12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Tiszacsege
www.tiszacsege.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Szeli Zoltán E-mail: pmhivatal@tiszacsege.hu
 Telefon: +36-52 558-046 Fax: +36-52 588-053
autó-motorsport,    autós-motoros találkozó,    emlékmű, műemlék, szobor,    falusi turizmus,    hajókirándulás, komp,    híres étterem,    horgászat, horgásztó,    internet,    kastély, kúria,    kemping,    múzeum,    nemzeti park,    programok, rendezvények,    szálláshely,    templom,    termál gyógyfürdő,    uszoda, strand,    utazási irodák, turistainformáció

 autó-motorsport
 

Motocross verseny - Tiszacsege

Telefon szám: +36-30-915-1960
Kapcsolattartó személy: Losonczi János
Cím: Tiszacsege
Link: www.tiszacsege.hu

Évente megrendezésre kerül a tavaszi és őszi Moto-Cross verseny, melyet a hagyományok szerint a Száguldó Varjak Motoros Sport egyesület szervez.


Nemzetközi Veterán Gyorsasági Motorverseny

Telefon szám: +36-30-915-1960
Kapcsolattartó személy: Losonczi János
Cím: Tiszacsege
Link: www.tiszacsege.hu

Az éves programok sorából kiemelkedik a város területén megrendezendő Nemzetközi Veterán Gyorsasági Motorverseny.
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Gránátos katonaszobor - Tiszacsege

Cím: 4066 Tiszacsege, Fő u. 36. Református templom templomkert.
Link: www.tiszacsege.hu

Első világháborús emlékmű. Az első világháború harcterein 118 csegei katona halt hősi halált. A közadakozásból 1924-ben felállított szobor, az elesett hősöknek állított emléket. A szobor talpazatán a „Pro Patria” felirat és az elesettek névsora olvasható. A szobor alkotója Debreczeni Tibor jeles szobrászművész.
 hajókirándulás, komp
Romantikus pillanatok a gyönyörű környezetben. Hangulatos program pároknak és családok számára. Komp közlekedés.
 

Komp Ároktő - Tiszacsege

Cím: Tiszacsege, Tiszapart
Link: www.csegerev.hu
Telefon szám: +36-30 3718-721
Fax szám: +36-52 373-508

Tiszacsege - Ároktő között a komp napkeltétől-napnyugtáig közlekedik a pontos közlekedési idő után kérjük telefonon érdeklődjön! Tájékoztatjuk kedeves utasainkat, hogy a komp 2013. május 30 - június 3-ig felújítási munkálatok miatt nem közlekedik.


Tiszai hajókirándulások - Tiszacsege

Cím: 4066 Tiszacsege, Rév u. 2. (hajókikötő)
Link: www.hajokirandulas.hu
Telefon szám: +3647 552-187; +3630 723-8882

A Tisza folyót kedvelők a tiszacsegei rév melletti kikötőből a nyári szezonban (május 1-től) sétahajózáson vehetnek részt. Egyedi kirándulásokra is van lehetőség akár Tokajig vagy Kisköréig. Egy órás sétahajó járatok a Tiszán a Halászcsárda előtti kikötőből. Nyári időszakban: Pénteken, szombaton és vasárnap 11, 13, 15 és 17. A menetrend változtatás jogát fenntartjuk, indulás előt érdemes érdeklődni elérhetőségeinken! Csoportok részére a hajót más időpontokban is elindítjuk, kérje árajánlatunkat! Különjárat bármikor rendelhető az info@hajokirandulas.hu email címen.
 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Vay- Kastély - Tiszacsege

Cím: 4066 Tiszacsege, Nagymajor 30.

A XVIII. században létrejött urasági majorokban, a határ két pontján épült a kismajori és nagymajori kastély. A műemlékké nyilvánított nagymajori vadászkastélyhoz legendák fűződnek. Az épület alakja, külső és belső szerkezete, díszítése a biedermeyer felé hajló empire stílusnak felel meg. Az ohati erdő vadban gazdag, őstölgyese pompás környezet volt a vadászkastély számára. Építtetője Vay Miklós báró. A legendákat szülő, mai szemmel furcsának tűnő pincesora is a vadászatot szolgálta, itt tartották az agarakat. A kastélyhoz 10 holdas gyümölcsöskert és platánokkal ékesített előkert tartozott.
 múzeum
 

Zsellérház - Tiszacsege

Cím: Tiszacsege, Óvoda u. 26.
Telefon szám: +36-52-373-432
Link: www.tiszacsege.hu

A zsellérház 1833-ban épült. Népi építészeti műemlékké 1963-ban nyilvánították. A múzeumház berendezése reprezentálja a múlt század végi paraszti élet ekvizítumait. Az épület fehérre meszelt vályogfalú, kétszeres nádfedeles. A zsellérház vert falból készült, alapozás nélkül. A keskeny tornácot biztosító faoszlopokkal alátámasztott tetőnáddal fedett. A fal vesszőfonatát agyaggal tapasztották. A mennyezet alig faragott gerendák közé berakott, vékony husángfára csavart, híg anyaggal mártott szalma. Az így elkészített pórfödémet azután alulról-felülről agyaggal tapasztották, és fehérre meszelték. A szabadkéményes pitvarban és a fehérre meszelt döngöltföld padlójú szobában eredeti zsellér bútorokat és felszerelési tárgyakat használati eszközöket helyeztek el.


Tűzelős-ól Múzeumról - Tiszacsege

Cím: Tiszacsege, Rákóczi u. 38.
Telefon szám: +36-20-979-6278
Link: www.tiszacsege.hu
Kapcsolattartó személy: Szabó Lászlóné

A város településnéprajzi különlegessége a kétbeltelkesség. Ennek lényege, hogy a lakóház csoportja a múlt század közepéig elkülönült a gazdasági udvar szerepét betöltő ún. szálláskertektől, amelyek külső gyűrűként övezték a belső magban épült lakóházakat. A XVIII. században a Tüzelős-ól a szálláskert része volt. A csegei parasztság ezekben az ólakban tartotta a jószágállományt, mely főleg szarvasmarhákból állt. Ezek az ólak meglehetősen primitívek voltak. Többségük nád vagy vesszőfonatos falazattal készül. A teteje bogárhátú, szalmával és gazzal fedett, földel meghányott volt.
 programok, rendezvények
 

Csege Napok

Cím: Tiszacsege
Telefon szám: +36-52-588-036
Link: www.tiszacsege.hu

Éves rendezvény Tiszacsegén a Tisza-parton a Termál fürdőben és a Szabadidő parkban megrendezésre kerülő három napos rendezvény.
 templom
 

Református templom - Tiszacsege
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: 4066 Tiszacsege, Fő u. 36.
Telefon szám: +36-52-373-079
Link: www.tiszacsege.hu
Kapcsolattartó személy: Mészáros Barna ref. lelkész

A város első és legrégebbi kőépülete. A templom építésének ideje a XIV. vagy a XV. század lehet és a kor építő művészetének megfelelően gótikus stílusban készült. Az 1528-ban közreadott térképen erődített, bástyával körülvett épületként ábrázolják. A templomerőd a lakosság oltalmára is szolgált.


Római katolikus templom - Tiszacsege

Cím: 4066 Tiszacsege Fő u. 12.
Telefon szám: 36-52-373-276
Link: www.tiszacsege.hu
Kapcsolattartó személy: Magdás István

A templom alapkövét 1939-ben rakták le és a következő évben már fel is szentelték. A barokkos stílusban épült templomot belül freskók díszítik. A templom előtti kereszt, a város első 1332-ből ismert papjának állít emléket. A tempom minden nap előzetes bejelentkezés alapján díjmentesen látogatható.
 termál gyógyfürdő
Magyarország egyedülálló vízrajzi adottságainak külön figyelemmel kísért része. Gyönyörű környezet, komfort, tökéletes higiénia, üdítő és frissitő kúrák, terápiák minden korosztálynak. Gyógyító hatása ősidők óta ismert és közkedvelt.
 

Thermálstrand Tiszacsege

Cím: 4066 Tiszacsege, Bocskai út
Telefon szám: +36-52-588-050
Link: www.tiszacsege.hu

Tiszacsegén a Thermálstrandon a 1150 méter mélységből feltörő hévíz hőfoka 73°C. Összetételét többször vizsgálták a szakértők és gyógyító hatását egyértelműen megállapították. 2000-ben gyógyvízzé nyilvánították. A víz sok oldott szerves anyagot tartalmazó alkálhidrogénkarbonátos gyógyvíz. Különösen ajánlott izom-és reumatikus fájdalmak, sömörös betegségek gyógyítására. A fürdőzőknek két felnőtt- és egy gyermek meleg, továbbá egy hideg vizes úszómedence áll rendelkezésükre. Ezek a medencék 1600 fő befogadására képesek. A fürdővendégek kényelmét 45 kabin, csónakázótó, büfék szolgálják. OTP SZÉP kártya elfogadóhely.
 utazási irodák, turistainformáció
Programszervezés, részletes tájékoztatás, szállásajánlatok, és figyelmes vendéglátás. Várjuk Önöket!
 

Tourinform - Tiszacsege

Cím: 4066 Tiszacsege, Fő u. 38.
Telefon szám: +36-52 588-036
Link: www.tiszacsege.hu
Fax szám: +36-52 588-036
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

A Tourinform Iroda Tiszacsegén a város centrumában a Fő út 38. szám alatt található. Nyitva tartás: hétfő-péntek 8.00-16.00, szombat Zárva, Vasárnap Zárva.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner