12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Tordas
www.tordas.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: JUHÁSZ CSABA E-mail: polgarmester@tordas.hu
 Telefon: +36-22/467-502 Fax: +36-22/467-502
emlékmű, műemlék, szobor,    étterem,    kastély, kúria,    lovaglás,    sétáló utca, városkép,    templom

 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Nepomuki Szent János szobor Tordas

Cím: Tordas, Sajnovics tér 6.
Link: www.tordas.hu

Barokk, homokkőből faragott szobor, 1725-ből. Eredetileg a Czifra-híd mellett állt, a XX. század második felében szállították a templom kertjébe. Fotó: www.szoborlap.hu


Szent Anna szobor Tordas

Cím: Tordas, Sajnovics tér 6.
Link: www.tordas.hu

Homokkőből faragott barokk szobor a templom kertjében. Az 1759-ben készült alkotás a Szentet a gyermek Szűz Máriával ábrázolja. Az alapzaton a Sajnovics család címere. Fotó: www.szoborlap.hu
 étterem
 

Tordasi Csárda

Cím: 2463 Tordas, hrsz 024/49.
Link: www.tordasielmenyfalu.hu/csarda
Telefon szám: +36-30 2948 428
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Budapesttől, mintegy 29 km-re Székesfehérvár irányába található Tordas. Pici község, mely mindösszesen 16,76 km2-en terül el. A Tordasi Csárda és Kalandpark ebből 8,5 hektár területet mondhat magáénak. Csapatunkkal nap mint nap azon fáradozunk, hogy vendégeink számára felejthetetlenné tegyük jól megérdemelt kikapcsolódásukat, legyen szó egy családi ebédről, egy gyertyafényes vacsoráról vagy egy barátnős kávézgatásról.
 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Sajnovics-Batthyány-Dréher kastély Tordas

Cím: Tordas, Sajnovics tér 5.
Link: www.tordas.hu

Többszörösen bővített és átépített, bonyolult alaprajzú épület. A kastély építését a XVIII. században a Sajnovics család kezdte el. 1864-1875 között rövid ideig a Batthyányiaké, majd 1875-től a Dréher család tulajdona. Ekkor történt homlokzatainak historizáló-romantikus Tudor-stílusú átépítése. Faburkolatos dísztermében Otto Walter lovakat ábrázoló olajképei (1899.) Az épület a közelmúltig a Fővárosi Önkormányzat Szociális Otthonaként üzemelt. A leromlott állapotú kastélypark természetvédelem alatt áll.
 sétáló utca, városkép
 

Tordas település

Cím: Tordas
Link: www.tordas.hu

Tordas település Fejér megye keleti határán, a Szent László Víz mentén fekszik.
 templom
 

Római katolikus templom Tordas

Cím: Tordas, Sajnovics tér 6
Link: www.tordas.hu

Tordas barokk templomotát Sajnovics II. Mátyás építette Padányi Bíró Márton veszprémi püspök támogatásával 1755 és 1759 között. Szószéke és az oltárok XVIII. Századiak. Közelmúltban restaurálva.


Evangélikus templom Tordas

Cím: Tordas, Szabadság u. 130
Link: www.tordas.hu

Evangélikus templom Tordas. A XVIII. század közepén a felvidékről betelepített evangélikus szlovák lakosság 1790-ben építette. Az egyhajós, homlokzati tornyos templomot többször renoválták. Feltámadást ábrázoló oltárképét 1787-ben festették. Oltár és szószék copf stílusú.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner