12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Tállya
www.tallya.hu
Tállya a Tokaj – Hegyaljai borvidék egyik legősibb szőlőtermesztő, borászattal foglalkozó községe, a királyi borok hazája. A csodás természet, az éghajlat, az itt élő emberek szorgalma, szaktudása, vendégszeretete valamint a borral szembeni magas minőségi elvárások tették nemzetközileg és országosan is méltán híressé a hegyaljai bort. Tegye meg, hogy helyben tapasztalja meg mindezt! Ehhez kínálunk Önnek és kedves Családjának az igényeknek megfelelő szintű szállást, ízletes ételeket, borokat, barátságos és vendégszerető embereket.
 Polgármester: OSIKA JÓZSEF E-mail: tallya@t-online.hu
 Telefon: 0036-47-398-024 Fax: 0036-47-398-024
Hungarikum

 Hungarikum
A Hungaricum közösségi oltalom alatt álló különleges, egyedi, jellegzetes, csak Magyarországra jellemző dolog, amelyről a magyarok ismertek a világban.
 

Tokaji Furmint


         
A Tokaji Furmint igazi hungaricum. A Fajta valószínűleg magyar eredetű, Tokajban a 18. század óta termesztik. A Furmint bora adja a Hárslevelű és a Sárgamuskotály mellett az aszú alapját. Furmint borainkat a furmint szőlő nem aszúsodott szemeiből készítjük. Tükrösen fényes, szalmasárga színű, gyümölcsös illatú, határozott savtartalmú, fűszeres ízű, harmonikus bor. 10-11°C-ra hűtve halászlé után vagy sertés- esetleg malacsültekhez ajánljuk, de baráti beszélgetések kiváló kísérője is lehet.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner