12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Tetétlen
www.tetetlen.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Borbélyné Fülöp Hajnalka E-mail: tetetlen.pmh@t-online.hu
 Telefon: +36-54-712-000 Fax: +36-54-461-390
emlékmű, műemlék, szobor,    kastély, kúria,    sétáló utca, városkép,    szabad beruházási terület,    szabad építési telkek,    templom

 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Zichy kastély - Tetétlen

Cím: Tetétlen
Link: www.tetetlen.hu

Sok településtől eltérően a tetétleniek mindig a magukénak érezték a falu központjában lévő kastélyt. Az épület és a benne lakók soha nem a hatalmat és az elnyomást testesítették meg, hanem mint munkahelyet teremtők és munkaadók éltek a köztudatban. A parkban közel a kastélyhoz, egy völgy által elválasztott halastó volt. Itt található még egy nevezetes épület, az un. " Liszt Ház ". A család vendégeit itt szállásolták el. Liszt Ferenc, mikor 1884. őszén csaknem három hetet Tetétlenen töltött, mint a gróf egykori tanítványának vendége, ebben a házban lakott.
 sétáló utca, városkép
 

Óvoda - Tetétlen

Cím: Tetétlen

Óvoda - Tetétlen


Az új iskola - Tetétlen

Cím: Tetétlen

Az új iskola - Tetétlen
 templom
 

Református templom - Tetétlen

Cím: Tetétlen, Kossuth u. 56.
Telefon szám: +3654-712-229; +36-302-459066
Kapcsolattartó személy: Mészáros Barna református lelkész
Link: www.tetetlen.hu

A kelet-nyugati tengelyű templomnak a nyugati homlokzat előtt 26 méter magas a tornya. A templom keleti vége egyenes záródású. A 10x22 méteres belső térben sík, vakolt mennyezet van. A nyolc változatú orgonáját Kerékgyártó István orgonamester építette B. Szutor András és neje, Debreczeni Julianna adományaként.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner