12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Tihany
www.tihany.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: TÓSOKI IMRE E-mail: tihany.onkormanyzat@canet.hu
 Telefon: +36-87-448-545 Fax: +36-87-438-700
állandó kiállítás,    egyedi ritkaság,    egyházművészet,    emlékmű, műemlék, szobor,    hajókirándulás, komp,    híres étterem,    horgászat, horgásztó,    kilátó, panoráma,    lovaglás,    mulatság, fesztivál,    múzeum,    népi kézművesség,    programok, rendezvények,    sétáló utca, városkép,    szálláshely,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    szökőkút, díszkút,    templom,    utazási irodák, turistainformáció,    vízi sportok, kikötő

 állandó kiállítás
Kiemelkedő gyűjtőmunka és egyedi tartalma minden látogatónak valódi élményt szerez. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Látogassanak el hozzánk.
 

Barokk templom, román kori altemplom - Tihany

Telefon szám: +36-87-538-200
Fax szám: +36-87-448-650
Cím: 8237 Tihany, I. András tér 1.
Link: tihany.osb.hu

I. András sírja becses emlékhelye a mai Magyarországnak. Az altemplom -Király kripta- egyik legértékesebb középkori építménye a mai Magyarországnak. I.András király által, 1055-ben - a monostor alapításával egyidejûleg - épített háromhajós román csarnokkripta az egyetlen korabeli épségben fennmaradt magyarországi királyi temetkezõhely. A kriptában nyugszik az 1060-ban elhunyt király.


Magyar Királyok Történelmi Panoptikum, Kalózmúzeum
Prospektus letöltés, Prospectus download

Telefon szám: +36-30-9468-220
Cím: 8237 Tihany, Kossuth u. 35.
Link: www.panoptikum.hu
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Pál Richárd

A Magyar Királyok Történelmi Panoptikum, Kalózmúzeum és Indián múzeum - a központban, a Posta melletti Mini Market épületében - azzal a nem titkolt céllal nyílt, hogy egyrészt vonzó új programlehetőséget kínáljon, másrészt rövid betekintést nyújtson Magyarország történelmébe. A panoptikumban Géza fejedelemtől kezdve, Károly Róberten keresztül, Luxemburgi Zsigmondot is beleértve Mátyás királyig bezárólag láthatóak a magyar királyok, de megtalálható még IV. Károly is. Az élményt a korabeli enteriőrök, a világítás és a zenei aláfestés teszik teljessé. A belépő ára tartalmazza még a Kalózmúzeum és az Indián múzeum megtekintését is. A kiállítás egész évben nyitva tart 10-14 óráig. Iskolás és óvodás csoportoknak a belépő ára 500 Ft/fő. A kísérő pedagógusoknak öt főig ingyenes.
 egyedi ritkaság
 

Gejzírmező és az Aranyház - Tihany

Cím: Tihany, külterület
Link: www.tihany.hu

A Szarkádi-erdő és a Belső-tó között elterülõ gejzírmező mintegy kétmillió évvel ezelőtt, a földtörténeti negyedidőszakban keletkezett. A bazaltvulkanizmus követő vulkáni utóműködés során forró víz áramlott az egykori felszínre, hasonlóan a mai Yellowstone Parkhoz.


Az alapító okirat - Tihany

Cím: 8237 Tihany, I. András tér 1.
Link: tihany.osb.hu
Telefon szám: +36-87-538-200
Fax szám: +36-87-448-650

Az 1055-ben I. András által alapított bencés monostor az egyik legrégebbi egyházi és történelmi épületünk, alapító okirata pedig az egyik legrégebbi nyelvi emlékünk.
 egyházművészet
Csodálatos műremekek a vallás szolgálatában.
 

Tihanyi Bencés Apátság Barokk templom

Cím: Tihany, I. András tér 1.
Link: tihany.osb.hu
Telefon szám: +36-87-538-200
Fax szám: +36-87-448-650

Lécs Ágoston apát irányításával megépített barokk templom belsõ berendezését Sebastian Stuhlhof faszobrász és mûbútorasztalos készítette 1754-1779 között. A berendezések és a fából faragott aranyozott szobrok a közép-európai barokk mûvészet kiváló alkotásai. Ezeket méltón egészítik ki az 1889-90-ben végzett restaurálás során Lotz Károly, Székely Bertalan, Deák-Ébner Lajos által festett mennyezeti faliképek. A templombelsõ felújítása 1996-ban fejezõdött be.
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Tihanyi ófalu

Cím: Tihany - Ófalu
Link: www.tihany.hu

A tihanyi ófalu: Egész területe műemlékileg védett, nagyrészt megőrizte eredeti állapotát. Az itteni nép építészet jellegzetes anyaga a félszigeten bányászott szürke balzattufa, valamint nád, amelyből a tetőket készítették. Néhány szép parasztház együttese szabadtéri néprajzi múzeumként szerepel, ezeknek a berendezése is korabeli.


Remetetelep (Barátlakások) - Tihany

Cím: Tihany, külterület
Link: www.szinhaz.hu/tihany/remete.html

Az Óvár keleti oldalában, a sziklafalban a XI-XIV. század között ortodox görög szertartású remeték vájták ki celláikat, kápolnájukat és ebédlőtermüket keleti típusú laura-rendszer szerint. Ez a Kárpát-medencében, sőt Közép-Európában az egyetlen, aránylag épségben maradt remetetelep, helyi neve barátlakások. A remeteteleptől nem messze található Tihany egyetlen forrása, amit korábban Orosz kútnak, ma Ciprián-forrásnak hívnak
 hajókirándulás, komp
Romantikus pillanatok a gyönyörű környezetben. Hangulatos program pároknak és családok számára. Komp közlekedés.
 

Sétahajókázás, hajókirándulás - Tihany

Cím: Tihany
Link: www.balatonihajozas.hu

Sétahajókázás, hajókirándulás Tihany, részletek a web oldalon.


A komp - Tihany

Cím: Tihany
Link: www.balatonihajozas.hu
Telefon szám: +36-84/310-050

Kompjárat Tihanyrév - Szántódrév között. Menetidő 10 perc. A kompjáratokat szükség esetén a menetrend felfüggesztésével sűrítjük. További információ a web oldalon.
 híres étterem
Zamatos étkezések, zsenge, friss és ropogós különlegességek, itt kiváló helyi séf ajánl finomságokat.
 

Oázis Étterem és Apartman - Tihany

Cím: 8237 Tihany, Major utca 47
Link: www.tihany.biz
Telefon szám: +36-87-438-008
Kapcsolattartó személy: Balázs Viktória

Éttermünk egy igazi OÁZIS a nagyvárosok zaja után, virágok özönével és állatokkal. Az étterem csendes, nyugodt környezetben található a Belső-tó fölött. Minden irányból sárga tábláink segítségével könnyen megközelíthető. Mozgássérültek közlekedésére is alkalmas.


Ferenc Pince Csárda - Borárium-Bormúzeum

Cím: 8237 Tihany, Cser-hegy 9.
Link: www.ferencpince.hu
Telefon szám: +3687 448-575; +3620 -22-6292
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Családi vállalkozásunk immár 24 éve fogadja a magyar gasztronómia illetve a magyar borok kedvelőit. Éttermünk kínálatából elengedhetetlen a balatoni halkínálat, halászlé, a szürke marhából és mangalicából készült magyaros ételkülönlegességek. Nyitva tartás: áprilistól novemberig 12:00-23:00. Szünnap: kedd.


Tűzkert Vendéglő - Tihany

Cím: 8237 Tihany, Batthyány u. 15.
Link: www.tuzkert.hu
Telefon szám: +36-87-438-060

2002 kora nyarán nyitottunk Tihanyban az apátsághoz vezető sétaúton, attól 2 percre. Vendéglőnk kellemes környezetben a hagyományos értelemben vett családias vendéglátást valósítja meg. Izeink a magyaros konyha ízeit követik a hagyományok újjáélesztésével a mai kornak megfelelően. Nem alkalmazunk gyárilag előkészített, mesterséges színező - és tartósítószereket. Nyitva tartás nyári szezonban.
 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Tihanyi Belső-tó (horgászhely)

Cím: 8237 Tihany, Major u. 67. (gátőrház)
Link: www.tihanyibelsoto.hu
Telefon szám: +36 20 962 8351

A tihanyi félsziget ékköve, a festői Tihanyi Belső-tó 2010. április elsejétől kiváló halállománnyal várja a horgászat szerelmeseit! A már nyitva tartó Belső-tó, ahol a telepítésnek köszönhetően az idén is biztosra vehető, hogy a horgász nem távozik ponty vagy harcsa nélkül. 35 felújított horgászcsónakkal, új stéggel és speciális kedvezményekkel várják a Belső-tó Kht. munkatársai a horgászat szerelmeseit és családtagjaikat. Az aktuális napijegy árak a web oldalon olvashatók. Ismét várja a horgászat szerelmeseit a Tihanyi Belső-tó!
 kilátó, panoráma
Csodálatos természeti környezetben, egyedülálló táj panorámája tárul elénk. Egy kis sétával felejthetetlen látnivaló várja Önöket.
 

Kilátó - Tihany

Cím: Tihany

Tihanyi apátság, templom melletti kilátóból csodálatos balatoni panorámába gyönyörködhetünk.
 mulatság, fesztivál
Felejthetetlen hangulat, látványos felvonulás kápráztatja el a résztvevőket. Színes, vidám, zenés forgatag ragadja magával az ide látogatókat egyedülálló módon.
 

Tihanyi Levendula Fesztivál és Levendula Hetek
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: Tihany, Belső-tó partja
Telefon szám: +36-87 538-022
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: levendulafesztival.hu

A Németh László Művelődési Ház és a Balatoni Nemzeti Park Igazgatósága szeretettel vár mindenkit a Levendula Fesztiváljára 2019. június 21 - 23 között a Tihanyi Belső-tóhoz. Helyszín: Tihanyi bekötőút mellett fekvő levendula-ültetvény (Gödrösi elágazó) GPS: 46.919753, 17.864777
 múzeum
 

Skanzen, Szabadtéri Néprajzi Múzeum - Tihany

Cím: Tihany, Pisky sétány 12.
Telefon szám: +36-87-714-960
Link: www.tihany.hu

Nyitva tartás: Április 20. - Június 30.: 10.00 - 18.00 Július 1. - Augusztus 31.: 10.00 - 20.00 Szeptember 1. - Szeptember 30.: 10.00 - 18.00 (Szünnap: Hétfõ)


Bencés Apátsági Múzeum - Tihany

Cím: Tihany, I. András tér 1.
Telefon szám: +36-87 538-200
Link: tihany.osb.hu

Bencés Apátsági Múzeum különleges értéke a kőtár, de időszaki egyházművészeti, képzőművészeti kiállításokat is rendeznek.


Babamúzeum - Tihany

Cím: Tihany, Visszhang u. 4.
Telefon szám: +36-87-448-431

A Tihanyi Babamúzeum közel négy évtized gyűjtőmunkájának eredménye. Nyitva tartás: Szeptember 14-ig 09 - 19 óráig, Szeptember 15-től 10 - 17 óráig.


Kalózmúzeum, Magyar Királyok Történelmi Panoptikum
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: 8237 Tihany, Kossuth u. 35.
Telefon szám: +36-30-9468-220
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Pál Richárd
Link: www.panoptikum.hu

A Magyar Királyok Történelmi Panoptikum, Kalózmúzeum és Indián múzeum - a központban, a Posta melletti Mini Market épületében - azzal a nem titkolt céllal nyílt, hogy egyrészt vonzó új programlehetőséget kínáljon, másrészt rövid betekintést nyújtson Magyarország történelmébe. A panoptikumban Géza fejedelemtől kezdve, Károly Róberten keresztül, Luxemburgi Zsigmondot is beleértve Mátyás királyig bezárólag láthatóak a magyar királyok, de megtalálható még IV. Károly is. Az élményt a korabeli enteriőrök, a világítás és a zenei aláfestés teszik teljessé. A belépő ára tartalmazza még a Kalózmúzeum és az Indián múzeum megtekintését is. A kiállítás egész évben nyitva tart 10-14 óráig. Iskolás és óvodás csoportoknak a belépő ára 500 Ft/fő. A kísérő pedagógusoknak öt főig ingyenes.
 népi kézművesség
A magyar népművészet egyedülálló érték Európában. Kézművesek, fazekasok, faragók, bútorosok, szobrászok, bőrdíszművesek, csipkeverők, hangszerkészítők, kovácsok, fegyverkészítők, textilkészítők, öltözetvarrók, csizmadiák remekei maradandó értékek.
 

Tihanyi kézművesség - Tihany

Cím: Tihany

A különböző rendezvények alatt a kézművesek is várják látogatóikat bemutatván egy egy régió kézműves termékeinek igényes választékát.
 sétáló utca, városkép
 

Városképek - Tihany

Cím: Tihany
Link: www.tihany.hu

Tihany község Veszprém megyében, a Balatonfüredi kistérségben. Magyarország egyik legszebb fekvésű települése, látványos táj és természeti adottságokban bővelkedő község a Balatonba nyúló Tihanyi-félszigeten. Híres, ma már csak emlékként meglévő adottsága volt a helynek a tihanyi visszhang vagy echo, amely a tihanyi apátság és a Visszhang-domb között keletkezett akkor, amikor még épületek a hang szabad oda-vissza terjedését nem gátolták.
 szálláshely
 

Adler Hotel és Étterem - Tihany

Cím: 8237 Tihany, Felsőkopaszhegyi u. 1/a.
Link: www.adler-tihany.hu
Telefon szám: +36-87 538-000; +3630 227-9149
Fax szám: +36-87 448-755
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Az Adler Hotel és Étterem a TIHANYI félsziget festői szőlőhegyén áll a világhírű Tihany falu központjától másfél km-re, Tihany legszebb strandjától 700m-re. A jól sikerült nyaraláshoz a kellemes szobák, a hangulatos medence, a wellness részleg és az ínycsiklandó konyha is hozzátartozik! Szeretettel várjuk Önt és családját. K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.
 szökőkút, díszkút
A padokkal övezett park teljes kikapcsolódást jelent, a gondolatok pihentetésére és újratöltődéshez ad szép környezetet.
 

Díszkút - Tihany

Cím: Tihany. Apátsági kert

Az Apátság kertjében található. A kert szervező motívuma a ciszterna fölé helyezett kút, amelynek fedőrácsa fényes sárgarézből készült Nap motívum. A kút oldalán az éves ritmust megjelenítő csillagképek jelei rézkorongon vannak ábrázolva. A tizenkét részből álló kút fehér márványába csillagformák mélyednek. A kút kávájába vésett felirat "ORA ET LABORA", azt a benedeki alapgondolatot jeleníti meg, amely éves és napi ritmust ad az európai ember életének, egyensúlyt hirdetve a lelki élet, a szellemi és testi munka között. A Nap a kerti kompozícióban a kút fölött helyezkedik el. A tűz és a víz ellentétes elem, mégis az ember életétől elválaszthatatlan.
 templom
 

Apátsági templom és kolostor - Tihany

Cím: Tihany, I. András tér 1.
Telefon szám: +36-87-538-200
Fax szám: +36-87-448-650

Tihany legismertebb látnivalója az apátsági templom és rendház. Itt nyugszik az 1060-ban elhunyt I. András király.


Apátsági templom és kolostor II. - Tihany

Cím: Tihany, I. András tér 1.
Telefon szám: +36-87-538-200
Fax szám: +36-87-448-650

950 év óta van Bencés Apátság a Tihanyi félszigeten. Templomunk, miként a régi templomok, a felkelő naphoz igazodik. Az évszázadok során pusztulás és újjáéledés többször osztályrésze volt. Az alapító király I. András sírja becses emlékhelye a mai Magyarországnak.


Apátsági templom és kolostor címere - Tihany

Cím: Tihany

Az Apátsági templom és kolostor címere Tihany.
 utazási irodák, turistainformáció
Programszervezés, részletes tájékoztatás, szállásajánlatok, és figyelmes vendéglátás. Várjuk Önöket!
 

Tourinform - Tihany

Cím: 8237 Tihany, Kossuth u. 20.
Telefon szám: +36-87-448-804
Fax szám: +36-87-538-104
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.tihany.hu

Tourinform Irodánk Tihanyban az országos tourinform hálózat tagja, mely non-profit tevékenységet folytat. Fõ feladatunk a személyesen illetve más módon érdeklõdõ vendégek informálása, prospektusokkal, kiadványokkal és egyéb turisztikai információkkal való ellátása. Az iroda minden évben több turisztikai kiállításon, vásáron vesz részt, képviselve Tihanyt és a környezõ településeket.


Tihanyi látnivalók

Cím: Tihany
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.tihanyilatnivalok.hu

A tihanyilatnivalok.hu Tihany és a Tihanyi-félsziget látnivalóinak valóságos tárháza, mely jelképe lehet a természet és az ember kapcsolatának és kitűnő helye a történelmi múltidézésnek is.
 programok, rendezvények
 

Tihanyi Levendula Fesztivál 2019

Cím: Tihany, Belső tó partja, Mádl Ferenc tér, Pisky sétány
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: levendulafesztival.hu
Telefon szám: +36-87 538-022
Mikortól: 2019-06-21
Meddig: 2019-06-23

A Tihanyi Levendula Fesztivál Tihany egyik legnagyobb rendezvénye. Itt minden a levenduláról szól ilyenkor, így ha Te is szerelmese vagy ennek a csodás növénynek, akkor itt a helyed. A bevezető úton a virágzás függvényében már június 21-től Szedd magad! akciót tart a Balaton-felvidéki Nemzeti Park, ahol mindenki kipróbálhatja a levendula aratást. Június utolsó hétvégéjén pedig a Belső-tó partján, kézműves kirakodó vásárral, színes programokkal és vezetett túrákkal várják a kedves látogatókat. Remélem idén (is) találkozunk

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner