12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Telkibánya
telkibanya.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Szabó Zoltán E-mail: tbanyahivatal@gmail.com
 Telefon: 00-36-46 388-502 Fax: 00-36-46- 88-502
barlang túra,    egyedi ritkaság,    erdei túra, tanösvény,    forrás,    híres étterem,    imaház, kápolna,    kastély, kúria,    múzeum,    szálláshely,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    templom

 barlang túra
 

Jegesbarlang

Cím: Telkibánya, külterület

Telkibánya érdekessége a jegesbarlang, melynek hőmérséklete állandóan fagyponthoz közeli.
 egyedi ritkaság
 

Ércörlő malomkőpark - Telkibánya

Cím: Telkibánya

Ércőrlő Malomkőpark: Telkibánya környékén folyt nemesérc bányászat értékes emlékeit őrzik a malomkövek. Anyaguk kemény hidrokvarcit és kovásodott riolit, amelyek Tokaj-Hegyalja jellegzetes kőzetei. Az egyes kiállított malomköveket a XIV. században használták. A Kánya-hegy oldalában csaknem ötven félig faragott malomkő található. A legrégebbi malomkő emberi vagy állati erővel meghajtott nyilas zúzó tartozéka.
 erdei túra, tanösvény
Kijelölt túraútvonalak, pontos látnivaló térképek, figyelmes és ötletes pihenők várják a barangolni vágyókat. Túravezetők segíthetik kikapcsolódásukat.
 

Ósva-völgy szurdoka, Kutyaszorító

Cím: Telkibánya, külterület

Az Ósva-völgyben látható felszíni perlitfolyás. E vulkáni eredetű, szilikát tartalmú kőzet különleges formában jelenik meg itt. A felszínre kibújva a perlit szemecskék folyamatosan peregnek - mintha valóban folyna a finom "homok". Hazánkban csak ebben a térségben fordul elő ez a ritka ásvány. A perlit a riolit egy különleges, szürkés-fehér színű, morzsalékony szerkezetű, apró üveggyöngyszerű változata. Hevítésre "felfúvódik", a könnyű, levegős, fehér anyagot nagy mennyiségben használja az építőipar hőszigetelésre, a kertészetek a földkeverékek lazításához.
 forrás
Természetes forrás. Magyarország egyedülálló vízrajzi adottságainak külön figyelemmel kísért része. Hangulatos kirándulás az egész család részére.
 

Mátyás király kútja

Cím: Telkibánya, külterület

A Pálháza-Telkibánya közötti országút déli oldalán fakad a nyáron is jéghideg vizű Király-kút (Mátyás király kútja).
 imaház, kápolna
 

Alexandriai Szent Katalin-ispotály és kápolna

Cím: Telkibánya, Hegyi u. 3.
Link: www.telkibanya.hu

Szent Katalin Kápolna és Ispotály Romkert: Az 1367-ból származnak azon okiratok, melyek beszámolnak az ispotály és a templom alapításáról. Az ispotály és kápolnájának alapjai, valamint az egykori csontkamra maradványai 1997-ben egy tereprendezés alkalmával véletlenül kerültek elő. Az ásatásokat a Herman Ottó Múzeum végezte. Az ispotály helyét a régi romokra újonnan kialakított romkert jelzi. A kápolna is 2000-ben épült az eredeti alapokra. Az oltárképet és a padokat Joó Zoltán táblakép festő készítette. Az oltárkép fő alakja Alexandriai Szent Katalin. Szent Rókus a betegek segítője és Szent Borbála a bányászok védőszentjeként idézi Telkibánya múltját.
 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Károlyi vadászkastély - Telkibánya

Cím: 3896 Telkibánya, Szabadság út 11.
Link: www.ezustfenyo.hu
Telefon szám: +36-46 388-506; +3630 982-0778
Fax szám: +36-46 388-506

Telkibánya fő nevezetessége a központban található egykori Károlyi-kastély. Az 1930-as években tiroli stílusban épült, faborítású kétemeletes épületet egy hat hektár nagyságú erdő veszi körül. A Telkibányán főként erdőgazdálkodást folytató Károlyi család a vadászkastély belső berendezési tárgyait darabonként válogatta össze Ausztriában. A II. világháború után állami tulajdonba került kastélyban munkásüdülőt építettek ki, majd turistaházként működtették. Az épületegyüttes életében az új időszámítás 1998-ban kezdődött. Jelenleg kastélyszállóként üzemel.
 múzeum
 

Érc- és Ásványbányászati Múzeum
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: Telkibánya, Múzeum u. 34.
Telefon szám: +36-46-388-502

Az Érc- és Ásványbányászati Múzeum Ipartörténeti Gyűjteményének nyitva tartása: K-V ápr. 15-okt. 15. 9-16 óráig, máskor bejelentkezéssel.
 szálláshely
 

Marianna Apartman - Telkibánya

Cím: 3896 Telkibánya, Hegyi utca 51.
Telefon szám: +36-30 406-3513
Fax szám: +
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Cseppelyné Sontra Marianna
Link: www.facebook.com/telkibanyamariannaapartman

A Marianna Apartmannak Telkibányán 28 fő a befogadóképessége. Elhelyezés: 4 db 5 ágyas apartmanban, 2 db 3 ágyas + 1 fő részére pótágyazható apartmanban melyek felszerelt minikonyhával, fürdőszobával, terasszal várják Vendégeinket. A teraszról gyönyörű panoráma nyílik a festői környezetben lévő kis hegyi községre, ahol már mindent megtalál az idelátogató, pihenni, kikapcsolódni, szórakozni vágyó turista. Fürdésre, strandolásra alkalmas 4x7 m-es medence is tartozik az apartmanhoz. K&,H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.


Veronika Vendégház

Cím: 3896 Telkibánya, Petőfi út 65
Telefon szám: +36-46-705-254;+36-30-315-0764
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Turi Istvánné
Link: veronikavendeghaz.fw.hu

A Veronika vendégház Magyarország északkeleti részén a Zemplén hegységben található. Kiválóan alkalmas pihenésre és tökéletes hely a túrázok számára,mint "bázis" pont. A tiszta hegyi levegő jó hatással van a szív és tüdő betegségekben szenvedőkre. A kis falu csendessége ellenére sok természeti és kulturális látnivalót kínál. A környék hegyi szinte csalogatják az ide érkezőket. A vendégház 1 db 3 ágyas és 3 db kétágyas kényelmes szobával, fürdővel, konyhával, nappalival és erkélyekkel rendelkezik. Szükség esetén pótágy is elfér a szobákban. A garázs feletti erkély éjszaka kivilágítható és akár a teljes társaság itt grillezhet vagy vacsorázhat. K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.


Aranybánya Üdülőpark Telkibánya

Cím: 3896 Telkibánya, Dózsa György út 1-2
Telefon szám: +3630 487-0065; +3630 303-4736
Link: www.aranybanyahotel.hu

Az Aranybánya Üdülőpark a Zempléni hegyek vadregényes völgyében fekvő Telkibányán épült. A fantasztikusan tiszta levegő, a csend és a nyugalom garantálja a teljes kikapcsolódást és felüdülést. Gyönyörű Wellness hotelünkben családok számára is ideális apartmanokkal és egy fejedelmi lakosztállyal fogadjuk vendégeinket. Panziónk magas színvonalú kényeztető szolgáltatásaival segít elérni a testi és lelki harmóniát. Házias ételeink a legnagyobb ínyenceket is visszacsalják ide. Itt minden feltétel adott esküvők, családi- és más rendezvények, osztálytalálkozók, vagy csapatépítő tréningek megtartásához. K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.
 SZÉP Kártya elfogadóhely
K&H. MKB és OTP Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP kártya) elfogadóhelyek Magyarországon.
 

SZÉP kártya elfogadóhelyek Telkibánya
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: 3896 Tekibánya,
Link: www.szeporszag.hu/Telkibánya.telepules

Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP kártya) elfogadóhelyek Telkibányán. A részletes lista az ikonra kattintva olvasható.
 templom
 

Református templom - Telkibánya
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: 3896 Telkibanya, Hegyi u. 2.
Telefon szám: 00-36-46-388-509

A telkibányai református templom: a XIV. és a XV. század fordulóján már állhatott az a kőtemplom, amely gótikus stílusban épült és amely a huszita- háborúk idején védelmet nyújthatott a lakosságnak. Ezt a templomot a reformátusok 1570 körül vették birtokukba. Mai alakját a templom úgy nyerte el, hogy 1624-ben szentélyét lebontották és a hajdani gótikus mennyezet helyére sík famennyezetet állítottak fel.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner