12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Tállya
www.tallya.hu
Tállya a Tokaj – Hegyaljai borvidék egyik legősibb szőlőtermesztő, borászattal foglalkozó községe, a királyi borok hazája. A csodás természet, az éghajlat, az itt élő emberek szorgalma, szaktudása, vendégszeretete valamint a borral szembeni magas minőségi elvárások tették nemzetközileg és országosan is méltán híressé a hegyaljai bort. Tegye meg, hogy helyben tapasztalja meg mindezt! Ehhez kínálunk Önnek és kedves Családjának az igényeknek megfelelő szintű szállást, ízletes ételeket, borokat, barátságos és vendégszerető embereket.
 Polgármester: OSIKA JÓZSEF E-mail: tallya@t-online.hu
 Telefon: 0036-47-398-024 Fax: 0036-47-398-024
Hungarikum

 Hungarikum
A Hungaricum közösségi oltalom alatt álló különleges, egyedi, jellegzetes, csak Magyarországra jellemző dolog, amelyről a magyarok ismertek a világban.
 

Tokaji Aszú


         
Világhírű természetes desszertbor, amely első sorban furmint és hárslevelű szőlő bogyóiból készül. A hosszú, száraz, napfényes őszön a Botrytis Cinerea hatására alakulnak ki az aszúszemek, amiket kézzel, szemen ként gyűjtenek össze. Az aszúbor, aszúszemekből készített „aszútésztának” tokaji musttal vagy Új borral való felöntésével készül. Ahány „puttony” asszútésztát tesznek egy „gönci hordó” borhoz, annyi puttonyos lesz (3, 4, 5 vagy 6) a Tokaji Aszú. Pincében tölgyfahordóban érlelik. Fogyasztását tökéletes sav és cukor harmóniája miatt süteményekhez, gyümölcsökhöz, sajtokhoz és kávé után ajánljuk.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner