12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Vác
www.vac.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Matkovich Ilona E-mail: vac@tourinform.hu
 Telefon: 0036-27 315-033 Fax: 0036-27 315-537
állandó kiállítás,    emlékmű, műemlék, szobor,    hajókirándulás, komp,    híres étterem,    horgászat, horgásztó,    imaház, kápolna,    kastély, kúria,    múzeum,    sétáló utca, városkép,    szálláshely,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    templom,    uszoda, strand,    utazási irodák, turistainformáció,    vadászat,    vár, várrom,    zsinagóga

 állandó kiállítás
Kiemelkedő gyűjtőmunka és egyedi tartalma minden látogatónak valódi élményt szerez. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Látogassanak el hozzánk.
 

Memento Mori - Kriptaleletek a Fehérek templomából

Telefon szám: +36-27-500-750
Cím: Vác, Március 15. tér (Fõtér) 19. sz.
Link: www.muzeum.vac.hu

Memento Mori - Kriptaleletek a Fehérek templomából a címe egy rendkívül érdekes és izgalmas kiállításnak, mely a váci Tragor Ignác Múzeum kőpincéjében tekinthető meg. A kiállítás bemutatja az 1700-as évek kriptás temetkezésének módját, 3 természetes módon mumifikálódott testtel.
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Honvédemlékmű - Vác

Cím: Vác, Budapest felé vezető út
Link: www.vac.hu

A Honvédemlékmű (Derecske-dűlő) 1868-ban épült, hazánkban elsőként, közvetlenül a kiegyezést követő évben. Az 1848-49. évi szabadságharc csatáiban elesett áldozatoknak állít emléket.


A Gombás-patak kőhídja - Vác

Cím: Vác, Diadal tér
Link: www.vac.hu

A Gombás-patak hídja (Diadal tér) országosan egyedülálló műemlékünk, az egyetlen ma is álló barokk kőhíd hazánkban. 1753-1757 között Althann Mihály Károly püspök megbízására készült, különlegességét jelentő szobrait jórészt Bechert József készítette.


Szentháromság oszlop - Vác

Cím: Vác, Szentháromság tér
Link: www.vac.hu

A Szentháromság oszlop - a Piarista templommal szemben - 1750-1755 között készült. A homokkő szoborcsoportot az 1740-41-es pestisjárvány megszűntéért hálából állították a túlélők. A kompozícióban elsősorban a pestistől védő szentek szobrait helyezték el. Az oszlopon a korabeli megosztottságnak megfelelően Püspök-Vác és Káptalan-Vác Madonnás címere is látható. Egyike a legrangosabb váci műemlékeknek.


Városháza - Vác

Cím: Vác, Március 15-e tér 11.
Link: www.vac.hu

A Városháza a világi barokk legjelentősebb váci emléke. Egy 1680-ból származó térkép szerint ezen a helyen török fürdő állt, de az 1718. évi telekkönyv már városházát jelöl. A mai épületet az 1730-as évek közepén kezdték kialakítani, de csak Mária Terézia 1764-es látogatására készült el teljesen. A homlokzaton Jusztíciának, az igazság istenasszonyának szobra látható, tőle jobbra és balra egy-egy fekvő nőalak az ország- és az építést támogató püspök, Migazzi Kristóf címerét tartja.


Kőkapu - Vác

Cím: Vác, Köztársaság út
Link: www.vac.hu

A Kőkapu az országban egyedülálló műemlék. A későbarokk-klasszicizáló diadalívet Migazzi püspök építtette Canevale Franciaországban tanult bécsi udvari építész tervei szerint Mária Terézia fogadására az akkori "Püspök-Vác" határában.


Nepomuki Szent János szobor - Vác

Cím: Vác, Ady Endre sétány

Nepomuki Szent János szobor - Vác
 hajókirándulás, komp
Romantikus pillanatok a gyönyörű környezetben. Hangulatos program pároknak és családok számára. Komp közlekedés.
 

Hajókikötő Vác

Cím: Vác, Duna-part

Hajókikötő Vác


Komp Vác - Tahitótfalu

Cím: Vác-Tahitótfalu
Telefon szám: +36-26 386-560
Link: www.vaconline.hu/komp-menetrend.html

Menetrend szerint a váci oldalról reggel 6 órától 20.20 óráig közlekedik a komp (200 tonna) óránként, Tahitótfaluról pedig reggel 5 óra 40 perctől 20 óra 15 percig, viszont a megadott idő-intervallumokon belül 7 és 18 óra között nem óránként, hanem félóránként szállítják a járműveket.
 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Václigeti Hétkápolnai-tavak - Vác

Cím: Vác
Telefon szám: +36-27 306-507

 
A Václigeti Hétkápolnai-tavak teülete 1,2 ha. Kezelő Váci Duna HE.
 imaház, kápolna
 

Hétkápolna - Vác

Cím: Vác, Derecske-dűlő 2.
Link: www.vac.hu

A Hétkápolna műemlék együttese 1815 óta búcsújáróhely, melynek Mária napi főbúcsúján minden évben ezrek gyűlnek össze Szűz Mária tiszteltére. A középkorban is már csodatévőként tisztelt forrásnál álló kis templomot az 1710-es években építették, később többször megnagyobbították, 1780-ban szentelték fel mai formájában. A főoltárra emelt csodatévő képe a máriavölgyi kegyszobor másolata. A Szűz Mária hét fájdalmát és hét örömét jelképező hét kis képoszlop, kápolna is máriavölgyi mintára készült 1731-ben, s ez lett a hely névadója.


Rókus-kápolna - Vác

Cím: Vác, Galcsek utca
Link: www.vac.hu

A Rókus kápolna környezetében valaha temető volt, ahol az 1740. évi pestisjárvány áldozatai is nyugodtak. A járvány elmúltával jórészt közadakozásból építették a pestistől védő Szent Rókus tiszteletére a karéjos alaprajzú kápolnát.
 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Volt Püspöki palota - Vác

Cím: Vác, Migazzi tér 1.
Link: www.vac.hu

A volt püspöki palota két középkori kanonokház egybeépítésével alakult ki, s a török kiűzése után püspöki palotaként működött. 1741-ben felújították, az udvar felé bővítették. Itt lakott Migazzi püspök vendégeként Mária Terézia a családjával 1764-ben. Miután a püspök új palotába költözött, ez az épület tanintézetként élt tovább, később az angolkisasszonyok zárdája nyert benne elhelyezést, majd katonai célokra használták. 1802-ben Cházár András itt alapította meg az ország első siketnéma intézetét, és a ház azóta is ezt a célt szolgálja.
 múzeum
 

Vác évszázadai kiállítás

Cím: Vác, Káptalan utca 16.
Link: www.muzeum.vac.hu
Telefon szám: +36-27/313-463

1993 nyarától az épület földszinti termeiben "Vác évszázadai" címmel időszaki várostörténeti kiállítás tekinthető meg. A város történetének jelentős csomópontjait, kiemelkedő eseményeket elénk táró kiállítás az őskortól a XIX. század végéig tartó időszakot öleli föl.


Tragor Ignác Múzeum - Vác

Cím: 2600 Vác, Zrínyi u. 41/A.
Telefon szám: +36-27/500-750
Fax szám: +36-27/500-758

A megyei múzeum igazgatósága által a váci Tragor Ignác Múzeum besorolása területi múzeum formájában megmarad, gyűjtőterülete lényegesen megnő.


Görög Templom Kiállítóhely - Vác

Cím: Vác, Március 15. tér 19. vagy Katona Lajos u. 6.
Link: www.muzeum.vac.hu

A műemlék jellegű barokk templomot 1792-ben építette fel saját telkén a helyi ortodox közösség egyik tehetős kereskedő tagja. A váci ortodoxok száma a 19. század végére megcsappant, nagy részük elmagyarosodott, ill. áttért. Az épület 1963-ig volt az egyház tulajdonában. Ezt követően átalakították, s ma képzőművészeti, néprajzi és történeti időszaki kiállítások otthona. Myitva tartás: keddtől vasárnapig 10 - 18 óráig.


Hincz Gyula Gyűjtemény - Vác

Cím: Vác, Káptalan utca 16.
Link: www.muzeum.vac.hu
Telefon szám: +36-27/313-463

Hincz Gyula (1904 - 1986) festő és grafikusművész. A Hincz Gyűjtemény 1983-ban, még a művész életében nyílt meg a Káptalan ucai épüleben. 1993-ban, a földszinten lévő helytörténeti kiállítás rendezésekor nyílt mód az életmű áttekintésére és újrarendezésére. Ekkor - a háború előtt készült közel harminc kép restauráltatása után -, Hincz egy kevésbé ismert arcát mutathatták meg a nagyközönségnek.


Középkori Pince - Vác

Cím: Vác, Széchenyi utca 3.
Link: www.muzeum.vac.hu
Telefon szám: +36-27-500-750

A Széchenyi utca belvárosi szakaszának építkezéseit megelőző leletmentések során épségben került elő egy XV. század második felében épült, 4,5x4,5 m alapterületű dongaboltozatos pince. A pince helyreállítása és a kiállítás céljaira felhasználhatóvá tétele után 1990-ben nyílt meg itt új állandó kiállítás, melyben az egymás feletti rétegekből származó kerámia-, fém- és üvegtárgyak a város ezen részének több évszázadon átívelő történetét reprezentálják, az 1200-as évektől a 19. századig.


Memento Mori Vác

Cím: Vác, Március 15. tér 19
Link: www.tourinformvac.hu
Telefon szám: +36-27/313-463

Kriptaleletek a váci Fehérek templomából A város főterén álló, egykori domonkos templom kriptája a polgárság és a papság temetkezőhelyeként 1731-1808 között működött, majd később feledésbe merült. A templom felújítási munkálatai során került elő a kripta lejárata 1994-ben. A különleges klimatikus körülmények között természetes módon mumifikálódtak a tetemek, meglepő épségben maradtak meg a koporsók, viseletek, temetkezési kellékek. Kiállításunk a téli időszakban csak előzetes bejelentkezéssel látogatható.
 sétáló utca, városkép
 

Nagypréposti Palota - Vác

Cím: Vác, Március 15. tér 4.
Link: www.vac.hu

A Nagypréposti palotát a XVIII. század közepén Würth Ferenc nagyprépost építtette. Ebben a házban lakott később a mindenkori nagyprépost, a káptalan feje, a püspök tanácsadója. A kőkeretes kapu felett kovácsoltvas erkély látható, a háromszögű oromzat szobrokkal és vázákkal díszített. Az igényesen felújított épületben kapott helyet a Váci Egyházmegyei Gyűjtemény.
 szálláshely
 

Csillag Panzió és Drink Bár - Vác

Cím: 2600 Vác, Balassagyarmati út 8.
Link: www.facebook.com/csillag.panzio.vac
Telefon szám: 0036-27-316-421
Fax szám: 0036-27-503 845
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

A Dunakanyar egyik legszebb és legrégebbi városában Vácott található a Csillag Panzió és Drink Bár.


Fónagy és Walter Vendég- és Borház - Vác

Cím: 2600 Vác, Budapesti főút 36.
Link: www.fonagy.hu
Telefon szám: +36-27-310-682
Fax szám: +36-27-310-682

A Fónagy és Walter Vendég- és Borházat az év minden szakában sokan felkeresik, hiszen a strand, a Duna-korzó, a tenisz- center, a Püspökség, a Belváros, a kerékpárút mind a vendégé. Vendégeinket családias környezetben, előzékeny kiszolgálással várjuk. Kényelmes apartmanjainak 12 fő részére biztosítanak nyugodt zavartalan pihenést, kikapcsolódást.


Vörös Sipka Hotel *** - Vác

Cím: 2600 Vác, Honvéd u. 14.
Telefon szám: +36 27 501-055
Fax szám: +36 27 501-056
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

A Vörös Sipka Hotel *** egy barátságos, családias hangulatú szálloda, ami Vác város központjától pár percnyire található.
 SZÉP Kártya elfogadóhely
K&H. MKB és OTP Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP kártya) elfogadóhelyek Magyarországon.
 

SZÉP kártya elfogadóhelyek Vác
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: 2600 Vác
Telefon szám: +36-20 539 9995
Link: www.szeporszag.hu/Vác.telepules

Széchenyi Pihenő kártya (SZÉP kártya) elfogadóhelyek Vác. A részletes lista az ikonra kattitnva olvasható.
 templom
 

Ferences templom és rendház - Vác

Cím: Vác, Géza király tér 12.
Link: www.vac.hu

Ferences templom és rendház a török idők ostromaiban végképp tönkrement váci vár területén épült. Az 1721-1761 között megvalósított barokk templom berendezése, felszerelése igen gazdag, fő ékessége kora rokokó emeletes fa főoltára. A templom melletti rendházban működött valaha a Kapisztrán Nyomda, majd Váci György könyvkötő mester műhelye. A rendház ma ismét a ferencesek tulajdona, de üresen áll.


Székesegyház - Vác

Cím: Vác, Konstantin tér
Link: www.vac.hu

A mai Székesegyház már az ötödik püspöki főtemplom a váci püspökség megalapítása óta. Tervezésére Eszterházy Károly püspök Pilgram osztrák építésznek adott megbízást. A már elkészült alapokra a következő püspök, Migazzi Kristóf egy a saját építésze, Canevale által megálmodott klasszicizáló, későbarokk ízlésű székesegyházat építtetett. A homlokzat szobrai Bechert József váci mester alkotásai.


Piarista templom és rendház - Vác

Cím: Vác, Szentháromság tér
Link: www.vac.hu

A Piarista templom alapjait 1725-ben rakták le, 1745-re készült el. Tornyait 1886-ban átalakították. A homlokzati erkély felett a rendalapító Kalazanci Szent József szobra áll. A templom különlegessége a velencei metszett tükörüveg főoltára.


Evangélikus templom - Vác

Cím: Vác, Széchenyi u.

Evangélikus templom - Vác


Fehérek Temploma - Vác

Cím: Vác, Március 15-e tér
Link: www.vac.hu

A Fehérek temploma a fehér ruhát viselő domonkos rendi szerzetesek után kapta nevét. A szerzetesek templomát és rendházát 1699-ben kezdték építeni, de a Rákóczi szabadságharc és a korabeli természeti katasztrófák miatt az építés elhúzódott, a templom csak az 1770-es évekre nyerte el mai formáját. A templom alatti kriptában fedezték fel 1994 őszén azt a különös épségben megőrződött XVIII. századi temetkezőhelyet, melyből a "váci múmiák" néven közismertté vált leletanyag származik. A kripta különleges leleteit egy kiállításon (Memento Mori) ismerheti meg az érdeklődő egy közeli ház (Március 15. tér 19.) kőpincéjében.
 uszoda, strand
Magyarország egyedülálló vízrajzi adottságainak külön figyelemmel kísért része. Forrásokból táplált egyedi medencék, a sportolni és lubickolni vágyókat várják szép környezetben, teljes higiéniával és komforttal. Frissüljön fel nálunk!
 

Strand és uszoda - Vác

Cím: Vác, Ady Endre sétány 11.
Link: www.vacisport.hu

A strand bejárata a Szentháromság téren. Díjmentes parkolás az Ady E. sétányon (Duna-part) Medencék 33-as vízmélység 2.00-2.20m csak úszni tudóknak! Úszósapka kötelező. L alakú vízmélység 0.80-1.50m, gyermekpancsoló A gyerek diák nyugdíjas 10 fő vagy népesebb csoportok számára és a felnőttek részére szóló 16 óra utáni kedvezményes belépő.
 utazási irodák, turistainformáció
Programszervezés, részletes tájékoztatás, szállásajánlatok, és figyelmes vendéglátás. Várjuk Önöket!
 

Tourinform Iroda - Vác

Cím: 2600 Vác, Március 15. tér 16-18.
Link: www.tourinformvac.hu
Telefon szám: +36-27-316-160
Fax szám: +36-27-316-464

A személyes találkozás reményében üdvözli Önt: „a Tourinform Iroda, a város háziasszonya".
 vadászat
Csodálatos környezetben, kiváló állománnyal, figyelmes vendéglátással várjuk Önöket.
 

Ipoly Erdő Rt. Váci Erdészet

Cím: 2600 Vác, Báthori u. 32.
Telefon szám: 0036/20-4687-118
Kapcsolattartó személy: Döbrösy Szabolcs

Püspökhatvan, Püspökszilágy, Penc, Rád
 vár, várrom
Múltat idéző, híres ütközetek emlékei. Valódi építészeti ritkaság, a többszáz éves események azonnal szemünk elé kerülnek. Történelmi bemutatók és hadijátékok szórakoztatják látogatóinkat. Kiváló kikapcsolódás és ismeret. Várjuk Önöket.
 

Váci vár Hegyes torony

Cím: Vác, Liszt Ferenc sétány 12.
Link: www.vac.hu

A Hegyes torony a középkori városfal legészakibb saroktornya. Vác egyetlen épen fennmaradt középkori építménye ma lakóépület.
 zsinagóga
 

Zsinagóga - Vác

Cím: Vác, Eötvös u.

A neológ irányzat számára épített váci Zsinagóga az Eötvös utcában található. Alois Cacciari olasz származású helyi építőmester tervei szerint 1861-64 között készült latinos romantikus stílusban, felújítása a közelmúlt eredménye.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner