12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Tornanádaska
www.tornanadaska.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Beri Tamás E-mail: nadaska@t-online.hu
 Telefon: +36-48 552-204 Fax:  
kastély, kúria,    növénykert, park,    templom,    világörökség

 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Hadik-kastély - Tornanádaska

Cím: Tornanádaska, Kossuth u. 1.
Link: www.kastelyutak.hu

Tornanádaska legjelentősebb emléke a ma középkori eredetű, 18.-19. században barokk stílusban átalakított Hadik-kastély. A falu a 17. század végén a Gyulay család birtokába kerül, ekkor már egy megerősített udvarház áll a kastély mai helyén. Az épületet a Gyulay család idejében alakítják át barokk kastéllyá. 1793-ban itt száll meg Robert Townson világutazó, aki később kiadott könyvében már megemlékezik a településről. A kastélyban jelenleg gyógypedagógiai nevelőintézet működik. A kastély korlátozottan látogatható.
 növénykert, park
Különleges növényfajok, ritka fák, virágok és kertészeti kompozíciók által válik csodálatossá a kirándulás. Parkunk várja a pihenni vágyókat.
 

Hadik-kastély parkja

Cím: Tornanádaska, Kossuth Lajos u. 1.
Link: www.muemlekem.hu/muemlek?id=3288
Telefon szám: +36-48-453-502

Az egykori tulajdonos a kastélypark kiépítéséhez távoli országok ritka növény- és fakülönlegességeit telepítette le.A mai napig több mint 200 értékes külföldi növény- és fafaj honosodott meg a kastély parkjában. A kastélypark stílusában az nagyobbrészt az angol kertészeti irányzatokat tükrözi, de a kastély előterében és díszudvarán kialakított mértani formákkal a francia kertművészeti stílusokat egyaránt ötvözi. A kastély 7 hektáros parkja ma része az Aggteleki Nemzeti Parknak.
 templom
 

Római katolikus templom Tornanádaska

Cím: Tornanádaska
Link: www.tornanadaska.hu

Római katolikus templom Tornanádaska - 1776-79 között barokk stílusban építették.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner