12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Tiszabecs
www.tiszabecs.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: LŐRINCZ GUSZTÁV E-mail: tiszabecs@tiszabecs.hu
 Telefon: +36-44-578-000 Fax: +36-44-378-140
csónakázás,    egyedi ritkaság,    egyházművészet,    emlékmű, műemlék, szobor,    erdei túra, tanösvény,    étterem,    extrém sport,    híres személy,    internet,    kemping,    kerékpártúra, kerékpár kölcsönző,    klub, egyesület,    népi kézművesség,    néprajzi gyűjtemény, tájház,    régiség, antikvitás,    sétáló utca, városkép,    söröző, pub,    szabad üdülő telkek,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    templom,    vízi sportok, kikötő,    vízisí, wakeboard,    vízitúra

 egyedi ritkaság
 

Tiszavirág, kérész, Palingenia longicauda

Cím: Tiszabecs, Tisza folyó
Link: www.tiszabecs.hu

A Tisza egyedülálló természeti jelensége a folyó virágzása. Az itt fellelhetõ Palingenia longicauda Európa legnagyobb kérészfaja, mérete a fejétől a farokfüggelékig akár 13 cm is lehet. Röviddel a párzás után a folyó iszapbölcsőjébe rakják petéiket, melyek 45 nap várakozás után kikelnek. A lárvák a folyóágyba ássák magukat, akár 4300 egyed/négyzetméter sűrű telepeket alkotva. Három év után a felszínre bukkannak, a nőstények egy, a hímek két alkalommal vedlenek. A teljes kifejlődés után a hímek alig 2-3 óráig élnek. Ez az idő éppen hogy csak az utódok nemzésére ad lehetőséget. Nem véletlen, hogy Arisztotelész „egynapinak” nevezte a kérészeket.
 kemping
Felkészült terület, kiépített komfort, és kellemes környezet várja a kempingezők széles táborát.
 

Vidám Delfin Camping

Link: www.vidamdelfin.hu
Telefon szám: +36-42-378-530
Fax szám: +36-42-443-519
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

A Vidám Delfin Kemping és Panzió a Felső-Tisza legújabb, legmodernebb vendégfogadó komplexuma Tiszabecsen, ahol a Tisza Magyarország területére érkezik. A kavicsos strandnak köszönhetően a folyó vize rendkívül tiszta. Kínált programok: horgászás, vízi és kerékpártúra, a vidék kulturális emlékeinek megtekintése. Üdülési csekk elfogadó hely.
 sétáló utca, városkép
 

Népi építészet emlékei -Tiszabecs

Link: www.tiszabecs.hu
Cím: Tiszabecs, Kis utca

A falu népi építészete jelentős. A régi falut a Tisza szabályozása előtt állandóan veszélyeztette az ár, nagy részét el is pusztította a középkori templomával együtt. Jelenleg a falu legrégebbi része a Kis utca. Nagybirtok itt nem volt, jellegzetesek a kis- és középparaszti gazdaságok voltak. A faluban soros és keresztcsűrös elrendezésű szalagtelkek vannak a mai napig. A faluban több olyan épület van és volt, ami népi építészeti szempontból igen jelentős épületek, és amire méltán büszkék a tiszabecsi emberek.
 templom
 

Református templom - Tiszabecs

Link: www.tiszabecs.hu
Cím: Tiszabecs,

A református templom 1469-ben épült gótikus stílusban. 400 évig állt fenn, míg 1864-ben a rendkívül nagy árvíz a templomot és a parókiát is elvitte. Az egykori középkori templom valamennyi felszerelése a Debreceni Református Kollégium gyűjteményében van elhelyezve. A műemlék védettségû jelenlegi református templom mai arculatát az 1864-es árvíz után, 1910-ben kapta vissza ( 1907-1910 között épült).

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner