12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Váraszó
www.varaszo.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Vincze Ferenc E-mail: hivatal@varaszo.hu
 Telefon: +36-36/572-011 Fax: +36-36/572-011
egyházművészet,    emlékmű, műemlék, szobor,    falusi turizmus,    horgászat, horgásztó,    templom

 falusi turizmus
Hagyomány, egy teljes élet. A falvak nyugodt és barátságos környezetével meríthetünk erőt, és engedjük megpihenni gondolatainkat. Ismerje meg minden tájegység hangulatát!
 

Váraszói Erdei Vendégházak

Cím: Váraszó

Váraszó a kapuja a Hosszú-völgynek, melyen keresztül aszfaltozott úton juthatunk el a Forrás tóhoz. Közvetlenül a tó partján épült a hangulatos, akár "mézeskalácsháznak" is beillő Forrás ház.


Őrhegyi Vendégház Váraszó

Cím: 3254 Váraszó Szabadság u. 24.
Telefon szám: +36-36 369-699

1940-ben épült, tornácos palóc ház, fenyőerdő aljában, szép panorámával. Horgászás, lovaglás, kocsizás, gyalogtúra, biciklizés, gyógyfürdő, jó levegő, pihenés. Minden szobához fürdőszoba, WC. Jól felszerelt, közös konyha, nappali-étkező, nagy terasz- tornác. Borospince-borozó. Kivánságra relaxációs testmasszőr a helyszínen. 6 fő felett félpanziós ellátás.
 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Forrás tó - Váraszó

Cím: Váraszó, külterület
Telefon szám: +36-36-568-056

A váraszói Hosszú völgyben több iható vizû forrás akad. Ezek táplálják a hosszúvölgyi patakot, melynek elgátolásával három, hegyekkel szegélyezett tavat hoztak létre.
 templom
 

Római katolikus templom - Váraszó

Cím: Váraszó
Link: www.varaszo.hu

A falu közepén, a pataktól balra lévő dombon található „kétsejtű templom”,félkörös záródású szentéllyel, déli bejárattal, különálló fa haranglábbal, cínterem fallal körülvéve”. Stíluskritikai alapon 1200 tájára tehető a templom építése. 1912-ben bezárták a keletkezett repedések miatt, ettől kezdve használaton kívül áll. A romos állapotban lévő templom feltárását az Országos Műemlékvédelmi Felügyelőség megkezdte, és 1963-ban fel is újította. A templom állapota 1996-ra ismét megromlott. 1998-ban a község önkormányzata és egyháztanácsa közösen pályázatot nyújtott be. A pályázat kedvező elbírálása után a falu ismét összefogott és adományok, valamint társadalmi munkák segítségével újra élővé, működővé tettük községünk ékszerét, az Árpád-kori templomunkat.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner