12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Tiszaújváros
www.tiszaujvaros.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Dr. Fülöp György E-mail: phivatal@tujvaros.hu
 Telefon: 0036-49 548-000 Fax: 0036-49 548-001
emlékmű, műemlék, szobor,    híres étterem,    kemping,    kiemelt szolgáltató,    múzeum,    sétáló utca, városkép,    szálláshely,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    szökőkút, díszkút,    templom,    termál gyógyfürdő,    uszoda, strand

 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Lorántffy Zsuzsanna szobor - Tiszaújváros

Cím: Tiszaújváros

Józsa Lajos alkotása, amelyet a Petőfi Sándor és a Bocskai utca ölel át. Szent István király államalapítónk ünnepén, 1999. augusztus 20-án állították fel a szobrot. Lorántffy Zsuzsanna sokat tett Szederkény és térsége egységesítéséért, illetve a következő nemzedékek tanításáért.


Életfa - Tiszaújváros

Cím: Tiszaújváros

Farkas Ádám alkotása, 1996. augusztus 20-án avatták fel a mészkőből készült szobrot. A hármas egység összeölelkező fa, amely a millecentenáriumot, az 1956-os szabadságharc 40 éves évfordulóját, illetve 30 éves városunk lakóit szimbolizálja.


Hármas halom - Tiszaújváros

Cím: Tiszaújváros

A Hármas halom a magyarság történelmét jeleníti meg. A múlt: a székely kapu, az államalapítás: Szent István szobra, illetve a jövő kapuja. Kőből rakott gyalogút kígyózik végig, mely összeköti a múltat a jelennel, és elvezet a jövő felé. Józsa Lajos szobrászművész alakította ki ezt a parkot. Az emlékmű átadása 2000. augusztus 20-án volt, államalapításunk évfordulóján.


Anya-lányával szobor - Tiszaújváros

Cím: Tiszaújváros

Az édesanya ölében hosszú, copfos hajú, mosolygós kislány ül és néz a messzeségbe. Bármelyik irányból nézve mozgalmas hatású, nagyon kifejező bronzszobor. Józsa Bálint alkotása, a Széchenyi és a Béke út sarkánál, a Borostyán Patika előtt láthatjuk 1965-tól.


Ölelkező pár - Tiszaújváros

Cím: Tiszaújváros

A Derkovits Kulturális Központ jobb oldalán található a szobor a Március 15 Parkban. 1971-ben avatták fel egy medence közepében. Nyáron a parkban sétálók élvezhetik a víz csobogását is, amit szökőkútként használnak. Ez volt a város első szökőkútja.


Petőfi szobor - Tiszaújváros

Cím: Tiszaújváros

Petőfi Sándor életnagyságú bronzszobrát Seres János és Szórádi Zsigmond alkották. A Március 15 Parkban található, a Tisza út oldalán. 1998. március 14-én több ezer városlakó fáklyás felvonulása után ünnepélyesen lepleztek le.


Szent István emlékmű - Tiszaújváros

Cím: Tiszaújváros

A szobor Józsa Lajos alkotása. A 220 cm-es alkotás bronzból készült. 2000. augusztus 20-án adták át a Szent István és a Lévay út kereszteződésénél lévő parkban.


Szentháromság szobor - Tiszaújváros

Cím: 3580 Tiszaújváros, Lévay József út

2002. április 1-jén a Magyarok Nagyasszonya római katolikus templom elé került elhelyezésre a szépen kialakított dísztéren, a Szent István és a Lévai út kereszteződésénél Józsa Lajos szobrászművész alkotása, a Szentháromság szobor. A szobor 1 m átmérőjű földgömbre helyezett 2,3 m magas bronzszobor-kompozíció. A kompozícióban láthatjuk az Atyát, Krisztus testét keresztre feszítve, a Szentlélek személyét galamb képében.
 híres étterem
Zamatos étkezések, zsenge, friss és ropogós különlegességek, itt kiváló helyi séf ajánl finomságokat.
 

Arany Holló Étterem Tiszaújváros

Cím: 3580 Tiszaújváros, Szent István u. 16.
Telefon szám: +36-49-540-020,+36-30-299-3355
Fax szám: +36-49-540-020
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Juhász Antal
Link: www.aranyhollo.eoldal.hu

A családi vállalkozásként üzemeltetett Arany Holló Étterem Tiszaújváros központjában, a városi dísztó és a Polgármesteri Hivatal közvetlen szomszédságában található. 140 fős éttermi résszel, 50 fős különteremmel, nyári szezonban pedig 40 fős terasszal várjuk kedves vendégeinket. Étlapunkon szereplő ételeink íz világa magyaros és nemzetközi jellegű. Itallapunk tartalmazza a hazai elvárásoknak megfelelő italféleségeket, italkülönlegességeket. Minőségi borválasztékunkban a hazai nevesebb termelők borait részesítjük előnyben. K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.


Nádas Csárda Tiszaújváros

Cím: 3580 Tiszaújváros, Szederkényi út. 4.
Telefon szám: +36-49 540-545;+36-20-480-7609
Fax szám: +36-49 540-546
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Ale Istvan
Link: www.anadascsarda.hu

A Nádas Csárda a tiszaújvárosi Thermál Fürdőtől mintegy 200 m-re található. A Csárda kétszintes építmény, melyben két összenyitható különterem biztosít helyet a vendégek számára. A frisslevegőt kedvelő vendégeink is jól érezhetik magukat,a nyitott, de fedett teraszunkon. Éttermünket úgy alakítottuk ki, mind belső mind külsőleg, hogy az idelátogató kedves vendégnek a hangulatos terek felidézzék a régi falusi vendéglátás korát. Bőséges étlapválasztékunk a magyar konyha különlegességei mellett felvonultatja a környező országok kedvelt ételeit is. Nyitva tartás: a hét minden napján délelőtt 11 órától este 23 óráig tartunk nyitva. K&H; MKB és SZÉP kártya elfogadóhely.
 kemping
Felkészült terület, kiépített komfort, és kellemes környezet várja a kempingezők széles táborát.
 

Termál Kemping** - Tiszaújváros

Cím: 3580 Tiszaújváros,Szederkényi út 53.
Telefon szám: +3649 542 210; +3670 383 2517
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.szallodak.tszolg.hu

A Gyógy- és Strandfürdő tőszomszédságában található ötszáz férőhelyes Termál Kemping** téglaépítésű apartman házakkal, sátor- és lakókocsihelyekkel biztosít szálláslehetőséget a komplexum vendégeinek. 5 db apartman házunk, 2 db egyenként 32 m2-es, 5fő elszállásolására alkalmas (2db normál ágy + 3db fotelágy), teljesen felszerelt lakrészt (nappali-étkező, hálószoba, zuhanyzós fürdőszoba, wc, terasz, légkondicionáló) foglal magában.
 kiemelt szolgáltató
 

Sportcentrum Tiszaújváros

Cím: 3580 Tiszaújváros, Teleki Blanka út 6.
Telefon szám: +36-49-542-030
Link: www.sportpark.tszolg.hu
Fax szám: 36-49-542-044
Kapcsolattartó személy: Gál Csaba

Az 1998-ban átadott, 15 ha-on elterülő Sportcentrum minden igényt kielégítő sportlétesítményeivel várja látogatóit. A rekreációs – és tömegsport tevékenységek mellett céges sportnapok lebonyolítására is helyet biztosítunk. Sportolásra vágyó vendégeink nagyszerű feltételeket találnak a felfrissüléshez. Sportjellegű rendezvények mellett kulturális programokkal is várjuk az idelátogatókat. Koncertek, állófogadások és bálok lebonyolításában szerzett tapasztalatunk és szakembergárdánk rátermettsége garantálja az események sikerét. K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.
 múzeum
 

Városi Kiállítóterem - Tiszaújváros

Cím: Tiszaújváros, Barcsay tér 2-4.

A kiállító teremben időszakos kiállítások vannak, ahol az ipar- és képzőművészek mutathatják be alkotásaikat. A Kulturális Központ a kortárs képzőművészet felkarolása érdekében hagyományosan Alkotótábort szervez Kárpátaljai művészek meghívásával. Az Alkotótáborban készült festményeket, térplasztikákat kiállításon tekintheti meg az érdeklődő közönség.


Helytörténeti Gyűjtemény - Tiszaújváros

Cím: Tiszaújváros, Széchenyi u. 37.

A kiállításon a település történetének rövid írásos ismertetője mellett mintegy 100 m2-en ismerkedhetnek meg az érdeklődők a mai város történetének előzményeivel.
 sétáló utca, városkép
 

Városképek 1. Tiszaújváros

Cím: Tiszaújváros

A tiszaújvárosi térség domborzatai típus szerint síkság és teraszos folyóvölgy. Magyarország második és egyben legszebb folyója a Tisza – melynek „szőke” jelzője onnan ered, hogy a partok löszös iszapja a víz színét sárgára festi. A Sajó és Tisza folyók által közrezárt alföldi táj adottságai lehetőséget nyújtanak a horgászok és vízi sportok szerelmeseinek is.


Városképek 2. Tiszaújváros

Cím: Tiszaújváros

Tiszaújváros Dél-Borsod ékszere, a térség gazdasági életének meghatározó központja. Városunk 40 éves múltja szervesen kapcsolódik a helyi ipari és kereskedelmi létesítményekhez, melyek a dinamikus fejlődés alapját biztosítják. Jelenét meghatározza az idegenforgalom, a gyógy- és termálvíz turizmus, a nemzetközi színvonalú Sportcentrum és az Ipari Park kínálta lehetőségek.
 szálláshely
 

Garden Panzió - Tiszaújváros

Cím: 3580 Tiszaújváros, Tompa M. u. 44.
Telefon szám: +36 49 540 207;+36 20 9475 801
Fax szám: +36 49 540 209
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Dr. Márkus Gáborné
Link: www.gardenpanzio.hu

A Garden Panzió Tiszaújváros kertvárosában családias, nyugodt környezetben várja pihenni, kikapcsolódni vagy üzleti céllal érkező kedves vendégeit. Panziónk összesen 9 szobával rendelkezik, ezek közül 2db 2+2 ágyas és 7db 2 ágyas (midegyik pótágyazható) így összesen 22 vendégnek tud kényelmes szállást biztosítani. Minden szoba légkondicionált, külön fürdőszobával, internet hozzáféréssel, műholdas televízióval ellátott, reggelizési lehetőséget biztosítunk, emellett egyezetetés alapján teljes ellátás is igénybe vehető. Zárt kertben kalakított grillező sarok hangulatos baráti összejövetelekhez nyújt otthont. Újonnan kialakított konferencia termünk kiváló otthont tud biztosítani különböző megbeszéléseknek, tréningeknek, bemutatóknak, összejöveteleknek. K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.
 SZÉP Kártya elfogadóhely
K&H. MKB és OTP Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP kártya) elfogadóhelyek Magyarországon.
 

SZÉP kártya elfogadóhelyek Tiszaújváros
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: 3580 Tiszaújváros
Telefon szám: +36-20 539 9995
Link: www.szeporszag.hu/Tiszaújváros.telepules

Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP kártya) elfogadóhelyek Tiszaújvároson. A részletes lista az ikonra kattintva olvasható.
 szökőkút, díszkút
A padokkal övezett park teljes kikapcsolódást jelent, a gondolatok pihentetésére és újratöltődéshez ad szép környezetet.
 

Szökőkutak Tiszaújváros

Cím: Tiszaújváros

Tiszaújváros szőkőkutjai.
 templom
 

Református templom - Tiszaújváros

Cím: 3580 Tiszaújváros, Lévay József út 60.
Telefon szám: +36-49 344-704
Link: www.parokia.hu/lap/tiszaujvarosi-reformatus-egyhazkozseg/cikk/mutat/bemutatkozas/

1994-ben adták át a Hoór Kálmán tervei alapján készült református templomot a híveknek. A templomhoz szervesen illeszkedik gyülekezeti terem, imaház, illetve iroda is. Az épületkomplexumot egy bástyákkal megerősített kerítésrendszer öleli körül. A templom uralkodó eleme a fa.


Római katolikus templom - Tiszaújváros

Cím: 3580 Tiszaújváros, Szent István út 20.
Telefon szám: +36-49 540-102
Link: tiszaujvarosiplebania.hu

A római katolikus templom alapkövét 1991-ben helyeztél el az Tiszaújváros új városrészben. A terveket Rátkai Attila és Rátkainé Kiss Róza készítették. A templom háromhajós, keresztházas szerkezetű, ablakai színes üvegablakok. Az épület modern, impozáns megjelenésű. A város első temploma, 1993-ban szentelték fel a Szűz Mária a Magyarok Nagyasszonya tiszteletére.


Görög katolikus templom - Tiszaújváros

Cím: 3580 Tiszaújváros, Bartók B. u. 22.
Telefon szám: +36-49 540-430
Link: www.epiphania-tiszaujvaros.hu

A város kapujában található, a szakemberek szerint az ország egyik legszebb bizánci stílusú temploma. Nagy József tervei alapján készült, és 1993-ban kezdték el építeni. Az átadásra 1996-ban került sor. A parókiához a következő települések tartoznak: Tiszaújváros, Polgár, Újtikos, Tiszagyulaháza, Görbeháza, Tiszapalkonya, Újszentmargita és Egyek.
 termál gyógyfürdő
Magyarország egyedülálló vízrajzi adottságainak külön figyelemmel kísért része. Gyönyörű környezet, komfort, tökéletes higiénia, üdítő és frissitő kúrák, terápiák minden korosztálynak. Gyógyító hatása ősidők óta ismert és közkedvelt.
 

Gyógy- és Strandfürdő - Tiszaújváros

Cím: 3580 Tiszaújváros, Szederkényi u. 12.
Telefon szám: 0036-49-540-460
Link: www.termal.tujvaros.hu
Fax szám: 0036-49-341-420

A tiszaújvárosi Gyógy- és Strandfürdő 1200 méter mélyről jövő 57°C-os hévizet hasznosít, amely viszonylag magas sókoncentrációjú - nátriumklorid és hidrokarbonát tartamú - termális ásványvíz. Összetételét tekintve hasonlít a hajdúszoboszlói vizekhez. K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.
 uszoda, strand
Magyarország egyedülálló vízrajzi adottságainak külön figyelemmel kísért része. Forrásokból táplált egyedi medencék, a sportolni és lubickolni vágyókat várják szép környezetben, teljes higiéniával és komforttal. Frissüljön fel nálunk!
 

Strandfürdő - Tiszaújváros

Cím: 3580 Tiszaújváros, Szederkényi u. 12.
Telefon szám: 0036-49-540-460
Link: www.termal.tujvaros.hu
Fax szám: 0036-49-341-420

A tiszaújvárosi Gyógy- és Strandfürdő megjelenésében is látványos létesítmény, amely a legkorszerűbb fürdőtechnikai megoldások felhasználásával lepi meg látogatóit. A hat hektáros területen 5 medence, sportpályák, napozók, játszótér, valamint széleskörű szolgáltatásokat nyújtó kereskedelmi pavilonsor gondoskodik a szép környezetről és a vendégek ellátásáról, pihenéséről. K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner