12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Uppony
www.uppony.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: BALOGH BÉLA E-mail: upponyph@freemail.hu
 Telefon: 0036-48-538-224 Fax: 0036-48-438-511
egyedi ritkaság,    emlékmű, műemlék, szobor,    erdei túra, tanösvény,    falusi turizmus,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    templom,    vár, várrom

 egyedi ritkaság
 

Upponyi-szoros

Cím: Uppony, külterület
Link: www.uppony.hu

A hegység geológiailag legértékesebb és egyúttal legszebb része a 400-500 méter hosszúságú Upponyi-sziklaszoros. Mészkőoldalával, karsztos jellegű, meredek sziklafalával és kőfülkéivel különleges élmény.
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Herkó Páter keresztje Uppony

Cím: Uppony, Eszkála - hegy
Link: www.uppony.hu

Herkó Páter keresztje. A község egyik legnevezetesebb emléke a sziklás Eszkála - hegyen magasodó fakereszt. A keresztet 1802-ben állították. A Bán-völgyi, Sajó-völgyi reformátusok és a szomszédos Barkóság római katolikus falvai között, a 18. században az ellenreformáció élharcosai szítottak ellentéteket. A barkó hagyomány szerint az upponyi és a sajónémeti hegyen azért állítottak keresztet, mert „Herkó páter” ennél a községeknél állította meg a kálvinistákat. Ott húzódott a felekezeti tömbök térségi határa, a frontvonal, amelyről Mezőkövesd és a matyók kapcsán Györffy is szólt.
 falusi turizmus
Hagyomány, egy teljes élet. A falvak nyugodt és barátságos környezetével meríthetünk erőt, és engedjük megpihenni gondolatainkat. Ismerje meg minden tájegység hangulatát!
 

Erdész vendégház

Cím: Uppony, Szabadság telep 18.
Link: erdeszvendeghaz.hu
Telefon szám: +36-48 439 802;+36-30 481 5887
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Süveges-Győrfi Géza

Vendégházunk a falu szélén az "Upponyi-szoros" bejáratánál található, csendes, nyugodt környezetben. Családoknak, baráti társaságoknak különösen alkalmas szálláslehetőség. A földszinten 2 db kétágyas, a tetőtérben 1db franciaágyas és 1 db négyágyas szobánk van, melyekhez 2 db közös használatú fürdoszoba tartozik.


Kövirózsa vendégház Uppony

Cím: Uppony, Széchenyi utca 2.
Telefon szám: +3648 478-298; +3630-968 3022
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Bényei Tamás

Szilvásváradtól 25 km-re található csodálatos kis település Uppony a Lázbérci Tájvédelmi körzet területén található. A lázbérci víztározó partján fekvő zsákfalu 430 lelkes. Egyedi sziklaképződményei, barlangjai és önmagában egyedülálló hegyszoros az „Upponyi szoros néven elhíresült sziklaképződmény Európában egyedinek számít. A Kövirózsa vendégházat ajánljuk családok, baráti társaságok részére. 8 fő elszállásolására van lehetőség ezen felül pótágy megoldható, a füves parkosított kertben sátorozásra alkalmas hely található. A kert felszereltsége a fedett grillező, kerti fajátékok, szalonnasütő.


Panoráma vendégház (Bereczki vendégház)

Cím: Uppony, István telep 35.
Telefon szám: +36 30 855 8217
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Bereczki András

Két szintes tágas, fűthető házban berendezett konyha, fürdőszoba mellett a földszinten francia ágyas szoba a párok kényelmére berendezve. Az emeleten 6 személy részére kialakított pihenő.
 templom
 

Katolikus templom - Uppony

Cím: Uppony
Link: www.uppony.hu

Uppony római katolikus templomáról már 1332-ből van adat. A jelenlegi templom 1806-1807-ben épült, védőszentje Szent Cecil.
 vár, várrom
Múltat idéző, híres ütközetek emlékei. Valódi építészeti ritkaság, a többszáz éves események azonnal szemünk elé kerülnek. Történelmi bemutatók és hadijátékok szórakoztatják látogatóinkat. Kiváló kikapcsolódás és ismeret. Várjuk Önöket.
 

Dedevár romjai Uppony

Cím: Uppony
Link: www.uppony.hu

A természetben fennmaradt emlék: az őrt álló Dedevár, a romjaiban néma földvár.Uppony-tól keletre, kb. 1 kilométerre a szűk Upponyi szikla szoros után, mint a Fekete-hegy legmagasabb nyúlványa meredeken emelkedik e várhegy, s csaknem elzárja a völgyet. Régebben közvetlenül alatta folyt az upponyi patak, a Csernely, és mellette haladt el az Uppony - Dédesi országút. A keskeny hegyvonulat északi és déli oldala igen meredek a vár alatti részen, de keleti irányban mindkét oldalon fokozatosan kiszélesedik és lankásodik. A nyugati oldala élesen végződik és fokozatosan ereszkedik alá a völgybe, s helyenként egy-egy függőleges mészkőszikla nehezíti meg a feljutást. A vár területe: a vár a gerinc nyugati végén, igen kis területen feküdt. Háromszög alapú csúcsával nyugatra néz. A nyugati csúcsrésznél 3 méter szélességben lekerekítve, a keleti oldal, a háromszög alapja 8 méter. A kettő közötti távolság11 méter. Az egész vár alapterülete alig 60 négyzetméter. Inkább egy kőből épített és megerősített őrtorony lehetett. A vár közepe dobbantásra kongó hangot ad. Itt ásásból, kutatásból származó bemélyedés látható.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner