12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Váchartyán
www.vachartyan.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Koblász Sándor E-mail:
 Telefon: +36-27 366 126 Fax: +36-27 366 126
emlékmű, műemlék, szobor,    imaház, kápolna,    sétáló utca, városkép,    templom,    vár, várrom

 templom
 

Római katolikus templom - Váchartyán

Cím: Váchartyán
Link: www.vachartyan.hu

Váchartyán közepén álló Szent István király tiszteletére szentelt római katolikus templom a 13. században épült román stílusban. Első harangját 1696-ban öntötték. Mai formáját részben a középkori alapok felhasználásával, az 1787-ben történt barokk átépítéssel és bővítéssel kapta. Ekkor épült a féltetős sekrestye is. A torony a mai formáját az 1992-ben végezett felújításkor nyerte el, amikor a gerendázatot kicserélték és a magasságát két méterrel megemelték.


Református templom - Váchartyán

Cím: Váchartyán
Link: www.vachartyan.hu

Református templom - Váchartyán. Az egyhajós copf stílusú református templom a község második legrégebbi műemléke. 1785-ben épült, akkor még torony nélkül az udvarra néző bejárattal. A homlokzat előtti torony és a fő útra néző bejárat csak tíz évvel később készült el. 1901-ben jelentős felújításokra került sor. A bejárat elé ekkor épült az oszlopos porticus. Jellegzetessége a téglából épült, padozaton álló szószék, klasszicista hangvetőjét csillag díszíti. Orgonája az országban a legrégebbi darab, 1885-ben újították fel. Az egyház műemlékei közé tartozik az 1600-as évekből származó Úrasztal és egy úrvacsora kehely.
 vár, várrom
Múltat idéző, híres ütközetek emlékei. Valódi építészeti ritkaság, a többszáz éves események azonnal szemünk elé kerülnek. Történelmi bemutatók és hadijátékok szórakoztatják látogatóinkat. Kiváló kikapcsolódás és ismeret. Várjuk Önöket.
 

Hartyáni földvár maradványai

Cím: Váchartyán
Link: www.vachartyan.hu

 
A község határában, az Aszód felé vezető főút mellett a Várhegy nevű dombon ismeretlen körülmények között keletkezett kisméretű vár vagy őrtorony alaktalan maradványai láthatók.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner