12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Várda
www.varda.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: VARGA ANDRÁS E-mail: info@varda.hu
 Telefon: +36-82-589-008 Fax: +36-82-589-008
híres személy,    múzeum,    sétáló utca, városkép,    templom

 híres személy
 

Szász Endre - Festőművész (1926 - 2003)

Cím: 7442 Várda
Link: szaszendre.com

Szász Endre - Festőművész. ( Csíkszereda, 1926. január 7. - Várda, 2003. augusztus 18. ) Szász Endre festőművész diákéveit a székelyföldi szülővárosában Csíkszeredán töltötte, majd a Budapesti Képzőművészeti Főiskola hallgatója volt. 1951 és 1960 között mintegy 600 könyvet illusztrált, a következő tíz évben pedig szinte csak festményeket készített. Ekkor hagyta el Magyarországot, s húsz évig Torontóban, valamint Los Angelesben élt. Ekkor tovább növelte a már megszerzett világhírnevét. Életének utolsó másfél évtizede kötődik Várdához. Itt vásárolta meg a romos kúriát, amelyet átalakított és felújított.
 múzeum
 

Szász Endre Kastélymúzeum - Várda
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: 7442 Várda, Fő utca 97.
Link: szaszendre.com
Telefon szám: +36-30 959-6979
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Szászné Hajdu Katalin

A Szász Endre Kastélymúzeum Somogy megyében, Várdán található. Szász Endre egykori lakhelyén özvegye, Szászné Hajdu Katalin jóvoltából és a Szász Endre Életművét Gondozó Közhasznú Egyesület munkatársainak közreműködésével tekinthető meg a művész hagyatéka. Születésének 90. évfordulója alkalmából idén a tárlatvezetést ajándékba adjuk a kirándulók számára.Az életművön kívül, az eredeti állapotokat őrző antik műtárgy gyűjtemény darabjaival berendezett kastély, a hozzá tartozó 6 hektáros arborétum jellegű park, ősfákkal, valamint a hajdani műterem is rendkívüli élményekkel gazdagíthatja a kastélymúzeumba ellátogatókat. További részletes információ az (i) ikonra kattintva olvasható.
 sétáló utca, városkép
 

Várda település

Cím: 7442 Várda
Link: www.varda.hu

Várda község Somogy megyében, Kaposvártól északra fekszik ez az alig félezres lélekszámú zsáktelepülés. Várda a Kaposvárt Fonyóddal összekötő úton érhető el. Közvetlenül az országút mentén fekszik az újtelep, onnan egy kilométerre pedig a régi településrész, s a kettőt egy szilárd burkolatú út köti össze.
 templom
 

Református templom - Várda

Cím: 7442 Várda, Fő utca 85.
Link: www.varda.hu

A Várda utcaképbe illeszkedő református templom védendő építészeti és településtörténeti érték.


Római katolikus templom Várda

Cím: 7442 Várda, Fő utca 94
Link: www.varda.hu
Telefon szám: +36-82 485-258

Várda római katolikus temploma az 1880 körül épült Szt. László kápolna és később a hozzáépített harangtorony védendő építészeti és településtörténeti érték. A kápolna előtt álló "Így szerette Isten a világot, Isten dicsőségére állíttatta Várda község római katolikus hívei 1926" feliratú kereszt a korpusszal védendő művi érték. 2001-ben felújították a szép helyi templomot.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner