”, a „tulipános” a „búzavirágos”, valamint a „paradicsommadaras” minta. Nem csak a régi dekorok, hanem a régi formák újraélesztése is feladatunk.
 kézműves tábor
Kipróbálhatja és elsajátíthatja a magyar kézműves mesterség technikáit, és ha már megismerte a fortélyait is készítse el első saját alkotását. Képzett mesterek fogják segíteni önöket, gyermekeiket.
 

Iglauer Park - kézműves tábor Városlőd

Cím: Városlőd, Fenyves u.10-11
Telefon szám: +36/88-240-021
Fax szám: +36/88-240-021
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Krein Péter
Link: www.iglauerpark.hu

Az Iglauer Park iskolai csoportok szíves figyelmébe ajánljuk saját szervezésű (német) nemzetiségi, kézműves, erdei iskolai és sport programjainkat.
 lovaglás
Festői környezetben, egyedülállóan szép területek várják a lovaglás szerelmeseit. Figyelmes kiszolgálás és kiváló lovarda várja Önöket.
 

Hölgykő Vára Lovas Egyesület

Cím: 8445 Városlőd, Hölgykő u. 29.
Telefon szám: 0036-70- 563-7725
Kapcsolattartó személy: Cseh Andrea

Gyermek és felnőtt lovas oktatás kezdőtől (hobby) a versenyszintig, póni és nagy lovakkal. Csikóbelovaglással, bértartással, és versenyszervezéssel is foglalkozik az egyesület. Az oktatást szakképzett lovas edző végzi. A foglalkozások a hét minden napján igény szerint. A nyári szünetben lovas táborokat is szerveznek.
 múzeum
 

Néprajzi gyűjtemény - falumúzeum

Cím: Városlőd, Kossuth u. 157-158.

Városlődi Német Nemzetiségi Tájház Jellegzetes bakonyi stílusban épült parasztház. A ház utolsó lakói Noé Keresztély és neje voltak. A konyhában és az egyik szobában néprajzi, a másik szobában német népviseleti kiállítás látható. Az épület másik lakásában egy helytörténeti és egy iskolatörténeti kiállítás kapott helyet.


Helytörténeti gyűjtemény - falumúzeum

Cím: Városlőd, Kossuth u. 157-158.

Helytörténeti gyűjtemény Városlőd.
 régiség, antikvitás
Teljes gyűjtemények és egyedi ritkaságok.
 

Falumúzeum - Városlőd

Cím: Városlőd, Kossuth u. 157-158.
Link: www.varoslod.hu

A Falumúzeum (tájház) műemlék jellegű épületében néprajzi, népviseleti és helytörténeti kiállítás várja a látogatókat.
 szálláshely
 

Iglauer Park szálláshely - Városlőd

Cím: Városlőd, Fenyves u.10-11
Link: www.iglauerpark.hu
Telefon szám: 0036-36-88-240-021
Fax szám: 0036-36-88-240-021
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Krein Péter

Veszprémtől 20 kilométerre egy arborétum szerű park hatalmas fáinak árnyékában várjuk vendégeinket egész évben.Szállónk a sátras kirándulótól a hotelt kedvelő turistáig, minden vendég számára megfelelő szálláshelyet nyújt.A hozzánk látogatót megérinti a vadregényes táj hangulata,nálunk a természet a hangadó!
 templom
 

Római katolikus templom - Városlőd

Cím: Városlőd,

A templomot Padányi Bíró Márton 1747 és 1750 között építtette. A templom a karthauzi kolostor romjaira épült a lakossági építkezések után még megmaradt faragott kövek felhasználásával.
 vár, várrom
Múltat idéző, híres ütközetek emlékei. Valódi építészeti ritkaság, a többszáz éves események azonnal szemünk elé kerülnek. Történelmi bemutatók és hadijátékok szórakoztatják látogatóinkat. Kiváló kikapcsolódás és ismeret. Várjuk Önöket.
 

Hölgykő - Városlőd

Cím: Városlőd, külterület
Link: www.varoslod.hu

Kiugró, magas sziklán egy 4x4 méteres keresztmetszetű és 4-5 méter mély, terméskőbe vájt mélyedés - amely az évszázadok alatt feltöltődött -minden, amit az egykori várból még látni lehet. Okleveles feljegyzések szerint ezen a helyen állt Hölgykő vára, melyet valószinűleg Csák Péter bán építtetett, aki 1270 -ben kapta meg ezt a környéket. Tévesen "Mátyás barlang"-nak vagy Mátyás kastély"-nak is mondják néha. Az igazságnak Mátyás királyhoz csak annyi köze van, hogy nagy királyunk járt ezen a környéken, többször vadászott az itteni erdőkben, hisz az királyi vadászterület volt, és okleveles feljegyzések is vannak arról, hogy Mátyás király Beatrix királynéval és annak kíséretével együtt több napon át vendége volt a lövöldi fényes kolostornak.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner