12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Tornaszentandrás
www.tornaszentandras.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: KRAJNYÁK DÉNES E-mail: hivatal@tornaszentandras.hu
 Telefon: +36-48-552-203 Fax: +36-48-552-203
barlang,    emlékmű, műemlék, szobor,    imaház, kápolna,    nemzeti park,    néprajzi gyűjtemény, tájház,    templom

 barlang
Látnivalói: cseppkőképződmények, belső forrás, belső tó, kvarckristály, mészkőképződmény, fosszíliák, belső termek, őskori maradványok. Kijelölt és védett útvonal, felejthetetlen élmény és különleges légkör.
 

Kristály barlang - Tornaszentandrás

Cím: Tornaszentandrás, Esztramos-hegy

Az Esztramos legjelentősebb barlangjai:(Jelenleg 4 fokozottan védett barlang található). Kristály barlang ( Felső- táró 2.sz.üreg ) 46m hosszú, 23m vertikális kiterjedésű,falait változatos formájú és színű borsókövek, heliktitek és cseppkőképződmények díszítik.
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

I. és II. világháhorús emlékmű - Tornaszentandrás

Cím: Tornaszentandrás, Szabadság u.

I-II világháborús emlékmű 1998-2000-ben épült a millenniumi emlékparkban, a településről a háborúban odaveszett hősi halottak emlékére. Az emlékmű a Kultúrház mellett található.
 imaház, kápolna
 

Szent János kápolna - Tornaszentandrás

Cím: Tornaszentandrás, Szabadság u.

Tornaszentandrás fő utcájának közepén található a szépen belsőleg felújított, Szent János tiszteletére felszentelt kápolna, ahol minden hét kedd reggelén szentmise van. Harangláb a település központjában három harangot rejt.
 nemzeti park
Európában egyedülálló természeti környezet és állatvilág, a Világörökség része. Magyarország különösen védett értéke, kiemelt gondosságot és figyelmet igényel. Kérjük óvja Ön is.
 

Esztramos-hegy - Tornaszentandrás

Cím: Tornaszentandrás, Külterület
Link: www.anp.hu

Tornaszentandrás határán található a megskalpolt különleges alakú Esztramos-hegy (Osztromos-hegy), mely minden barlangjáró és természetvédő előtt ismert, de a túristák is szívesen kutatják rejtelmeit.
 néprajzi gyűjtemény, tájház
A néprajzi értékek bemutatása, a hagyomány és a múlt üzenetének átadása kiemelt figyelmet kap. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Gyűjteményünk szívesen várja az érdeklődőket és a néprajzkutatókat.
 

Tájház - Tornaszentandrás

Cím: Tornaszentandrás
Link: www.tornaszentandras.hu

2007 tavaszán két idős házaspár néhai Szladics Józsi bácsi, és felesége Erzsi néni ajánlotta fel az épületet az önkormányzatnak, mivel egészségügyi állapotukra való tekintettel idős otthonba vonultak. Az épület 3 szobából áll, valamint az újonnan kialakított vizes blokkrészből. Az első tisztaszobában van berendezve az az emlékszoba, melyet az adományozó család bútoraiból, és használati tárgyaiból rendeztünk be, ugyan itt találjuk a vendégkönyvet is, amelyben szívesen látjuk a tájházat látogatók gondolatait.
 templom
 

Szent András-plébániatemplom - Tornaszentandrás

Cím: Tornaszentandrás, Szabadság u.
Link: www.tornaszentandras.hu

A hazai műemlék állományban páratlan értéket képvisel Tornaszentandrás ikerszentélyes katolikus temploma. A Szent András plébániatemplom a XII. századból való, első írott említése 1283-ból található.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner